15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hårtab hos mænd: hvilke typer er der, og hvad kan man gøre ved det?

Tilbagegående hårlinjer, skaldede pletter på hovedet og skaldede pletter i slutningen – mere end halvdelen af ​​mændene i Centraleuropa er ramt af en form for hårtab. Selvom hårtab normalt ikke har negative konsekvenser for helbredet, påvirker det ofte psyken. Hårtabet kradser den mandlige selvtillid og kan i værste fald endda føre til depression. I denne artikel vil du læse mere om de forskellige typer hårtab hos mænd og mulighederne for behandling.

Er jeg påvirket af hårtab??

Jeg er påvirket af hårtab hos mænd

Folk taber op til 100 hår hver dag. Og det er helt normalt. Men hvis dette antal overskrides betydeligt over en lang periode, taler man om patologisk hårtab (alopeci). Men hvordan genkender du hårtab? Her er de mest almindelige symptomer og tegn, der angiver det:

  • En M-form kan ses ved hårgrænsen, hårgrænsen aftager og tilbagegående hårlinjer dannes
  • Hårvæksten bremses, og håret bliver lysere, især langs midterskillet, på templerne og på panden
  • Håret kommer af hovedet i hele totter
  • Når du står op, kan du finde meget hår på puden
  • Skaldede pletter dannes på bagsiden af ​​hovedet
  • En “tonsur” udvikler sig på den øverste del af hovedet

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, lider du sandsynligvis af hårtab.

Typer af hårtab hos mænd: årsager og behandling

Arvelige årsager til hårtab hos mænd

For at finde den rigtige behandling for hårtab, skal man først afgøre, hvilken type hårtab det er. Vi har opsummeret de mest almindelige typer samt de mulige behandlingsmetoder herunder.

Arveligt hårtab hos mænd

Mand med hårtab på sin hårgrænse

Arveligt eller genetisk hårtab er sandsynligvis den mest almindelige årsag til hårtab hos mænd. Denne tilstand kaldes stadig medicinsk androgenetisk alopeci og kan forekomme allerede i 20-25 års alderen. Det mandlige hormon testosteron forkorter hårets vækstfase, indtil folliklerne endelig dør.

Risikoen for denne type hårtab svarer nogenlunde til alderen-omkring 30 procent af 30-årige og 50 procent af 50-årige mænd er påvirket. Som regel udvikler en komplet skaldethed sig ikke, men der forbliver en hårkant på bagsiden af ​​hovedet.

Hvad hjælper?

Hvilken behandling for genetisk hårtab

Sundhedsmæssigt kræver genetisk hårtab ikke behandling. Da hårtab ofte har en negativ indvirkning på mænds selvværd, er der et par metoder, der kan stoppe eller forhindre denne type hårtab.

Nogle af de mest kendte midler til behandling af arveligt hårtab hos mænd er Lægemidler med aktive ingredienser, såsom finasterid og minoxidil. Disse tilbydes enten som tabletter eller som en løsning til topisk behandling og skulle vise de første resultater efter et par måneder. Dog skal man ikke undervurdere risikoen for forskellige bivirkninger med sådanne lægemidler mod hårtab.

Andre behandlingsmetoder er mesoterapi og diodelaserapi. Disse metoder bør ikke kun stoppe hårtab, men også stimulere hårets genvækst. En betydeligt dyrere, men også meget effektiv løsning er hårtransplantation, hvor hårsækkene transplanteres fra bagsiden af ​​hovedet til forsiden.

Cirkulært hårtab

Cirkulært hårtab hos mænd, tonsur på den øverste del af hovedet

Alopecia Areata er en tilstand, der opstår meget hurtigt og normalt forårsager cirkulære skaldede pletter i håret. Derfor er det stadig kendt som cirkulært hårtab. De nøjagtige årsager er ukendte, men eksperter mener, at en immunsystemforstyrrelse er skylden. Det cirkulære hårtab påvirker ikke kun mænd, men også kvinder og endda børn. I modsætning til genetisk hårtab dør hårsækkene i dette tilfælde ikke. Deres vækst er kun standset, og i nogle tilfælde kan håret vokse tilbage uden behandling.

Hvad hjælper?

Behandlingen af ​​Alopecia Areata handler primært om symptomterapier, der stimulerer ny vækst, men ikke kan helbrede sygdommen. Så der er ingen garanti for, at håret ikke falder ud igen på et senere tidspunkt.

De mest kendte metoder til behandling af cirkulært hårtab omfatter terapier, hvor immunsystemet svækkes (f.eks. Med kortison) eller distraheres (med lokal immunterapi). I begge tilfælde regenererer hårrødderne og “hvilefasen” er afsluttet. Effektiviteten af ​​disse behandlinger er 70-75 procent, hvor den spontane helingsrate er omkring 75-80 procent. Derfor er behovet for behandling stadig kontroversielt.

Spredt hårtab påvirker også mænd

Hvordan ser diffust hårtab ud hos mænd

Spredt hårtab påvirker flere kvinder end mænd, men det er stadig en af ​​de mest almindelige årsager til hårtab. Frem for alt ugunstige resultater Faktorer som stress, Søvnmangel, rygning og en ubalanceret kost til tyndere hår.

Hvad hjælper?

Mesoterapi, hvor meget effektive vækstfaktorer injiceres i hovedbunden, kan stimulere ny hårvækst i tilfælde af diffust hårtab. En anden mulighed er diodelaseren, som stimulerer blodgennemstrømningen til hårrødderne og forsyner dem med næringsstoffer.

Konklusion

Hvilken behandling for tilbagegående hårlinjer på grund af hårtab

Hårtab hos mænd er en almindelig tilstand, der rammer mere end halvdelen af ​​mændene. Afhængigt af hvad der forårsager hårtabet, kan hårtab behandles med forskellige lægemidler og terapier. Som følge heraf kan hårvækst i skaldede områder og ny vækst i tyndt hår forventes, men hårtab opstår ofte igen, efter at behandlingen er afsluttet.

Previous Post
Bålopskrifter – Let camping madlavning og tilberedning af lækre måltider
Next Post
14 nemme strækninger for børn (godt før eller efter træning)