15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bordplade i granit i det moderne køkken – fordele og ulemper

Bordplade i granit - køkken - moderne - minimalistisk - håndtagsløs - sort og hvid

Køkkenbordpladen skal stå over for mange udfordringer – vandstænk, varme gryder og skarpe knive. Derudover skal den godt tåle snavs og pletter eller være let at rengøre. Natursten i køkkenet imponerer med sit elegante udseende og praktiske robusthed. Du har valget mellem: granit, marmor og skifersten. Et A.Bordplade i granit er særlig robust og vil opfylde de højeste krav.

Granit bordplade – Valg af den rigtige bordplade til køkkenet

Bordplade i granit - køkken - grå - hvid - køkkenø - stuk

Fra et praktisk synspunkt er bordpladen det, der definerer køkkenet. Det skal tåle mange belastninger i meget lang tid, og det skal også være visuelt tiltalende. Natursten er altid trendy og er derfor altid en god løsning. En hård sten som granit forbedrer køkkenudstyret og garanterer langvarig brug. Af tekniske årsager giver en overflade af dette materiale også mange fordele.

Smukt lavet af natursten – granit bordplade til køkkenet

Bordplade-granit-køkken-brun-sort-korn-køkkenbord

En granitplade er optimalt designet til daglig brug, hvis den er poleret til højglans. Dette giver ikke kun overfladen en ædel finish, men gør den også lettere at pleje og holdbar.

Køkkenbordplade i natursten – hvad er granit?

Bordplade i granit -kueche-detalje-sort-brun-guld

Granit er en plutonisk sten. Det skyldes vulkansk sten, der smelter dybt i jorden, der afkøles over hundredtusinder af år. Kvarts, feltgab og glimmer kan genkendes i dets struktur. Granit fås i fantasifulde farvenuancer – fra lysegrå til blålige, rødlige og gullige nuancer, men også i klassiske sorte og brune toner.

Gråbrun bordplade i granit til det moderne trækøkken

Bordplade i granit - køkken - brun - grå - trækøkken - rustfrit stål

Ingen anden natursten kommer tæt på hårdheden af ​​granit. Det er ufølsomt overfor ridser og pletter, kan modstå temperaturer på op til 600 ° C, absorberer ikke væsker og er derfor mindre følsom over for syrer end marmor.

Forsegling af granitbordplader – nyttige tips

bordplade-granit-køkken-ædel-chic-design-rød-sort-moderne

Efter at granitpladen er blevet installeret af en specialist, er den også forseglet. Når den er korrekt behandlet, bliver stenen vandafvisende og mere modstandsdygtig i ti til 15 år. Det samme kan gøres bagefter ved hjælp af et fugemasse, der er specielt designet til granit.

Bordplade i granit i god stand i lang tid – tips til rengøring

bordplade-granit-køkken-brun-beige-moderne-design

I det væsentlige er natursten, der ikke er imprægneret, meget følsomme over for syrer. Granit skiller sig ud som den mest modstandsdygtige af alle over for hårdt vand, eddike, juice og alkohol. Hvorfor er materialet ideelt til daglig brug i køkkenet. Ikke desto mindre kan fedt og frugtsaft efterlade grimme pletter efter længere tids eksponering og bør derfor fjernes hurtigt.

Rengør den værdifulde granitplade korrekt

Granit bordplade -køkken-grå-moderne-køkken-vægbeklædning

Granitoverfladerne rengøres bedst med lidt opvaskemiddel og en fugtig klud. Ved rengøring af granitpladen bør rengøringsmidler, der indeholder olie eller er for aggressive, undgås. Disse kan absorberes af stenens meget fine, men åbne struktur og danner dermed pletter.

Pas på granitbordpladen hver dag

Bordplade i granit -kueche-moderne-design-hvid-grå-glasvæg

Den bedst mulige pleje af granitpladen inkluderer regelmæssig rengøring. Selvom granit er modstandsdygtig over for høje temperaturer, er det tilrådeligt ikke at efterlade varme gryder, pander og andre genstande på dem i lange perioder.

