15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Disse stueplanter, som kræver lidt vand, er perfekte til den indendørs have!

indendørs planter let at passe på udvalgte eksempler

Bliv ikke forvirret – alle planter har brug for vand. Der er dog også arter, der sjældent skal vandes for at trives. Så disse planter er ikke så meget følsomme, hvis du glemmer at vande dem i ny og næ. I dag præsenterer vi 17 robuste indendørs planter, der kræver lidt vand og ikke kræver omfattende vedligeholdelse. Så perfekt til indendørs gartnere, der konstant mangler tid, eller som rejser ofte.

Plejeanvisninger til husplanter, der kræver lidt vand

indendørs planter, der har brug for lidt vandarter

Planter skaber en behagelig atmosfære i lejligheden: De forbedrer luftkvaliteten og giver interiøret et strejf af friskhed. Det, der dog afholder de fleste fra at have stueplanter i hjemmet, er den pleje, de har brug for. Regelmæssig vanding er et must for de fleste planter. For dem af jer, der ofte glemmer at vande eller bare ikke er hjemme så ofte, er der også indendørs planter, der kræver lidt vand.

De planter, der kan overleve mangel på vand, betragtes som robuste eller letplejede stueplanter. Derudover har de ofte ingen særlige krav med hensyn til placering, fugtighed og temperatur, hvor de trives.

letplejede indendørs planter, der kræver lidt vand

Sådanne stueplanter, som kræver lidt vand, kan normalt overføre tørke, fordi de opbevarer vand. De har normalt kødfulde blade eller specielle stilke, der fungerer som vandreservoirer. De fleste tørketolerante planter tolererer imidlertid ikke vandlogning og bør ikke vandes for ofte. Som tommelfingerregel må kun vandes disse stueplanter, når de første jordlag er tørre.

Vi har samlet de mest populære letplejelige planter til hjemmet herunder. De varierer fra store til små, så alle kan finde en passende type (eller hvorfor ikke flere) til deres egne fire vægge.

Sukkulenter til den moderne indendørs have

indendørs planter, der har brug for lidt vand, er sukkulenter

Når man tænker på stueplanter med lav vedligeholdelse, kan sukkulenterne være det første, man tænker på. De har frodige, tykke blade, der kan lagre meget vand og derfor ikke behøver at blive vandet hele tiden. Sådan vandes sukkulenterne korrekt, læs i denne artikel.

Sukkulenterne er ikke kun særligt robuste, de ser også meget dekorative ud. Bladene af de fleste arter er arrangeret i rosetter og fås i forskellige farver. Kaktusser er også lette at pleje indendørs planter og ser smukke ud trods deres torner.

indendørs planter lidt vand aloe vera plante

aloe

Aloe vera -planten består næsten udelukkende af vandreservoirer og kræver derfor ikke regelmæssig vanding. Tykkbladplanterne kan have forskellige størrelser afhængigt af arten, og deres blade kan enten være helt grønne eller hvide. Aloe er stadig kendt som en lægeplante og bruges meget i kosmetikindustrien. Når man plejer det, er det især vigtigt ikke at over-vande planten. Hvis du er i tvivl, hæld sjældnere og sjældnere.

indendørs planter letplejet lidt vand saftige echeveria

Echeverie

En saftig plante, der findes i forskellige former og farver, er echeveria. Den vokser fra forår til efterår, og det er i denne periode, at grundig vanding anbefales. Inden den næste vanding skal du lade jorden tørre helt ud.

letplejede planter til boldekuglens kaktus

Boldkaktus

Stadig kendt som svigermor er kuglekaktusen en af ​​de letteste indendørs planter til hjemmet. Med sin sfæriske stamme med gule torner ser planten meget eksotisk ud og pryder ofte vindueskarme. Boldkaktus vandes sjældent, men rigeligt. Om vinteren kræves en hvileperiode, hvor planten modtager meget lidt vand.

indendørs planter lidt vand agave farverigt løv

agave

Enhver, der leder efter noget eksotisk til deres egne fire vægge, har ret i en agave som stueplante. Den saftige plante kommer fra den nye verden og fortryller med sine dekorative blade. Du bør vande planten en gang hver 1-2 uge, når jorden allerede er tør. Bemærk, at agavebladene er giftige og ikke forsøger at høste deres saft.

Store stueplanter, der kræver lidt vand: violinen fig

robuste store indendørs planter lidt vand violin fig

Store blade til hjemmet er tilbage i trenden. De ser ikke bare smukke ud, de er også særligt lette at passe. Nogle arter som violinfigen har brug for lidt vand og imponerer med deres særlige bladform. Det perfekte sted for denne plante er den brændende sol, ideelt ved siden af ​​et vindue. Du skal dog bemærke, at planten under optimale forhold vil være meget stor og skal ompottes en gang om året. Violinfigen er derfor ikke egnet til små rum med lavt til loftet, fordi den kan virke for dominerende i rummet.

Grådende figen som et klassisk stueplante

husplanter lidt vand grædende figen ficus benjamina

Grådende figen eller Ficus benjamina er en klassiker til hjemmet, der kræver meget lidt vedligeholdelse. Planten bliver op til 5 meter høj, for hvilken placeringen skal være lys, men ikke direkte udsat for solen. De grønne blade af den grædende figen er let bølget og varierer fra lys til mørkegrøn. Du bør vande denne stueplante moderat og kun når jorden allerede er tørret lidt på overfladen. Skulle hun miste blade, er det et tegn på for meget vand.

