15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planlægning af en køkkenø med en tæller: Sådan designes et funktionelt ø -køkken

Køkkener med en kogeø er sandsynligvis den mest funktionelle form for køkkenudstyr og tilbyder mange designmuligheder. Ikke underligt, at mange amatørkokke drømmer om det. Når køkkenøen er udstyret med en tæller, bliver madlavning en ægte oplevelse for hele familien. Fordi diske med barstole viser sig at være en meget praktisk tilføjelse til køkkenlandskabet, der forlænger siddepladserne. Så intet står i vejen for sociale aftener med venner. For at sikre, at der er tilstrækkelig bevægelsesfrihed ved madlavning og spisning, bør der tages en række ting i betragtning ved planlægning af rummet. Vi forklarer dig, hvad der er vigtigt, og hvordan du optimalt kan tilpasse dimensionerne til de rumlige forhold.

Planlæg køkkenø med bord: bestem målene

Køkkenø med integreret bord Landekøkken med blå køkkenskabe og grå kogeø og gaskomfur

Mange amatørkokke, især når de planlægger, spørger sig selv, hvor stor madlavningsøen skal være. De fleste producenter anbefaler at lave en køkkenø med en tæller, der ikke er kortere end 1,5 meter og ikke længere end 4 meter. Køkkenøens mindste bredde skal være 80 cm, og køkkenøen uden apparater – 60 cm. Disse mindstemål kan dog variere, fordi linjer og strømkabler ofte skal skjules på køkkenøen. Derfor skal der tilvejebringes yderligere lagerplads til dette. Derudover er der de rumlige forhold: Rektangulære eller firkantede værelser med mindst 15 kvadratmeter er ideelle til et køkken med en kogeø. Dette køkkenanlæg kan også implementeres i lokaler med skrå lofter og nicher, så længe det er godt planlagt.

Industrielt køkken med ø med komfur og træbord

En køkkenø, der er for lille eller for stor, udgør en planlægningsudfordring. I små køkkener har du næsten ingen bevægelsesfrihed, hvis du vælger en stor køkkenø. Køkkenøer, der er for lange, betyder også længere arbejdsrejser, hvilket vil gøre arbejdsprocesser endnu vanskeligere. En for lille køkkenø er derimod upraktisk, tilbyder næsten ingen opbevaringsplads og kan ikke bruges fornuftigt. Vi giver dig nyttige tips, som du selv kan vurdere, om en kogeø giver mening i dine egne fire vægge, og hvilke dimensioner den skal være.

Planlæg en køkkenø uden apparater med tæller

moderne lille skandinavisk køkken i hvid og køkkenø med lille bord lavet af træ i gråt

Den vigtigste determinant for bredden er det formål, køkkenøen med bord skal opfylde. Hvis det er en køkkenø uden apparater, bare beregnet til at maksimere arbejdsfladen og lagerplads, behøver du ikke bekymre dig om VVS. Men du bør oprette forbindelse til elektricitet, for på køkkenøen purerer folk ofte, tilbereder smoothies med røremaskinen eller endda bager brød i brødmaskinen. I bedste fald bør du også installere USB -porte, som du f.eks. Har brug for til en ladestation til din mobiltelefon eller bærbare computer.

Som tommelfingerregel bør du planlægge mindst 80 cm til arbejdsfladen og 40 – 50 cm til disken på en køkkenø uden apparater. Samlet set bør minimumsbredden være mellem 120 og 130 cm. Du kan spare plads i små køkkener ved at vælge en køkkenø med integreret bord. En anden mulighed er halvøen, som er knyttet til køkkenet på den ene side.

gråt køkken med hvid køkkenø uden hvidevarer med træstang

Længden afhænger af, hvor mange mennesker der er i køkkenet på samme tid, laver mad eller spiser sammen. Singler, der har et separat spisebord, kan vælge en 1,5 meter lang køkkenø. Det tilbyder nok siddepladser til 4 personer og mere end nok madlavningsplads. Familier med børn bør også forlænge køkkenøen for hvert familiemedlem med yderligere 60 cm for hver voksen og med 30 cm for hvert barn. For en familie på fire (2 forældre, 2 børn) er en 2,6 meter lang madlavningsø ideel. Så intet står i vejen for hyggelige madlavningsaftener.

Afstanden mellem det indrettede køkken og kogeøen kan variere mellem 1 meter og 2 meter. Hvis din køkkenø har skuffer eller bundenheder, skal afstanden være mellem 1,4 og 1,8 meter. Dette giver dig bevægelsesfrihed, selvom alle skabsdøre er åbne samtidigt.

