15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan børn kan lære at binde sko – tips, værktøjer til gør -det -selv og ordsprog

En af de store ting, der gør det lettere for forældre at udvikle deres børn, er nok det øjeblik, hvor de små lærer at binde deres egne sko – endnu et lille skridt mod selvstændighed. Nok er velcrolukninger et praktisk alternativ til de mere besværlige snørebånd, og så er der også snørebånd uden slips, men før eller siden skal det også læres. Buen er jo ikke kun meget praktisk til sko, men også til mange andre ting i hverdagen (f.eks. At binde gaver). Men lige så let som at binde snørebånd synes for os voksne, er det en rigtig stor udfordring for afkommet: Begge hænder og dermed begge hjernehalvdele bruges og kun tre fingre hver. Hånd-øje-koordination praktiseres. Rigtig meget for denne lille skabning! Så hvordan lærer du børnene, hvilke teknikker der er bedst, og er der nogle tips og tricks eller værktøjer, der kan hjælpe? Vi forklarer, hvordan børn hurtigt og nemt kan lære at binde sko.

Lær at binde sko – skynd dig ikke!

At lære at binde sko med børn - tips, instruktioner og ordsprog

For at de unge faktisk kan lære at binde sko, skal de naturligvis være i den rigtige alder. En to-årig, der stadig er i gang med at udvikle finmotorik, vil ikke kun kæmpe med denne ret komplicerede opgave, men sandsynligvis simpelthen mislykkes-og du ville bare fortvivle. Hvornår er den rigtige alder for at lære at binde snørebånd eller en sløjfe??

Lær at binde sko og hjælpe børn med at blive mere selvstændige

I en alder af 4 år har børn normalt udviklet tilstrækkelige fine motoriske færdigheder til at kunne binde snørebånd. Selvfølgelig skal du altid huske på, at hvert barn udvikler sig forskelligt og i et andet tempo. Så prøv det bare, men bliv ikke skuffet, hvis dit barn kæmper trods den angiveligt “korrekte” alder eller slet ikke klarer det. I dag ved kun en tredjedel af folkeskoleeleverne, hvordan man binder en sløjfe på grund af de enkle velcrolukninger. En anden vigtig forudsætning for at øve er, at dit barn allerede er interesseret og interesseret i at kunne lave en loop.

Tre teknikker til at binde snørebånd til at efterligne

Selvom det tager et stykke tid for børn at lære at binde sko og derefter for de små at tage længere tid, anbefaler eksperter at være tålmodige. Som allerede nævnt er dette et vigtigt skridt i retning af selvstændig virksomhed. Mange forældre begår den fejl, at de gør alt for børnene blot for at spare tid. Men du bør starte så tidligt som muligt for at motivere barnet til selv at gøre hverdagsting. Og det gælder ikke kun for snøring af dine sko. Også at tage jakken på og tage den af, lukke den med lynlåsen eller knapper og så videre. Det tager tid, men i sidste ende vil du også være glad for, at du ikke skal gøre alting selv.

Snørebånd uden at binde – tricks og værktøjer

Det er let at binde sneakers - tips og instruktioner til hurtig succes

Mens nogle børn genkender teknologien bare ved at se på de voksne, huske den og derefter implementere den, har andre børn brug for lidt mere tid til at øve sig. Dette er helt normalt og bør ikke bekymre dig! Du kan understøtte læring ved hjælp af et par værktøjer. Og der er endda sjove ordsprog og rim, der skal gøre det lettere for børnene og frem for alt gøre det sjovere at øve.

Snørebåndsteknikker

Fremme børns udvikling og lære at snøre sko

Så det store spørgsmål er “Hvordan laver man en loop?” Hvis du vil snøre sko korrekt, har du forskellige teknikker at vælge imellem. Hvilket er bedre er helt individuelt. Mens nogle foretrækker den ene metode, sværger andre ved den anden. Vi har opsummeret tre almindelige teknikker, som børn kan bruge til hurtigt at lære at binde sko.

Binde snørebånd - trick med kaninører metode til børn og voksne

Bindesko – instruktioner til begyndere ved hjælp af kanin -øre -metoden

For at binde sko til børn er kanin-øreteknikken med at binde en dobbelt sløjfe sandsynligvis den letteste. Efter at de to ender af snørebåndene er blevet bundet på tværs, danner du to sløjfer, binder dem på tværs og trækker dem sammen. Metodens navn stammer fra, at sløjferne minder om kaninører. Og det er netop denne tilknytning til kaninen, der gør teknologien så populær blandt børn. Derudover er det meget enkelt. Men i dette tilfælde er knuden normalt ikke så stram som med andre teknikker.

Lær at binde sko med firkantede knuder som en klassiker med instruktioner

Bindesko med firkantede knuder – vejledning til børn

Den mest almindelige måde at knytte en sløjfe på er sandsynligvis den såkaldte firkantede knude. Det bliver også strammere, fordi du kan trække snørebåndene strammere efter at have bundet dem. Først binder du de to ender på kryds og tværs. Derefter danner du en løkke med den ene hånd. Normalt gør højrehåndede dette med deres højre hånd og venstrehåndede med deres venstre hånd, men se bare hvordan det kan være lettere for dit barn.

