15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sokkelbetræk til køkkenet: hvilken farve eller udseende skal du vælge?

Sokkelbetræk til køkken-rustfrit stål-flisegulv-sort-stænkbeskyttelse

En Sokkel til køkkenet er prikken over i’et for et vellykket køkkendesign. Det giver det indrettede køkken prikken over i’et og forbinder det også visuelt med gulvet. Gulvlisten forhindrer snavs og støv i at samle sig under køkkenet og skjuler også den grimme udsigt til gulvet. Men hvilket fodpanel skal du vælge til dit køkken??

Sokkel til køkkenet – praktisk og dekorativt

Bundpanel til køkken grå-bundenheder-væg-enheder-eg-hvid-flisebelagt spejl

Med en sokkel til køkkenet ser rummet altid ryddeligt og meget mere indbydende ud. Af denne grund bør du ikke undvære dette nyttige tilbehør. Sådanne strimler findes i mange forskellige modelvarianter og kan også let fjernes igen når som helst.

Fastgør soklen til køkkenet

sokkel-køkken-rustfrit stål-ø-hvid-grå-køkkenenhed

Kun de monterede sokkelplader giver et nyt køkken et harmonisk udseende. Samlingen kræver næppe nogen manuelle færdigheder. Det meste af tiden er fodlisterne allerede blevet skåret til den korrekte længde og højde. Hvis dette tilbehør mangler, kan du også købe strimlerne individuelt fra møbelbutikker, isenkræmmere, køkkenstudier eller online.

Højde på soklen til køkkenet

Sokkelbeklædning til køkkenaluminium-grå-træfronter-lys-orange-stænkbeskyttelse

Hvert køkkenskab har normalt sokkelfødder. Ud over standard bundhøjde på 15 cm er der også andre bundhøjder som f.eks. 10 cm, 17 cm, 20 og 22 cm. En lav sokkel har den fordel, at du har mere opbevaringsplads i kroppen.

Designet af køkkenlisterne

sokkel-køkken-lyseblå-ensartet-look-glas-stænk-beskyttelse-blomst-motiv

Sokkelpanelet skal naturligvis primært skræddersys til dit indrettede køkken. Udvalget af forskellige materialer og dekorer er naturligvis rigtig stort. Når du designer det, skal du huske på, at fodlisterne ikke kun skal matche køkkenmøblerne, men også gulvet.

Bundpanel i karosserifarve

sokkel-køkken-grå-slagtekrop-farve-mat-sort-fronter

Gulvlisten skaber en visuelt ensartet køkkenfront og er normalt lavet af samme materiale som køkkenmøblerne. Men du kan også eksperimentere med farverne. Den grå køkkenkroppe og det matchende fodliste i ovenstående eksempel viser virkelig de matsorte køkkenfronter i høj kvalitet.

Bundpanel i sort

Sokkelbetræk til køkken sort-bag væg-valnød look

Der er næppe nogen anden farve, der skaber så meget dybde som sort. Med et sort sokkelpanel og et mørkt gulvbelægning er lyse bundenheder særligt effektive. For en endnu bedre effekt bør vægdesignet også holdes mørkt.

Bundpanel i rustfrit stål

Sokkelbetræk til køkken rustfrit stål-aluminium-look-træfronter-hvid-bordplade-stænkbeskyttelse

Hvis du har en ovn og køleskab i rustfrit stål, ville det være en god idé, hvis rustfrit stål kunne findes igen et eller andet sted i dit køkken. Hvad med et sokkelpanel i rustfrit stål til et køkken? Det skinnende materiale kombinerer også smukt med et sort, hvidt eller gråt køkken.

Køkkenmøbler og fodlister lavet af samme træ

sokkel-køkken-fronter-træ-lys-hvid-gulv-sildebensmønster

Uanset om eg, ask, bøg eller valnød, med et varmt look, træ forvandler køkkenet til et hyggeligt sted. Køkkenmøbler og fodlister passer perfekt sammen, når begge er lavet af samme træ.

