15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er Keto -kosten velegnet til hunde? – Her er alt hvad du bør vide om det!

Hunde er de mest populære kæledyr i Tyskland og kaldes ikke for ingenting “menneskets bedste ven”. Deres loyalitet over for deres ejere er legendarisk, og en hund ses snarere som en del af familien. Og vi bør passe på vores bedste venner så godt vi kan – det er udelukket. Uanset om det er vægttab eller diabetes – lavkulhydratkost har været en af ​​de mest populære kostvaner for mennesker i de seneste år. Kulhydratrige fødevarer indtages enten kun i små mængder eller fjernes endda helt fra menuen. Det er derfor ikke underligt, at flere og flere hundeejere også overvejer kosten til deres pels næse. Desværre ved vi ikke altid, hvad der er i hundefoder, og de fleste hundegodter og alle slags nibbles på markedet er fulde af tilsætningsstoffer, der kan have en negativ effekt på vores firbenede venners helbred på lang sigt og forårsage mere skade. Hvad ville så være den optimale ernæringsform, og er en ketodi egnet til hunde? I denne artikel vil vi fortælle dig alt, hvad du bør vide om det.

Fordele ved lavt kulhydratnæring, keto -kosten er velegnet til hunde

Sammen med fedt og proteiner er kulhydrater blandt de tre vigtigste komponenter i ernæring – i hvert fald for mennesker. Flere videnskabelige undersøgelser har imidlertid vist, at friske måltider, der hovedsageligt består af proteiner af høj kvalitet, sunde fedtstoffer og lave mængder kulhydrater, også kan fremme vores firbenede venners sundhed og velvære. Hunde er naturligvis kødædere og er ikke afhængige af forbruget af kulhydrater. Keto -kosten til hunde er særlig optimal til epilepsi eller kræft og anbefales ofte af dyrlæger.

Hvad er ketodiet til hunde?

ketodiet er velegnet til hunde, hvilken kost er egnet til epilepsi hos hunde

Den ketogene diæt er en kulhydratfattig og meget fedtholdig kost og er blevet stadig mere populær i de senere år. Ved at reducere kulhydrater sættes kroppen i en metabolisk tilstand kendt som ketose. Fedtet omdannes til ketonlegemer og fedtsyrer i leveren, hvilket igen kan sænke blodsukkerniveauet og forbedre insulinresistensen. Vi ved alle, at vi ikke må fodre vores hund med en masse korn og sukker i form af brød og slik. Overdreven indtagelse af kulhydrater kan i lighed med mennesker føre til forskellige sygdomme som tandproblemer, fordøjelsesbesvær og fedme. Selvom det generelt ikke anbefales at overføre vores spisevaner til din firbenede ven, kan en ketodi til hunde hæmme væksten af ​​kræftceller, hjælpe med diabetes og føre til en reduktion i forekomsten af ​​epileptiske anfald. For at hunden skal gå i ketose, bør du også ændre og justere dens kost i overensstemmelse hermed. Stol hellere på selvlavede proteinrige måltider. Hvor lang tid overgangen vil tage afhænger af en række faktorer som alder, vægt og race.

Keto -diæten kan hjælpe med at behandle kræft

Keto -diæt til hunde Fordele ved hjemmelavede hundefodertip

Kræft hos hunde er desværre meget almindelig og betragtes som den førende dødsårsag blandt vores lodne venner. Selvom det er særligt vigtigt at starte behandlingen tidligt i dette tilfælde, kan den forkerte mad svække hundens immunsystem og tilskynde til spredning af kræftceller. Hos hunde med kræft forstyrres fedtstofskiftet, hvilket igen fører til et øget behov for fedt i kosten. Og det er her keto -kosten til hunde kommer ind – det er videnskabeligt bevist, at en kost med højt protein- og fedtindhold kan forhindre vækst af tumorer. Grundlæggende lever kræftceller af sukker, så når de løber tør for brændstof, dør de til sidst. Af denne grund bør du fodre din hund helt kornfrit. Fordøjelsen af ​​simple kulhydrater kan overforsure kroppen. Proteiner af høj kvalitet sikrer på den anden side, at kroppen kan arbejde effektivt og med mindre energiforbrug.

Hundefoder med lavt kulhydratindhold til behandling af diabetes

Keto -diæt til hunde er farligt at behandle epilepsi hos hunde

Diabetes melitus er en alvorlig og kompleks metabolisk sygdom hos hunde og er karakteriseret ved utilstrækkelig eller utilstrækkelig insulinproduktion. De mest almindelige årsager omfatter forstyrrelser i immunsystemet, hormonelle lidelser samt fedme og mangel på ernæring. Det endelige mål i behandlingen af ​​diabetes hos hunde er at regulere blodsukkerniveauet og holde dem inden for normale grænser. Ifølge en undersøgelse foretaget af Harvard University kan ketodiet til hunde hjælpe med at stabilisere blodsukkerniveauet og fremme vægttab hos overvægtige hunde.

