15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rengøring af toilettet – hjemmemekanismer og smarte tricks til bedre hygiejne på toilettet

Rengøring af toilettet kan være en så ubehagelig opgave. Men som et af de mest anvendte sæder i ethvert hjem kræver et sådant sted regelmæssig og frem for alt korrekt rengøring. Det betyder, at rengøring af ethvert toilet kræver en vis opmærksomhed og omhu. Du behøver dog ikke at investere for meget tid eller kræfter i at gøre porcelæns -tronen knirkende ren. Her er nogle praktiske tips, der hjælper dig med at få dette job let udført.

Rengør meget snavset toilet og få det til at skinne

eksempel på et rent toilet og badeværelse i et med korrekt rengøring og hygiejne

Der er faktisk en rigtig måde at rengøre et toilet på. En sådan metode forhindrer spredning af bakterier og bakterier. Derudover leverer den rigtige rengøringsteknologi ikke kun fremragende resultater, men sparer også tid og energi. Et stort antal toiletsæder indeholder en alarmerende mængde skimmelsvamp og bakterier. Det viser sig, at mange mennesker bør rense deres toilet ordentligt. Og selvom du kan tørre dem regelmæssigt, er den bedste måde at fjerne bakterier og vira på at desinficere overfladerne. For eksempel forsømmer mange mennesker at læse vejledningen til rengøringsprodukterne. Af denne grund ved de ikke, at rengøringsmidlet skal arbejde på toiletoverfladerne i en bestemt periode for helt at dræbe bakterier.

tør snavset af med gummihandsker og en klud i toiletskålens afløbshul

Desinfektion af dit toilet kan reducere risikoen for at komme i kontakt med farlige bakterier og forbedre hygiejnen. Dette gælder især, hvis nogen i din familie er syge. Det er dog vigtigt at forstå, at toilettet selv efter kun en brug igen kan opsamle bakterier og vira på overflader. For eksempel kan en enkelt skyl frigive E. coli -bakterier i luften. Der kan de holde sig i live i op til seks timer. Vira kan generelt overleve på overflader som et toilet i mellem et par timer og et par dage. Ifølge meget forskning overlever de fleste forkølelses- og influenzavirus i et par timer til 9 dage, afhængigt af temperaturen og den relative luftfugtighed. Nedenfor kan du finde råd om, hvordan du desinficerer alle de mest beskidte overflader på et toilet, samt nogle tips til at holde resten af ​​dit badeværelse så rent som muligt.

Klargøring af området og passende rengøringsmidler

renlighed og hygiejne gennem toiletrensningstip

Fjern alt omkring toilettet. At rydde op i et sådant område er et rodet job. Derfor er der altid en chance for, at du sprøjter toiletrenser eller toiletvand uden for det egentlige toilet. Undgå unødvendig ekstra rengøring ved at fjerne alle overskydende genstande rundt om toilettet og låget. Glem også at fjerne alt oven på cisternen for at forhindre, at genstande falder ned i toiletskålen under rengøring. Tag gummihandsker på, inden arbejdet påbegyndes. Rengør toilettet med låget lukket for at undgå sprøjt af vand. Tilsæt derefter et valgfrit vaskemiddel til toiletskålen. Prøv at anvende rengøringsmidlet så tæt på toiletkanten som muligt for at forhindre, at det fortyndes.

hyggeligt toilet i retrostil, hold rent med regelmæssig rengøring

Bland aldrig blegemiddel og eddike. Læg aldrig en dryppende toiletbørste i holderen. Skub børsten mellem toiletlåget og fælgen for at lade overskydende vand løbe ud, når du er færdig med at rengøre. Rengør altid på et godt ventileret sted. Hold dørene åbne, og åbn et vindue (hvis du kan) eller tænd for blæseren. Inden du begynder at rengøre, har du normalt brug for toiletrens og toiletbørste, universalrengøringsmiddel (til udendørs brug), en rengøringsklud og / eller papirhåndklæder og en mindre toiletbørste, f.eks. En gammel tandbørste. Måske kan du også bruge den ene eller den anden pimpsten og et andet slibeværktøj, hvis der var aflejringer eller urinsten, som du vil rense ud af toilettet.