Gulvlister og gulve passer perfekt sammen

Sokkel til køkken valnød-træ-hvid-front-marmor-bordplade

Et mørkt trægulv i køkkenet skaber den perfekte kontrast til de hvide køkkenfronter og marmorpladen. Kombineret med et fodliste i samme farve skaber det et særligt mere komplet og tiltalende indtryk.

højere base med mønster 

sokkel-køkken-ø-fod-fliser-diamant-mønster-gulve-lignende

Et særligt smukt element til den moderne køkken-stue er en fritstående køkkenø. Det skaber en visuel adskillelse mellem madlavningsområdet og stuen og tilbyder samtidig masser af plads og muligvis også opbevaringsplads. Du kan give denne centrale køkkenø et helt specielt udseende med en dekorativ base.

Skirt spejl

sokkel-køkken-spejl-parket-eg-grå-væg-design-marmor-optik

Et fodliste med et spejludseende ville være den perfekte runde finish til dit nye gulvbelægning i køkkenet. Det forstørrer visuelt køkkenet og får det til at se lettere ud. Sokkelpanelet kan også kombineres med en køkken bagvæg lavet af et spejl – et godt alternativ til fremstillet eller trykt glas.

trendy bundpaneler lavet af spejle

Sokkel til køkken -spejl-sort-front-hvid-bordplade

Trendy spejlsokkelpaneler sætter en effektiv accent under hvert køkken og lader dem flyde i luften. Hvis du har besluttet dig for et sort køkken, så er denne detalje ideel. Spejle reflekterer lyset, hvilket får rummet til at se lysere og meget mere indbydende ud.

Spejle reflekterer lyset 

sokkel-køkken-spejl-sort-fronter-grå-parketgulv

Spejlelementer er meget populære inden for indretning, fordi de skaber smukke optiske effekter og ser meget dekorative ud. Spejloverflader er også meget lette at rengøre, fordi de har de samme værdsatte egenskaber som glas.

Planlægning af køkkenbelysningen

sokkel-køkken-led-strimmel-grå-højglans-fronter-ø

Belysningen skal planlægges lige så omhyggeligt som de andre aspekter af køkkenet. For få eller forkert placerede lyskilder kan føre til blænding, skygger og utilstrækkelig belysning. Ud over en optimalt oplyst arbejdsplads er lette accenter også vigtige.

Forsænket lys i fodpanelet

sokkel-køkken-led-forsænket lys-hvide-fronter-højglans-sort-bordplade

Med sokkelbelysning i køkkenet kan du skabe en stemningsfuld atmosfære. Der er et stort udvalg af farver, former og lampetyper. Du kan integrere individuelle halogen-, energibesparende eller LED-lamper i køkkenbasen eller vælge indirekte belysning med LED-strips.

Farvede lys

sokkel-køkken-led-forsænket-lys-blå-træfronter

Med spændende farveændringer er du klar til den næste fest! RGB -striber eller blå LED -forsænket lys skaber vidunderlige effekter i dit eget køkken. Så du forbliver ret fleksibel med farverne.

Led strips 

fodlister-køkken-led-aluminium-fodlister-sorte fronter

Et rigtigt blikfang til din nye gulvbelægning i køkkenet! LED -strimlerne fås i forskellige designs, farver og lysintensitet: til limning eller skruing, varmhvid eller koldhvid, hvid eller med farveændring osv. Takket være moderne LED -teknologi er energibehovet særligt lavt.

ensartet diffus lysfordeling i basisområdet

sokkel-køkken-led-strimmel-hvid-køkken-marmor-look bordplade

Montering af forsænket lys kræver manuel færdighed, mens selvklæbende LED-strimler er meget lette at anvende. Disse er også billigere end individuelle halogen- eller LED -lamper. Afhængig af længde og design kan en simpel LED -strip inklusive strømforsyning, kabel og fjernbetjening koste mindre end 30 euro.

indirekte belysning får køkkener til at skinne

sokkel-køkken-led-strimmel-hvid-køkken-flyde-lyst gulvbræt

En LED -lysstrimmel på køkkensokkel skaber atmosfærisk permanent lys i løbet af dagen og ekstra belysning til orientering om aftenen. Som indirekte belysning forvandler de hvert køkken til et hyggeligt rum.

