15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fingermad til børns fødselsdagsfester – 10 lækre ideer og nemme opskrifter til en sjov børnefest

børn fejrer deres fødselsdag med et fuldt bord med omhyggeligt tilberedte delikatesser

Børns fingermad skal være hurtig og let, men det er ofte mere kompliceret, end vi forestiller os. For eksempel, hvis du laver sandwich, vil der altid være et barn, der ikke kan lide toppings. Hvis du har besluttet dig for pizza, ved du heller ikke præcist, om den passer til enhver smag. Men hvis du forbereder et stort fad med farvestrålende grøntsagsstænger, får du med garanti en sund portion fingermad til børn. Så hvis du snart skal være vært for en fest til en børns fødselsdagsfest og leder efter enkle opskriftsideer, er du kommet til det rigtige sted. Server velkendte madvarer på en ny måde til dit barns fest. Hvis du serverer en skare, er der nogle sjove ideer til festfingermad.

Forbered fingermad til børns fødselsdagsfester hurtigt og nemt

Forbered god eller sød fingermad til børn til børnefest

Er dit barn en nøjeregnende spiser, og ville du gøre noget for at forhindre det rod, din lille laver ved spisebordet? Hvis dit svar er et rungende “ja”, skal du prøve at forberede egnede fingermad til børn. De fleste forældre er enige om, at børn er grinede spisere. Vanskeligheder med at fodre dine små kan forårsage fejlbrande og udsætte dem for visse fødevarer, når de vokser op. Visse spiseforstyrrelser kan også forekomme. Så for at hjælpe dine børn med at udvikle sunde spisevaner, lad dem spise på egen hånd tidligt.

frugtspyd med ost og druer kombineret med dip

Mens fingermad er bedst til et glat måltid i bilen eller til sjove børnefester, kan den også serveres til frokost eller middag. For at gøre dette skal du forberede nogle hurtige, lette og appetitlige bidder til en skare, som du hurtigt og nemt kan servere. Børns fingermad er også en god idé til middagsselskaber. Hvis dine små har travlt med kartoffelmos, pasta eller ris, kan du tilbyde dem sunde grøntsager imellem. Disse er også lette at spise. Hvis dit barn hader at spise skiver frugt, så prøv frugtspyd eller frugt på en pind. Uanset navnet vil dit barn helt sikkert have en sund frugtkost på denne måde.

Iskegler fyldt med frugt som jordbær, hindbær, pr-ferskener og druer

Af denne grund har vi sammensat en liste over lækre fingermad til børn, som du selv kan tilberede derhjemme, så dine små gæster kan spise glad uden at klage. Uanset om du sidder børnene rundt om et bord eller leder efter ideer til selvbetjening, finder du masser af inspiration i vores forslag til at lave både søde og salte børns fingermad. Der er nogle smarte muligheder for hjemmelavede godbidder, en hurtig ostekage og nogle sundere muligheder. Så her er 10 nemme opskrifter på hjemmelavet fingermad til børns fødselsdagsfester.

Jordnøddesmør med banan, æbler og chokoladespåner

jordnøddesmør med bananæbler og chokoladespåner som børns fingermad

For at gøre dette skal du blot tage to æbler og to bananer, hvorfra du først skærer skiver med en køkkenkniv. Pensl derefter frugten med den ønskede mængde jordnøddesmør. Brug derefter kniven til at få chokoladespåner ud af enhver chokolade. Til sidst skal du lægge et par rasp på barnets fingermad for at toppe det og sætte det til servering på en tallerken beklædt med en serviet.

Frugttallerkener og frugtspyd som børns fingermad

frugtsalat frugtspyd eller frugtspyd, når børn laver fingermad med tandstikker

Skær først en Galia -melon i stykker som vist i videoen ovenfor. Brug andre frugter, som du gerne vil fylde dem som bund i en stor tallerken. Afhængigt af årstiden skæres for eksempel blommer, jordbær og ferskner i halvdele og skiver for at gøre tallerkenen endnu mere farverig for børnene. Spyd nogle stykker frugt med tandstikkere for en bedre effekt på frugtspydene. Drys til sidst frugtpladen med små frugter såsom blåbær eller hindbær.

