15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ferie på Mosel: Seværdigheder og tips til din perfekte sommerferie!

Drømmende promenader, maleriske bindingsværksbyer, stejle skifer skråninger med fantastisk udsigt og eventyrslotte og paladser – lyder fantastisk, ikke sandt? For at tilbringe en dejlig ferie midt i naturen, behøver vi ikke altid at vandre langt i det fjerne. Uanset om det er en ferie i den bayerske skov eller nogle af de smukkeste søer i Tyskland – der er lige så smukke steder i dette land, og den varierede natur glæder turister fra hele verden. Moselregionen er et af de mest spektakulære landskaber i Tyskland og er det perfekte rejsemål for alle, der værdsætter nydelse og komfort. I år er du på en eller anden måde ikke i humør til en typisk strandferie og vil hellere udforske dit hjemland i stedet? Så hvad med en afslappende ferie på Mosel? I denne artikel finder du de smukkeste byer, slotte og udflugtsmål på Mosel, der altid er et besøg værd!

Hvorfor er en Mosel -ferie værd??

Ferie på Mosel tips til de smukkeste steder i Moseldalen

Den smukke Mosel løber i alt 544 kilometer gennem Tyskland, Luxembourg og Frankrig og betragtes som en af ​​de smukkeste floddale i Europa. Floden har sin kilde i de franske Vosges, løber gennem Lorraine og danner derefter den naturlige grænse mellem Tyskland og Luxembourg. I Forbundsrepublikken Tyskland løber Mosel gennem Trier i Rheinland-Pfalz og løber ind i Rhinen ved Deutsches Eck i Koblenz. Kombiner landskabets pragt med de maleriske landsbyer, vinmarker og slotte med fine vine og et solidt tysk køkken, og du har de vigtigste ingredienser til en dejlig ferie på Mosel.

Ferie på Mosel: de smukkeste steder!

Moselferietips sommerferie i Tysklands seværdigheder

Selvom Moseldalen beskrives som romantisk og eventyragtig, omtaler mange stadig den som gammeldags og noget for pensionister. Hvis du ser på de historiske markedspladser i Cochem og Beilstein, møder du for det meste ældre mennesker, der skubber sig igennem de smalle gader i grupper. De omfangsrige egevæggenheder er stadig en uundværlig del af mange ferielejligheder, og de fleste restauranter har været tro mod stilen og køkkenet i 70’erne. Men regionen har et stort potentiale og emmer af en ubeskrivelig charme, som du simpelthen selv skal opleve. For at overbevise dig om dette, vil vi afsløre de smukkeste steder og byer på Mosel til dig herunder!

trier

Porta Nigra Trier Sightseeingferier på museltipsene

Trier var allerede i år 17 f.Kr. Og er derfor den ældste by i Tyskland. Den smukke by var tidligere en af ​​de største metropoler i Romerriget og blev gjort til en kejserlig bolig i sen antikken. Bybilledet er stadig formet i dag af monumentale romerske bygninger, der bare venter på at blive opdaget. Trier har mange seværdigheder at byde på, og en lille bytur bør ikke mangle på nogen ferie på Mosel. Den mest berømte og spektakulære bygning i byen er uden tvivl Porta Nigra (Black Gate). Det blev sandsynligvis bygget i det andet århundrede e.Kr. og er sammen med andre bygninger fra romertiden et UNESCO World Heritage Site.

Trier Sightseeing Old Town Ferier på Mosel Tips

Et andet syn, man ikke må gå glip af, er Trier -katedralen. Med byggeriet, der begyndte for omkring 1.800 år siden, er det en af ​​de ældste kirker i Tyskland. Særligt bemærkelsesværdigt er klosteret, der forbinder katedralen med Liebfrauenkirche ved siden af. Tag derefter en lille omvej og besøg Aula Palatina (Constantine Basilica) – et andet smukt romersk sted, der blev bygget på kejser Konstantins tid og nu fungerer som en kirke. De romerske kejserlige bade, som faktisk er de største bade i Europa, ville også være af interesse for alle wellness -fans. Når du har fået nok af alle de romerske seværdigheder, bør du helt sikkert forkæle dig selv med et glas Riesling på torvet og lade dig blive fortryllet af byens atmosfære.

