15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tyrkiske tæpper – gamle og moderne kilim med forskellige mønstre

tyrkiske tæpper pink antikt væggulv

Hvis du gerne vil bringe et strejf af Orienten ind i dit hjem, kan du gøre det med orientalske tæpper. De orientalske tæpper omfatter blandt andet tyrkiske tæpper, som forvandler rummet til en hyggelig oase og fremkalder en fortryllende stemning med deres farverige og storslåede ornamenter. I det følgende billedgalleri finder du antikke tyrkiske kilim samt meget moderne designertolkninger af klassikeren. Måske finder du blandt de forslag det orientalske tæppe, der passer til din egen smag.

Det tyrkiske tæppes historie og egenskaber

etnisk-mønster-sten-væg-tekstiler

Tyrkiske tæpper fejrer deres combo af en grund og nyder stigende popularitet. De er en vigtig, kulturel komponent i nutidens Tyrkiet. Et tyrkisk tæppe er traditionelt håndlavet i regionerne Anatolien eller Lilleasien samt i de nærliggende områder. Fremstillingen af ​​antikke tæpper har sin oprindelse i den præ-islamiske periode.

moderne-farverigt-mønster-firkant

I løbet af tiden har det traditionelle håndværk med tæppeknytning modtaget forskellige kulturelle påvirkninger, hvilket faktisk er angivet med de eksisterende forskellige mønstre og farver. Så hvis du vil lægge et stykke historie ind i dine egne fire vægge, kan du dekorere din lejlighed med sådan et mangefacetteret tæppe.

Skandinavisk tæppe: moderne til alle områder af hjemmet

Kilim tæppe præsenteret på en moderne måde – ideer og pleje

Vintage tæpper som et højdepunkt i moderne interiør

dekorere-tæppe-orientalsk-stue

Tyrkiske tæpper passer ind i en landstedstil og passer også ind i et interiør, der er blevet defineret af et strejf af vintage og etno. Den tunge, tekstilgulvbelægning passer også ind i en moderne atmosfære, som også kan ses på de følgende billeder. Et tyrkisk tæppe skaber ikke kun varme og komfort, men kan også sætte unikke dekorative accenter i dit hjem.

runner sofa opholdsstue lænestol

Det tyrkiske tæppe kaldes også kilim eller kilim (det tyrkiske ord for tæppe). Kilim er et glat, fladvævet tæppe. Det er ikke kun mønstre og farver, egenskaberne ved det anatolske tæppe, der forklarer denne langvarige indretningstrend. Først og fremmest værdsættes selvfølgelig håndarbejdet i stigende grad.

denizli tæppe tyrkisk sofabord

De materialer, hvorfra de tyrkiske tæpper hovedsageligt er fremstillet, er uld, bomuld og silke. Som en naturlig fiber er uld relativt ufølsom over for snavs. Kilimernes glatte overflade samt den faste binding hjælper også med at forhindre støv og snavs i at klæbe fast. Du kan nemt rengøre tyrkiske tæpper med en støvsuger. I øvrigt ser de rigtige kilims ens ud foran og bagpå, hvilket naturligvis gør dem brugbare på begge sider.

plaid-mønster-kilim-soveværelse

De vævede tæpper bruges ikke kun på gulvet, men også som vægophæng, hvilket skaber en unik vægdekoration og bringer et strejf af Orienten med sig. Det, der gør disse tæpper unikke, er farverne og de forskellige mønstre. Det er bestemt værd at nævne, at tyrkiske tæpper i mellemtiden ikke kun imponerer med orientalske mønstre og motiver, men også kan indeholde moderne elementer.

