15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den klassiske veranda i søgelyset – tips og ideer til design

veranda-design-tips-ideer-have-tagdækning-antik-vila-pool

det klassisk veranda er nu en uadskillelig del af mange gamle, men også en række nye og moderne huse, det er i arkitektonisk forstand perlen i hvert hus, der afrunder husets layout. De nye byggematerialer, moderne teknologier og moderne udstyr gør verandaen til en vigtig og gavnlig del af vores hjem. Over tid ændres ikke kun verandaens arkitektur, men også dens formål og funktion. Selvom det hovedsageligt fungerer som en rumlig grænse mellem indendørs og udendørs områder eller ses som en overgangszone til haven, kan verandaen også med succes bruges som et modtagelsesrum. Der kan du byde dine gæster varmt velkommen og invitere dem til et glas vin. Dette åbne rum kunne også bruges til afslapning og rolige spil, blive til en lille have eller et udendørs køkken. Selvfølgelig er der også inkluderet et behageligt og hyggeligt opholdsområde, ellers ville verandaen ikke se rigtigt ud. Nøgleordene for enhver moderne veranda er kvalitet og alsidighed. Det bliver en juvel af arkitektur, en forlængelse af huset, den mest belyste husstruktur, som er præget af moderne æstetik.

Hvis dit hus ikke har nogen moderne veranda så skal du virkelig skynde dig at bygge en mere. Men hvis du har en veranda, er det nu tid til at dekorere den i henhold til de nyeste trends.

Den klassiske veranda – design og konstruktion

veranda-design-tips-ideer-tagdækning-have-havemøbler-jern-hvid-vintage

det klassisk veranda er faktisk et åbent rum lige ved siden af ​​huset, som er beskyttet mod vejrets luner med en baldakin. Det er normalt designet på samme tid som huset, og sjældnere bygget ud over det. Forlængelsen af ​​verandaen er et individuelt arkitektonisk projekt, der kan realiseres efter modtagelse af tilladelser og tilladelser. Verandaen levendegør hele planen for et hus og repræsenterer interessante arkitektoniske løsninger.Verandaen kan have en permanent baldakin eller en aftagelig solsejl. Soltaket er et moderne solbeskyttelsessystem, der kan installeres uden byggetilladelse fra byforvaltningen. Uanset dækningsområdet tilføjes verandaen generelt til husets gulvareal.

Den klassiske veranda bygningskonstruktion

veranda-design-tips-ideer-rustikke-stole-rotting-bord-landmænd-murstensvæg

Med hensyn til materialerne til en moderne byggemetode kan vi anbefale aluminium eller træ. Den nye generation af aluminiumsprofiler er et godt valg til verandaen på grund af dets brugervenlighed og vedligeholdelse samt et stort udvalg af farver, som du finder på markedet. Aluminiumsprofiler af høj kvalitet giver dig også god varmeisolering. De har en termisk bro, hvorved en lav temperaturoverførsel garanteres, en gang til omgivelsestemperaturen og en gang til stuetemperaturen.

Polycarbonater (PC) var populære som materiale i et par år, men har nu mistet deres position på byggemarkedet. I modsætning hertil er træet tilbage, det fejrer et stort comeback! På grund af sin æstetik og varme er træ igen meget efterspurgt som byggemateriale. Naturligt træ har mange fordele, herunder dets evne til at blive genanvendt. Dette unikke materiale har bioøkologiske egenskaber, fremragende sammenhæng mellem styrke og lethed, det giver let behandling og komfort. Træet på din veranda kan “ånde”; det vil vise en optimal holdbarhed (300-400 år), hvis det er lavet korrekt og behandlet korrekt (imprægnering). Det giver dig bedre akustisk og termisk isolering af rummet. Når du nu planlægger at bygge din veranda, kan du virkelig tænke på et billigt byggemateriale som træ til denne del af dit hjem.

Der er også andre muligheder, du måske også vil overveje, såsom at bruge stål som byggemateriale på verandaen. Det er let et materiale, som mange mennesker stadig foretrækker og værdsætter for de enkle konstruktionsløsninger, det tilbyder. Ubestridelig fordel er dens styrke og de tynde profiler, som store glasvinduer og endda tredobbelte ruder (lovende udsigter) kan tilbyde.

Lys på verandaen

Veranda-design-tips-ideer-land-stil-træ-lænestol-rotting-tag-have

Baldakinen giver fremragende muligheder for naturlig belysning. Verandaen kan være helt eller delvist glaseret for at føje til det moderne look i hele dit hus. Nogle husejere foretrækker fliser, der dækker gulvet på verandaen, hvilket bevarer udseendet af et gammelt og traditionelt hjem. Trækronen kan nogle steder skæres gennem glas, så masser af naturligt lys kan oversvømme verandaen. Integrationen af ​​træstrukturen med topbelysning er også en avanceret løsning, der viser koblingen mellem det gamle og det moderne. Et skydetag og skydedøre hjælper med at ventilere verandaen bedre i den varme årstid og til at åbne den op til haven.