Koblenz

Koblenz oplever Tysklands hjørne Mosel

Koblenz er et fantastisk sted, der er omgivet af to af de mest imponerende floder i Europa: den majestætiske Mosel og den mægtige Rhin. Den smukke by er ikke kun en af ​​de ældste i Tyskland, men også en af ​​de mest forskelligartede. Uanset om du går en tur gennem byens centrum, nyder udsigten fra svævebanen eller tager på en sejltur: Koblenz har meget at tilbyde og er derfor et absolut must for en ferie på Mosel. Hovedattraktionen er naturligvis den verdensberømte Deutsche Eck, hvor Rhinen og Mosel smelter sammen og udsigten fra svævebanen er simpelthen ubeskrivelig. Stedet huser også den 37 meter høje rytterstatue af Kaiser Wilhelm -monumentet.

Mosel feriesights Koblenz korte ferietips

Hvor vi er ved svævebanen, må vi ikke glemme endnu et syn i Koblenz. Ehrenbreitstein -fæstningen tårner sig over de to floder på i alt 118 meter, og den frit tilgængelige platform giver dig en fantastisk panoramaudsigt over det tyske hjørne. Det huser Landesmuseum Koblenz og er den næststørste fæstning i Europa. Og hvis du ikke er museumstypen, skal du tage en lang tur rundt på grunden omkring fæstningen. Omkring eventyret Görresplatz i den gamle bydel i Koblenz er der mange caféer og restauranter, hvor du kan nyde de regionale vine og retter.

Ferie på Mosel: Cochem

Muselferie Cochel viser de smukkeste slotte i Tyskland

For Cochem på Mosel gælder “lille men pæn”, for med bare 5.000 indbyggere er den faktisk den mindste uafhængige by i Tyskland. Cochem ligger smukt på skråningerne af Mosel og er en af ​​de byer, der ligner noget ud af en eventyrbog. Den gamle bydel er fuld af historie og spektakulære seværdigheder, som du let kan udforske til fods under en gåtur. Så hvad med at forkæle dig selv med en iskaffe på torvet og beundre det storslåede barokke rådhus? Den mest populære attraktion på en Mosel -ferie er imidlertid Reichsburg Cochen – det enorme slot tårner 154 meter på en grøn bakke, synlig langt væk, over den gamle bydel.

Ferie på Mosel Cochem de smukkeste slotte i Tyskland tips

Fæstningen blev bygget i 1020 og bevarede engang flodstrækningen i regionen. Det er dog ikke muligt at rejse i bil, og du kan kun nå Reichburg Cochem efter en kort, men stejl opstigning. Når du er der, kan du nyde den fantastiske udsigt over Moseldalen højt oppe eller besøge slottets indre på en guidet tur. Et andet spændende og lidt kendt syn, som du kan opdage under din ferie på Mosel i Cochem er Bundesbank Bunker. Selvom det har eksisteret siden den kolde krig, var det ikke kendt før 2016. Hvorfor ville du spørge dig selv sikkert? Under den kolde krig blev der gemt en erstatningsvaluta til en værdi af omkring 16 milliarder Deutschmarks der, som endda skulle overleve en atomkrig.

Beilstein

Beilstein gamle bydel tips Ferie på Mosel med din hund

Adskillige billedskønne byer venter på dig langs Mosel, og Beilstein er en af ​​dem! Byen ligger direkte på flodens højre bred og er stadig kendt som “Moselens sovende skønhed”. Snoede, brostensbelagte gader, smukke bindingsværkshuse dekoreret med blomster og romantiske indre gårde – Beilstein ligner et filmsæt og er det perfekte sted at bremse. Den gamle bydel er meget kompakt og udforskes bedst med en afslappende gåtur. En af de mest populære seværdigheder er den berømte klostertrappe, der fører til karmelitkirken St. Joseph ovenfor. Og hvis du er gæst i Beilstein, så skal du helt sikkert besøge Metternich slotruiner og nyde den vidunderlige udsigt over Moseldalen derfra.