Valg af granitplade til køkkenet – hvad skal man undgå??

bordplade-granit-køkken-moderne-højglans-sort-grå

Over tid kan urtepotter, vaser og beholdere efterlade vandmærker på overfladen. Rengøringsmidler indeholdende ammoniak, appelsin, citron eller eddike samt slibende partikler bør også undgås. Spildt kaffe og kulsyreholdige drikkevarer skal hurtigt tørres op.

Moderne bordplade i granit sammenlignet med kunststen

Bordplade-granit-køkken-moderne-design-sort.køkkenø

Granit er et populært naturmateriale på grund af dets elegante udseende og holdbarhed. Det tilbyder en bred vifte af designs, som syntetiske materialer overhovedet er meget vanskelige at efterligne. Det er netop det ensartede korn og mærkbare nuancer i materialets dybde, der ikke kan opnås med kunststen. Det er kendetegnet ved et jævnt stenlook, der matcher de moderne højglans skrifttyper i køkkenskabene. Den kunstige sten består dybest set af harpiks, farvepigmenter og små stykker natursten og kan blive beskadiget af varme.

Bordplade i granit i høj kvalitet sammenlignet med marmor

Bordplade-granit-køkken-moderne-minimalistisk-hvid-grå-kantet

Ligesom granit er marmor modstandsdygtig over for varme, men er derfor ekstremt følsom over for syrer og olier. Materialet bør imprægneres regelmæssigt – normalt to gange om året. Derfor er det lidt billigere end granit. En marmor bordplade er et must for bagere, da den holder en kølig temperatur, selv når folk arbejder hårdt på den.

Bordplade i granit mod skifer og kalksten

Bordplade-granit-køkken-moderne-parket-gulv-hvidt-ophængt loft

Et andet alternativ til en bordplade af høj kvalitet er natursten som skifer og kalksten, som kan tages i betragtning ved design af køkkenet. Disse er ikke så dyre, men stadig dyrere end dem, der er lavet af kunstmaterialer. I det væsentlige er de også varmebestandige, hvis ikke i samme omfang som granit.

Bordplade i granit – Prisen

bordplade-granit-køkken-rød-træ-køkken-chic-moderne

Natursten ser meget ædel ud og er ekstremt robuste. En granitplade er ufølsom over for varmeskær og ridser, og vand kan ikke skade den. På grund af deres holdbarhed og levetid skal du grave dybt ned i lommen og bruge omkring 250 euro pr. Meter.

Granit bordplade kun i madlavningsområdet

Bordplade-granit-køkken-moderne-design-grå-gaskomfur

Hvis en granitplade ikke er acceptabel af økonomiske årsager, kan du f.eks. Kun bruge granit til madlavningsområdet og til resten af ​​området – kunststen. Der er utallige alternativer og mulige kombinationer – det er bare en smagssag.

At træffe det rigtige bordpladevalg – nyttige tips

Bordplade-granit-køkken-grå-grøn-korn-spisebord

Når man vælger en bordplade til køkkenet, udover prisen, er den visuelle faktor afgørende. I hjørner, hvor to paneler er forbundet, skal materialet fremstå som et helt panel. Problemet påvirker især natursten, da det kan variere meget i farve fra stykke til stykke.

Valg af granit eller anden bordplade i natursten – Andre faktorer påvirker valget

bordplade-granit-køkken-hvid-lys grå-moderne hus på landet

Materialet til bordpladen i køkkenet skal være i harmoni med skabe og gulve, som er valgt for at matche husets stil og arkitektur. For eksempel vil en farvet bordplade bestemt ikke gå godt med et hvidt køkken i landlig stil.

Bordplade af granit i creme passer perfekt til det moderne trækøkken

Bordplade-granit-fløde-lille-træ-design-g-køkken

Bordplade i granit til trækøkken i moderne landlig stil

Bordplade-granit-køkken-moderne-landlig-stil-træ-grå

Natursten var et ideelt match til træ – granit bordplade i det moderne trækøkken

Bordplade-granit-køkken-moderne-træ-køkken-grå-køkken-ø

Previous Post
12 fantastiske hjørnesofaer i læder til dit komfortable hjem
Next Post
Design af sidebord – 23 kreative ideer, som du selv kan bygge