15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tabe dig med yoga – Hvordan yoga bidrager til blidt og afslappet vægttab

yoga slankeøvelser derhjemme kvinde yogamåtte

Få forbinder yoga med vægttab. Dette kan forklares med den angiveligt lave intensitet af yogaøvelser. Der har været en lidenskabelig debat om, hvorvidt yoga er et effektivt middel til vægttab i årevis. Mens nogle mener, at yoga ikke er effektivt nok til at forbrænde de kalorier, der er nødvendige for vægttab, sværger andre på, at det er en yderst effektiv måde at slukke disse kilo på. I dagens indlæg vil vi se nærmere på det kontroversielle spørgsmål “Kan du tabe dig med yoga?”. Find ud af nedenfor, hvordan yoga praksis har en positiv effekt på vores vægt.

Kan du tabe dig med yoga?

yoga til slankeøvelser natur kvinde overvægtig

Spørgsmålet om, hvorvidt vægttab med yoga virkelig virker, kan besvares bekræftende. Forestillingen om, at hofteguldet kun smelter som en tryllestav gennem regelmæssige yogaøvelser, ville simpelthen være urealistisk. Det er velkendt, at vægttab begynder i hovedet, og yoga er den perfekte måde at bringe krop og sind i harmoni. Ud over en afbalanceret og sund kost og tilstrækkelig motion kan yoga støtte dig på vej mod din ønskede figur og forbedrede fysiske tilstand.

Tabe dig på en afslappet måde med yoga – Hvordan hjælper yoga os med at opnå vores ideelle vægt?

tabe dig gennem yoga forsigtigt opnå en sund balance

Lad os nu se nærmere på fordelene ved yoga praksis for overvægt.

1. Hvorfor kan du tabe dig med yoga – Yoga afslapper din krop og sind

Fedme er en indikator på, at der er noget galt i en persons liv. Overdreven stress er en enorm faktor, der kan bidrage til uønsket vægtforøgelse. Yoga er en let måde at slappe af og slappe af på. Når du dyrker yoga, giver du din krop og sind en dyb følelse af afslapning. Og når du er afslappet, reducerer du stress, hvilket igen fører til vægttab. Når du begynder din yogarejse, vil du se tingene i et nyt lys. Yoga forvandler dig indad og udad, så at sige.

du kan tabe dig med yoga man asana afslapningskoncentration

2. Yoga hjælper med at slippe af med fastlåste følelser

Fedme har næsten altid en følelsesmæssig komponent. I hverdagen bliver negative følelser, såsom frustration, ofte dæmpet og undertrykt med ukontrolleret spisning eller anden afhængighed. Yoga fungerer som et værktøj, der fjerner sådanne indestængte følelser, hvilket i sidste ende fører til fantastisk følelsesmæssig frigivelse. På yogamåtten genkender du dine egne følelser og opdager din personlige styrke, mod og selvtillid til at udtrykke dine følelser.

3. Yoga understøtter afgiftning

Yoga tilbyder hundredvis af asanas (stillinger), der kan udføres i utallige sekvenser. Disse stillinger tilbyder en række fysiske fordele. Derudover adresserer næsten hver pose afgiftning af kroppen på et eller andet niveau. Detox fremmer udrensning af krop og sind. Dette påvirker direkte vægttab, da det slipper af med de akkumulerede toksiner i kroppen, der belaster os. Ved at dyrke yoga hjælper du afgiftningsorganerne, leveren og nyrerne til at fungere effektivt igen.

Bevidst sund kost for rå yogier. Tabe dig med yoga

4. Sådan taber du dig med yoga – Yoga tilskynder til bevidst spisning

Forskere har vist, at mennesker, der bevidst fokuserer på deres madindtag, vejer mindre end mennesker, der ikke er opmærksomme på kalorieindtag. Hvis du spiser omhyggeligt, vil du indtage næringsstoffer i henhold til kroppens behov. Spis derfor, når du er sulten, og stop derefter, når du er mæt. At spise mad, når du føler dig ked af det, keder dig eller er bange, fører uundgåeligt til uønsket vægtforøgelse.

