15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gør udskårne græskar holdbare: tips til dekoration til Halloween!

Bevarelse af græskar tips tricks lanterne trapper

Uanset om det er som efterårsborddekoration eller som dekoration til Halloween – det udskårne græskar giver hus og have karakter fra september og giver hvert værelse med sin naturlige charme et hjemligt præg. Men skimmelsvamp og stærke solstråler kan hurtigt skade det – så du kan undre dig over dit mesterværk i lang tid, skal du gøre græskaret holdbart. Vi hjælper dig med et par tips – prøv tricks selv og spar tid og nerver, næste gang du laver efterårsdekorationer med naturskatte.

Bevarelse af græskar – Korrekt opbevaring spiller en afgørende rolle

Bevarelse af græskar hvide diorama papir flagermus

Hvorvidt og hvor længe din dekoration med udskåret græskar varer, afhænger tæt af græskaret. Her er nogle tips til, hvordan du holder den frisk længere:

 • Så vær forsigtig, når du køber, så du vælger det bedst mulige græskar. Den skal have en tyk stilk og fast skal. Friske græskar kan genkendes ved deres ensartede farve. En skadet skal er den bedste forudsætning for skimmelvækst, da bakterierne kan trænge igennem græskaret.
 • Opbevar græskarerne i et køligt, mørkt og godt ventileret rum. Jo mindre et græskar udsættes for stærkt sollys, jo mere holdbar er det.
 • Vend græskar hver dag, så der ikke kommer blå mærker.
 • Varme og kunstigt lys bidrager til forfaldet.
 • Vent før udskæring – et udskåret græskar holder sig frisk i 2-3 uger. Spar dig selv for besværet og dubletter, og i stedet for at skære det kan du male det først og prale med det i 2 uger. Derefter kan du forsigtigt tørre farverne og hule det samme græskar ud og prale det som en lanterne til Halloween.

Få det udskårne græskar til at holde længere

Græskar bevare halloween indretning udskære rumvæsner

Og når du er klar og vil skære græskar, hjælper disse tips med at få det til at vare længere:

 • Vask alle frugter grundigt, og lad dem tørre helt ud. Dette forhindrer dannelse af bakterier under udskæringen.
 • Skær ikke et låg ud – jo længere stilken bliver, jo længere bliver græskarret frisk. Hvis du vil lave en lanterne, kan du hule et hul i ryggen ud.
 • Holde forsigtigt græskaret ud med en ske, og vær forsigtig. Vær ekstra opmærksom på, at der ikke er revne hjørner.
 • Fortynd 15 ml blegemiddel i 1 liter vand og dypp det udhulede græskar i opløsningen. Eventuelt kan du blande citronsaft og vand 1: 1 og drys med det. Blegemidlet eller citronsaften forhindrer dannelse af bakterier og dermed skimmelsvamp, og græskarret ser ikke længere så smukt ud på få dage.

Græskarbevar ansigtets udskårne spidser

 • Lad græskarret tørre helt ud i et køligt rum i et par dage, inden det skæres. Til dette formål kan du tørre vanddråberne af med en blød klud og om nødvendigt tænde en blæser.
 • Gnid de afskårne kanter med vaselin eller pensl kanterne med olivenolie. Du kan også forsegle fugtigheden med andre hjemmemediciner: neglelak, farvespray, hvid lim på græskarkanten.
 • Lav dit eget græskarkonserveringsmiddel fra pebermynte fra 6 dråber pebermynteolie, et låg pebermynte sæbe, en tom 250 ml flaske. Fyld flasken med lunkent vand, tilsæt først sæben og derefter pebermynteolien. Bland godt, ryst flasken kraftigt og sprøjt græskarret indefra og ud. Eventuelt kan du købe et beskyttende produkt til græskar og bruge det til at behandle frugtens overflade.

Udhul græskar skære plads stjernetegn lanterne

Skulle græskaret alligevel begynde at henfalde, kan iskoldt vand hjælpe. Du skal blot fylde en gryde (eller dyb beholder) med koldt vand og nedsænke græskarret i 1-2 timer. Du kan derefter påføre vaselin på de afskårne kanter igen.

Sådan bevares det udskårne græskar og opbevares korrekt

Bevarelse af græskarskæringslygtermotiver

Planlægger du en temafest til Halloween og vil du gerne selv lave flere lanterner? Et tip – for at gøre det udskårne græskar mere holdbart, kan du pakke det ind i husholdningsfilm og opbevare det i køleskabet eller i lysthuset ved temperaturer mellem 2-5 grader. Opbevar græskarene maksimalt 2-3 dage i køleskabet, ellers kan du bidrage til dannelsen af ​​skimmelsvamp.

Katte udskærer græskar tips tips tricks

Lygten i haven skal derimod vises et sted beskyttet mod vind og regn. Normalt pryder et arrangement med et græskar husets indgang, den udvendige trappe eller vinterhaven.

Bevarelse af græskarlygter Carving Konserveringstips

Der er mange værktøjer til græskar, der sælges på markedet – disse skal rengøres grundigt før og efter hver brug, så ingen rester af græskarkød sidder fast. Så du kan skære græskarret så rent som muligt, kan du først klippe en skabelon ud og overføre det ønskede motiv til græskarret. Først da skal du begynde at skære. Begyndere vil finde det meget lettere at bruge cookie cutters til at skære et bestemt mønster ud. Det er i hvert fald muligt med mindre græskar. Mellemstore og store græskar kan derimod perfekt formes med en skarp skærer. Et Jack O’Lantern -ansigt er skabt på ingen tid.

græskar bevar bygge diorama halloween

Hvis du vil bevare et græskar, kan du hule det ud og skære et stort hul foran. Græskar -dioramaer holder længst, fordi græskaret også er godt ventileret indeni. På samme tid er alt muligt med designet – lad din kreativitet løbe frit og dekorér græskaret med selvfremstillede spøgelsessilhuetter, flagermus og lignende. lavet af papir!

At lave et græskar, der er holdbare diorama -bygningstip

At skære et græskar er ikke en let opgave i sig selv – hvis du vil spare dig selv besværet, kan du bruge flere tricks til at bevare det græskar, der allerede er skåret til Halloween. Først og fremmest, når du køber det, skal du sørge for, at græskarret har en tyk hud, og at der ikke kan ses trykmærker. Derefter rengøres græskaret grundigt og lades tørre i et køligt rum. Ved udskæring gælder følgende tommelfingerregel: brug altid skarpe værktøjer, behandl kanterne med vaselin eller malingsspray og forsigtigt udhul græskaret med en ske.

Græskarbevar knogle kraniel lanterne

Skær græskekonservering ud

Græskarbevarede udskårne kattehovedspidser

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner