15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Køkkenø med spiseplads – praktiske muligheder for redesign af spisestuen

minimalistisk køkkenø med spiseplads som praktisk mulighed for redesign af spisestuen

En praktisk køkkenø med spiseplads kan blive et meget funktionelt og smukt midtpunkt i dit køkkendesign. Således kan dit køkken få et af de mest populære træk ved en moderne spisestue. Hvem siger at spise i køkkenet er dårligt? I dag er der mange mennesker, der har et højt niveau af fritid og plads. Du opgiver den formelle spisestue og nyder køkkenet som omdrejningspunkt for madlavning og spisning. En smart og smuk køkkenø med spiseplads kan også opfylde alle dine behov i køkken og spisestue. Det hjælper dig med at kombinere det bedste fra begge verdener.

Integrer køkkenø med spiseplads

lejlighed med moderne køkken og designerstole omkring køkkenø med spiseplads i forlængelse

Uanset om du laver en renovering eller leder efter en lille ændring, er der et par tips, du kan bruge til at indarbejde spisning i din ø og spiseplads uden at påvirke dit madlavningsområde eller stil. Så hvis du føler trang til at bryde væk fra det sædvanlige køkken, så tjek vores inspiration herunder. Brug disse tricks til at skabe ekstra plads til forberedelse og mad.

smukt minimalistisk design med beton og træ til moderne køkkenø med spisepladsbrug

Fra et teknisk synspunkt kan du bruge enhver køkkenø med et integreret spisebord. Så længe den har sæder og et udhæng, hvorigennem du bekvemt kan placere sæder, kan du gøre dette uden problemer. Et minimalt udhæng på 15 cm er nok til maden, selvom 20 til 30 cm er særlig generøs til benplads. Brug af sæder, der ligner og føles mere som stole, giver også køkkenøen og spisepladsen mere stemning, mens sidder med ryglæn bliver mere behageligt til længere måltider.

frisk udseende designerkøkken med lang køkkenbordplade og sæder i grønt og hvidt

Husk også, at behagelig spisning vil kræve lidt mere spillerum i overensstemmelse hermed. Det faktum, at et bestemt antal sæder teknisk set passer på din køkkenø med spiseplads, betyder ikke, at mange mennesker kan sidde behageligt ved siden af ​​hinanden der. Den typiske skulderbredde for en person er cirka to fod, men prøv at flytte hvert sæde tættere på cirka tre fod, hvis det er muligt. For eksempel kunne tre 45 cm brede taburetter passe på en 150 cm lang køkkenø med et vedhæftet spisebord, når de skubbes sammen. Det ville dog være bedre at bruge kun to sæder, så hver person har 75 cm for sig selv.

Udvidet køkkenø med spiseplads

hvidt køkkendesign med barstole i kontrastmetal og rattan

Designet vist her har en typisk indbygget ø med lagerplads i bunden, men med en dybt trukket top. Dette skaber et stort område med plads nok til sæder. Bemærk også, at enden af ​​øen i forgrunden har plads på tre sider. På dette foto kan du se, at kun de to sider bruges, men en stol kan let trækkes til den anden side nær køleskabet. Dette gør det muligt for en lille gruppe mennesker at sidde overfor hinanden og chatte let frem for alle i træk, hvilket også ville være en god mulighed.

Ekstra udvidet køkkenø med spiseplads

langt køkkenbord med stole i et moderne design og praktiske spisemuligheder

I et langt, smalt køkkenrum kan øen nogle gange kun strække sig i en retning, parallelt med skabene. I dette tilfælde kan du ikke udvide øen for at tillade afføring på kanterne, men snarere forlænge dem langt i en retning. Dette skaber en forlængelse af spisebordet ved siden af ​​hovedarbejdsoverfladen. Med andre ord er toppen af ​​køkkenøen meget lang, men basen med opbevaringsplads strækker sig kun halvvejs, og den anden halvdel er ledig til pladser. Denne løsning giver meget ekstra forberedelsesplads til daglig madlavning, og om nødvendigt kan du rydde spisepladsen for et ordentligt måltid.

pladsbesparende forlængelse af en blå køkkenø med et spisebord i træ og køkkenstole

Du kan skabe en lignende effekt ved at trykke et bord mod en eksisterende køkkenø. Parringen vil se bedst ud, når bordet og øen har samme bredde, så de møder pænt. Fordelen her er, at du nu let kan bruge bordet til både spisning og madlavning. Overvej også at bruge et andet materiale til bordpladen, så kontrasten ser forsætlig ud. Varmt træ skaber en indbydende atmosfære og kan let kombineres med en stenplade. Bemærk i dette eksempel også, hvordan stolens stof binder sig til sagens farve, hvilket giver den eklektiske blanding af materialer en vis kontinuitet.

matchende farvekombination som forlængelse af køkkenøen med spiseplads i store køkkener

Dette køkken er lidt mere usædvanligt, men resultatet er meget fedt. Et kundespecifikt, højere spisebord omgiver en L-formet ø, så de to dele fremstår arkitektonisk integrerede. Med et tilpasset stykke sørger du for, at det er den nøjagtige længde, bredde og form, der passer ind i dit køkken. Når du tilføjer en køkkenø med en spiseplads på et lavere niveau, gør det overfladen og tællerummet lidt mindre bekvemt. Dette er dog mere behageligt end et spisebord og et kompromis, der i sidste ende afhænger af personlige præferencer.

