15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Havedekorationer af metal – 17 forskellige ideer med en industriel karakter

Havedekoration af metal-gør-det-selv-hjerte-rust

Havedekoration og udendørs tilbehør er et alsidigt emne og har til formål at sætte personlige accenter, krydre kedelige hjørner og skabe en behagelig atmosfære. Materialevalget og antallet af dekorative genstande afhænger primært af udendørsområdets størrelse, men også af haveejerens individuelle præferencer. Havedekorationer af metal er trendy, og der er ingen chance for kedsomhed. Uanset om det er meget praktisk eller simpelthen smukt og dekorativt, vintage eller ret simpelt, er der noget for enhver stil og enhver smag.

Kombiner havedekorationer lavet af metal og havemøbler

havedekoration-metal-træ-bænk-smuk

Enhver, der er så heldig at have en have, vil helt sikkert gerne bruge meget tid i den friske luft. Emnet havedekoration rører ham også. For det er netop dette, der skaber den behagelige, hyggelige atmosfære, som enhver haveejer drømmer om. Hvis havemøblerne er tilgængelige, skal de dekorative objekter vælges i overensstemmelse hermed. Robuste materialer, der er vejrbestandige og lette at pleje, er særligt velegnede til udendørs brug. Havedekorationer af metal er alsidige og attraktive. Materialet er holdbart, bæredygtigt og kan også fantasifuldt kombineres med træ, glas og sten.

Havedekorationer af metal: figurer, statuer og al havekunst

Havedekoration lavet af metal -deko-kunst-skulptur-rust

Havedekorationer af metal fås i en lang række designs og farver. Det bør dog vælges at matche havemøblerne for at skabe et særligt harmonisk helhedsindtryk. Mange dekorative genstande kan også laves selv med lidt manuel færdighed, og metalskrot og metalskrot bruges ofte til dette. Ved hjælp af et par værktøjer kan du relativt let bearbejde metallet og selv skabe attraktive dekorationer.

Havedekorationer af rustent metal er trendy

Havedekoration lavet af metal-rist-kaktus-skulptur

Rustdekoration er trendy og formidler en masse hygge og harmoni gennem det ru look. Edelrost er ikke bare et rustent metal. Dette handler faktisk om stål, der er blevet behandlet med syre på en kontrolleret måde og er rustbrunt over et stort område. Resultatet er ingen grimme, brune pletter, men en ensartet overflade med en særlig intens og smuk farve. Denne effekt påvirker ikke materialets vejrbestandige egenskaber og er kun karakteriseret ved en visuel effekt.

Farverige havedekorationer i metal 

Havedekoration lavet af metal -blomst-skrot-figurer-farverige

Metalhavedekorationen er helt vejrbestandig, hvis overfladen er malet og ikke skal behandles regelmæssigt. Som et resultat bevares de lyse farver og dekorative elementer længere og smukkere. Sandsynligvis den bedste og mest bæredygtige metode til maling af metalprodukter er pulverlakering. Farvens levetid er garanteret, og materialet er optimalt beskyttet mod elementerne.

Havedekorationer af metalfarvede metalværker gennem pulverlakering

Havedekoration af metal-farve-pulverlakeret-dinosaur-grøn

Efter denne proces får rækværk, trapper, hegn og alle metalgenstande i udendørsområdet et nyt ansigt og ekstremt hård og stærkt vedhæftende korrosionsbeskyttelse. Selvom materialet er ekstremt robust og holdbart, bør det ikke have direkte kontakt med jorden. Det er bedst at lægge flade sten nedenunder, så der er et mellemrum mellem metallet og gulvet.

Ekstraordinær og speciel rusten havepynt i metal – Metal hane

havedekoration-metal-hane-rust-corten-stål-figurer

Dyrefigurer af metal er meget populære til haveindretning. Udskåret i stålplade eller tredimensionelt ser haveskulpturerne ud som om de er i deres naturlige omgivelser, selvom de er alt andet end realistiske. En hane med et patina -look ser ekstremt elegant ud og er ikke kun tematisk relevant til påske. Men hvis metalhaveudsmykningen forbliver udenfor hele året rundt, er det værd at vælge et virkelig perfekt sted til det.

