15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mørklægningsgardiner af papir: Bæredygtig solbeskyttelse til vinduerne

mørklægningsgardiner fås i beige pastelrosa

En innovativ kollektion præsenterer alternativer til konventionel solbeskyttelse. Designeren Natchar Sawatdichai har designet et mørklægningsgardin af papir. Designet ligner et origami kunstværk og scorer med et moderne look. Den miljøvenlige, bæredygtige variant til solbeskyttelse viser sig at være yderst praktisk og giver flere afgørende fordele. Kan rullegardin af papir vise sig at være en erstatning for plastikgardiner?

Mørklægningsgardiner af papir: det innovative koncept i detaljer

mørklægning rullegardin orange mørkeblå

For sit projekt – en mørklægningsgardin lavet af papir – var designeren inspireret af miljøet. Natchar Sawatdichai, der studerede produkt- og møbeldesign ved Kingston University, ønskede at finde et alternativ til de traditionelle materialer, der bruges til fremstilling af rullegardiner og persienner. Hun er af den opfattelse, at producenterne i dag ikke engang skal producere solafskærmning i plast og tekstiler. På den ene side er de dyre, og på den anden side spildes værdifulde ressourcer i deres produktion. Endnu mere – hun er af den opfattelse, at kundernes behov også godt kan dækkes af et andet materiale.

mørklægningsblindpapir origami

Papirpersienner viser sig at være billige. Materialet er også ret slidstærkt og kan let modstå lang tid med god pleje. Og skulle rullegardinet gå i stykker, kan papirdelen let fjernes fra skinnen og udskiftes med en ny. Samlingen er ret let, selv for uerfarne brugere. De gamle rullegardiner kan genbruges til dette.

Mørklægningsgardiner lavet af papir: designet med et overblik

Mørklægningsgardin -vindue solbeskyttelsesidé

To detaljer skæres ud for hver papirgardin. Derefter foldes papiret i hånden. Produktionen af ​​et stykke vinduesgardin kan tage over 7 timer. En blonder i midten gør det muligt at folde den hurtigt op. Så hvad angår funktionalitet, kan design ikke skelnes fra masseproduktion. Rullegardinernes attraktive udseende og de mange farvekombinationer taler også til fordel for papirrullegardiner. I øjeblikket er projektet stadig i udviklingsfasen, men derefter skal rullegardiner gå i produktion.

mørklægningsgardiner gul blå solbeskyttelse moderne

Fold mørklægningsvinduer

Mørklægningsgardiner mørkeblå tiltrækker moderne ideer

mørklægningsgardiner beige origami solbeskyttelsesvindue

mørklægningsgardiner designidee fold origami

Fold mørklægningsgardiner i en cirkel

Projekt af Natchar Sawatdichai

Previous Post
Karnevalslook: Mime, kat og stamprinsesse gør op med Mardi Gras
Next Post
Byg din egen vinkassehylde til et stilfuldt interiør