15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Middelalderbeklædning: tag på en stilfuld rejse gennem tiden!

Middelalder tøj kvinde rød frakke kjole strikkede smykker

Uanset om det er ridderspil, en middelalderfestival eller måske en vikingefestival: hvert år finder mere end 800 begivenheder med en historisk karakter sted i Tyskland. Ædle kvinder i historiske klæder og riddere i kædepost bringer den europæiske middelalder til live på en festival. Men hvad havde kvinderne, landskvinderne, bønderne og de ædle mænd egentlig på dengang? Vi giver dig en bedre idé og forklarer, hvordan du effektivt kan efterligne udseendet. Bring et romantisk præg fra fortiden ind i dit liv med passende middelalderligt tøj og tag på en rejse gennem tiden med os!

Middelalderbeklædning til kvinder: det var, hvad adelige og landlige kvinder bar!

Middelaldertøj dame brede ærmer kropskrammende rød

I middelalderen blev der udarbejdet en såkaldt dresscode. Der blev det bestemt, hvad folk måtte have på i henhold til den respektive stand. For eksempel bør dametøj i landdistrikterne være enkelt, praktisk og egnet til arbejde. De bar lange, brede og plisserede kjoler af uld eller hør og understregede taljen med et enkelt bælte. Hætter af filt eller læder samt tørklæder var tilladt som hovedbeklædning. Tøjet til de kvinder, der tilhørte bondeklassen, har været næsten det samme gennem århundrederne.

I modsætning hertil ændrede de ædle damers garderobe sig betydeligt, og tøj blev “mode”. I den tidlige middelalder var det stærkt påvirket af byzantinsk mode. Dengang bar kvinder ankellange, brede undertrøjer og ærmeløse yderkjoler. Outfittet garanterede dem bevægelsesfrihed og blev syet af materialer af høj kvalitet i forskellige farver som blå, grøn og hvid.

I højmiddelalderen blev en skjorte brugt som undertøj og en nederdel som overbeklædning. En lang frakke med snørebånd afrundede outfittet effektivt. Udsmykkede bælter og huer broderet med perler var trendy tilbehør.

I slutningen af ​​middelalderen blev kvinders kvindelighed understreget af tætsiddende kjoler med dybe udskæringer. De ædle stoffer som fløjl og silke i stærke farver som rød, blå og lilla blev betragtet som særligt dyre og var kun overkommelige for velhavende aristokrater. Middelalderbeklædningen var også rigt dekoreret med broderi, perler og guldmønter blev inkorporeret i kjolen.

Sådan genskabes looket: Med en rød kjole med snørebånd eller et ensemble af en nederdel, en skjorte og et læderomslag med broderi vil du hurtigt forvandle dig selv til en ædel kvinde. det middelalderligt tøj fås i kendte online butikker.

Middelalderbeklædning til mænd: adelige, bønder og riddere

Middelalderbeklædning ridder rustning hjelm brystplade

Det middelalderlige tøj på landet var frem for alt behageligt og bestod af en lang undertrøje, bukser i anklelængde og en ærmeløs frakke. Skoene lignede dem, der blev brugt af kvinder, blev hugget i træ eller syet af læder.

Blandt de adelige kunne mandens status genkendes af hans tøj. Rige og respekterede adelsmænd bar farverigt, langt og stramt tøj. I den tidlige middelalder parrede mænd korte frakker med lange skjorter. I højmiddelalderen lavede en skjorte og en lang tabard et attraktivt ensemble. I slutningen af ​​middelalderen blev benvarmere et populært tøj.

Middelalderbeklædning ridder rustning hjelm halskæder brystplade

Ridderne var klædt i rustninger for at beskytte dem: langærmet kædepost og kædehætter eller brystplader, nakkebeslag og hjelme af metal beskyttet ridderens hoved og overkrop mod modstandernes sværd. Forskellige armbånd af læder eller kædehandsker med metalbeslag afrundede den middelalderlige rustning.

Sådan genskabes looket: Kombiner en bred og lang hvid skjorte med en dublet og matchende middelalderbukser.

Middelalderbeklædning ridder rustning hest brystplade hjelm

Previous Post
Glas tagsten som et effektivt tagsystem, der genererer elektricitet
Next Post
Konvertering af en blomsterpotte til et sidebord til haven – DIY konstruktion idé