15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af en søjle i stuen – kreativt ved hjælp af understøttende strukturer

For at forblive strukturelt sunde og stabile har nogle lejligheder og huse brug for understøtninger i stuen eller i andre opholdsområder. Når folk skal designe en sådan søjle i et rum, stoler de på detaljer om det smukke udseende, men deres implementering kan nogle gange være en udfordrende opgave. Så behovet for at have et sådant element i midten af ​​rummet kan ofte være uattraktivt. Men hvis du ønsker at blive kreativ med dette problem, er her nogle designs at gå med. Lad dette for eksempel inspirere dig til at designe grimme søjler i farver og til at kunne omdanne dem til en praktisk, men umiskendelig funktion, der passer perfekt ind i dit hjem.

 Gode ​​grunde til en søjle i stuen

Kombination af klassiske søjler i huset i traditionel stil med moderne møbler

Frem for alt er søjler bygningskonstruktioner, der er afgørende for et hjem med to eller flere niveauer. En sådan støttesøjle kan understøtte strukturen over sig selv og overføre vægten til fundamentet. Ofte kan arkitekten, der designer et værelse, skjule søjlen i væggen. Nogle gange skulle han dog planlægge dette som en slags layout til midten af ​​rummet.

farve et bredt og åbent rum med kolonner

Af denne grund tror mange mennesker, at søjler forstyrrer indretning. Men i nutidens moderne design, selvom de er traditionelt designet boligrum, kan søjler i rum tilføjes som funktionelle elementer eller bare til dekorative formål. Så i stedet for at planlægge at fjerne din søjle kan du i stedet dekorere det kedelige element og få det til at se smukt ud. På denne måde kan du gøre dit boligareal meget mere attraktivt og interessant.

rustikke møbler i stuen understøttende søjle betydning

Du kan også bruge det hele til nogle ekstra funktioner for at give dine værelser mere fleksibilitet. For at få en bedre idé om sådan noget kan du finde nogle eksempler på design- og dekorationsideer her, hvis du undrer dig over: Hvad skal du gøre med en søjle i stuen? I midten af ​​stuen kan du derefter bruge disse til at få rummet til at se stort ud.

moderne stue og søjle i stuen dekorere i boho -stil

Inden du starter, skal du dog vide, at der er to forskellige typer søjler, der ofte bruges. Der er en rektangulær eller afrundet version. En afrundet søjle i stuen bruges normalt i klassisk arkitektur. Rektangulære søjler er almindelige i moderne eller minimalistiske designs.

Dekorer støttesøjlen

Understøttestue med alkove og hylder med retro dekoration

Den nemmeste, mest effektive og billigste løsning er at bruge vægkunst eller vægindretning. Så du kan hurtigt designe en søjle i huset. Dette får det til at se subtilt og stadig bedre ud, samtidig med at det tilføjer flere kunstneriske effekter til dit værelse på samme tid. Inden du køber vægindretning, er det dog vigtigt at måle bredden på din søjle for at sikre, at du køber disse varer i den korrekte størrelse. Når du har bestemt den nøjagtige størrelse på din søjle, kan du begynde at lede efter vægindretningselementer, som du kan lide. Der er mange dekorative genstande, som du kan købe og bruge til dette. For eksempel, hvis der er en niche eller hylder, kan et så lille område dekoreres med små skulpturer.

Brug et spejl og opret en kolonne i rummet

En anden idé til stue -søjle, som du kan anvende, er at bruge et spejl til at dække siderne. Dette kan give dig en masse fordele i stedet for bare at få din kolonne til at se pæn og elegant ud. Brug af et spejl kan også hjælpe med at få ethvert værelse til at se meget mere rummeligt ud. Da spejlet reflekterer lyset, kan et rum også se meget lysere ud.

lejlighed med store vinduer og moderne møbler støttet af en søjle i stuen

Den bedste praksis er at bruge et skræddersyet ægte spejl og tilføje et ekstra tilpasset stel til det. Denne tilgang vil naturligvis koste dig nogle penge, og det vil kræve mindre renoveringer for at få dette job udført. Den mere omkostningseffektive løsning er at bruge et færdigt vægspejl, der er tilgængeligt på markedet. Du kan simpelthen selv hænge sådan et spejl op eller bore støttesøjlen og få elementet installeret.

Brug en søjle i stuen som rumdeler

Brug en søjle i stuen som skillevæg

Så søjler er en fantastisk, men let måde at tilføje detaljer til din stue. Disse giver dog også en overgang mellem stue og køkkenområde eller spisestue, især hvis du har et åbent køkken. Hvis et stort åbent rum har en betonsøjle i midten, kan du bruge det som en visuel rumdeler. I et sådant tilfælde kan søjlen males hvid og fungerer som en understøtning for enhver træbjælke og loftet, der hviler på den. Et sådant design opdeler rummet i mini -områder, såsom en foyer, opholdsstue, spisestue eller arbejdsværelse. Den brede vifte af muligheder for nuancer kan skabe en smuk og farverig eller en minimalistisk stemning i skandinavisk stil.

rumdelere med glas og træ fastgjort til en søjle i stuen

En søjle i stuen kan derfor ikke kun tjene som en støtte, men også som en skillevæg mellem to rum. Betonsøjlen kan for eksempel give rummet et beroligende naturligt præg med en stenbeklædning. Hvis du designer en væg, der er mindre end søjlens bredde, kan du oprette en fordybning til at rumme et møbel uden at få rummet til at virke trangt. For eksempel kan dette være et skab med en bordplade, hvorpå du praler med en moderne skulptur. Oprettelse af et møbel, der passer perfekt mellem væggen og søjlen, kan også hjælpe med at tiltrække opmærksomhed, hvor støttestrukturen er placeret i midten af ​​et rum. Et sådant design kan for eksempel kombineres med en skillevæg lavet af glas, så det naturlige lys i rummet ikke forringes. Den nederste halvdel kan være en praktisk opbevaringsplads, der er ideel til opbevaring af genstande og hjælper med at holde stuen pæn.