At spise bevidst betyder følgende:

– At udvikle bevidsthed om madens smag, tekstur og lugt

– Fokus på at spise i stedet for at lave andre aktiviteter på samme tid

– Spis, når du er sulten

følelsesmæssig spisefrustration vægtøgning mentalt aspekt tabe sig med yoga

Generelt kan det siges, at ernæring har en væsentlig rolle i indisk undervisning. Groft opsummeret gælder følgende intentioner:

– Undgå umodne, rådne og konserverede fødevarer

– Forbruget af kaffe, sukker og hvidt mel samt den hurtige spisning gør krop og sjæl syg og nervøs

– Rå fødevarer giver kroppen værdifulde næringsstoffer og giver os mere energi end forarbejdede fødevarer

Yogier har lyst til frisk frugt og grøntsager samt juice meget mere og har ingen lyst til forarbejdede og ufordøjelige fødevarer. Det er dette perspektivskifte, der gør den store forskel mellem en restriktiv kost, der kan mislykkes efter et par uger og en permanent livsstilsændring.

Sukker og insulinresistens er ofte ansvarlige for vægtøgning. Ifølge en undersøgelse tabte mennesker med type 2 -diabetes og stabiliserede deres blodsukkerniveau gennem tre måneders yoga. Yogastillingerne hjælper også med at holde sukkertrangen i skak.

yoga øvelser til slankende asana tree sea

5. Sundt hjerte gennem yogaøvelser

Øvelse af yoga til vægttab vil understøtte hjertesundheden. Nogle vægttab yogaøvelser kan endda sammenlignes med konditionstræning og hjælper med at forbrænde kalorier, hvilket igen reducerer vægten.

6. Tab dig med yoga og oplev et energiboost og joie de vivre

De vejrtrækningsteknikker, der læres i yogapraksis, øger det naturlige energiniveau. Dette tilskynder ønsket om at være aktiv i dagligdagen og få mest muligt ud af dagen. Jo mere aktiv du er, jo flere kalorier forbrænder du naturligt i løbet af dagen.

tabe dig med yogamuskelopbygning af dybt muskellag

7. Yoga og muskelopbygning

Som du allerede har lært, er der asanas, der kan få dig til at svede ordentligt. De sigter mod at opbygge muskler og derved stimulere fedtforbrænding. Med yoga kan du også optimalt supplere din styrketræning og forme musklerne. Derudover øger yoga din egen kropsbevidsthed, hvilket er en vigtig faktor i absolut enhver sport. Bevægelsesfriheden øges gennem strækning, spænding og afslapning, hvilket igen fører til højere præstationer. Ved at træne hele muskelgrupper vil du være i stand til at opbygge muskler forsigtigt og bæredygtigt med yoga.

ashtanga yoga kunst slankende mand muskelopbygning

I modsætning til bodybuilding trænes de dybe muskler her. De stærke dybe muskelag bidrager til en velformet krop og en hård kropsholdning. Med støtte fra en god lærer kan du bruge yoga til at målrette mod muskelgrupper, som du måske ikke engang har gættet om. De veludviklede muskler under fedtvævet gør det vanskeligt at udføre krævende øvelser på trods af stadig et par overskydende kilo.

Yoga til vægttab – hvilke stilarter er egnede?

med yoga slankende strandøvelser yoga stil

Selvom alle former for yoga er effektive til at afgifte, forbrænde kalorier, forbedre fleksibilitet og muskeltonus, berolige sindet og føle indre ro og tilfredshed, er visse yogapraksis mere effektive end andre til at hjælpe dig med at opnå din ønskede vægt. Efter at have set på de psykologiske og fysiske fordele ved yoga for en sund kropsvægt, vil vi gerne give dig et overblik over de forskellige yogastilarter og det gennemsnitlige kalorieforbrug afhængigt af stilen.

Afhængigt af yogastilen, længden og intensiteten af ​​yogasessionen varierer mængden af ​​kalorier du forbrænder. Hvis du aldrig har lavet yoga før, er den bedste måde at klatre på at tage en begynderklasse. De fleste kalorier brænder du af i atletiske vinyasa -klasser. Disse stilarter starter normalt med en række stillinger kaldet solhilsen, efterfulgt af en række stående asanas, der holder dig i bevægelse. Efter opvarmning introduceres dybere strækninger og rygstrækninger. Vinyasa indeholder mange populære yogastilarter såsom Ashtanga yoga, power yoga og hot yoga. Med Hatha Yoga, Integral Yoga og Kripalu Yoga forbrændes færre kalorier, men alligevel giver disse stilarter dig mulighed for at bevare og vedligeholde dit helbred.

stretching slappe af yoga slankende øvelser kvinde yogamåtte

Hatha yoga

Hatha Yoga, som også er en af ​​de sædvanlige former for yoga i Europa, giver dig en optimal introduktion til yogaens verden. Koncentration, vejrtrækning og meditationsøvelser er fokus for denne stil. Med hatha yoga forbrænder du cirka 200 kalorier i timen, svarende til at gå.