Rengør toilets yderside

Brug en børste med hårde børster og rengør toilettet ved og under kanten

Mens rengøringsopløsningen siver ind i toiletskidtskålen, er det bedst at bruge en universalrengøringsmiddel til at rengøre toilets yderside. Start foroven for at undgå at dryppe på overflader, der allerede er rene. Sprøjt cisternen, skyllepladen eller skylleknappen og kanterne, og tør derefter alt af. Dernæst kan du rense toiletets ydre låg. Tør til sidst hele ydersiden af ​​skålen. Så start med siderne og fronten, før du rengør toiletets nederste kanter. Det bedste er at prøve at fjerne snavs, hvor toiletskålen møder gulvet. Dette er også et godt tidspunkt at tørre gulvet rundt om toilettet.

Brug en toiletbørste med desinfektionsmiddel eller toiletrens til at forhindre spredning af bakterier

Du bør aldrig forsømme toiletsædet under toiletsædet. Dette er den del af toilettet, der rent faktisk kommer i kontakt med mennesker, og du skal rengøre det så grundigt som muligt. Løft toiletlåget, så du nemt kan nå det og sprøjt sædet, det indre låg og toilets kant med rengøringsmiddel. Tør derefter låget og hængslerne på bagsiden af ​​toiletsædet. Nogle toiletter har hængsler, der kan åbnes for bedre adgang til rengøring. Tør hele sædet af med en klud gennemblødt i rent vand for at fjerne spor af blegemiddel eller kemikalier fra sædeoverfladen.

Rengør indersiden af ​​toilettet ordentligt

Åbn toiletlåget, og tør toiletskålen af ​​med en fugtig klud

Du kan nu rengøre indersiden af ​​toiletskålen. Start med at rengøre skålen fra top til bund ved først at skrubbe under fælgen. Mens du gør dette, skal du sørge for at komme til enhver plet og snavs. Skrub derefter skålen med toiletbørsten. Endelig kan du også rense åbningen af ​​afløbshullet i bunden af ​​toiletskålen. Skyl derefter toilettet med toiletlåget lukket. Hvis toiletskålen har brun eller rødlig rust eller mineralsk opbygning, skal du skrubbe porcelænet med bagepulver eller et kommercielt tilgængeligt produkt.

Brug skylleknappen på betjeningspladen, og skyl toiletskålen med den

Nogle eksperter anbefaler at hælde en dåse cola i skålen, derefter skrubbe, skylle og til sidst blande eddike i toiletskålens vand. Nogle vidnesbyrd viser, at du kan opløse eventuelle resterende urenheder på denne måde. Så du kan bruge cola til at rengøre toilettet, men når du gør det, skal du sørge for at skylle dem først. Dette er vigtigt, fordi et sådant hjemmemedicin kan reagere med kemikalierne i universalrenseren. Efter skrubning skylles skålen igen med låget lukket for at forhindre spredning af mikrober. Hvis der stadig er pletter i skålen, kan du forsigtigt fjerne dem med en pimpsten og derefter skylle toilettet. Til sidst skal du rydde op i eventuelle dråber vaskemiddel eller vand, der er dukket op, læg rengøringsmidler og affald væk, og læg alle genstande, du har fjernet på eller omkring toilettet, tilbage på deres steder.

Overhold nogle advarsler

Rengør toilettet ordentligt og undgå bakterier som vira og bakterier

Brug øjenbeskyttelse, når du rengør et toilet. De fleste rengøringsmidler indeholder blegemiddel og andre kemikalier, der kan irritere eller beskadige dine øjne. På denne måde kan beskyttelsesbriller beskytte dig mod stænk af toiletvand og rengøringsmiddel. Du kan også bruge beskyttelseshandsker af gummi eller latex for at forhindre kontakt med dine hænder. Når du skyller toilettet, skal du holde sædebetrækket nede for at undgå stænk. Når det er muligt, undgå at bruge svampe, når du rengør et toilet. Fugtige svampe giver et perfekt miljø for bakterier at sprede sig. I sådanne tilfælde anbefaler nogle eksperter at sterilisere svampen ved at placere den i mikrobølgeovnen, mens den er fugtet i cirka 30 sekunder. Varmen dræber generelt alle patogener.

med en opløsning af eddike toilet ren med sodavand hældes i afløbshul

Papirhåndklæder er dog også en god mulighed, fordi du kan smide dem væk, når du har rengjort dem. Hvis du bruger servietter til genbrug, skal du straks vaske dem i separate mængder med varmt vand og blegemiddel. Undgå rengøringstabletter til toiletskåle, der enten kan falde ned i cisternen eller hænge på skålens kant. Disse produkter kan indeholde kemikalier, der beskadiger porcelæn. Og hvis du har kæledyr, risikerer de at drikke vand med kemikalier.

