15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken solbeskyttelse til bilen? De bedste varianter + tips mod varme i bilen

Hver sommer leder vi alle efter måder at holde vores biler køligere på. Uanset om vi desperat leder efter en skyggefuld parkeringsplads, holder vores vinduer åbne eller køber solventilatorer, er listen over ting, vi kan gøre for at forsøge at sænke temperaturen i vores køretøj, ret lang. God solbeskyttelse til bilen kan også hjælpe. Læs vores artikel om, hvordan du bedst beskytter din bil mod varmen om sommeren.

Solbeskyttelse til bilen hjælper i varmen?

Varme i bilen hvad man skal gøre Tips til solbeskyttelse

Med høje udetemperaturer og stærkt sollys kan bilens inderside hurtigt varme op til det dobbelte af udetemperaturen. Der opstår varmeopbygning, som kan have sundhedsmæssige konsekvenser såsom solstik eller varmekollaps, især hos ældre.

En af de mest populære metoder til at sænke din bils indre temperatur er at bruge solskærme som solbeskyttelse. Disse produkter har eksisteret i mange år, og de fås i en række forskellige stilarter og konfigurationer. Spørgsmålet opstår dog: virker solskærme virkelig til biler?

Det korte svar er ja. Selvom bilen er udstyret med aircondition, bør solbeskyttelsen til bilen ikke udelades.

Bil solskærme reducerer faktisk temperaturen i køretøjet. De traditionelle reflekterende modeller afspejler solens stråler og skadelige UV-stråler, mens ikke-reflekterende solskærme absorberer dem. Begge varianter har fordele og ulemper, men er dybest set effektive. I det følgende lærer du mere om, hvordan solbeskyttelsessystemer fungerer og de forskellige mulige muligheder.

Bilbeskyttelse: Sådan fungerer solskærme

Solafskærmning til bilen Standard solskærm

Når sollys kommer ind i bilen, absorberes det, der ikke reflekteres, af køretøjets indre. Det meste af varmen absorberes af dit instrumentbræt og sæder. Som følge heraf opvarmes køretøjet meget hurtigt, fordi det absorberede lys, som er blevet omdannet til varme, ikke længere kan slippe ud.

Solskærme reflekterer eller absorberer meget af lyset, før det kan komme ind i din bil. Om lyset reflekteres eller absorberes afhænger af den type solskærm, du bruger.

Reflekterende solskærme reflekterer, som navnet antyder, sollyset tilbage fra bilen, så snart det kommer ind gennem forruden. Ikke-reflekterende solbeskyttelsessystemer absorberer sollys, efter at det er passeret gennem forruden. Begge solbeskyttelsessystemer reducerer temperaturen i bilen betydeligt, men populær tro er, at reflekterende modeller fungerer bedre.

Solbeskyttelse til bilen: Det er fordelene

Sæt solbeskyttelse til bilen på indersiden af ​​forruden

Bil solskærme kan hjælpe med at reducere den samlede temperatur i dit køretøj med op til 15 grader, afhængigt af udetemperaturen. Dette afhænger også af, hvilken type solskærm du har, og hvor godt det passer ind i din forrude.

Jo bedre solskærmen sidder uden afdækkede områder, desto mere blokeres lyset fra at komme ind i bilen og blive til varme. Derfor er det så vigtigt at vælge et velsiddende solskærm. De fleste modeller fås i forskellige størrelser for at sikre en god pasform, uanset hvilket køretøj du har.

Fordelene ved god solbeskyttelse til bilen på et øjeblik:

 • Reducerer indetemperaturen i bilen
 • Reducerer den tid, det tager, før aircondition køler af
 • Beskytter instrumentbrættet mod splinter og revner
 • Beskytter lædersæderne
 • Beskytter elektronik mod skader forårsaget af overdreven varme

Reducer varmen i bilen og reducer køletiden

Varme i bilen Tips til hurtigere afkøling

Hvis du er kommet ind i en varm bil på en sommerdag, ved du, hvor ubehageligt det kan være. For ikke at nævne, hvor lang tid det kan tage for din bil at køle ned igen. Solskærme og paraplyer sænker effektivt den samlede temperatur i det indre af dit køretøj. Dette reducerer den tid, det tager for bilen at køle ned ved hjælp af klimaanlægget.