Køkkenø med bord, vask og opvaskemaskine

Køkkenø med bord lavet af træ i landstedstil designideer til moderne udstyrede køkkener af natursten

Hvis du vil udstyre din køkkenø med en vask og opvaskemaskine, bør du planlægge mindst 60 cm til vasken. Desuden skal du efterlade en margen på mindst 15 cm, så vand ikke drypper ned på gulvet, når du vasker dine hænder. En køkkenø, der er mindst 1 meter (eksklusive disken) bred og 1,7 meter lang, har vist sig at være optimal. Vores tip: Det er værd at kigge efter en lignende køkkenø i en møbelbutik for at teste benplads og siddekomfort. For at din familie og gæster kan sidde behageligt på køkkenøen, skal disken stikke 60 cm ud over kanten. Hvis du planlægger et spisekøkken og ikke ønsker at oprette en separat spiseplads, bør du gøre disken så bred som muligt. Omvendt, hvis du har planlagt et familiekøkken, hvor alle vil tilberede maden sammen og nyde at være sammen, mens de laver mad, så er en 40 cm bred bardisk tilstrækkelig. Du kan ikke servere mad på den, men disken giver plads nok til drikkevarer.

Når du planlægger et ø -køkken, skal du også sørge for, at vasken er i umiddelbar nærhed af køleskab og komfur. På denne måde kan du optimere arbejdsgangen. Placer køkkenøen, så den ikke er direkte foran ovnen.

Køkkenø med komfur og bord

moderne køkken med ø med gaskomfur og hvid Corian bordplade

Hvis ovnen er placeret på køkkenøen, skal den være mindst 1,5 meter bred og mindst 1,8 meter lang. Det er ligegyldigt, om du har valgt gas, keramik, elektrisk eller induktionskogeplader. I et ø-køkken med indbygget komfur skal håndvask og køleskab være inden for rækkevidde. Du bør planlægge ekstra arbejdsplads på begge sider af kogepladen samt tilstrækkelig plads til urter, olie osv. give. Som med køkkenøen med en vask, skal du lade en 15 cm kant være omkring kogepladen, så mad eller fedt ikke sprøjter på gulvet, mens du laver mad. Mens du tilbereder maden, kan familien slappe af ved skranken ved siden af.

Planlæg en køkkenø med en integreret tæller

Moderne køkken med ø med bord og køkkenvask bordplade lavet af Corian og moderne grå indbyggede skabe

For alle dem, der ønsker en fleksibel rumløsning, er køkkenøen med integreret bord tilgængelig. Det er en meget funktionel variant, især når pladsen er begrænset, i spisekøkkener eller til ø-køkkener. Du kan bruge den tilgængelige bordplade som arbejdsflade, eller hvis du har venner, serverer du forretter og fingermad på den. Hvis du har et ø -køkken i stuen, kan du også opsætte en buffet på køkkenøen.

Køkkenø med bord: sådan kan du effektivt iscenesætte dit nye ø -køkken

Indrettet køkken i industriel stil med køkkenø med bardisk lavet af genbrugstræ

Ø -køkken i en trendy industriel stil

Fronter med et rustikt udseende, enkelt design, køkkenhåndtag i sort metal og bordplader af marmor: det moderne industrikøkken præsenterer en spændende blanding af gammelt og nyt. Det eklektiske køkkendesign har også en anden stor fordel: det efterlader masser af spillerum, og du kan tilføje flere køkkenelementer senere, hvis du ønsker det, uden at det påvirker det generelle udseende negativt. Tværtimod: nye vægskabe, hylder eller køkkentilbehør kan effektivt fuldende det eklektiske køkkenlandskab.

Køkkenø med træbord i moderne landlig stil, grå køkkenskabe og bordplade i granit sammen med trærør

Design ø -køkkenet i landlig stil

Tidligere var det bare en tilføjelse til livskonceptet, i dag er køkkenøen blevet omdrejningspunktet for kommunikation i køkkenlandskabet. Som sådan skal det frem for alt fremhæves visuelt. Normalt er den designet i en kontrastfarve eller lavet af et andet materiale. Populære materialekombinationer til landkøkkener er træ til bordet og natursten som marmor eller granit til bordpladen. Kassettefronterne giver ekstra charme på landet. Hvad angår farverne, er populære farvekombinationer mørkegrå og hvid, hvid og blå eller hvid og forskellige trænuancer. Grundlæggende: hvide køkkenfronter lader den mørkegrå eller mørkeblå køkkenø skille sig bedre ud. Køkkenøer lavet af genbrugstræ understreger også det rustikke udseende og sikrer hygge.

