15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er lysterapi mod acne den behandling, du har ledt efter hidtil?

Især efter det sidste særligt ekstreme acneudbrud, føler du allerede, at intet virker hurtigt nok til at slippe af med de irriterende bumser? Måske er lysterapi mod acne den behandling, du har ledt efter indtil nu! I artiklen afslører vi, hvordan de populære LED -masker til acne behandling virker, og hvad man skal passe på!

Hvad forårsager acne?

Acne som et problem hos unge og voksne acne behandling

Acne er en vedvarende medicinsk hudtilstand, der kan påvirke ansigt, bryst, ryg, skuldre og arme. Selvom det i de fleste tilfælde ikke påvirker vores fysiske helbred, kan acne føre til vedvarende tab af selvværd. Næsten hver teenager mellem 12 og 18 år har haft acne i nogen tid, og flere og flere voksne er ramt af hudtilstanden.

Akne behandling klemmer ikke bumser

Acne opstår, når de døde hudceller og den naturligt producerede olie kaldet talg tilstopper små hårsække eller porer. Da talg fortsætter med at bygge op under proppen under hudens overflade, bliver det inficeret med acne bakterier, hvilket forårsager hævelse, rødme og betændelse. Som et resultat dannes pustler, bumser og hudorme i ansigtet, som har brug for ordentlig behandling. Inden du selv foretager nogen behandling, er det absolut tilrådeligt at besøge en hudlæge.

Men du bør under ingen omstændigheder gøre dette:

 • Klem selv bumser ud
 • Desinficer og behandl huden med produkter, der indeholder alkohol
 • Brug (uegnet) make-up til at dække over hudfejl

Hvilke acne behandlinger er der?

eksterne måder at behandle acne på

“Hvad skal man gøre med acne?” Og “Hvad hjælper mod acne?” Er de mest almindelige spørgsmål, som acne -patienter stiller sig selv. Faktisk er der ingen behandling, der passer til alle, til denne hudtilstand, da det afhænger af hudtype såvel som andre individuelle krav. Alligevel har nogle acne behandlinger vist sig at være mere effektive end andre. Der skelnes mellem intern og ekstern behandling.

Intern acne behandling:

Akne behandling med medicin anbefales til moderate og svære sygdomme. Almindelige lægemidler, der bruges, er antibiotika, A -syrerivater (retinoider), homøopati, Schüsslersalte og endda nogle p -piller. Intern behandling af acne er nødvendigvis foreskrevet af lægen. Det er ikke tilrådeligt at tage tabletter alene.

Acne behandling i skønhedsmaske

Ekstern acne behandling:

Den eksterne behandling af acne er mere almindeligt anvendt. Salver, skræl og cremer er særlig populære her, og de fungerer særligt godt på milde acne tilfælde. Lokal acne behandling omfatter også andre metoder såsom dampning, glasur og kosmetisk bumsudtryk. Disse udføres normalt i det kosmetiske studie eller hos hudlægen. De nyeste behandlingsmetoder omfatter også lysterapi mod acne.

Sådan virker lysterapi mod acne

Lysterapi til acne -apparater maskerer med blåt lys

Farvelysterapi mod acne bør tilbyde en moderne løsning på problemerne for acne -ramte. Den berørte del af kroppen (normalt ansigtet) bestråles med blårødt lys, enten med en lampe eller med en praktisk enhed (pen eller maske). Blåt lys siges at dræbe de bakterier, der forårsager acne, mens rødt lys siges at hjælpe huden med at helbrede hurtigere. Lysterapi mod acne kan udføres i det kosmetiske studie såvel som derhjemme.

Bemærk, at lysterapi til behandling af hudsygdomme som acne og psoriasis adskiller sig fra lysterapi til sæsonbetinget depression. Sidstnævnte er de såkaldte dagslyslamper, med specielle LED-lamper, masker og lignende enheder, der bruges til førstnævnte.

LED ansigtsmaskerne giver huden blid lysstråling, der udsender både blå og røde lysbølger. Denne kombination anses for at være særlig effektiv til hudsygdomme såsom acne. Vi vil svare på, hvordan dette fungerer i det følgende.

Effekten af ​​LED -lys på huden

Blåt lys terapi til acne tips professionel

UV -lys blev brugt allerede i 1990’erne til behandling af forskellige hudproblemer såsom neurodermatitis, psoriasis og solallergi. Ved overdosering kan UV-strålerne imidlertid angribe hudcellerne, føre til hyperpigmentering og langvarig skade på huden. Bestråling med LED -lys er derimod en ny type lysterapi, hvor der ikke er skadelig UV -stråling. I modsætning til ultraviolet lys er lysbølgerne i farvelyseterapi mindre stærke og generelt ufarlige for huden. LED -lysterapi er opdelt i tre forskellige typer:

Blåt LED lys – Blåt lys er antibakterielt og kan dræbe forskellige typer bakterier, der tilstopper porer. Derfor er terapi med blåt lys ideel til behandling af acne. En undersøgelse undersøgte effekten af ​​lysterapi med blåt LED -lys på acne -ramte. Resultaterne fandt en forbedring i 77 procent af tilfældene efter 5 ugers behandling. Blåt lys hjælper også med at nære huden og bekæmpe frie radikaler. Det har stadig antiinflammatoriske virkninger, der kan hjælpe med at lindre andre acne symptomer som rødme.