Forskellige mønstre, former og farver, der matcher enhver livsstil

kelim-fransen-oval-møblering-moderne

De unikke mønstre er blevet skabt i årtusinder og bliver ved med at blive forfinet og modificeret. Selvom tyrkiske kilims oplever moderne, individuelle fortolkninger af mange designere, er der nogle grundlæggende træk, der gør det rigtige tyrkiske tæppe umiskendeligt. Det meste af tiden er tyrkiske tæpper rektangulære i form. Ellers er der firkantede, sekskantede og runde kilim, men rektanglet er det mest almindelige.

prøve-møblering-moderne-rektangulær

Kilimerne er lavet i forskellige størrelser, hvilket betyder, at de kan bruges overalt i hjemmet. Uanset om du vil dække en stor del af stuen med et antikt tæppe eller vil bruge en eller flere løbere som accent i dit soveværelse, køkken eller gang, finder du det helt sikkert.

neon-moderne-tyrkiske-farver

De tyrkiske kilims og alle andre orientalske tæppers mønstre afspejler folks længsel efter mangfoldighed og skønhed. De præcise og filigran mønstre er normalt arrangeret i et centralt felt, som er indrammet af en kant med striber af forskellig bredde. Medallionmønsteret er et af de grundlæggende mønstre for den midterste del af et tæppe, også kendt som fond.

rød-løber-moderne-tyrkisk

Dette motiv kan være midt på gulvtæppet. Imidlertid kan flere små medaljoner også arrangeres på langs den ene efter den anden. Der er også smukke tæpper, hvor bagsiden med vilje er blevet efterladt tom. Disse kaldes også spejltæpper. Et andet mønster er feltmønsteret, hvor det midterste område er opdelt i firkanter, rektangler, diamanter eller diagonale striber.

mønster-lyst-tyrkisk-tæppe-spiseplads

Hvis du gerne vil have et vævet tæppe, der pryder rummet med et helt billede, er billedtæpperne et glimrende valg. Billedmotiverne kan repræsentere en have, dyr, figurer, planter eller vaser og er et sandt kunstværk. Et andet mønster, der ofte forekommer, er det såkaldte gentagelsesmønster, hvor det samme motiv gentages i baggrunden.

Puff-bord-lænestol-lædersofa

Både de gamle og moderne tyrkiske tæpper kan groft opdeles i tre stilarter. For eksempel, hvis du foretrækker de enkle mønstre, kan et tæppe med geometriske figurer være noget for din smag. Den geometriske stil karakteriserer en gruppe tyrkiske Usak -tæpper og imponerer med forskellige firkanter og ottekanter.

opholdsområde-guld-elementer-tæppe-tyrkisk

Hvis du finder blomstermotiverne tiltalende, kan du opfriske dit hjem og gøre det mere muntert med et tyrkisk tæppe med blomster afbildet på det. Roser, georginer, blåklokker samt krysantemum og valmuer pryder overvejende disse tæpper. Sådan et tæppe er et rigtigt blikfang på gulvet. Dens intense farve står i kontrast til det lyse parketgulv. Blomstermønstrene med små slynger udfolder deres skønhed bedst i store rum.

stue-sofa-lænestol-billedtæppe

Hvis du vil skabe lysstyrke og plads i rummet, kan du sætte en elegant accent i rummet med et let, tyrkisk tæppe med fine blomstermønstre. For et harmonisk helhedsbillede kan du bruge pudebetræk, der afspejler tæppens farver. Lyse tæpper skaber en vellykket kontrast til et mørkt parketgulv.

antik tyrkisk kilim stue

De i øjeblikket meget populære tyrkiske kilim med deres forskelligartede og detaljerede mønstre står for velprøvet håndværk og traditioner og kan opgradere ethvert rum i forskellige møbleringsstile og give det noget bestemt. Det unikke mønsterparadis, som vi kan vælge imellem, lader intet tilbage at ønske, når det kommer til at dekorere og designe.

tyrkiske-tæpper-køkken-rigtige-prøver

Tyrkiske tæpper ændrer rummets atmosfære og muliggør et unikt samspil mellem forskellige kulturer. Kombineret med aktuelle livstendenser bygger kilimerne en bro mellem tradition og moderne design.

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!