15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan får du hvidt vasketøj hvidt igen med hjemmemedicin – nyttige tips og vasketricks

hvordan får jeg hvidt vasketøj hvidt igen nyttige tips hjemmemedicin

Hvidt tøj er elegant og stilfuldt, men forbliver sjældent hvidt længe. De fleste tekstiler mister med tiden deres strålende hvide farve og bliver grå eller gule. Når du tænker på at vaske hvidt vasketøj, kommer blegemiddel straks i tankerne. Da dette er et kemisk middel, der kan forurene miljøet, har vi valgt nogle husholdningsmidler, der også kan gøre hvidt vasketøj hvidt igen.

Med den rigtige pleje forbliver hvide tekstiler hvide i lang tid

hvid vaskemaskine hjemmemedicin tips holder farve

Det allerførste skridt mod et lyst hvidt tøj er den rigtige pleje. For at undgå grå dis og misfarvning skal du altid vaske hvidt vasketøj adskilt fra andre farver. Desuden skal vasketemperaturen og det anvendte vaskemiddel svare til stoffets krav. Hvis farven alligevel har ændret sig, kan du blegne det hvide vasketøj.

hvide vasketøjstip vaskeblegning bliver strålende hvide

Hvis plejeanvisningerne for det respektive beklædningsgenstand har en krydset trekant, må du ikke blegge den med kemiske midler. På dette tidspunkt kan nogle husholdningsprodukter hjælpe, fordi de beskytter tekstilerne og samtidig skal gøre dem hvide igen. De mest kendte af dem, og hvordan de bruges korrekt, er opsummeret nedenfor.

Hvidt vasketøj kan være hvidt igen med eddike

hvidt vasketøj få hvid igen hvid eddike hjemmemedicin

Hvid eddike er kendt rundt om i verden for sine forskellige husholdningsbrug. Alt-våbenet kan ikke kun krydre salater, men bruges også meget til rengøring af lejligheder på grund af dets rengøringseffekt. Mirakelhjemmet kan fjerne pletter og snavs fra vasketøjet uden at angribe stoffet.

Hvid eddike har vist sig at være meget effektiv mod gulnet tøj. Syren trænger ind i stoffet med det samme og fjerner den misfarvning, der har udviklet sig. Desuden gør eddiken tøjet blødt og gør det blødt at have på. Så hvis du bruger hjemmemedicinen til vasketøjet, kan du sagtens undvære den kemiske skyllemiddel. Et andet plus: du kan bruge eddike til at slippe af med den muggen lugt af tøj.

hvidt vasketøj grå dis fjern pletter hvid eddike

For at blege det gulnede vasketøj med eddike tilsættes 1/2 kop eddike til vaskemidlet og vasker vasketøjet som normalt. Brug en hel kop husholdningsmiddel til stærkt snavsede tekstiler. Ved genstridige pletter, f.eks. Fra kaffe, rødvin eller deodorant, kan du først forbehandle tøjet med eddike ved at lægge dem i blød i et par timer i en blanding af eddike og vand.

Få dit vasketøj hvidt med bagepulver

hvidt vasketøj få hvidt igen husholdningsmiddel sodavand

Ligesom eddike har bagepulver mange praktiske anvendelser i hjemmet. Det har en antibakteriel virkning og bruges ofte til at rense meget snavsede overflader. Det hvide pulver kan også bruges til hvidt vasketøj og gør det ikke kun rent, men gør det også skinnende hvidt igen. Regelmæssig brug kan beskytte tøjet mod slid.

Hvis du vil prøve hjemmemedicinen til dit hvide vasketøj, skal du blot tilføje 1/2 kop bagepulver til det sædvanlige vaskemiddel og fortsætte med vaskecyklussen som normalt.

grå vasketøj få hvidt igen tip sodavand applikation grå dis

Hvidt tøj vaskes altid ved en høj vasketemperatur, som ikke kun beskytter mod misfarvning, men også fjerner pletterne. Da nogle beklædningsgenstande ikke kan vaskes med varmt vand, bør du forbehandle de eksisterende pletter. Ud over de specielle pletspray, der indeholder mange kemikalier, gør husholdningsprodukter som bagepulver også et godt stykke arbejde. Blødgør blot det respektive beklædningsgenstand i en spand med vand, 1/2 kop bagepulver og 1/4 kop citronsaft, vent en time og vask som normalt. På den måde kan de genstridige pletter fjernes på en miljøvenlig måde.

Blegemiddel misfarvet vasketøj med citron

hvidt vasketøj bliver hvidt igen, suger citroner i vand

Citroner har ikke kun en frisk duft, de kan også fjerne pletter. På trods af deres gule farve fjerner de enhver misfarvning som grå tåge og friske hvidt tøj op. Du kan nemt gendanne den strålende hvide farve på sengelinned, duge og tøj. Fyld først en stor gryde med vand og kom flere citronskiver i den. Bring vandet i kog, tag derefter gryden af ​​komfuret og lad vasketøjet trække i det i cirka 1 time. Vask derefter vasketøjet som normalt og lad det derefter tørre i solen.

Hvordan får jeg vasketøj hvidt igen med mælk?

hvidt vasketøj tør hvidt igen i solen i stedet for tørretumbleren

Mælk er et vidunderligt hjemmemedicin til vask af sarte stoffer og bomuld. Den hvide drink tilbyder skånsom pleje af tekstilerne og kan blegge dem på samme tid. Et koldt mælkebad skaber en strålende hvid farve ved at fjerne enhver misfarvning. Kom 2 kopper kold mælk, 1 kop iskoldt vand og eventuelt et par isterninger i en spand og blød den gulnede beklædningsgenstand i den i en time. Vask det til sidst med dit almindelige vaskemiddel og lad det tørre i solen.

Bleg hvidt vasketøj med hydrogenperoxid

hvidt vasketøj får hvidt igen hydrogenperoxid ansøgning

Brintoverilte bruges ofte til at blegge hår, men det er lige så effektivt til at få hvidt vasketøj hvidt igen. Dette er et naturligt stof, der findes i mange blegemidler på markedet. Dette gør det muligt at fjerne både grå dis og pletter som sved. Det er dog vigtigt, at du bruger et hydrogenperoxid med en koncentration på 3 procent. Højere doser kan føre til kemiske forbrændinger.

Hvis du vil blegne vasketøjet med dette produkt, skal du blot tilføje 1/2 kop hydrogenperoxid 3% til det sædvanlige vaskemiddel og fortsætte med at vaske som normalt. Hvis pletterne er tydeligt synlige, skal du først behandle pletterne direkte med blegemidlet, før du lægger tøjet i vaskemaskinen.

Hvor effektive er hjemmemedicin??

hvordan man får hvidt vasketøj hvidt igen husstandstip

Imidlertid er den faktiske virkning af hjemmemedicin på tøjblegning stadig kontroversiel. Hjemmemedicin som dem, der er beskrevet ovenfor, er ikke altid effektive og er kun moderat effektive til at fjerne nogle genstridige pletter. Hvis ingen af ​​de præsenterede hvide vil hvide dine hvide, så er kemisk blegemiddel den eneste vej ud.

Previous Post
De uhyggelige Halloween -dekorationer til en god fest
Next Post
Moderne hus i den vestlige bugt i Sydafrika