15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Verdens rigeste mennesker – Top 10 milliardærer for 2019, ifølge Forbes

Kapitalisme afbildet som en amerikansk by med skyskrabere i en hånd lavet af penge

Kapitalismen tager en fortjent straf, og ikke kun i overskrifterne. Det var først i det andet år af et årti, at både antallet af milliardærer og hele deres formue faldt. Så dette viser, at selv de rigeste mennesker i verden ikke står i vejen for økonomisk magt og svage aktiemarkeder. Ifølge de seneste folketællinger er der omkring 2.153 milliardærer i 2019, 55 færre end for et år siden. Heraf har 994 eller 46% af rekordindehaverne lavere formue eller er “fattigere” end sidste år. Samlet set er for eksempel de ultrarige 8,7 billioner dollars værd, et fald på 400 milliarder dollar i forhold til 2018. I alt faldt 11% af sidste års medlemmer, eller 247 mennesker, ud af rækken. De fleste af dem har været inkluderet siden 2009 på højden af ​​den globale finanskrise.

Hvilke rigeste mennesker i verden leder ranglisten

elon musk kylie jenner og jeff bezos i en collage med en gul baggrund

Asien-Stillehavsområdet blev hårdest ramt med 60 mindre end ti-cifrede formuer. Denne nedgang blev ledet af Kina, der har 49 milliarder færre milliardærer end for et år siden. Europa, Mellemøsten og Afrika tabte også terræn. Amerika, drevet af et genopblussen Brasilien, og USA er de eneste regioner med flere rigeste mennesker i verden, end de gjorde for et år siden. Der er nu rekord på 607 i USA, som omfatter 14 af de 20 rigeste i verden. Jeff Bezos er igen nummer 1 i verden, efterfulgt af Bill Gates på andenpladsen.

verdens rigeste mennesker ifølge forbes med verdenskort og regioner med flest milliardærer for 2019

På trods af stærk modvind fandt ubarmhjertige iværksættere nye måder at blive rige på: 195 tilflyttere sluttede sig til rækken. Den rigeste tilflytter er Colin Huang, grundlæggeren af ​​den kinesiske rabatonlineforhandler Pinduoduo, der blev offentliggjort i USA i juli. Andre bemærkelsesværdige tilføjelser omfatter Spotifys Daniel Ek og Martin Lorentzon; James Monsees og Adam Bowen fra Juul Labs, Daniel Lubetzky fra Kind Bar og kosmetik -vidunderet Kylie Jenner, der som 21 -årig er den yngste milliardær i verden.

Forbes -listen

forbes global konference i 2018 med formand steve forbes

Mest af alt er Forbes World Billionaires -listen et øjebliksbillede af rigdom baseret på aktiekurser og valutakurser fra den 8. februar 2019. Nogle mennesker bliver også rigere eller fattigere inden for få dage efter at de blev bogført. Tsuyoshi Matsushita fra Japan (1,3 milliarder dollar på denne liste) havde tabt næsten 600 millioner dollars til og med 18. februar, da aktierne i hans fitness- og skønhedsproduktfirma, MTG, faldt.

forrest li som ung iværksætter med sportstøj i nærbillede

En lille uge senere hoppede Forrest Li fra Singapore ind i den ti-cifrede klub, da beholdningen af ​​hans onlinespilfirma Sea steg med 45% inden for få dage. Forbes lister enkeltpersoner frem for flere generationsfamilier, der deler en formue, selvom de også inkluderer formue for en milliardærs ægtefælle og børn, hvis denne person er grundlæggeren af ​​formuen. I nogle tilfælde lister det engelske blad søskende eller par sammen, når ejendomsfordelingen mellem dem ikke er klar.

forbes magazine med en tændt på i polsk

Det kræver dog en anslået nettoværdi på 1 milliard dollar pr. Person for at foretage nedskæringen. Forbes værdsætter en lang række aktiver, herunder private virksomheder, fast ejendom, kunst og meget mere. De foregiver ikke at kende hver milliardærs private balancer, selvom nogle også giver disse tal. Hvis der ikke gives oplysninger eller er tilgængelige, tages der derfor ikke hensyn til aktiverne. Så her er listen over, hvor verdens rigeste mennesker fra 1 til 10 er.