Keto -kosten til hunde til behandling af epilepsi

Ændring af kosten til epilepsi hos hunde gør ketodiet velegnet til hunde

Epilepsi hos hunde er en af ​​de mest almindelige neurologiske sygdomme hos vores firbenede venner, og ketodiet til hunde kan muligvis også hjælpe her. Diettypen afhænger af, om det er en primær eller sekundær form for epilepsi. Primær epilepsi er en medfødt sygdom, og sekundær epilepsi forekommer som en bivirkning af metaboliske lidelser som diabetes og visse infektionssygdomme. Selvom den primære form ikke kan helbredes, kan ketodiet til hunde hjælpe med at reducere epileptiske anfald. Det tilrådes at undgå kunstige tilsætningsstoffer i hundefoder og selv tilberede måltiderne til din firbenede ven. En undersøgelse fra april 2020 bekræftede allerede, at en hundefoder med et højt indhold af mellemkædede fedtsyrer (MCT) kan hjælpe med at behandle hundeepilepsi. Disse fedtsyrer er f.eks. Indeholdt i specielle MCT -olier eller i kokosolie.

Sådan implementeres keto -dietten med succes hos hunde

Keto-diæt til hunde med kræft laver selv lavt kulhydratfoder

Keto -diæten til hunde adskiller sig meget fra den menneskelige kost, og derfor er det vigtigt først at undersøge meget. Selvom diettypen kan forbedre din firbenede vands sundhed, bør du først rådføre dig med din dyrlæge. Det er ikke nok bare at tilføje lidt fedt til kosten og simpelthen udelade kulhydrater – snarere finde det optimale forhold mellem proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Nedenfor viser vi dig de mest populære former for ketodiet til hunde. Hvilken der vil fungere for dig og din bedste ven afhænger af race, vægt, alder og selvfølgelig sundhed.

 • 4: 1 består af fire dele fedt, en del protein + kulhydrater
 • 3: 1 består af tre dele fedt, en del protein + kulhydrater
 • 2: 1 består af to dele fedt og en del protein + kulhydrater
 • 1: 1 er en del fedt til en del protein + kulhydrater

Hvis din hund lider af epilepsi eller har kræft, er forholdet 4: 1 den optimale løsning for dig. Men hvis du vil bruge ketodiet til hunde som en sikkerhedsforanstaltning og for at forhindre sygdom, skal du starte med forholdet 1: 1.

Hvilke fødevarer er sunde for hunde

Forbereder hundefoder selv Tips Keto -diæt til hunde med kræft

Hvis du selv vil tilberede hundemaden, så undrer du dig sikkert over, hvilke fødevarer der er sunde eller skadelige for din firbenede ven. Nedenfor er de bedste proteinkilder og fedt, der er perfekte til optimal hundeernæring.

Proteiner af høj kvalitet:

 • Magert kød – Dette bør ikke komme som en overraskelse, for kød fordøjes til 98% af hunde og er det vigtigste foder til vores firbenede venner. Det er ikke ligegyldigt, hvilken dyreart du vælger-det eneste vigtige er at sørge for, at du kun fodrer din hund med veltilberedt kød af høj kvalitet. Kød indeholder imidlertid ikke kun proteiner, men også andre vigtige vitaminer og mineraler. For eksempel er svinekød særligt rig på det meget vigtige B1 -vitamin.
 • Leveren af ​​kalkun, oksekød og kylling er let at fordøje og forsyner hunden med vitamin A, B2 og B12 samt biotin og mange sporstoffer.
 • Laks er perfekt til ketodiet til hunde på grund af dets høje indhold af flerumættede omega-3 fedtsyrer.
 • Æg er en anden god mad til din firbenede ven. Det høje indhold af fedtsyrer og essentielle aminosyrer forbedrer ikke kun dets sundhed, men sikrer også en skinnende pels.
 • Hytteost og kvark har et lavt laktoseindhold og kan derfor fodres i større mængder.

Sunde fedtstoffer er hovedsageligt kokosolie, olivenolie, fiskeolie, MCT -olie og smør eller ghee

Epilepise hos hunde Hvilken ernæring Keto kost til hunde fordele

Egnede grøntsager til ketodiet til hunde:

 • Broccoli indeholder store mængder vigtige vitale stoffer som calcium, magnesium og jern og scorer også med et meget højt indhold af vitamin C. Isothiocyanatet, det indeholder, har en kræftbekæmpende effekt, og derfor er broccoli en god tilføjelse til kræftforebyggelse hos hunde. Du bør dog altid dampe broccolien før forbrug og ikke fodre for store mængder på én gang, da dette kan føre til luft i maven.
 • Gulerødder tolereres ganske godt af de fleste hunde og kan fodres rå eller kogte.
 • Bladsalater, courgette, selleri, spinat og asparges er også ideelle til en ketodi til hunde.

Kulhydratfattig hundekost til epilepsi Keto -diæt til hunde Fordele

Previous Post
Lav dine egne øreringe: enkle DIY -instruktioner og masser af moderigtig inspiration!
Next Post
Seje skolemorgenmadsideer til snacks samt tips og tricks til den perfekte brødkasse