Sådan kan du bruge hjemmemediciner til at rengøre toilettet

hacks og tricks til rengøring af toilettet, brug hjemmemedicin som eddike

Coca-Cola, eddike, bagepulver og babyolie? Sådan en liste over ingredienser lyder som kede børn, der sidder og leger på en regnvejrsdag. Dette er dog blot nogle få af de overraskende alternative produkter, som du kan bruge til at holde dit toilet rent og i topform. Derudover sparer penge ikke bare genbrug af almindelige husholdningsartikler som disse, men hjælper også med at reducere hårde rengøringsprodukter, der kan være skadelige for din familie og miljøet. Så lad ikke de mærkelige hjemmemediciner afskrække dig. Disse rengøringstip virker virkelig. Prøv dem og lær, hvordan du ikke bruger hårde, dyre kemikalier til at holde dit toilet rent.

Sådan kan du rengøre toilet med cola

rengør toilettet med cola som et smart hjemmemedicin mod aflejringer og urinsten

Det lyder måske som en myte, men mange mennesker hævder, at cola kan bruges til at rengøre toilet. Så sådan skal det fungere: Hæld en fuld dåse rundt om fælgen, som du ville med vaskemiddel, så skålen er helt dækket. Lad det derefter sidde i mindst en time, så syrerne fra den populære drink kan nedbryde pletterne. Først kan du skrubbe med en toiletbørste og derefter skylle med vand. Hvis dette ikke er effektivt, kan det være tid til tip nummer 2.

Brug pimpsten

skrubbe toilettet rene snavs og fjerne hårdt vand med pimpsten

Som nævnt ovenfor er en pimpsten en anden uventet, men effektiv måde at slippe af med genstridig snavs i skålen og forbedre sanitære forhold på toilettet. Start altid med at lægge pimpstenen i varmt vand. Stenen og toiletoverfladen skal altid være våd for at undgå ridser. Skrub derefter forsigtigt kalk eller urinskala af, indtil de forsvinder, og skyl til sidst toilettet.

Rengør toilettet med natron og eddike

sodavandsrensning toilethjælpemidler rengøringstip

Natron og eddike er to af de mest nyttige husholdningsprodukter, der kan bruges til at rengøre mange ting, herunder kalkpletter på toilettet. For at gøre dette skal du hælde ca. 1 kop eddike i toiletskålen og bruge en toiletbørste til at sprede den jævnt. Lad væsken virke i cirka et minut. Tilsæt derefter ca. 1 kop bagepulver til toiletskålen, og tilsæt yderligere 1 til 2 kopper eddike. Dette skaber et hvæs.

Brug bagepulver til at rengøre toilettet og rengøre porcelæn med en toiletbørste

Lad opløsningen virke i ca. 10 minutter. Brug igen en toiletbørste til at sprede opløsningen. Sørg for, at alt også ender på pletter over vandlinjen. Skyl ikke toilettet. Lad eddike- og natronopløsningen virke i op til 30 minutter og spred den en eller to gange mere, indtil alt snavs er væk. Hvis der dog er nogen, skal du skrubbe dem af med toiletbørsten eller en tandbørste med stive børster. Til sidst skylles alt af med vand.

Rengør krom med babyolie

Brug pimpsten og babyolie og rengør toilettet

Du vil blive overrasket over at se de skinnende resultater af babyolie på kromhaner. Du kan polere din skylleknap, vandhaner og brusehoved med bare et par dråber på en ren, blød klud. Læg derefter et par dråber mere på cisternen og toiletskålen og poler, indtil porcelænet skinner. Derudover reducerer en bobleplast kondens i cisternen. Luk først vandventilen til toilettet, fjern derefter låget. Skyl og vent på, at vandet løber ud af kassen. Når kassen er tømt, kan du beklæde den indvendige med et lag bobleplast. Dette ekstra isoleringslag forhindrer, at ydersiden bliver for kold og kondenserer.

Previous Post
Bålopskrifter – Let camping madlavning og tilberedning af lækre måltider
Next Post
14 nemme strækninger for børn (godt før eller efter træning)