Nummer 1 – Jeff Bezos & familie

verdens rigeste mennesker grundlægger af amazon jeff bezos milliardær med verdens største formue

Jeff Bezos grundlagde e-handelsgiganten Amazon i sin garage i Seattle i 1994. Han er stadig administrerende direktør og ejer en andel på 16%. I januar meddelte han og hans kone MacKenzie imidlertid, at de ville blive skilt efter 25 års ægteskab. Vilkårene for splittelsen blev ikke oplyst. MacKenzie var også Amazons første kvindelige revisor. Ifølge lovgivningen i staten Washington kunne hun tjene halvdelen af ​​Jeff’s nettoværdi, hvilket gjorde hende til den rigeste kvinde i verden.

jeff bezos og hans kone MacKenzie blev skilt i 2016 for $ 136 billioner

I 2018 omsatte Amazon for 230 milliarder dollars og en nettoindtægt på 10 milliarder dollar mod 3 milliarder dollar året før. I februar meddelte onlinegiganten, at den annullerede planer om et andet hovedkvarter i Long Island City, New York, efter at lokale lovgivere gjorde indsigelse mod planen. Bezos ejer The Washington Post og Blue Origin, et luftfartsfirma, der udvikler en raket til kommerciel brug.

Nummer 2 – Bill Gates

bill gates som en af ​​de rigeste mennesker i verden og grundlægger af microsoft

Bill Gates driver regningen med sin kone Melinda & Melinda Gates Foundation, verdens største private non-profit fond. Frem for alt virker det for at redde liv og forbedre det globale sundhed. Fonden arbejder også sammen med Rotary International for at bekæmpe polio (polio). Gates har solgt eller givet væk en stor del af sin andel i Microsoft. Så han ejer lidt over 1% af aktierne og investerer i en blanding af aktier og andre aktiver. Han forbliver også i bestyrelsen for Microsoft, softwarefirmaet, han grundlagde i 1975 sammen med Paul Allen. I slutningen af ​​2016 annoncerede Gates oprettelsen af ​​en investeringsfond på 1 milliard dollar med omkring 20 andre mennesker. Hidtil har Gates doneret $ 35,8 milliarder dollar i Microsoft -lager til Gates Foundation.

Nummer 3 – Warren Buffett

forbes forsiden med warren buffett som en af ​​de rigeste mennesker i amerikansk udgave

Warren Buffett, kendt som Oracle of Omaha, er en af ​​de mest succesrige investorer nogensinde. Buffett driver Berkshire Hathaway, der ejer over 60 virksomheder, herunder forsikringsselskab Geico, batteriproducent Duracell og restaurantkæden Dairy Queen. Søn af en amerikansk kongresmedlem, han købte først aktier i en alder af 11 år og refunderede skatter i en alder af 13 år. Buffett har også lovet at give væk over 99% af sin formue. I 2018 donerede han 3,4 milliarder dollars, meget af det til at stifte sine venner Bill og Melinda Gates ‘fundament. I 2010 lancerede han og Gates Giving Pledge og bad milliardærerne om at love at donere halvdelen af ​​deres rigdom til velgørende formål.

Nummer 4 – Bernard Arnault & familie

bernard arnault og delphine arnault med karl lagerfeld

Bernard Arnault er en af ​​de mest stilfulde mennesker i verden og har 70 mærker, herunder Louis Vuitton og Sephora. Hans luksusvarefirma LVMH opnåede også rekordsalg og overskud i 2018, blandt andet takket være øgede forbrug fra kinesiske kunder. Kunstens skytshelgen er visionæren bag Frank Gehry-designet og $ 135 millioner Louis Vuitton Museum, der åbnede i 2014. Hans datter Delphine er vicepræsident for Louis Vuitton og medlem af LVMH Executive Committee. Hans far tjente også en “lille” formue på byggeriet. Arnault bidrog med $ 15 millioner fra denne aftale til køb af Christian Dior i 1985.

Nummer 5 – Carlos Slim Helu & familie

forsiden af ​​forbes med carlos slim helu som milliardær og en af ​​de rigeste mennesker i verden

Mexicos rigeste mand, Carlos Slim Helu, og hans familie kontrollerer America Movil, Latinamerikas største trådløse selskab. Med udenlandske telekommunikationspartnere købte Slim også en andel i Telmex, Mexicos eneste telefonselskab, i 1990. Telmex er nu en del af America Movil. Han ejer også interesser i mexicansk byggeri, forbrugsvarer, minedrift og ejendomsselskaber og 17% i New York Times. Hans svigersøn Fernando Romero designede Soumaya-museet i Mexico City, der huser Slims omfattende, eklektiske kunstsamling.

