15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Disse hjemmemediciner får badekarret til at skinne på en skånsom måde!

badekar rengøring hjem retsmidler effektiv bagepulver

Rengøring af badekarret er meget mindre sjovt end et behageligt og langt bad. Der findes dog en række afprøvede hjemmemediciner og enkle rengøringstrick, der kan give det tilsmudsede badekar en strålende glans, uden at du behøver at anstrenge dig med det til tider virkelig irriterende rengøringsarbejde. I den følgende artikel fortæller vi dig, hvilke hjemmemediciner du kan bruge til at fjerne genstridig snavs og grimme pletter og få dit badekar virkelig rent.

Rengør badekarret med vaskepulver

badekar rengøre let vaskepulver husholdningsmidler

Pletter og snavs i badekarret skyldes for det meste rester af badetilsætningsstoffer eller kalkaflejringer, især med hårdt vand. Hvis du vil forhindre dannelse af aflejringer, er det tilrådeligt at skylle karret med rent vand efter brusebad eller badning og derefter tørre det med en klud. Hvis der imidlertid allerede er dannet sæbe- og kalkpletter, kan du bruge vaskepulver til at rengøre badekarret og helt undlade rengøringsmidler fra handlen.

Akryl badekarrens mikrofiberklud forsigtigt vaskepulver

Få en blød klud eller mikrofiberklud til rengøring. Disse er velegnede til rengøring af akrylbadekar og efterlader ingen ridser. Snavs og kalk kan også hurtigt klæbe til ekstremt fine ridser. Du kan også roligt bruge det til at rengøre et emaljebadekar. Ryst noget af vaskepulveret i karret og gnid det ind med cirkulære og blide bevægelser uden at bruge vand. Lad vaskepulveret virke kortvarigt, og skyl det grundigt af med vand.

Eddike og salt for at forhindre gul misfarvning

eddike bagepulver bland emalje rent badekar

Hvis der med tiden har dannet sig en gullig film på karret, kan du modvirke det med en blanding af salt og eddike. Begge hjemmemedicin blandes først til en pasta og gnides på den beskidte overflade. Det er bedst at lade det naturlige, hjemmelavede rengøringsmiddel virke natten over og derefter skylle det grundigt af med vand. Du kan også fjerne pletter fra badekarret med en blanding af eddike og vand eller med citronsyre, som også er et skånsomt middel mod kalkpletter.

Rengøring af badekar i akryl

hjemmelavet badeværelsesrenser gulnet badekar rene hjemmemedicin

Selvom badekarene i akryl er blandt de nemmeste at rengøre og er smudsafvisende, skal de naturligvis rengøres regelmæssigt. Med sin bløde overflade kan du f.eks. Bruge en Flydende vaskemiddel eller en kommercielt tilgængelig Brug vaskemiddel, der vil tjene dig godt. Tag en blød klud og rengør den snavsede overflade med den. Citronsyre eller eddike fortyndet med vand opløser kalk fra akrylbadekarret. Det er vigtigt, at du skyller karret med koldt vand efter rengøring og tørrer det tørt.

natur hjemmemedicin badekar rengøring salt eddike citron

Du kan også bekæmpe pletter med en halveret citron, hvormed du kan arbejde direkte på det snavsede område. Også her er grundig skylning et must. Hvis du har ekstremt genstridige pletter på akrylbadekaret, kan du også Tandpasta brug. Kom noget af tandpastaen på en fugtig svamp og gnid pletterne ind. Skyl derefter med rent vand. Akryl badekar kan også rengøres hurtigt med Bullrich salt. Fugt en blød svamp og giv noget Bullrich Salt på det. Tør derefter karret med det og skyl generøst med vand.

Rengøring af emalje badekar

badekar rengøring brusebad badeværelse beslag klud hjemmemekanismer

Overfladen på et emaljebadekar er ikke mindre følsom. Derfor bør du undgå at bruge grove, ridsede redskaber og hårde rengøringsmidler. For at få badekarret hvidt igen og for at fjerne fedt og snavs på en skånsom måde, skal du bruge et mildt Hårshampoo. Læg et stænk på en fugtig svamp og gnid det ind i karret og beslag. Lad hjemmemedicinen træde i kraft kort og skyl derefter med rigeligt vand.

Rengør badekarret med kærnemælk

kærnemælk akryl badekar rengør forsigtigt husholdningsmidler

Gennem årene mister badekarene deres glans. Kærnemælk kan fremkalde en skinnende overflade her igen. Dette kan overraske dig, men dette rent biologiske middel får hurtigt dit badekar til at skinne igen. Sug en klud i kærnemælk og gnid badekarret med lette, cirkulære bevægelser. Armaturer og fliser på væggen kan også få en ny glans med en kærnemælksbehandling. Lad det naturlige vidundervåben virke i cirka en halv time og skyl det grundigt af med vand.

rent badekar armauren kalkfjernelse blank

Til sidst tørres de behandlede overflader tørre. Hvis du vil rense badekarets afløb, kan du også hælde noget af kærnemælken i. Tilslut karret, og brug derefter det effektive hjemmemedicin. Eksponeringstiden skal være mindst en halv time. Du kan også blande kærnemælken med salt og eddike og rengøre det regelmæssigt, så karret forbliver skinnende og altid ser ud som det gjorde den første dag.

Rens afløbet i badekarret

Rens afløbsbadekar fjern citronlugt

Når det kommer til rengøring af afløbet i badekarret, kan mirakelkuren bagepulver hjælpe. Hår- og badeprodukter lægger sig på afløbet og tilstopper let afløbet. Bland en del bagepulver med to dele eddike og ryst forsigtigt blandingen ned i afløbet. Du vil høre boblende fra afløbshullet, da eddiken får bagepulveret til at skumme. Hvis de boblende lyde stopper, kan du skylle afløbet med varmt vand. Bagepulver og eddike blandingen fjerner også ubehagelige lugte.

sodavand badekar rene husholdningsmidler uden kemikalier, selvfølgelig

Varmt, kogt kartoffelvand hældt ned i badekarets afløb kan hjælpe med et tilstoppet afløbsrør. Lette træsko og mulig lugt kan også undgås ved brug soda elimineres. Ryst lidt sodavand ned i det tilstoppede afløb og hæld varmt vand umiddelbart efter.

moderne badeværelse fritstående badekar plet fjernelse hjem retsmidler

De nævnte husholdningsmidler, hvormed du kan bringe badekarret tilbage til en glans, beskytte det, er billige og ikke mindre effektive end de kommercielt tilgængelige rengøringsmidler. Prøv en af ​​disse mirakelopskrifter, og se selv, at rengøring af karret faktisk ikke er raketvidenskab.

Previous Post
Børneværelse og væg i gul og hvid for farve accenter
Next Post
Genbrug af håndværk med gamle bøger – 17 gode ideer til upcycling