15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Håndværk med bøgetræer og mere: ideer til pindsvin, nisser og Co.

tinker med bøgetræer pindsvinekegler efterårspynt

Bøgenødder hører hjemme i efteråret såvel som kastanjer, agern og Co. og bruges til kunsthåndværk af enhver art. Bøgenødder er frugterne af den almindelige bøg og er kendetegnet ved deres stikkende bælge og trekantede nødder. I dag vil vi vise dig nogle gode ideer til håndværk med bønner, der lover sjov for unge og gamle. lad dig inspirere!

bøg nødder bælge og kerner

Især om efteråret vrimler det med bøgetræer overalt. Du kan enten samle bønner i parker og skove eller købe dem færdige. De indsamlede bønner skal lægges til tørring i et par dage på forhånd. Kun de spidsede omslag er nødvendige for vores håndværksideer.

Lav pindsvin af bønner med børn

tinker med bøgetræer pindsvin børn modellering ler

At lave små pindsvin er sjovt for børnene i efteråret! Og de små stikkende røvere kan hurtigt trylles frem med bønner. Alt du skal bruge er et passende fundament som modelleringsler, saltdej eller hvorfor ikke en kartoffel. Bøgenødderne kan derefter sættes i dette. Alternativt kan du skære omridset af et pindsvin ud af pap.

Lav dit eget pindsvin af hø og bønner

tinker med bøgetræer pindsvin efterår æbler bær

Dyrfigurer af hø er flotte dekorationer til hjemmet og haven, der formidler en gårdstemning. Et stort pindsvin kan laves af hø, en tom 2-liters PET-flaske og bønner i bare et par enkle trin.

Nødvendigt materiale og værktøj:

 • tørt hø
 • Bøgenødder
 • tynd snoede ledning
 • Varm limpistol
 • dekorative miniæbler, mini græskar, hyben, agern og mere.
 • en plastflaske (f.eks. 2 liter)
 • Aviser
 • gaffatape
 • Øjne at holde på
 • en kastanje til en næse

Hedgehog Pet Bottle Sticking Beechuts Kastanje Næseøjne

Pak først flasken ind med avis og fastgør den med tape. Sådan giver du dit hoved og din krop form og gør dem fyldigere. Det er vigtigt, at pindsvinet er stabilt og ikke vakler. Nu, fra hovedet, pakk flasken ind med hø og tråd. Da det meste af kroppen er dækket med bøgetræer, kan du kun fokusere på hovedet og spare hø. Når dyret tydeligt kan ses, skal du knibe ledningen af ​​og forkorte eventuelle fremspringende stilke.

Fastgør bønner med den varme limpistol. Læg blot en klat varm lim på flasken, og lim bøgenødderne tæt sammen. Pynt derefter med dekorationerne, lim på øjne og næse og det er det!

Lav søde kegle -nisser med bøghuer

tinker med bøgetræer gnome cap fyrretræer

Gnomes er en god idé, hvis du vil lave noget smukt med børnene til efterår eller vinter. Til dette bruges hovedsageligt naturlige materialer, nemlig bønner og kogler. Når de maler koglerne og tegner på ansigterne, kan børn træne deres fine motoriske færdigheder og udtrykke deres kreativitet.

Kegler nisser beechnuts hatte børn tinker

Nødvendigt materiale og værktøj:

 • Kogler og bønner
 • 20 mm polystyrenkugler eller træperler
 • Varm limpistol
 • Akrylmaling og pensler
 • Glitter spray
 • Gevind / tynd snor til ophæng
 • sort fineliner pen

Mal først koglerne med enhver maling og pensel og lad dem tørre. Naturligvis er efterårsfarver som gul, okker, rød og orange ideelle. Sprøjt derefter med guldglitter og lad det tørre kortvarigt.

Tegn øjne, næse og mund på boldene. Brug derefter den varme limpistol til at fastgøre hovedet til kroppen. Fix bønner på kuglerne som hatte med varm lim. Hvis du vil hænge nisserne, skal du binde en snor på nissehuerne.

Dekorative bolde lavet af bøgetræer

tinker med bøgetræer dekorative kugler til at hænge op

Dekorative bolde kan laves af mange forskellige materialer og er virkelig meget smukke. De klipper en fin figur både på en bakke og når de hænger på en dekorativ gren. Med en styrofoamkugle, varm lim og naturmaterialer laves de dekorative kugler meget hurtigt.

tinker med bøgnødder dekorationskugler bakke

Nødvendigt materiale og værktøj:

 • Styrofoamkugler fra håndværksbutikken (ca. 11 cm i diameter)
 • Varm limpistol eller lim
 • Bøgenødder
 • saks
 • (valgfri) brun akrylmaling og bred pensel
 • (valgfri) tråd til ophængning

Først kan du male kuglerne med brun akrylmaling eller dække dem med mos, så der ikke kan ses noget af det hvide frigolit. Det kan være en fordel at bruge et stykke paprør som en understøtning til frigolitkuglen. Derefter limes bolden beechnut af beechnut. Det er bedst at arbejde fra top til bund. Lim derefter i en dekorativ snor.

Juletræ lavet af bønner

Tinker med dekorativt bord af juletræs juletræ

Den dekorative kugle passer også perfekt på en lerkrukke. En lergryde, der er mindre end styrofoamkuglens diameter, er bedst. Den samme håndværksidé kan implementeres med en kegleform og fremtrylle et lille juletræ lavet af bønner. Røde eller hvide bær kan derefter bruges smukt som julekugler.

ædle bøgetræsblomster

tinker med bøgetræer hvide perler elegant dekoration

Så snart bønner er modne, åbner de kapselformede frugter. Det er her kernerne er. Det ser særligt smukt ud, når en skinnende perle er indhyllet i den brune stikkende skal. Når alle dine bønner er lukkede, kan du prøve at hælde varmt vand over dem kortvarigt. Lad derefter tarmene tørre godt ud i et par dage.

Bøgenødder og stearinlys

tinker med bøgetræer stearinlys koniske stearinlys lanternebakke

Tørrede bønner er også meget velegnede til efterårsborddekorationer. De bruges normalt, når man laver kranse og arrangementer, men fungerer også fantastisk som fyldmateriale til efterårslanterne, glasvaser eller bakker med høj kant. I kombination med stearinlys kommer bøfternødernes rustikke skønhed virkelig til sin ret.

Lav en krans med kastanjer og bønner

tinker med bøgetræer kastanje krans styrofoam blank

Som allerede nævnt kan styrofoamforme bruges på mange måder, når man laver kunsthåndværk med bønner. For at lave en krans er alt, hvad du behøver, en blank og en varm limpistol. Alt andet er op til din fantasi. Her er for eksempel nogle gode ideer:

 • Kastanjer kan også bruges til at udfylde hullerne mellem bønner. Ud over den behagelige farvekontrast har begge naturlige materialer forskelle i tekstur. Kastanjer har en glat, skinnende overflade, der er behagelig at røre ved.

tinker med bøgnødder krans instruktioner mos

 • Samspillet mellem bønner og mos ser lige så vidunderligt ud. Mosekranse formidler en fornemmelse af skoven. For at få mosset til at holde længere, anbefaler vi at bevare naturlige produkter med en blanding af 1 del glycerin, 1 del acetone og 3 dele alkohol. Moset gennemblødes i opløsningen i cirka en uge. Dette forhindrer det naturlige materiale i at begynde at støbe efter et bestemt tidsrum.

God fornøjelse og god fornøjelse!

tinker med bøgetræer Juledørskrans - røde dekorationer

Previous Post
Spis bevidst under COVID-19-pandemien
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!