15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De 10 mest almindelige designfejl i køkkenet: Det bør du undgå, når du designer køkkenet!

Køkkenet eller madlavningsområdet er hjertet i hvert hus eller lejlighed. Så at madlavning er virkelig sjovt, skal det ikke kun være stilfuldt, men også funktionelt. Uordnede hylder, flaskehalse, utilstrækkelig opbevaringsplads eller en forkert placeret køkkenø kan gøre processer i køkkenet meget vanskeligere. Vi ser nærmere på de 20 mest almindelige designfejl i køkkenet og forklarer, hvad du skal overveje, når du planlægger dit køkken.

De mest almindelige designfejl i køkkenet: 1. Valg af den forkerte køkkenform

Indretning fejl i køkkenet den forkerte snit undgå flaskehalse

Fejlen: Den første fejl begås ofte i planlægningsfasen, nemlig at rummet er forkert bedømt. Et tomt køkken ser mere rummeligt ud end et udstyret. Mange mennesker kan ikke fra en skitse forestille sig, hvor meget plads køkkenskabe og køkkenmaskiner vil tage. Dette resulterer ofte i flaskehalse, der først opdages, når systemet er i brug.

Opsætningstip: En 3D køkkenplanlægger kan hjælpe dig med at få en bedre idé. Når det ledige boligareal er begrænset, er god planlægning alt i alt og enden på køkkendesign. Hvis rummet er smalt, er det bedre at undvære køkkenøen. I stedet er der køkkenet med to linjer. Det er placeret på to modstående vægge. På denne måde kan flaskehalse undgås, og hele familien kan lave mad sammen.

Et hjørnekøkken er også en mulighed. Det kan let kombineres med et sæde. Selv i det lille køkken bør du planlægge mindst et sæde. Uden en madlavningspartner ville madlavning jo kun være halvt så dejligt.

Indretningsfejl i det store køkken: 2. Forkert placering af komfur, vask og køleskab

Undgå opsætningsfejl i køkkenet. Anbring apparaterne forkert

Fejlen: Opsætning af et lille køkken kan vise sig at være en kæmpe udfordring. Der kan dog begås mange fejl, når man designer et stort køkken. Hvis komfuret, køkkenvasken og køleskabet er for langt fra hinanden, skal amatørkokken gå over hele køkkenet for at nå dem. Dette gør processen ekstremt vanskelig.

Opsætningstip: Køkken, køkkenvask og køleskab bør ikke være mere end 2 meter fra hinanden.

Indretningsfejl i det lille køkken: 3. Placer komfur, vask og køleskab for tæt på hinanden

Møbleringsfejl i køkkenet Placer apparaterne forkert for tæt på hinanden

Fejlen: Mens køkkenapparaterne i det store køkken er for langt fra hinanden, har sitterne i et lille køkken en tendens til at placere apparaterne så tæt på hinanden som muligt. Også en fejl, for selv med begrænset plads bør du have plads til gryder, skåle, pander osv. mellem køkkenvasken og komfuret, samt køkkenvasken og køleskabet.

Opsætningstip: De tre vigtigste køkkenmaskiner bør danne en imaginær trekant. Minimumsafstanden mellem køleskab, køkkenvask og komfur skal være 0,6 meter. Dette efterlader nok plads ikke kun til installationsplads, men også til krydderiskuffer samt opbevaringsplads til bestik og tilbehør.

Almindelige møbleringsfejl i køkkenet: 4. Åbne hylder og vitriner i glas er virkelige kaosmakere

Møbleringsfejl i køkkenets åbne hylder og glasskabe

Fejlen: I blade ser designerkøkkener smarte og funktionelle ud med åbne hylder. For mange montre og hylder er ret upraktiske derhjemme. De tilbyder opbevaringsplads, men de kan også skabe ægte kaos. Ud over porcelæn placeres kagetilbehør og husholdningsartikler midlertidigt på det, indtil hylderne eller montrene er fulde. Selv grimme køkkenredskaber, som faktisk ikke har plads der, ender alt for ofte på hylden.

Opsætningstip: De åbne hylder er ikke et ekstra opbevaringsrum, men et dekorativt designelement, der får køkkenet til at fremstå mere åbent. Et stilfuldt service kan placeres ovenpå. De tilbyder også tilstrækkelig plads til krydderier i krukker eller andre dekorative elementer.

Almindelige møbleringsfejl i køkkenet: 5. Når der også hersker kaos på bordpladen

Møbleringsfejl i køkkenet overbelastet bordplade

Fejlen: Køkkenhåndklæder, tilbehør, små apparater og køkkenudstyr: der er masser af plads på bordpladen. Men at have alt ved hånden til enhver tid har sin pris. Konsekvenserne kan allerede ses efter en uge: uorden og kaos forhindrer os i hurtigt at finde alt, hvad vi har brug for.

Opsætningstip: Kun én ting kan hjælpe mod rod: rydde op regelmæssigt. Dem, der opbevarer deres køkkengrej og små apparater i skabet, gør det rigtigt. Fordi vi kun må bruge saftpresseren, sandwichmaskinen, køkkenvægten og æggekedlen en gang om dagen.

Møbleringsfejl i køkkenet: 6. Køkkenskabe i stærke farver

Indretningsfejl i køkkenet stærke farver på køkkenfronterne

Fejlen: Farver spiller også en stor rolle i køkkenet og kan påvirke stemningen, få rummet til at se større og lysere ud eller give interiøret mere karakter. Men før du når en stærk farvepalet i årets trendfarve, når du designer, skal du tænke dig om igen. For det, der er moderigtigt i dag, ser allerede forældet ud om et par år. Det er heller ikke praktisk, hvis du senere vil udskifte en skabsdør, vil du højst sandsynligt ikke længere kunne finde fronter i trendfarven.

Opsætningstip:  Så du kan nyde dit køkkenlandskab i de kommende år, er det bedre at vælge en neutral farvepalet, som du kan krydre med de rigtige dekorationer.

Indretningsfejl i køkkenet: 7. Gem det forkerte sted

Indretning af mangler i køkkenet Køb billigt køkken bagpanel

Fejlen: Størstedelen af ​​køkkenejere investerer i køkkenskabe af høj kvalitet og sparer på bordpladen. Faktisk en stor fejl, for bordpladen skal følge meget med. Billige materialer kan blive beskadiget af varme eller skarpe genstande. Og udskiftningen er ikke kun en dyr, men også en kedelig opgave.

Opsætningstip: En robust, ridsefast og varmebestandig bordplade er et absolut must i det moderne køkken. Keramik, kvartskomposit og granit er holdbare og snitbestandige materialer. Det afhænger selvfølgelig af den rigtige pleje. Hvis det er forseglet, viser massivt træ sig også at være et godt alternativ.

Møbleringsfejl i køkkenet: 8. Intet belysningskoncept

Møbleringsfejl i køkkenet mangel på belysning

Fejlen: Det moderne køkken er for længst ophørt med bare at lave mad. Det er blevet kommunikationscenter for lejligheden og huset og huser ikke kun madlavningsområdet, men også siddeområdet. Her tilberedes mad sammen med partneren, der drikkes vin med venner eller bare nydes en kop kaffe om eftermiddagen. For at imødekomme de mange krav er køkkenlandskabet opdelt i flere områder. Og de skal alle være godt oplyste. Selvfølgelig er en pendel på loftet ikke nok. Et belysningskoncept er derfor et absolut must.

Opsætningstip: Når du har en plan for køkkenlandskabet, skal du udskrive skitsen og få råd fra en professionel. Glem ikke at markere alle stikkontakter på skitsen. Du kan få tegnet et belysningskoncept baseret på rummets orientering og de rumlige forhold samt skitsen. Direkte og indirekte lyskilder fordeles i rummet på en sådan måde, at de ikke kaster skygger eller blænder.

Indretningsfejl i køkkenet: 9. Planlæg en køkkenø på trods af mangel på plads

Indretning fejl i køkkenet bygge en madlavning ø

Fejlen: Når den er placeret korrekt i rummet, kan en køkkenø fremskynde og lette arbejdsprocesser i køkkenet. Men hvis du ikke vurderer din ledige plads korrekt, risikerer du at skabe flaskehalse. Køkkenøen er malplaceret i det lille og smalle køkken og opfattes mere som en forhindring.

Opsætningstip: For at hobbykokken kan arbejde komfortabelt i køkkenet, skal en rimelig afstand mellem kogeøen og køkkenenheden indgå i planlægningen. Normalt er dette 1,5 meter. Køkkenøens dimensioner kan også variere afhængigt af dine egne behov. De mindste varianter er f.eks. Udstyret med hjul og kan skubbes frem og tilbage. Med dimensioner på 60 cm længde og 40 cm bredde tilbyder de en ekstra støtteflade til gryder og skåle. De store kogeøer er udstyret med kogeplader og opvaskemaskine og tilbyder tilstrækkelig arbejdsplads. Selv i et stort køkken skal du dog sørge for, at kogeøen ikke bliver for stor. Den optimale længde er 2,5 meter, den optimale bredde – 1,5 meter.

Møbleringsfejl i køkkenet: 10. Intet spisekammer

Fejlen: Opbevaringsplads i køkkenskabene er god, et spisekammer er bedre. Hvis du undviger et sådant skab, når du planlægger dit køkken, skal du udstyre dine køkkenskabe med forskellige skabsholdere og stadig ikke have alle forsyninger ét sted.

Opsætningstip: Hvis der er nok plads i køkkenet til et spisekammer, planlæg det. Et skab til små køkkenmaskiner, for eksempel med en rullelåge som i USA, sikrer mere orden i køkkenet. Rulldørene er superpraktiske til små køkkener, for selv når de er åbne, kommer de ikke i vejen og fylder ikke.

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!