15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Orientalske tæpper moderne igen: De detaljerede mønstre skaber spændende kontraster

Persisk tæppe i stuen-klassiske møbler, grå vægge, lysegrå 3-personers sofa

Tæpper er for længst blevet en vigtig detalje i et hyggeligt interiør. Ud over de æstetiske egenskaber og den fremragende fornemmelse tilbyder tæpper ekstra lyd- og varmeisolering. Hvad gør trods alt et værelse mere hyggeligt end et blødt tæppe? Især orientalske tæpper imponerer med deres unikke farveblus, ekstreme holdbarhed, fremragende håndværk og lange levetid. De dage er forbi, hvor man troede, at det orientalske tæppe var gammeldags. I dag fejrer klassiske kilimere deres store comeback og er ved at blive et rigtigt højdepunkt i moderne interiør.

Historien om de orientalske tæpper

Orientalsk tæppe med detaljerede udsmykkede mønstre i creme, grønt og rødt

Fra nomadiske folks yurter til de luksuriøse tronerum i de kejserlige paladser – gulvtæppet er et af de ældste møbelelementer, der findes. Det håndknyttede hjemmetekstil prydede oprindeligt væggene, indtil det blev brugt som tæppe på gulvet. Historien om tæppevævning har rod i oldtiden. Det ældste overlevende tæppe stammer fra det 5. århundrede f.Kr. og blev fundet i en grav i Pazyryktal i det sydlige Sibirien i 1949. I århundreder og endda årtusinder blev de dyrebare tæpper betragtet som et symbol på velstand og rigdom. Det menes, at Persien var fødestedet for tæpper. Ifølge legenden var der et betagende 27 x 27 meter tæppe lavet af den fineste silke, guldtråd og ædelsten til kongen af ​​Khosrow I ((531–579) Navn Baharestan eller “Kosrovs forår”.

Persisk tæppe blå smuk i kombination med lyst træ

Siden oldtiden har Østen været trendsætter inden for tævevævning og hovedleverandør af tæpper i verden. Fantastiske orientalske tæpper fra Iran, Tyrkiet og Pakistan prydede gulve og vægge i huse langt ud over Asien. Det var først i XIX – XX århundreder, at producenter fra Europa og Kina var i stand til at konkurrere med orientalsk håndværk. I dag er udvalget af forskellige orientalske tæpper at vælge imellem fantastisk. Uanset om nomadetæpper, kilim, Ziegler eller Gabbeh – hvert orientalsk tæppe er umiskendeligt unikt og fortæller sin helt egen, spændende historie.

farverige kilim under spisebord zigzag mønster hvide gulvfliser

De århundreder gamle udsmykkede mønstre passer også perfekt til moderne rumdesign

Orientalske tæpper kan generelt beskrives som de mest alsidige tæpper. De kan bruges i næsten ethvert interiør, fra klassisk til moderne. Du skal bare matche deres mønstre og farver til møblerne og materialerne i rummet. Det virker utroligt, men et Persisk tæppe kan dygtigt iscenesætte sig selv med sine storslåede ornamenter i Scandi eller loftsrum.

For at få en farverig kilim til at se harmonisk ud, skal du kombinere den med matchende tilbehør, der enten har samme farve eller gentager tæppemønsteret. Du kan fremkalde en helt særlig atmosfære med puder, vaser, tæpper, vægmalerier og andre dekorative elementer.

Persisk tæppe, kort bunke, smukt mønster med hvide kvaster

Gentagelse af tæppemønsteret er den mere komplicerede variant. Det ville være meget svært at finde passende tilbehør med samme eller lignende mønster. I dette tilfælde kan du selv brodere ornamentet på pyntepuder eller duge eller dekorere væggene med fotografier af fragmenter af samme eller andre tæpper.

Det er meget vigtigt, at der er nok kontrast. Sammen med mange farverige elementer vil det ornamentrige tæppe miste sin effekt. Det bør blive det optiske fokuspunkt i det rum, som kompositionen er bygget op omkring.

åbent opholdsområde trægulv kilim med geometriske mønstre

Placer det orientalske tæppe korrekt

Overvej omhyggeligt placeringen af ​​det orientalske tæppe. Det passer selvfølgelig ikke i et hjørne eller på gangen. Når du har købt et håndknyttet enestående stykke, et mesterværk inden for tæppekunst, så giv det et æressted i dit hjem. For virkelig at vise det dyrebare orientalske tæppe frem, er det bedst at placere det midt i rummet. Mindre kopier kan også hænges på væggen. Oplev variationen af ​​persiske og nomadetæpper og tag fascinationen og eksotismen i Fjernøsten med ind i dit hjem!

åbent opholdsområde trægulv kilim med geometriske mønstre

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!