Beskyttelse mod skadelige UV -stråler

Beskyttelse af bilen mod overdreven varme Tips

Derudover kan solskærme beskytte bilens indre mod skadelige UV -stråler. Et solskærm på forruden kan hjælpe med at forhindre instrumentbrættet i at splitte eller revne og beskytte lædersæderne. Siden dashboards i sommertemperaturer på op til 90! Grader og lædersæder kan tørre ud og miste deres farve, solbeskyttelse rækker langt mod at holde bilens interiør i god stand.

Beskyt elektroniske enheder

Beskyt elektroniske enheder i bilen mod varme

Når du opbevarer elektroniske enheder i din bil, skal du også huske på, at for meget varme kan forårsage skade. Måske kender du beskeden på en smartphone om, at den er overophedet. Dette kan undgås ved at bruge et solskærm til at reducere varmen i dit køretøj.

Hvilke former for solafskærmning er der til bilen??

I dag er der 3 hovedtyper af bilsolbeskyttelse. De er solskærme, beskyttelsesfilm og ruder i akrylglas. Alle varianter tjener i det væsentlige det samme formål, men adskiller sig på få punkter.

Standard solskærm

Tag solbeskyttelse på og beskyt bilen mod varmen om sommeren

De klassiske bil solskærme er den mest kendte variant til solafskærmning i bilen. Varianterne til forruden og bagruden kan foldes op som et harmonika og er normalt ret billige. De udfører jobbet, men kan være besværlige at vedhæfte og fjerne.

Fordele:

 • Budgetvenligt
 • Fås i de fleste butikker, der sælger bilprodukter
 • Fungerer godt

Ulempe:

 • Svært at installere
 • Æstetisk ikke tiltalende

Sammenfoldeligt solskærm

Hvilke former for solafskærmning er der til bilen?

Sammenklappelige solskærme er et hak bedre end standardmodellerne. De fleste af dem kommer i en lille opbevaringspose, der gør dem lette at opbevare i bilen. De klapper hurtigt sammen og ser bedre ud end harmonika -modellerne. De holder sig også bedre på plads end standard solskærme og er lidt mere attraktive. De er normalt fastgjort ved hjælp af sugekopper, der er fastgjort til sidevinduet, forreste eller bageste vindue.

Fordele:

 • Let at samle
 • Stopper hurtigt og let væk i en lille rejsetaske
 • Ser godt ud

Ulempe:

 • Lidt dyrt
 • Ikke alle er universelt anvendelige

Udtrækkeligt solskærm

Solbeskyttelsestip til biler, der kan trækkes tilbage

Udtrækkelige solskærme er de mindst akavede, når de først er installeret. De fleste har to beslag, der fastgøres med sugekopper til hver side af vinduesruden. Når beslagene er på plads, fastgør du solskærmen til beslaget på passagersiden. Skub derefter solskærmen i længden af ​​forruden og fastgør den til den anden beslag. Det er det, du er færdig. Når du er klar til at gå, skal du blot fjerne paraplyen fra holderen på førersiden, og den vender automatisk tilbage til den anden side. Dette er langt den mest bekvemme løsning derude, men det er normalt også lidt dyrere.

Fordele:

 • Enhåndsoperation
 • Kan trimmes for en perfekt pasform

Ulempe:

 • Den dyreste løsning
 • Den første opsætning tager længere tid end andre muligheder

Solbeskyttelsesfilm

Solbeskyttelsesfilm til i bilen beskytter mod varme

Solbeskyttelsesfilmen er en anden mulig måde at reducere varmen i bilen om sommeren. Dette er en farvetone, der kan være både lyssikker og perforeret. Det klæber til vinduet uden at krølle på grund af statiske ladninger og kan genbruges så ofte du vil. Takket være disse folier trænger ingen solstråler ind i bilen gennem vinduerne, og det forbliver behageligt køligt indenfor selv om sommeren.