Hold løkken og vikl den anden ende af blonderne omkring din finger og sløjfe med din anden hånd. Nu kommer den mere komplicerede del: du skal nu trække den løkke, du fik ved at pakke den gennem hullet nedenfra (hvor de to ender af snørebåndet kommer ud af skoen).

Lær at binde sko i enkle trin - Sådan bindes buer

At lære at binde en sko – hurtig og nem metode

Mindre kendt er den metode, du kan se i videoen. Det er en virkelig enkel teknik, der fungerer meget hurtigt, når du får styr på det. Snørebåndene bindes igen på kryds og tværs. Tag den derefter med dine små fingre, træk den stramt og lad nok plads være nedenunder til at forstå. Tag tommelfinger og pegefinger sammen, og før dem på den ene side nedenfra og på den anden side ovenfra nedenunder eller over det stramme snørebånd. For at gøre dette skal du løsne det lidt.

Adskil tommelfinger og pegefinger lidt, og tag fat i det modsatte snørebånd mellem dine to fingre. Træk den stramt, og du har en sløjfe. Selvom denne metode kan virke kompliceret ved første øjekast og kan tage et par forsøg, mener vi, at den er perfekt, når børn vil lære at binde sko.

Lær børnene at tinker værktøjer og binde snørebånd

Lær at binde sko med en kasse som hjælp - bind en sløjfe med et barn

Sikker på, du kunne lære at binde snørebånd direkte på din sko. Men bortset fra at dine fødder kan begynde at svede med tiden, er de normalt også beskidte. Så ikke særlig praktisk, hvis du vil lære at binde sko i huset eller endda ved bordet. Af denne grund kan du også lære barnet det grundlæggende om et praktisk hjælpemiddel. Vi viser dig to ideer, som du kan pille ved hverdagens husholdningsartikler.

Vend vævskassen til en sko til træning

Lær at binde sko – kunsthåndværk med lommetørklæde

  • Lommetørklæde
  • Snørebånd (gerne i forskellige farver)

Vævskasser fås i forskellige størrelser og har et flot mønster, så du hurtigt finder en fantastisk model til dit barn. Så snart lommetørklæderne er opbrugt, kan du omarrangere kassen, og barnet kan lære at binde sko med din hjælp.

Lær at binde sko med æggekartoner - øv snøring med denne kunsthåndværkside

Øv dig i at binde sko på æggekartonen

  • Æg karton
  • Snørebånd (helst farverige)

Vend æggekartonen på hovedet (låget nedad) og stikk et hul gennem æggene i hvert rum. Du kan f.eks. Bruge en spidsblyant eller en blyant til dette formål. Du kan træde snørebåndene gennem disse huller og derefter lære at binde sko med barnet.

Børn lærer at binde sko på pap og med snor

Tegn sko på pap og Lær at binde en sløjfe

Tegn et par sko eller en enkelt sko på pap. Det behøver ikke at være et kunstværk. Den ydre kontur af skoen vil klare sig fint. Derefter stikker du to rækker huller i skoene, træder snørebånd eller simpel ledning igennem dem, og børnene kan lære at binde sko. Børnene kan endda hjælpe med dette kunsthåndværksprojekt og have det sjove med det. Ældre børn, der allerede har styr på snørebånd, kan endda holde sig beskæftiget ved at skabe forskellige mønstre med snørebånd.

Bind en bue med at sige

Sjovt at binde sko med at sige om en slange til børn

At lære at binde sko er en vanskelig ting for vores mobbere, uanset hvor stor lysten til at lære er hos det respektive barn. Det er ikke for ingenting, at der er rim og ordsprog til børn, som en lang række ting kan øves og læres med (du kender rimet “prik, prik, komma, linje – månens ansigt er klar til at male et ansigt?) . Selvom du vil lære at binde sko korrekt, kan du gøre brug af rim.

Snøre sko til børn med rim og vers - Musen bygger et hus

Lær at binde sko – hvis det ikke lykkes endnu

At lære at binde sko - alternativer som en overgang for børn

Bare fordi at lære at binde ikke fungerer på den måde, betyder det ikke, at du ikke behøver at undvære snøresko. Tværtimod – iført sådanne sko kan motivere dit barn til at prøve dem igen og igen, indtil de får styr på det. Indtil da kan du gøre det lettere for dit barn på følgende måder:

  • Sko med snørebånd og lynlås i siden – Skoene forbliver altid bundet og tages af og tages af ved at åbne og lukke lynlåsen.
  • Bind sko til børn med en klemkugle / snorprop – Disse er lavet af metal eller plast og giver det samme hold som snørebånd (hvis ikke en endnu bedre). Snørebåndene trækkes ganske enkelt gennem de medfølgende huller, og snorproppen strammes derefter. Så barnet kan let binde snørebånd uden sløjfe.
  • børn Snørebånd uden slips med magnetisk metallås – der er magneter i enderne af snørebåndene, der simpelthen klippes sammen.

Previous Post
Et fotoshoot med Rihanna, Naomi Campbell og Iman
Next Post
Ferie på Mosel: Seværdigheder og tips til din perfekte sommerferie!