Fingermadspyd med skinke og ost

kids finger food festspyd af skinke og ost cherrytomater og agurk

Du behøver kun få ingredienser, såsom forskellige kød, oste til smag og sprøde grøntsager som cherrytomater og agurk. Børnene får hurtig adgang, og snacking kan begynde. Rul simpelthen et stykke ost og skinke sammen, som du derefter spænder med en tandstikker og grøntsager.

Ostekage i et glas

ostekage i et glas med skyr -kiks og jordbær med flormelis som børns fingermad

Til denne variant af børns fingermad skal du først male en pakke kiks i en pose med en spiseskefuld. Skær derefter nogle jordbær, og mos dem med en teskefuld pulveriseret sukker i en skål med en gaffel. Bland derefter ca. 250 g Skyr med to spiseskefulde pulveriseret sukker. Tilsæt først en spiseskefuld af kiksene og skyren til hver kop, som du derefter dækker med jordbærene. Disse søde snacks kan derefter skees ud med ladyfingers.

Børns fingermad fra grøntsagspinde

Lav grøntsagsstænger med dip til børn af selleripinde som biller

Disse sunde snacks til børn er også hurtige og lette at forberede. For at gøre dette skal du først skære nogle selleristængler i halve på langs, så du kan lave den ønskede mængde grøntsagsstænger. Derefter fyldes hver stang selleri med hytteost. Brug derefter en frugtkniv til at forme hoveder og øjne af cherrytomater, ost og oliven, som du derefter presser på pindene. Forskellige interessante dyr som sommerfugle og biller kan derefter dannes ud fra dette.

Tortilla Chips Salsa Dip med ost

tortillachips salsadip med ost i et glas

Denne lækre fingermad er naturligvis også velegnet til voksne, fordi alle vil smage godt. For at gøre dette skal du først hælde salsa sauce i kopperne som en dip og derefter indsætte nogle tortillachips. Drys med revet ost og server fingermaden på et fad.

Fyldte æg med hytteost og æggeblomme

fyldte æg som fingermad til børn med hytteost

Skær først de tidligere kogte æg i to og fjern æggeblommerne. Skær et lille stykke af æggehviden på undersiden, så de proteinrige bid kan stå lige på tallerkenen bagefter. Bland æggeblommerne med hytteosten og brug en ske til at fylde æggehviderne med.

Børns fingermad fremstillet af grøntsagsstrimler

Fingermad til børn, der er lavet af grøntsagsstrimler bestående af gulerødder, peberfrugter og agurker med citronsaft

Til de næste sunde festsnacks skal du først bruge et par gulerødder, som du skal skrælle, halvere og skære i strimler i begyndelsen. Gør derefter det samme med en agurk og en grøn og rød peber. Arranger derefter alt på en drejeskive og pynt med en dukkert efter eget valg eller citronsaft.

Flødeost canapes med oliven

Flødeoststykker med oliven som fingermad til børn

Til denne enkle børns fingermad er det eneste du skal gøre at skære en baguette i runde skiver brød. Derefter dækkes de bidstore stykker med flødeost og pyntes alle med sorte oliven skåret i stykker. Du kan også bruge dette til at oprette forskellige ansigter og smileys, som børnene helt sikkert vil se frem til.

Karamelliserede skumfiduser

skumfidus kiks med banan til børns fest fingermad karameliseret med køkkenbrænder

For at gøre dette skal du blot arrangere hele kiks på et køkkenbræt først. Dæk dem derefter med bananer skåret i halve på langs og læg til sidst bacon ovenpå. Brug en køkkenbrænder til at karamellisere sidstnævnte i et par sekunder. Dine børns fingermad er klar til den næste børnefest!

Previous Post
Bålopskrifter – Let camping madlavning og tilberedning af lækre måltider
Next Post
14 nemme strækninger for børn (godt før eller efter træning)