Beklæd støttesøjlen

søjle beklædt med stenbånd i stuen med laminatgulv og planter med overgang til andre områder

Et element baseret på sten eller træ kan bruges som beklædning til at skabe kontraster eller balancere rummet. Dette kan også skabe en vis friskhed og naturlig atmosfære i stuen. Træets eller stenbeklædningens tekstur giver også søjlen en smule kunstnerisk look. Hvis du opdager, at der ikke er nogen naturlige elementer i dit rum, kan det være det perfekte valg at bruge et sådant materiale til at dække din søjle. Derudover har dette en dobbelt effekt: For det første giver det dit værelse et naturligt udtryk. For det andet vil en beklædning hjælpe dig med at dække over et monotont udseende for at få søjlen til at se friskere og mere attraktiv ud. Der er mange forskellige måder, du kan dække din søjle i stuen med sten- eller træmaterialer.

stort drømmehus med dekorative elementer og støttesøjler i industriel stil

Du kan dække hele overfladen med træ eller mursten eller dække dele af søjlen med træplader. Brug din egen kreativitet til at finde de bedste muligheder, der passer til din nuværende stil inden for rumdesign. Der er også mange forskellige muligheder for de træmaterialer, du kan bruge. Selvfølgelig ville ægte træ være et perfekt valg, men selvfølgelig kan du bruge andre muligheder, såsom træstruktureret vinyl eller træplanker.

højt til loftet i kombination med hvide søjler og murstensvæg i stor stue med dekoration

Strukturelle søjler er ofte til stede ved hovedindgangen for at understøtte baldakinen eller overetagen. Du kan blive kreativ og bryde væk fra det traditionelle design af en enkelt kolonne ved at dele den i to dele. De stenbeklædte støttesøjler med tom plads i midten er perfekte til f.eks. At placere plantager. Så du kan designe rummet på alle niveauer og derved skabe en indbydende følelse.

Praktisk brug af pladsen med en søjle i stuen

praktisk installation af et klapbord eller bardisk med stole på en søjle i stuen

Du kan få mest muligt ud af området omkring søjlen ved at tilføje en tæller eller et foldbart spisebord med stole. En idé som denne er perfekt til alle, der har begrænset plads i rummet og ikke kan have et spisebord eller ståbord. For at realisere et sådant miniprojekt er alt du skal gøre at købe et smalt bord, der kan placeres lige ved siden af ​​din kolonne. Du kan også bruge et foldbart vægmonteret spisebord / ståbord for det bedste resultat.

køkkenø fastgjort til en søjle i stuen

Hvis du bruger et klapbord, kan du nemt folde det op, når du ikke bruger det, så det ikke fylder plads i dit værelse. Brug f.eks. Din søjle til at forankre en ø. Brug dette område som et omdrejningspunkt, hvor dine indbyggede møbler som f.eks. Køkkenøen kan være. Sørg dog for, at gulvet forbliver jævnt, men søjlen i kombination med bjælker af samme størrelse markerer køkkenområdet.

Brug en træklædt søjle i stuen som base for et fjernsyn

En anden måde at få mest muligt ud af en støttesøjle midt i et sådant socialt rum er at bruge den som en base for et fjernsyn eller endda en pejs. Som med mange kontrastelementer i en stue kan væggen belægges med rustikt tapet eller stenbeklædning. Dette giver stuen en hyggelig atmosfære.

minimalistisk design i et luksuriøst værelse med en moderne pejs og søjle i hvidt

På samme måde kan du dekorere væggen med en hvid finish, der matcher stilen i dit hjem. Dette design kan derfor være klassisk eller moderne. Så hvis du har en åben grundplan, kan sådanne elementer indsættes perfekt. Selvom du ikke lægger fjernsynet der med det samme i stuen, kan det være fornuftigt at planlægge stikkontakter nær søjlen.

Minimalistisk design og ru betonvægge

ru betonvægge og en pejs i søjlen i stuen med en bred sofa i gråt

Hold søjlen ufærdig for et industrielt rustikt look. Hvis du vil give din stue et rustikt eller retro look, kan du bare efterlade overfladerne ru og ufærdige. Den ufærdige søjle ser stadig smuk ud og er perfekt til enhver rustik eller industriel indretning. Og så for at gøre det mere interessant kan du tilføje nogle dekorationsgenstande. Sørg dog for at vælge de varer, der har et lignende rustikt, retro eller industrielt præg. Et objekt, der passer godt ind i en sådan variant, er en væglampe eller rustik trævægskunst.

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!