Nummer 6 – Amancio Ortega

verdens rigeste mennesker amancio ortega ejer af modemærker

Amancio Ortega er en af ​​de rigeste mænd i Europa og den rigeste forhandler i verden. Som en pioner inden for fast fashion grundlagde han i 1975 Inditex, kendt for sin modekæde Zara, sammen med sin tidligere kone Rosalia Mera (d. 2013). For eksempel ejer han omkring 60% af Madrid-børsnoterede Inditex, som også omfatter otte mærker, herunder Massimo Dutti og Pull & Bear, samt 7.500 butikker verden over. Typisk tjener Ortega mere end 400 millioner dollars i udbytte om året. Han har investeret sit udbytte primært i fast ejendom i Madrid, Barcelona, ​​London, Chicago, Miami og New York.

Nummer 7 – Larry Ellison

larry ellison som den grønne opfinder af softwaremærket oracle på nuværende tidspunkt

Larry Ellison var med til at stifte softwarefirmaet Oracle i 1977 for at imødekomme det stigende behov for databaser til håndtering af kunderelationer. Han trak sig tilbage fra Oracle CEO -rollen i 2014, men fortsætter med at fungere som bestyrelsesformand og teknologichef. Som en del af Oracle’s angreb på cloud computing købte han også cloud -softwarefirmaet Netsuite for 9,3 milliarder dollar i 2016. Ellison pantsatte 200 millioner dollars til University of Southern California til et kræftbehandlingscenter i maj 2016. I marts 2018 grundlagde Ellison også en wellness -opstart ved navn Sensei, hvis første projekt er hydroponisk landbrug på Hawaii -øen Lanai. Ellison indtrådte også i Teslas bestyrelse i december 2018 efter at have købt 3 millioner Tesla -aktier tidligere på året.

Nummer 8 – Mark Zuckerberg

mark-zuckerberg-er-en-af-de-rigeste-mennesker-i-verden-og-opfinder-af-det-største-sociale-netværk

Efter endnu et års kritik for falske nyheder og misbrug på Facebook sagde CEO Mark Zuckerberg, at hans prioritet i 2019 vil være at tage sociale spørgsmål op. Han vidnede også for kongressen i april 2018, da det blev kendt, at Facebook havde delt brugerdata med det politiske rådgivningsfirma Cambridge Analytica. Zuckerberg startede sociale netværk på Harvard i 2004 i en alder af 19 for at matche eleverne med navne og ansigter i klassen. Han offentliggjorde Facebook i maj 2012 og ejer stadig omkring 15% af aktierne. I december 2015 lovede Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan at give 99% af deres Facebook -andel væk i løbet af deres liv.

Nummer 9 – Michael Bloomberg

michael bloomberg er en af ​​de rigeste mennesker i Amerika og på verdensplan

Michael Bloomberg var med til at stifte finansielle informations- og medievirksomheden Bloomberg LP i 1981. Han leverede også frøfinansiering til virksomheden og ejer nu 88% af virksomheden, der har indtægter nord for $ 9 mia. Bloomberg startede på Wall Street i 1966 med et job på startniveau hos investeringsbanken Salomon Brothers. Han blev dog løsladt 15 år senere. Som aktiv filantrop har han også doneret mere end 5 milliarder dollar til våbenkontrol, klimaændringer og andre årsager. Han planlægger at fortsætte med at bruge mindst 500 millioner dollars på at besejre Donald Trump i 2020.

Nummer 10 – Larry Page

larry page er opfinderen af ​​alfabetet og google og en af ​​milliardærerne verden over

Larry Page er chef for Alphabet, moderselskabet til Google. Han er også formand for Calico Health Department, Smart Home Appliance Division Nest og mere. Han grundlagde også Google i 1998 sammen med sin Stanford -kollega – ph.d. -studerende Sergey Brin. Med Brin udviklede Page Google PageRank -algoritmen, der driver søgemaskinen. Page var Googles første administrerende direktør indtil 2001. Efter at have været præsident for produkter vendte han tilbage til stillingen som administrerende direktør i 2011.

Previous Post
Et fotoshoot med Rihanna, Naomi Campbell og Iman
Next Post
Ferie på Mosel: Seværdigheder og tips til din perfekte sommerferie!