Moselløkken nær Bremm bør ikke mangle på nogen Mosel -ferie

Mosel loop Ferie på Mosel Cochem

Den mest ikoniske udsigt over hele regionen venter dig over den lille landsby Bremm. Mosel snor sig i talrige sløjfer gennem landskabet, og den mest berømte af disse er utvivlsomt Mosel -sløjfen nær Bremm. Det ligger på Bremmer Calmont, den stejleste vingård i Europa, og betragtes som en af ​​de smukkeste flodløkker. Der er ingen barrierer ved udsigtspunktet ved det berømte topkors, så du kan nyde det fabelagtige fremsyn i fred. Du kan nå topkrydset enten via Calmont via ferrata eller Höhenweg fra Ediger-Eller. Og hvis du ikke vil være så aktiv, kan du selvfølgelig ankomme i bil.

Eltz Slot

Slotte i Tyskland Eltz Slot Ferier på Mosel Seværdigheder

Med sine markante tage, tårne, orieller og placeret på et stenet plateau midt i naturen – er Eltz Slot indbegrebet af et ægte eventyrslot! Selvom slottet ikke ligger direkte ved floden, er det nok et af de smukkeste slotte i Tyskland og kan ideelt kombineres med en ferie på Mosel! Slottet går tilbage til 1100 -tallet og tiltrækker årligt mere end 300.000 turister fra hele verden. Eltz Slot er faktisk et af de få slotte i Forbundsrepublikken, der aldrig kunne erobres med magt og har overlevet alle krige næsten uskadt. Det storslåede slot er også stadig ejet af den samme familie, hvis forfædre byggede det i det 12. århundrede. For at få et bedre indtryk af den ridderlevende kultur og livsstil, bør du helt sikkert tage en rundtur i interiøret. Tag på en rejse gennem tiden og lad dig blive fortryllet af 8 århundreders historie. En vandretur langs den velkendte Moselle Traumpfad Eltzer, der er kendt for sin flotte udsigt over Moselplateauet og Elzbachtal, kan også varmt anbefales.

Geierlay -broen

Gerierlay Bridge Ferie på Moseltips

Kunne du tænke dig at opleve lidt mere action under din ferie på Mosel? Så ville Geierlay -hængebroen være lige noget for dig! Broen ligger i Hinsrück mellem Sosberg og Mörsdorf og er med sin 360 meters længde den næstlængste hængebro i Tyskland. Den er også 100 meter høj og garanterer ikke noget for sarte sjæle eller mennesker med højdeskræk. I første omgang kan det kræve en smule indsats at komme videre. Men usikkerheden undertrykkes af de frodige skove og den vidunderlige udsigt og en utrolig følelse af frihed breder sig. Geierlay-broen kan nås til fods eller på cykel, og du bør planlægge omkring 30-40 minutter for den lette vandretur. Men ikke kun broen, men også området er virkelig værd at se, og de mange ruter er ideelle til en lang gåtur gennem naturen.

Vingårdferie på Mosel

Vinferie Mosel Tips Vingård Tyskland Mosel Region

Og gode nyheder til alle vinelskere! Mosel er faktisk den ældste vinregion i Tyskland med den ene velkendte vinby efter den anden. Mere end 4.000 vinavlsvirksomheder dyrker mere end 9.000 hektar vinmarker på Mosel. Hvidvinindholdet er omkring 90%, og de stejle skråninger, hvorpå Riesling, Bacchus, Dornfelder og hvid Bourgogne vokser, er kendt verden over. Især Riesling, der stadig omtales som “dronningen af ​​de hvide vinstokke”, finder optimale vækstbetingelser på skiferjorden på de stejle skråninger. Området omkring Bernkastel med sine vinbyer og berømte vingårdssteder anses for at være hjertet i hele dyrkningsområdet.

Moseldalen Vinferier på Mosel -seværdighederne

Du kan naturligvis opdage de bedste vine i verden under en ferie med en vinmager på Mosel. Vinavl i Moseldalen har en meget lang tradition, og romerne plantede deres vinstokke på de stejle skråninger omkring floden for 2000 år siden. Til sidst et lille insider-tip: Under din ferie på Mosel bør du helt sikkert prøve den såkaldte “isvin”, som er lavet af druer, der blev plukket efter den første frost.

Prinzenkopftum Moseltal Vinferie Mosel Tips

Previous Post
Lav dine egne øreringe: enkle DIY -instruktioner og masser af moderigtig inspiration!
Next Post
Seje skolemorgenmadsideer til snacks samt tips og tricks til den perfekte brødkasse