Planlæg et moderne køkken med en kogeø med trækomfur og tærskemaskine

Moderne ø -køkken

I modsætning til landhusets køkken og det industrielle køkken ser det moderne køkken enkelt og elegant ud. Køkkenøen smelter harmonisk ind i det minimalistiske køkkenlandskab, den er lavet af de samme materialer og farver som det indrettede køkken. Det moderne ø -køkken er ideelt til store boligarealer, fordi det mere ligner et dekorativt møbel end et funktionelt element. Med sine håndtagsløse skabsdøre og enkle fronter lader den stuen blive indrettet.

Indret et køkken i landlig stil med en køkkenø med en træbord og tre spisepladser

Funktionelt familiekøkken

Hvis køkkenet er adskilt fra stuen, kan disken fuldstændigt erstatte spisebordet. I disse tilfælde skal rummet designes på en sådan måde, at der er tilstrækkelige passager, og at kokkene har hurtig adgang til alt udstyr. Køkkenøen bruges derfor mest til at tilberede morgenmad og er derfor kun udstyret med en vask, muligvis også med skabe og skuffer, der tilbyder opbevaringsplads til fade og bestik. Familiekøkkenet ser godt ud – det er funktionelt, men meget stilfuldt på samme tid. De fleste familiekøkkener præsenterer en spændende blanding af moderne landstedstil og skandinavisk charme. Farveskemaet er enkelt. I familiekøkkenet spiller materialerne hovedrollen.

Kunne du tænke dig at have en kogeø med en tæller i dit nye drømmekøkken, og leder du efter inspiration? Vi hjælper dig gerne og viser dig flere inspirerende ideer i fotogalleriet herunder.

Familiekøkken i stuen med bord i rustfrit stål

Moderne køkken under et skråt loft med køkkenø med lille bord uden apparater af træ og marmor

Moderne enfamilie køkken med hvid bordplade og blå skabe

Skandinavisk køkken med integreret bordplade og bordplade af hvid Corian og vinkøler

Grå køkkenø med granitbord

stort køkken med lang køkkenø uden hvidevarer med håndvask og granitbordplade

Moderne spisekøkken med bardisk

Køkkenø med bord Bestem dimensioner korrekt Tips og designideer til boligarealer

Familie køkken med ø med blanke fronter

Funktionelt udstyret køkken design køkkenø uden apparater og der lavet af træ med plads til 2

Moderne ø -køkken med træbord

Moderne landkøkken i hvidt med en flad madlavningsø uden apparater med integreret bord og marmorplade

Hvidt køkken med matte køkkenskabe og barstole i træ

Moderne køkken med ø med integreret bord og barstole

Hvidt og gråt køkken med tilstødende spiseplads

Køkkenø med bord, planlæg et pladsbesparende moderne landkøkken og design en spiseplads

Moderne halvø køkken med pejs

Køkken med pejs og spiseplads designideer til møbler i hvidt og gråt og dørhåndtag i messing og vintage vedhængslamper

Eat-in køkken i gråt med en tæller i genbrugstræ

Moderne køkken i højglans med en køkkenø med en Threse lavet af genbrugstræ og en vask i sort og en bordplade af natursten

Indret køkkenet i en fransk landstedstil

Køkkenø med bord Landhusvask og opvaskemaskine i kogeøen integrer landkøkken med hvide skabe og grå køkkenø med to sæder

Landkøkken med vintage barstole

Design køkkenø i landlig stil med træplade og komfur og opbevaringsplads

Familie køkken med glasbardisk 

Køkkenø med Therese bar af glas. Tæller uden apparater. Tips til køkkendesign med flisebelagte spejle og sorte trækabinetter og spiseplads

Køkkenø med integreret træbord

Køkkenø med træbord og barstole i moderne landlig stil med grå skabe og bordplade i hvid marmor

Moderne køkkenø med komfur, vask og spiseplads

moderne hvidt køkken med træø med komfur og vask og morgenmadsbar og spiseplads

Puristisk køkken-cum-stue med integreret bord 

Moderne hvidt køkken med integreret bord og plads til to

Køkkenø med træbord og bordplade i natursten

Moderne køkken i sort og hvidt med køkkenø med tæller tage mål korrekt plan

Moderne halvø køkken med integreret bord

Moderne skandinavisk køkken med køkkenø uden hvidevarer med bord i mørkeblåt og hvidt

Lysegrå halvø køkken med spiseplads i egetræ

Skandinavisk køkken i gråt med køkkenø i egetræ med spiseplads og bronzeaccenter

Hvidt skandinavisk køkken med ø uden hvidevarer 

Skandinavisk køkken med køkkenø med integreret bord og hvide bundenheder

Previous Post
Moderne væggenheder – praktiske møbler til hvert værelse
Next Post
Håndværk med skumgummi – 15 sjove kunsthåndværksideer med børn