15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sommer varmebeskyttelse til vinduer gennem vinduesdekorationer

Sommer varmebeskyttelse vindue-lameller-gulv til loft bænk

Er det ikke vidunderligt, sommeren? Lange nætter på terrassen, en dukkert i det kølige vand eller en is om eftermiddagen: der er meget, vi godt kan lide at nyde i sommersolen. Men når vi kommer hjem og lejligheden føles som en ovn, når kontoret med vinduerne bliver til en sauna, når søvn er umulig, fordi varmen på loftet bare ikke forsvinder, er vi trætte af alt det smukke solens varme. Men der er et middel. Få mere at vide om varmeisolering om sommeren!

Hvor kommer varmen i rummet fra??

sommer-varme-isolering-vindue-loft-lameller

Tre ting sker med sollys, når det rammer genstande. Det absorberes – dvs. absorberes – reflekteres – dvs. sendes tilbage – eller det slippes igennem (smitte). Når det absorberes, genereres varme. Dette er især mærkbart på mørke overflader. Så hvis vi ikke har solbeskyttelse på vores vinduer, kommer sollys ind i rummet, absorberes af alt her og omdannes til varme. Forkert solbeskyttelse har en lignende effekt. Et mørkt gardin absorberer lyset, hvilket betyder, at varmen skabes lige ved vinduet.

Varmebeskyttelse og varmebeskyttende tekstiler til vinduer

sommer-varme-beskyttelse-vindue-soveværelse-rullegardin

Så kun et stof, der har en høj refleksionsværdi, kan love aflastning fra sommervarmen. Men bare rolig: det er meget lettere at finde et sådant materiale – egnet til dine egne ønsker, krav og dekorationsideer, end du måske nu tror. En god og pålidelig producent af skræddersyede solbeskyttelsesprodukter er f.eks. Sensuna. Sensuna® plisségardiner, rullegardiner og lodrette lameller er f.eks. Tændt heimtextilien.com tilbydes, men er også tilgængelige fra andre specialforhandlere online og på stedet. Så forskellige som de enkelte produkter er, er deres anvendelseseksempler lige så forskellige.

Termisk beskyttelse med plisségardiner, lameller og rullegardiner fra sensuna

sommer-varme-beskyttelse-vindue-køkken-plisseret

Lodrette persienner er hjemme på kontoret. Store vinduesområder ønsker at blive dækket fleksibelt og beskyttet, hvad er bedre? En rotation af lamellerne justerer mængden af ​​indfaldende lys efter ønske, og de lukkede lameller tilbyder – ved brug af det passende, reflekterende solbeskyttelsesstof – varmebeskyttelse over hele overfladen.

Du kan også finde plisségardiner på heimtextilien.com med en reflekterende belægning på bagsiden. Forskellige belægninger har forskellige egenskaber med hensyn til varmebeskyttelse. Et perlereflekterende dæksel kaster noget af lyset tilbage, men efterlader plisségardinet gennemsigtigt, så dagslys kan komme ind i rummet, selv når plisségardinet er åbent – kunstigt lys er derfor unødvendigt. Plisségardiner med hvide eller sølvreflekterende bagsider har ikke denne bonus. For at gøre dette formår de at reflektere mindst ¾ af sollyset.

sommerlig-varme-beskyttelse-vindue-plisseret-hjemmekontor

Plisségardiner har to andre fordele:

De er lavet efter mål for næsten enhver form for vindue og kan installeres direkte foran ruden. Et trekantet vindue er også let at beskytte.

Næsten alt gælder også for rullegardiner, bortset fra fremstilling af specielle former. En fordel her er måske det kontinuerlige stof, som skaber endnu flere dekorationsmuligheder og kombinationsmuligheder. Pladsmæssigt er plisségardiner og rullegardiner gode kolleger. Det ene kan så at sige repræsentere det andet. Begge fungerer bedst på ovenlysvinduer, hvor termisk beskyttelse er endnu vigtigere.

sommer-varme-beskyttelse-vindue-stue-rullegardin

Konklusion

Som du kan se, er der mange måder at beskytte dine egne fire vægge mod overophedning om sommeren. Vi præsenterede tre. Der er meget mere at opdage på heimtextilien.com. Vi kan nyde varme sommerdage afslappet hjemme og på kontoret uden at gå på kompromis med dekorationen. Af den måde: Ved konsekvent brug kan gode termiske isoleringsgardiner, rullegardiner eller lameller også spare energiomkostninger til klimaanlæg. Så det er dobbelt værd at finde ud af mere.

sommer-varme-beskyttelse-vindue-soveværelse-rullegardin-mønstret

Previous Post
Styrke og afgifte leveren – Hvilke fødevarer hjælper leveren og er sunde?
Next Post
Guide til din perfekte Koi -dam i forskellige havestilarter