Lysterapi mod acneeffekter og bivirkninger

Rød LED lys – Rødt lys har en længere bølgelængde end blåt lys og kan trænge dybt ind i huden og stimulere kollagenproduktion og cellefornyelse. Derfor er det almindeligt brugt til anti-aging formål. Det røde lys fremmer blodcirkulationen og har en positiv effekt på huden, der er tilbøjelig til pletter. I mere alvorlige acne tilfælde er en kombination af blåt lys og rødt lys terapi særlig effektiv.

Grønt LED lys – Grønt lys virker beroligende på huden og kan hjælpe med pigmentpletter og andre solrelaterede hudproblemer. Hyperpigmentering og andre misfarvninger kan kompenseres for under det grønne LED -lys.

Hvem er lysterapimasker til??

Acne behandling Hvad skal man gøre ved acne og bumser

LED -masker er normalt velegnede til alle hudtyper. Men at tage nogle lægemidler, der gør huden følsom over for lys, kan have en negativ effekt på huden under lysterapi og overbelaste den. Derfor er det tilrådeligt at diskutere behandlingen med en læge først. Brug af lysterapi er heller ikke tilrådeligt under graviditet og hudsygdomme som hudkræft.

Ifølge eksperter kan milde til moderate tilfælde af acne behandles med farvelyseterapi. En bestemt hyppighed af applikationerne er ikke beregnet – du kan bruge terapimaskerne efter behov. Imidlertid er flere applikationer nødvendige for gode resultater.

Hvad er bivirkningerne ved lysterapi mod acne??

Lysterapi med blåt lys mod acne hvilke bivirkninger

Blå og rødt lyslys betragtes generelt som sikkert, men der er et par mulige bivirkninger.

Almindelige bivirkninger ved lysterapi:

 • Rødme
 • Blå mærker
 • skrælende hud
 • let smerte eller irritation

Sjældne bivirkninger er:

 • tørret pus eller blærer på behandlingsstedet
 • Burns
 • mørk pigmentering, når huden udsættes for solen i lange perioder efter behandlingen
 • stærke smerter på behandlingsstedet

Lysterapi mod acne derhjemme – ja eller nej?

Lysterapi til acne maske LED lys

For nylig har lysterapiprodukter til hjemmebrug vundet stor popularitet. Der er allerede mange enheder på markedet, som du kan udføre lysterapi for acne i dine egne fire vægge. Disse er også rigtig billige i forhold til et besøg i det kosmetiske studie. Men LED -maskerne er effektive til personlig brug?

På grund af den lavere pris har lysterapiapparaterne i hjemmet et lavere energiforbrug end de professionelle. Derfor kan de beskrives som mindre effektive end en professionel behandling. En anden ulempe er den begrænsede levetid for LED -masker til hjemmebrug. De fleste produkter opfordrer dig til at købe mere efter bare et par anvendelser, hvilket faktisk gør dem ikke så billige og særligt miljøskadelige.

Forskning viser, at lysterapi mod acne derhjemme også kan være effektiv. Ifølge en lille undersøgelse førte den selvudførte blålysterapi efter 28 dages brug til en forbedring af hudfarven hos dem, der er ramt af acne.

Tips til brug af LED -masker til hjemmebrug

Lysterapi mod acne derhjemme Tips til anvendelse

Hvis du stadig gerne vil prøve de lovende lysterapimasker selv, er der et par ting, du bør overveje. Først og fremmest er det vigtigt at få en god enhed. Dette må ikke udsende UV -lys, ellers kan det forårsage uønsket hudirritation.

De fleste LED -masker på markedet er velegnede til daglig brug. Lysterapi mod acne bør udføres hver dag efter rensning af ansigtet med et passende renseprodukt. Først forbindes terapimasken til en “aktivator” og placeres derefter på ansigtet. Så skal du bare trykke på startknappen for at starte behandlingen. De fleste LED -masker slukker automatisk efter et bestemt tidsrum. Behandlingen varer normalt ikke mere end 10 minutter. Efter brug af masken kan ansigtet plejes som normalt med en passende ansigtscreme.

Lysterapi er den bedste løsning for acne?

Blåt lys terapi mod acne effektivt eller ej

Om LED -lysterapimaskerne kan give en generel løsning på alle acne -problemer, er ikke videnskabeligt bevist. Nogle undersøgelser viser en forbedring af teint, mens andre hverken viser fordel eller skade. Da der normalt er forskellige former for acne, kan lysterapi ikke tilbyde en universel løsning til dem alle. Desuden reagerer hver hud forskelligt på forskellige behandlinger – den positive effekt for den ene garanterer ikke den samme for en anden.

Grundlæggende er lysterapi mod acne effektiv for mange. Det er dog vigtigt at have realistiske forventninger til behandlingen. Selvom det kan forbedre symptomerne, løser det sandsynligvis ikke permanent acne og skavanker. Vi anbefaler også, at du på forhånd diskuterer brugen af ​​en LED -terapimaske med din hudlæge, især hvis du har en alvorlig form for acne.

Slip af med acne med lysterapi

Legitimationsoplysninger:

“Lysbaserede terapier i acne behandling”, S. Pei, A. Inamadar, K. Adya og M. Tsoukas

“Blåt lys for infektionssygdomme: Propionibacterium acnes, Helicobacter pylori og videre?”, T. Dai, A. Gupta, C. Murray, M. Vrahas, G. Tegos og M. Hamblin

“Klinisk effekt af selvpåført blå lysterapi til mild til moderat ansigts acne”, M. Gold, A. Andriessen, J. Biron og H. Andreissen

Previous Post
Udendørs loungemøbler – Sådan konverteres det udvendige område til en stue
Next Post
Trendsport 2020: trail løb, fitness træning og rulleskøjter er alle raseri lige nu!