15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reparation af laminat – Tips til ridser, huller og andre skader i gulvet

laminat reparation husstand-tips-stue-gulv-design

Så meget som du er opmærksom, vises der ofte ridser i laminatet gennem årene, som simpelthen er grimme og irriterende. Du har nu forskellige muligheder for at beskadige Reparation af laminat kan. Enten udskifter du blot den respektive planke eller prøver forskellige måder at reparere planken på. I denne artikel finder du ud af, hvilken af ​​de to varianter af laminatreparation, der er bedre.

I stedet for at reparere laminat udskiftes planken

Laminat-reparation-flager-folie-planke-laminering-ideer

Da laminatets plader installeres ved hjælp af et simpelt kliksystem, kan de også let skilles ad. Du kan hurtigt udskifte et ridset bræt. Til dette formål skal du dog også være sikker på, at den samme model stadig tilbydes, eller at du har et par planker tilbage efter lægningen af ​​laminatgulvet. Ikke desto mindre anbefales denne variant, som du kan reparere laminatet med, kun hvis den irriterende ridse er et sted i kanten af ​​rummet, og der ikke skal fjernes for mange planker. Hvis ridsen er i midten, ville det hele simpelthen være alt for komplekst. I dette tilfælde bør du prøve et af følgende tips, før du går til en erstatning.

Reparer laminat med et reparationssæt

laminat-reparation-voks-reparationsez-smeltning-farve-valg-isenkræmmerbutik

Alternativt kan du reparere laminatet ved hjælp af et specielt laminatreparationssæt. Sådanne sæt tilbydes i isenkræmmere og i forskellige farver, så du nemt kan finde den variant, du har brug for til dit gulv. Det er farvet voks, der smeltes og derefter påføres ridsen. Sættet indeholder alle de nødvendige ting, herunder en spatel til påføring og fjernelse af overskydende voks. Voksen hærder hurtigt og sikrer, at ridsen ikke længere er synlig.

Sådan repareres huller i laminatet?

laminat-reparation-pasta-kit-let-maling-ridse-fjernelse

Du kan også reparere et hul i laminatet på samme måde med voks. Pastaen, som også tilbydes i isenkræmmere, bruges på lignende måde, hvis du vil bruge den til at reparere laminatet. Huller eller ridser er fyldt med pastaen, som skal have den rigtige farve. Overskuddet trækkes tilbage igen. Du kan bruge et barberblad eller en spatel til dette. Derefter er det kun tilbage at vente på, at pastaen tørrer og hærder.

Touch up fliset laminat

Tips til reparation af laminat-nem-reparation-sæt-varianter

Du kan også reparere afskåret laminat med de ovennævnte reparationssæt. Dette er sandsynligvis den hurtigste og nemmeste måde at reparere et laminat på. Hvis du stadig har ekstra laminat på lager, kan du også prøve en mere kompleks metode. Fjern et stykke af folien, der dækker størrelsen og formen af ​​det flisede område fra udskiftningskortet. Du kan nu lime dette stykke på. Det er bedst at bruge træspartel eller spartel, som skal have samme farve som laminatet. Hvis kanterne på det nye stykke rager frem, kan du forsigtigt slibe dem lidt ned med fint sandpapir.

Reparer laminatgulve – fjern overfladiske ridser med olie

laminat-reparation-udskiftning-gulvbrædder-læg-stue-lænestole

Hvis ridserne i laminatet ikke er for mærkbare og små, kan du også prøve olie først. Hvis ridserne kun er overfladiske, er det normalt ikke nødvendigt at få et reparationssæt med det samme, endsige udskifte hele brættet. Så før du griber til større foranstaltninger, kan du prøve oliven- eller babyolie. Dette skal gøres, efter at du har tørret laminatet, og vent derefter på, at gulvet tørrer, før du bruger olie til at reparere laminatet. Fordel olien over de beskadigede områder med en klud. Glem ikke at rengøre gulvet grundigt igen bagefter for at fjerne overskydende olie. Laminatet bliver meget glat, og der er risiko for at glide!

Reparer et brændhul i laminatet

laminat-reparation-skorsten-brænde mærker-brænde huller-slibning-tips-levende

Brændhuller udvikler sig hurtigt, især når rummet opvarmes med en pejs og varmt kul falder på gulvet. Med en sådan skade er reparationen lidt mere kompliceret. Under alle omstændigheder kræves et reparationssæt, hvis voks eller pasta du fylder hullet med. Der er imidlertid stadig problemet, at hullets kant i sådanne tilfælde er misfarvet sort eller brun ved at brænde overfladen. Da du ikke bare kan dække dette med voks eller indsætte upåagtet, eller det vil blive ved med at skinne igennem bagefter, skal du omhyggeligt skrabe disse områder af på forhånd. Når brændemærkerne er fjernet, kan du fortsætte med laminatreparationssættet som beskrevet i vejledningen.

Reparation af laminatbrud

reparation af laminatgulve-beskyttelse-beskyttelse-pleje tips

Hvis et bræt går i stykker under lægningen, er dette normalt ikke et problem. Uanset hvad, bør du altid planlægge flere gulve for at have en erstatning til rådighed i sådanne tilfælde eller over tid, hvis det er nødvendigt. Hvis dette ikke er tilfældet, eller hvis laminatet går i stykker efter mange år, og du ikke har mulighed for at udskifte planken, er reparationssættet igen den bedste hjælper, når du vil reparere dit laminat. Normalt er pausen ikke for mærkbar. Skulle det stadig genere dig, skal du blot dække det med voks eller en pasta i en passende farve.

Reparation af lamineret slid

laminat-reparation-moderne-behageligt-reparation-laminatgulv

I hvilket omfang du kan røre ved slidt laminat afhænger naturligvis af slidgraden. Hvis du kun forstyrrer nogle få stumpe pletter, kan du polere den plastfilm, som panelerne er belagt med. Der bruges voks til dette, hvilket opfrisker laminatet vidunderligt. Filmen er dybest set et foto af træ, der er limet til panelerne, hvormed laminatet ikke kun skal se smukt ud. Selve panelet er også beskyttet på denne måde. Men hvis belægningen er dårligt slidt, kan polering ikke ændre noget. Så hvis “fotoet” så at sige er delvist skrabet af, kan du ikke længere få det tilbage selv med en polering. I dette tilfælde udskifter du enten de respektive planker eller lægger et helt nyt gulv.

Reparer hævet laminat i tilfælde af vandskade

Laminatreparation flad-køkken-mørkt-gulv

Vand, der trænger gennem samlingerne mellem brædderne, er laminatets største fjende, fordi det får brædderne til at svulme op, og du reparerer laminatet eller endda udskifter det helt. Dette gælder naturligvis ikke ved almindelig mopping, men vandskader fra sprængte rør eller lignende kan betyde enden af ​​gulvbelægningen. Hvis det kun er på grund af den fugt, der er ophobet under laminatet, skal det fjernes. Isoleringen nedenunder er også fugtig og skal udskiftes. Hvis du ikke har yderligere skader, kan du nu bare tørre plankerne, eller lade dem tørre og derefter lægge dem igen. Nogle af dem skal muligvis udskiftes. Hvis der kun kan findes skader på få planker, er det ikke absolut nødvendigt at løsne plankerne fra hele gulvet. Fjern derefter kun dem, der er nødvendige for at komme til de respektive beskadigede planker.

Previous Post
Crossfit -træning – Træn fornuftigt og forbedre din generelle kondition
Next Post
Lav selv bogmærker med gode ideer og instruktioner