Rund køkkenø med spiseplads

rund køkkenø med spiseplads og plads til fire personer

Det tidligere koncept fungerer godt for et langt, smalt køkken, men hvad med et mere firkantet eller åbent rum? En halvcirkelformet køkkenø med en spiseplads som “boble”, som på billedet, skaber en spiseplads, hvor gæsterne kan se hinanden og kokken i øjnene, så alle føler sig involveret i samtalen. Dette arrangement fylder mindre end et separat rundt bord på siden. På grund af dette er dette et stort kompromis mellem sådan switchrum og åbent rum, når du går rundt. Brug en diameter på ca. 90 til 120 cm til halvcirklen for at kunne tilbyde plads til to til fire personer.

Lodrette udvidelser

træbænke som en mulighed svarende til en picnic med træbord og rustik køkkenø med spiseplads

Dette køkken placerer en spiseplads i picnicstil lige bag på en ø. Dette skaber et layout, der ligner den tidligere “bobleø”. Dette fungerer, når du har meget mere plads ved siden af ​​madlavningsområdet end i selve køkkenet. Køkkenrummet “snyder” resten af ​​rummet til at få køkkenet til at se ud og føles lidt større.

Integrer sort køkkenø med spiseplads som et L-formet bord med stole i et lyst køkken

Her ser du den samme tilgang, men i et større køkken og moderne stil. Dette køkkenbord er klart en kundespecifik installation ved hjælp af det samme materiale. Dette omslutter øen og skaber en luksuriøs effekt. En anden fordel ved denne type layout er, at det skaber et lille arbejdsområde, der er tilgængeligt for hovedkokken. For eksempel kan en person arbejde på en enklere ret ved bordet (f.eks. At blande en salat), mens en anden laver non-stop i hovedkøkkenet.

paninsula forlængelse som spisebord med gule stole i et stort køkken med glasdør

Har du ikke plads til en rigtig ø? Tilføj en halvø som den, der er vist her. Dette berører hovedafbryderen i stedet for at have et åbent kredsløb på alle sider. Også her kan det være en indbygget forlængelse i skranke eller spisningshøjde eller et separat bord. Brug stole, der kan stables, der kan gemmes i et skab, når de ikke er i brug, eller brug en lændemulighed, der er let at nå og ikke kommer i vejen, mens du laver mad.

Bænke som køkkenø med spiseplads

moderne køkken med ø lavet af træbænke og spisebord med skuffer

En træbænk er nu et meget populært møbel i køkkenområdet, hvor det kan fungere ganske godt som en køkkenø. Hvis du bruger en virkelig stor bænk, kan du skjule den helt under den eller få den installeret som en køkkenø med et forlængeligt bord.

sorte køkkenmøbler i kombination med et rustikt træbord og designerstole

Som vi nævnte tidligere, er træ ofte den bedste mulighed for en køkkenø med spiseplads, fordi den står i kontrast til andre materialer. Det er velegnet til både moderne og traditionelle og rustikke køkkendesigner. Hvis du vælger spisestole, der er farvekoordineret med møblerne, kan du også forbinde de to områder sammen. Køkkenskabernes mørke, sorte farve i dette forslag fuldender for eksempel udseendet med det rustikt udseende træbord.

retrostil til køkkenø med spiseplads og hvide taburetter kombineret med moderne design

En anden god mulighed er at dække øen med en plade af samme materiale eller sten. Dette kan svare til disken eller køkkenbordpladen i rummet. Bemærk igen, hvordan siddepladserne igen forbinder øen til skabet, så noget af farven bringes fra periferien til midten af ​​rummet. Sæderne behøver ikke at matche noget, men det er en let måde at få en poleret fornemmelse og en subtil designerfølelse.

luksuriøs køkkenø med spiseplads i marmor med matchende spisestole i træ

stort køkkenområde med flere sæder rundt om køkkenøen med spiseplads og madlavningsområde

moderne ideer til køkkenet med mørkt design og køkkenø med siddepladser til spisning

Previous Post
Moderne væggenheder – praktiske møbler til hvert værelse
Next Post
Håndværk med skumgummi – 15 sjove kunsthåndværksideer med børn