Ashtanga yoga

Yogier forbrænder 100 flere kalorier (dvs. 300 kalorier i alt) i løbet af en times Ashtanga -yoga. Du taber nogenlunde den samme mængde kalorier under en rask gåtur. Denne stil er lidt mere intens end Hatha Yoga, men fokuserer også mere på åndedrætsøvelser og meditation.

tabe dig med yoga power yoga stil gruppe yogastudie

Power yoga

En anden form for yoga, der ændrer de enkelte positioner med hurtige bevægelser og derved øger pulsen og pulsen, er poweryoga. Her stiger kaloriforbruget med hele 400 kalorier for en 30-45-minutters yogasession. Med en afbalanceret kost og daglig yoga -øvelse vil du hurtigt bemærke, hvordan du kommer tættere og tættere på din ønskede vægt.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga, også kendt som hot yoga, er en meget dynamisk form for yoga. Formålet med denne yogastil er, at de forskellige stillinger flyder ind i hinanden. Du taber 450 kalorier i timen, hvilket nogenlunde svarer til en 60 minutters langsom løbetur.

bikram yoga slankende vægtreduktion krævende øvelser svedtendens

Accepter med Bikram Yoga

Bikram Yoga er utvivlsomt vinderen, hvis du stræber efter at tabe dig med yoga. Denne effektive type yoga praktiseres i et 40 ° C rum med 40% luftfugtighed. Som du allerede kan gætte, vil du ved sådan en stuetemperatur hurtigt få en sved. Bikram Yoga består af 26 udfordrende asanas. Ligesom rask svømning forbrænder Bikram yogier omkring 650 kalorier på en time. En Bikram yogaenhed varer normalt 1,5 time, hvorefter du kan fejre et kalorieforbrug på omkring 1000 korien. Det faktum, at denne yogastil kræver et værelse med særlige forhold, forklarer, hvorfor du ikke kan dyrke Bikram -yoga inden for dine egne fire vægge. Hvis dit hovedmål er at tabe dig med yoga, bør du drage fordel af de kurser, der tilbydes af et yogastudie. På trods af det vildledende navn hot yoga, skal det ikke forveksles med Bikram yoga.

power yoga stil intense yoga øvelser slankende

Hvis du vil tabe dig med yoga, skal du være opmærksom på, at disciplin er af afgørende betydning for dit projekts succes. For effektivt at tabe sig, er det tilrådeligt at vedligeholde yogarutinen kontinuerligt i flere måneder. At dyrke yoga 2 eller 3 gange om ugen og forvente en drømmefigur ville være ret urealistisk. Du bør lave yoga øvelser til vægttab mindst 10 gange om måneden, så du kan få gang i vægttabet og nyde en unik og ny kropsfølelse.

Ud over disciplin er tålmodighed og opmærksomhed nødvendig for tilfredsstillende resultater. Inden du begynder din rejse til indisk undervisning, skal du altid huske på, at yoga skal læres. Det betyder, at du skal give dig selv tid nok og lære de enkelte asanas trin for trin. Hvis du aldrig har dyrket yoga, er det bedst at føle din vej langsomt i stedet for at starte med det samme med Bikram yoga. Overarbejde ikke, og vær ikke for streng overfor dig selv, det er ikke essensen i indisk undervisning. Hvis du vil tabe dig så hurtigt som muligt, ville et besøg i fitnesscentret være det mere effektive alternativ for dig.

laver yoga derhjemme slankende kvindestilling

Hvis du allerede har lært det grundlæggende i yogaøvelser til vægttab, kan du praktisere yoga komfortabelt og roligt i din egen lejlighed. Undersøg omhyggeligt poserne og gør dine enheder hver dag. Regelmæssighed vil maksimere fordelene ved yoga. Med ro, koncentration og øvelser når du din ønskede vægt og finder en helt ny livskvalitet. Nyd vejen til din drømmefigur og se selv, at du kan tabe dig med yoga.

Previous Post
Jogging i stedet for fitness? Fordelene ved at løbe på et øjeblik
Next Post
Hængende fotos: Masser af kreative ideer til, hvordan man designer en billedvæg!