15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Superlim: 5 måder, du (måske) ikke vidste om det

instant lim cyanoacrylat husstand bruger brudt spejlramme

Bestemt hver især har vi brugt superlim mere end en gang i en nødsituation, for eksempel til at reparere et legetøj til børn, en sko eller noget andet derhjemme. Men superlim, ligesom WD40, kan virkelig meget mere end du tror fra et normalt synspunkt. I det følgende præsenterer vi et par andre store anvendelser, som du måske ikke har kendt eller prøvet før.

Hvad er superlim (cyanoacrylat)?

instant limglas reparation lim

Klæbemidlet, som vi normalt omtaler som “superlim”, indeholder 97-99% cyanoacrylater, dvs. cyanoacrylsyreestere, blødgørere, stabilisatorer, aktivatorer (hvis der er utilstrækkelig fugtighed) og hæmmere. For at skabe en gel tilsættes ultrafin silica til massen, der skal tyknes. Opløsningsmidler er ikke indeholdt i superlimet.

Virkemekanismen for superlim er faktisk enkel: Under påvirkning af svagt basiske midler (dette inkluderer almindeligt vand H2O, luftfugtigheden er også fuldstændig tilstrækkelig) polymeriserer stoffet, dvs. H. hærder, bliver fast, mens begge overflader er pålideligt knyttet sammen. Klæbemidler baseret på cyanoacrylat kan uden problemer modstå en belastning på 150 kg / cm². Temperaturbestandigheden af ​​kommercielt superlim er op til 70-80 grader, modificeret op til 125 grader. Afhængigt af konsistensen vil de være i flydende og gelignende superlim delt op. Takket være den brede vifte af cyanoacrylatlim, kan alle købe præcis det rigtige klæbemiddel afhængigt af materiale og formål.

Hvad kan du også bruge superlim til

brug instant lim til revne negle som neglelim

Superlim mod blærer

Guitarister er ofte plaget af blærer på fingrene. For dem er superlim på fingerspidsen et hurtigt middel. Limen hærder og beskytter huden. Vandrere, løbere og stavgangere har også med stor succes brugt superlim til at forebygge eller behandle blærer. Bare rolig, superlim kan let fjernes med acetone. Du kan få ren acetone fra isenkræmmere eller apoteker.

Superlim sparer revne negle

Bliver dine negle ved med at bryde af? Næste gang dette sker, skal du bruge superlim og et stykke tepose til at reparere den revnede negle. Når limen er tørret, skal du bruge en poleringsfil til at glatte neglen for at fjerne overskydende. Påfør derefter et lag topcoat eller neglehærder og mal derefter neglen med farvet neglelak.

SOS hjælper med stingsøm

brug øjeblikkelig lim mod løb i strømper

På grund af sin lille størrelse er superlim en pålidelig lille håndtaskehjælper, der skal forberedes til alle eventualiteter. For eksempel at reparere et lille hul i dine strømpebukser eller reparere en stige i en trøje eller andre strikkede dele. Læg bare lidt lim rundt om hullet. Dette vil holde fibrene sammen og forhindre området i at ekspandere.

Superlim i akvariet

Superlim cyanoacrylat i akvariet under vand for fisk, der er giftfri

Cyanoacrylatlim i gelform (cyanoacrylatgel) bruges også til at fastgøre forskellige ferskvandsplanter til sten eller drivved i akvariet. Selvom limen ikke vil vare evigt, er den praktisk til at afveje moser, bregner, anubier og andre akvarieplanter, indtil de kan holde sig selv. Og bare rolig: Den tørrede lim er helt giftfri for dine poolbeboere.

Superlim mod vorter

Påfør cyanoacrylat instant lim mod vorter

Nogle kliniske undersøgelser viser, at vorter på hænder og fødder (plantar eller palmar vorter) kan fjernes med succes med superlim. En udført fra 2014 til 2016 Undersøgelse viser de positive resultater for vorter behandlet med cyanoacrylat og elektrisk tape. Vortens øverste lag skal klæbe til isobåndet og forsvinde efter en til to uger. På trods af de positive vidnesbyrd er der dog en mulighed for, at vorten dukker op igen. Det er fordi limen ikke behandler eller dræber hovedårsagen til vorter – humant papillomavirus (HPV). Så få alle de oplysninger, du har brug for, før du handler!

Previous Post
De uhyggelige Halloween -dekorationer til en god fest
Next Post
Moderne hus i den vestlige bugt i Sydafrika