15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hunde indlæringsadfærd – hvorfor lugter hunde hinandens balder?

Hundetræning små racer Chihuahua hundeskole, der snuser på balderne

At lære og forstå hundens adfærd er ikke en let opgave for mennesker. De firbenede venner forstår hinanden gennem deres eget sprog og visse adfærd. Uanset om Labrador eller Chihuahua – alle hunde kan lide at snuse. Men hvorfor snuser de hinandens numse, mens de lærer hinanden at kende? Hvorfor ikke fødderne eller ørerne? Der er naturligvis en meget logisk forklaring på dette, som vi vil afsløre for dig i vores artikel.

Forstå hundens adfærd

Pekingese hundesygdomme hundetræning som at snuse på po wean hundeskolen

Næsen er hundens vigtigste sanseorgan, og deres lugtesans er mindst 10.000 gange stærkere end hos mennesker. Afhængig af racen har en hund omkring 300 millioner olfaktoriske celler. Ved at snuse opfatter de miljøet meget bedre end med deres øjne. Grundlæggende lugter de firbenede venner til hinandens balder som en slags hilsen. Dyrene lærer en masse vigtig information om hinanden via de såkaldte feromoner, der udgår fra analkirtlerne hos hunde. Derudover har vores venner et helt specielt orgel, Jacobson -orgelet. Det er placeret på ganen, lige bag fortænderne, og har specialiseret sig i at opfatte disse dufte. Selvom det lyder underligt, skal du ikke bekymre dig – hunde har selektive duftefærdigheder. Det betyder, at de heldigvis kan filtrere visse lugte fra.

Hundens adfærd – hvorfor lugter de firbenede venner til hinandens balder?

Forstå hundens adfærd, hvorfor hund lugter af Shih Tzus balder

Det er forbløffende, hvilken information hunde kan finde ud af ved at snuse. Du kan lugte den anden hunds køn, og om han er parringsparat. Du kan også lære meget om det andet dyrs kost og sundhed på denne måde. Du kan finde ud af, om din modstykke er i godt eller dårligt humør ved bare en hurtig lugt. Derudover har hver hund sin egen og unikke lugt, og ved at snuse to hunde kan meget hurtigt afgøre, om de har mødt før.

Hundeadfærd Pekingesisk hundetræning, sniffning af balderne, fravænningstip

Den måde, hvorpå to hunde lugter hinandens balder, kan fortælle os, hvem af de to der er chefen. Den dominerende hund begynder at snuse, mens den anden stille venter på sin tur. Hvis den firbenede ven er bange, trækker han simpelthen tilbage, sætter sig ned og reducerer på denne måde den lugt, som han afgiver gennem analkirtlerne. Dette betyder igen, at det andet dyr næsten ikke kan finde ud af noget om ham.

Hunde adfærd, stop med at snuse til balderne

Previous Post
Lav dine egne øreringe: enkle DIY -instruktioner og masser af moderigtig inspiration!
Next Post
Seje skolemorgenmadsideer til snacks samt tips og tricks til den perfekte brødkasse