15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan vælger du planter i haven – tips til de rigtige plantearter

planter i haven dag lilje smuk orange farve

I stedet for mos – lav en mere udsøgt have! Læs nogle Planter i haven er bedst egnet til dette! Hver af os stræber naturligvis efter at have en smuk have. Ja, men ikke alle mennesker kan opnå dette hundrede procent.

Planter i haven – et par tips til smukt design

planter i haven sump glem-mig-ikke blå gul

Hvis din jord i haven er for tung og tæt, og overskydende vand vedvarer, vil det være kompliceret at vælge egnede planter. Ikke alle plantearter kan vokse der. Men der er selvfølgelig også en god løsning på denne situation. Selv permanent våde områder kan omdannes til en bemærkelsesværdig have, smuk og varieret nok til, at der kan dyrkes passende planter og blomster der.

Sumpen glem-mig-ikke (Myosotis palustris) er nok det bedste valg, du kan tage. Det er frostbestandigt og vil blomstre fra maj til september i årevis. Det bedste tidspunkt at plante er om efteråret. Afstanden mellem de enkelte planter skal være 20-30 cm.

Dagliljen (Hemerocallis) danner en multi-hæl af kødfulde jordstængler i jorden. Hun kan skabe mange smukke sorter. Heraf skal de gyldne klokker med deres gule blomster og lyserøde damast med smukke lyserøde blomster i første omgang nævnes. Disse Planter i haven vokse meget høje, så det er tilrådeligt at plante dem for enden af ​​gården, så de kan tjene som baggrund for andre lavere arter. Relevant afstand mellem planterne er 50 x 50 cm.

Planter i haven skal vælges i henhold til de klimatiske forhold

ordentlig pleje af planter i havearterne hjertebladlilje

Hostaerne, eller hosta, udvikler svage vækststængler. Disse blomster blomstrer fra juli til august med store, hvide, velduftende blomster, men bladene er hjerteformede, store, meget smukke, lysegrønne, nogle gange plettet med hvide, creme eller gule. Jordstænglerne deles om efteråret, og der plantes nye planter med mellemrum på 60 x 60 cm. Det er bedre at vælge delvist skraverede eller skraverede områder.

Til Planter i haven, som vokser godt på steder med høj jordfugtighed er åens avens (Geum rivale), lobelia (Lobelia), pragtfulde spurve (Astilbe arendsii), bjergpæon (Trolius), sedge (Cyperus), Veronica (Veronica). Med deres smukke farver vil de give din have et særligt udtryk. Og duften der… .. det er bare noget helt særligt, let at blive forelsket i! Så følg vores gode tips, og du vil bestemt ikke fortryde det – du vil kunne skabe en smuk farverig have, som du kun kan være stolt af!

i haven sump glem-mig-ikke-planter plantearter særegenheder

sump glem-mig-ikke sart smuk blomst blå natur

daylily orange farve smukke natur design ideer

planter dag lilje mange blomster arter lilla gul       pleje ømme hvide blomster friske og lette

planter haven kronblad lilje valg matchende design ideer

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
Hvilke originale julegaver kan du trylle frem med børn?