Fordele:

 • Kan skæres i størrelse
 • Brug så ofte du vil
 • God mod tyve, da det blokerer udsynet ind i bilen

Ulempe:

 • Uegnet til forrude under kørsel
 • Den lystætte film gør passagerområdet mørkere

Akrylglasruder mod varme i bilen

Akrylglas til bilruden som solbeskyttelse

Akrylglasruder bruges ofte som bilsolbeskyttelse til babyer og børn. De kan let fastgøres til sideruderne indefra og holder dermed både solens stråler og nysgerrige øjne væk. De ligner solbeskyttelsesfilm, men på grund af det anvendte materiale er de tykkere og lidt mere effektive.

Hvad er solskærme lavet af?

Materialet, hvorfra solskærme er fremstillet, afhænger i høj grad af typen af ​​solskærm. De fleste bilsolskærme er lavet af en eller anden form eller kombination af forskellige materialer, såsom skum, polyester, mesh og aluminiumsfolie. Denne kombination af materialer forhindrer effektivt skadelige UV -stråler i at komme ind i bilen og reducerer den samlede varme, der ellers ville bygge sig op i bilen.

Montering af solbeskyttelse til bilen korrekt: Sådan fungerer det!

Monter solbeskyttelse til bilens forrude inde eller ude

For at et solskærm kan hjælpe mod varme i bilen, skal det installeres korrekt. Hvis du bruger en konventionel reflekterende solskærm, skal du altid montere den med den reflekterende side udad og den sorte side mod køretøjets indre. Siden med det reflekterende tape afspejler sollyset fra forruden, før det kan trænge ind i din bil.

Andre modeller, der absorberer sollys, er også monteret med den sorte side mod køretøjets indre. Så uanset hvilken type solskærm du køber, skal du altid montere den med den sorte side i, medmindre der er instruktioner, der siger andet.

Hvad skal man gøre, når det er varmt i bilen Disse tips vil hjælpe!

Find en skyggefuld parkeringsplads

Parkér under flere træer i varmen

Hvis det er muligt, skal du altid parkere din bil i skyggen. Du skal dog fastholde, at solen vandrer, og at et lige skyggefuldt sted kan være i den brændende sol efter et par timer. Det er derfor bedst at finde et parkområde med flere træer for at give skygge. En underjordisk parkeringsgarage ville være en anden god idé i sommermånederne.

Hvis du ikke kan finde en skyggefuld parkeringsplads, er det bedre at parkere bilen med bagsiden mod solen. På denne måde tager det flere timer for solen at skinne direkte på forsiden af ​​bilen.

Fastgør solafskærmning til vinduesruderne

Bil solbeskyttelse til babyer og børn indeni

Hvis du bruger en af ​​ovenstående muligheder for solbeskyttelse til bilen, kan du ikke helt forhindre varmen, men du kan reducere den. Uanset om du vælger solskærme, solfilm eller endda et beskyttende bilafdækning, er det op til dig.

Afkøl bilen ordentligt

Åbn vinduet for at afkøle bilen, når den er varm

I meget intens varme kan selv den bedste solbeskyttelse ikke helt forhindre ophobning af varme i bilen. I en sådan situation er det vigtigt, at du køler din bil ordentligt. Det første du skal gøre er at åbne vinduerne eller endda dørene, så så meget af den varme luft som muligt kan slippe ud. Tænd derefter klimaanlægget helt, og kør kort med vinduerne åbne. Når temperaturen indeni allerede er behagelig, kan du lukke vinduerne igen og indstille klimaanlægget til en passende temperatur. Tommelfingerreglen her er, at interiøret ikke må være mere end fem grader køligere end udetemperaturen. På den måde forhindrer du kredsløbsproblemer og forkølelse.

Previous Post
Et fotoshoot med Rihanna, Naomi Campbell og Iman
Next Post
Ferie på Mosel: Seværdigheder og tips til din perfekte sommerferie!