Havedekorationer lavet af metalskrot

have-dekoration-metal-skrot-hund-gravhund-fjer

Havedekorationerne må hverken være spidse eller for store på ofte brugte havestier og sæder. Hvordan de enkelte dekorative genstande fordeles i haven er også meget vigtig. Forskellige elementer, der er placeret kaotisk på ingen måde, ligner en harmonisk helhed. Derfor bør man begrænse sig til en bestemt stil eller et bestemt materiale og vælge haveobjekterne i overensstemmelse hermed.

Havedekorationer af metal og glas

havedekoration-metal-glas-tallerken-dekoration-blomster-farverige

Hvis du har en lille dygtighed og et par standardmetalværktøjer, kan du også selv lave attraktive objekter. Metalskrot og andre nedlagte genstande er særligt velegnede til dette. Forskellige materialer som glas, træ og sten kan vidunderligt kombineres med metal. Resultatet er et unikt element, der giver havedesignet et personligt præg.

havedekoration-metal-glas-vaser-kreativ-have-stik

På grund af den ensartede overflade går metal og glas simpelthen perfekt sammen. En havedekoration af metal og glas er noget helt særligt. Farvet glas sætter særlige accenter i det udendørs område, som altid er et blikfang. Her er for eksempel gamle krystalvaser og dekorative metalbolde stablet oven på hinanden som havepropper og er meget godt fastgjort.

Havedekorationer i metal, glas og træ med en praktisk indsats

havedekoration-metal-glas-farvet-klatrehjælp

En havedekoration lavet af metal såsom vindklokker eller figurer fungerer som rent dekorative genstande i haven. Andre, der er permanent installeret, ser ikke bare godt ud, men har også en meget praktisk ekstra fordel. Som denne espalier med iøjnefaldende elementer lavet af farvet glas, som sætter planterne i rampelyset og samtidig giver følsomme planter en behagelig skygge.

Lav selv havedekorationer af metal og træ

have dekoration-metal-træ-stjerne-væg dekoration-krans

Du kan også selv lave flotte havedekorationer. Du kan også inkorporere andre materialer, såsom kommercielt tilgængelige træstykker eller sten med en smuk form. På denne måde skabes der i et par enkle trin fantasifulde dekorative genstande, der giver havedesignet et personligt præg.

Fantasifulde havedekorationer: dyr lavet af metal og sten

havedekoration-metal-sten-dyre-ugle

Som en naturlig tilføjelse til rigtige planter i haven kan sjove dyrefigurer af metal og andre materialer findes som populære havedekorationer. Disse kan se virkelige og realistiske eller mere usædvanlige ud som ægte kunstneriske skulpturer. Frem for alt skal de matche havens stil og placeres på en repræsentativ måde.

Dyr som havedekorationer lavet af metal og sten

havedekoration-metal-sten-dyr-fugl

Det meste af tiden bliver de dekorative metalgenstande i haven året rundt, så de skal sidde godt fast. En dekorativ figur skal have tre eller fire ben eller en lang pigge, der kan stødes i jorden. På luftige steder og uden direkte kontakt med jorden kan metaldekorationen holde i årevis, hvis malingslaget ikke er mekanisk beskadiget.

Havedekorationer af metal med praktiske ekstra fordele

have dekoration-metal-dyr-fugl-fodring-station-frø

I modsætning til de rent dekorative iøjnefaldende accenter i haven har fuglehuse, fuglebade, espalier, vind og vand funktioner en meget praktisk ekstra fordel. Foderstationer til fugle behøver ikke at se kedelige ud og kombinere det nyttige med det smukke.

Havedekorationsfigurer af metal

Havedekoration-metal-rust-figurer-plante-krukker

Uanset hvilken stil af metalhavedekoration du vælger, skal du ikke overdrive det med de iøjnefaldende accenter. For med for meget pynt ser haven mindre ud. Vælg mellem faste og bevægelige genstande, der kan bruges til at fange øjet på bestemte steder og omarrangeret.

Previous Post
Designermøbler af Pierre Leron – et designerbord lavet af mandeltræ
Next Post
15 interessante ideer til hvordan man designer poolen i haven