Afhængigt af formålet kan der skelnes mellem to grundlæggende typer verandaer:

Klassisk veranda type “vinterhave”

veranda-design-tips-ideer-industriel-stil-mursten-væg-lys-ruder

På din klassisk veranda  Vinterhave type giver dig mulighed for at dyrke en masse grønne planter og smukke blomster både om vinteren og om sommeren. Det er en fortsættelse af den grønne have fra det indre. Store glasvinduer og ovenlysvinduer lader beboerne føle sig midt i naturen, året rundt. Dit blik glæder sig over en masse grønt, et flerfarvet hav af farver og former og strækker sig fra verandaen til det uendelige vidder i dit landskab. For at understrege denne naturlige skønhed har du også brug for passende udstyr med havemøbler her, for eksempel et sæt havestole og et bord, eller måske den klassiske bænk, bløde hynder på den og farverige puder og et lille rattanskab ovenpå at. Dit haventilbehør kan være dækket af blomstermønstre og farverige stoffer, der supplerer de naturlige blomster. Så din veranda type en vinterhave må være en oase af ro, et sted at slappe af, hvor du kan slappe af med din yndlingsbog i hånden, drikke et glas frugtjuice, slappe af eller bare nyde naturen.

Den klassiske veranda type “Studio”

Ideer veranda i rattan møbel lanterne i middelhavsstil

Denne konstruktion og udstyrsvariant af verandaen er meget velegnet til yngre mennesker. Det stammer faktisk fra modellerne af de glaserede studios af berømte kunstnere og kombinerer klassisk og moderne. Værelset kan ikke kun bruges som et studie til kreativ aktivitet. Møbleringsstilen der afhænger mest af dine præferencer, så du kan indrette din veranda i japansk, højteknologisk og moderne stil, det vigtigste er, at du selv kan lide det! Hvis verandaen er indrettet til en høj standard som et ekstra boligareal, kan den bruges hele året rundt, og på denne måde kan du let løse spørgsmålet om mangel på plads i lejligheden, hvis der er nogen. Derudover har verandaen også en betydelig fordel i forhold til alle andre lukkede værelser i huset, derfra har du en vidunderlig udsigt over din have hele tiden, ikke? Især om foråret, når alt blomstrer udenfor eller i regnvejr, kan du virkelig nyde udsigten fra verandaen. Normalt opvarmes verandaen ikke, men hvis du vil gøre det til et rigtigt rum, skal du sørge for varme i overensstemmelse hermed (aircondition, gulvvarme).

Innovative teknologier i konstruktionen af ​​verandaen

Rækværk møbler design lanterner sidebord blomster vandkande

Er du sikker på, at du vil følge de seneste fremskridt inden for byggeteknologi? Det er netop disse tendenser, der kan forvandle verandaen til et sted, hvor der er hyggeligt og behageligt at leve. Den nyeste løsning indebærer brug af solpaneler. Som det er kendt, konverterer et solcellemodul solens lys direkte til elektrisk energi. En sådan nyskabelse kan spare en masse og er altid garanteret at have nok energi derhjemme. Det er bedst at kontakte en specialist for mere og mere detaljeret information om det.

Indtil videre har vi skrevet om, hvordan man gør verandaen varmere og mere hyggelig. Men sommeren kommer snart, så tænker du ikke længere på varmetab på verandaen, men derimod om solbeskyttelsen der, ikke? Ja, hvis du har en åben veranda, kan vi anbefale, at du lægger mindst en parasol der. Der er en række andre måder at beskytte dig selv mod hårdt sollys. En markise til verandaen, ekstern lodret solafskærmning af grønne planter eller en slags bevægelig skyggeindretning ville være ønskelig. De vil alle helt sikkert hjælpe dig med at undgå overophedning på verandaen om sommeren.

Lanterne som belysning til verandaen

Terracotta fliser hvide rattan møbler design ideer

Hyggeligt opholdsområde med to gyngestole

lille bord terrassegulv i mørkt træ

Gulvbræt til den overdækkede veranda

Gyngestol lanterne hyggeligt trægulv

Vintage veranda

Hus indgang swing rattan møbler plante krukker blomsterpotter

Kolonialhus med rummelig veranda

Gulvbræt plante krukker rattan gyngestole gate lanterne

Lille veranda indrettet med rottingmøbler

klassiske veranda trægulve privatliv skærm gardiner

Veranda vintage stil striber hvidt beige tæppe romantisk touch

Fantasifuldt design blomster træ gelænder klassisk stil

Græsplæne indgang stauder veranda terrasse lille

form græsplæne stedsegrønne stauder friske blomster

design ideer møbler hus indgang sted plantemaskiner

To-personers rattan sofa gyngestol lampe veranda

Træmøbler glaserede terrasse fliser gulve klassisk indretning

Møbler sofa fliser gulve ruder planter

Terracotta fliser rattan stole sofa bord træ baldakin

Previous Post
Lav dine egne øreringe: enkle DIY -instruktioner og masser af moderigtig inspiration!
Next Post
Seje skolemorgenmadsideer til snacks samt tips og tricks til den perfekte brødkasse