Planlæg omhyggeligt belysningen i køkkenet

sokkel-køkken-led-strimler-madlavning ø

Selvklæbende LED-strips er meget lette at installere. Tilslut først lysstangen med kablet og tilslut den til transformeren. Fastgør derefter strimlerne til det ønskede sted. Læg kablerne og andre elementer. Transformatoren placeres bag bundpanelet eller i underskabet. Sæt netstikket i stikkontakten, tænd og du er færdig!

god idé til små køkkener

sokkel-køkken-skuffe-opbevaringsplads-skabe-bageplader

Med sokkelskuffer kan du bruge den værdifulde opbevaringsplads under det indrettede køkken. Skuffernes dimensioner skal ganske enkelt tilpasses de konventionelle skabsmål. Du kan bruge hele skabets dybde til at stuve køkkenformer eller små køkkenredskaber.

Lister til fodlister

sokkel-køkken-skuffe-kæledyr-sugekopper

Sokkelskufferne har ikke samme højde som konventionelle skuffer, men de er fremragende til opbevaring af småting som servietter eller viskestykker. Vær bare opmærksom på højden dimensioner, når du planlægger.

Vinopbevaring med en forskel

sokkel-køkken-skuffer-vinopbevaring-anderledes-lav

Smalle linjer i rustfrit stål fungerer ofte som håndtag til skuffestrimlerne. Ved første øjekast er de ikke engang synlige, fordi de er fastgjort direkte under konventionelle køkkenudtræk.

Flisespejl og fodliste matchede i farve

Sokkel-køkken-flisebelagt-spejl-gul-kombination-hvide-fronter-trægulv

Farvede køkkenvægge skaber også en interessant kontrast og kan i forbindelse med et farvet fodliste i høj grad påvirke atmosfæren i køkkenet. Takket være de to solrige gule accenter har det hvide køkken en ekstraordinær karakter.

Pift fodlisterne selv op med klæbende film

bundpanel-køkken-gør-det-selv-pift op-folier-farverige

Sikker på, din liste over ideer til renovering af køkken er lang og dyr. Sokkelplader kan hjælpe her! Giv dit køkken et moderne og smagfuldt udtryk ved at krydre det gamle køkkenlister.

farverig accent til hvidt køkken

bundpanel-køkken-gør-det-selv-krydder opfarvede folier

Med klæbende film og washi tape kan du give dit gamle fodliste et helt nyt præg. Det holder ikke så længe, ​​men det ser superfriskt ud.

Gulvlister i messing-look

sokkel-køkken-guld-optisk-klæbende-folie-hvidt-køkken

Selvklæbende folier er ideelle til kunsthåndværk, design og renovering! De fås i næsten alle tænkelige farver og i mange interessante dekorationer. Dette giver dig også mulighed for at skjule eventuelle skader på sokkelplader, der allerede er installeret.

Krydder Ikea -køkkenet

sokkel-køkken-gør-det-selv-pift op-klæbende-film

Du kan også finde ud af om behandlingsteknikkerne, hvormed du kan anvende den klæbende film professionelt og uden bobler. Våd behandling anbefales til glatte overflader. Dette gør det lettere at behandle filmen og forhindrer bobler i at komme ind.

Skuffe gemt bag soklen

fodlister-køkken-gør-det-selv-håndtag-fodlister-messing-guld-look

Hvis du leder efter billige renoveringsideer til dit køkken, kan du overveje at skifte skuffehåndtag. Dette hvide køkken med messingfarvede accenter ser for eksempel meget elegant ud. Selvklæbende folier kan stadig findes i farverne kobber, guld og krom.

Previous Post
Moderne spisestuemøbler – møbleringstendenser
Next Post
Sådan laver du smukke sommerfuglvinger som tilbehør til selvfremstillede kostumer