Bow hamp for bedre luftkvalitet

indendørs planter, der har brug for lidt vandbue hamp sensavieria

Buehampen, der er kendt under det botaniske navn Sansevieria, er et særligt robust og letplejet stueplante. Dens sværdformede blade, der vokser oprejst, kommer i forskellige farver og har forskellige mønstre. Desuden filtrerer planten toksiner og forbedrer dermed luftkvaliteten. Når det kommer til pleje, er buehamp også en af ​​de stueplanter, der kræver lidt vand. Det har ingen placeringskrav, men det vil vokse langsommere på et mørkt sted. Du bør vande meget sjældent og undgå vandlogning for enhver pris. Forsigtighed tilrådes også, hvis du har kæledyr, da bladene på buehampen er giftige.

Dværgpeber – letplejet stueplante med dekorativt løv

indendørs planter, der har brug for lidt vand dværgpeber

Hvis du især kan lide indendørs planter for deres dekorative blade, har du helt sikkert ret med dværgpeber. De kræver også lidt vedligeholdelse og vandes kun sparsomt. Stående fugt i rodområdet skal for enhver pris undgås, så det er bedst at vande planten kun en gang om ugen. Den perfekte beliggenhed er lys, men på ingen måde i fuld sol. Arten med farvet løv kan godt lide det lidt lysere, men den brændende middagssol bør alligevel undgås.

Husplanten fra fortiden – gummitræet

store indendørs planter letplejet gummitræ

Gummitræet var en af ​​vores mormors foretrukne stueplanter af en grund. Den er særlig robust, let at passe og vokser rigeligt. Den perfekte beliggenhed er uden for den brændende middagssol, men stadig lys.Når det øverste lag af jord er tørret ud, skal du vande planten rigeligt. Nedsænkningsmetoden, hvor hele jordens kugle er nedsænket i vand i en halv time, er endnu mere egnet. Gummitræet har ingen andre vedligeholdelseskrav. Bemærk dog, at fordi bladene er lidt buede, vil stueplanten tiltrække meget støv. Regelmæssig støvning anbefales derfor.

Flasketræet ser interessant ud

let pleje stueplanter elefant fod flaske træ dekorative

Leder du efter et interessant og letplejet stueplante, så tag et kig på flasketræet. Denne plante er stadig kendt som elefantens fod, ligner et palmetræ og har en tyk, flaskeformet stamme, som den skylder sit navn fra. I modsætning til andre indendørs planter, der kræver lidt vand, gemmer flasketræet vand i stammen i stedet for i bladene. Selve bladene er smalle og hænger ned som en klump. En solrig beliggenhed i lejligheden er bedst for elefantens fod.

Pfennigbaum pleje – lidt vand, men meget sol

indendørs planter lidt vand øre træ penge penge træ

Penny træ, pengetræ eller tykke blade er lette at pleje indendørs planter, der betragtes som uforgængelige. Det kan overføre total tørke, da de tykkødede blade rummer store mængder vand. Fra marts til august skal du vande øjetræet moderat en gang om ugen og endnu sjældnere fra september til februar. Bladene er små, runde og har en rød farvetone på kanten. De minder om små guldmønter og gav planten sit navn. Vælg et lyst sted, hvor der er direkte sollys, og du kan ikke gå galt.

Heldags pen til hvert sted

letplejede stueplanter lidt vandforbrug held til

Ligesom buehampen vokser den heldige fjer oprejst. Plantens lodrette stilke er prydet med tykke, grønne blade, der bliver lyse eller mørkegrønne afhængigt af lysforholdene. Denne plante opbevarer vand i stilkene. Det tåler dog ikke meget fugt. Hvis jorden derimod er ekstremt tør, fælder planten sine blade for at bevare sine reserver. Dette er også et klart tegn på, at du allerede skal hælde den heldige fjer. Men bare rolig, planten danner nye blade efter kort tid.

Planter, der (næsten) ikke har brug for vand – tillandsias

tillandsia luftplanter, der næsten ikke har brug for vand

Tillandsia er en af ​​de planter, der næsten ikke har brug for vand. De plantes heller ikke i jord og trækker deres nødvendige næringsstoffer fra luften. Derfor er tillandsierne stadig kendt som luftplanter. I naturen vokser de på klipper og har derfor brug for et lyst sted væk fra direkte sol. Selvom de ikke vandes, har luftplanterne stadig brug for fugt eller vand. I stedet for at vande dem skal du bare sprøjte dem med en forstøver. På denne måde bliver bladene af tillandsia fugtige, hvilket fremmer deres vækst.

Skomagerpalme trives godt under dårlige lysforhold

indendørs planter letplejet lejlighed skomager palme

Robuste indendørs planter som skomagerpalmen er den perfekte beslutning for dem, der ikke har tid til kompleks plantepleje. Stadig kendt som støbejernsværket betragtes det som uforgængeligt. Skomagerens håndflade er også en af ​​de stueplanter, der har brug for lidt vand og også kan trives i meget lidt lys. Plantens blade vokser frodige og kan tilføre et ubrugt hjørne i stuen et naturligt præg.

Dekorative stueplanter, der kræver lidt vand – mirakelbuske

indendørs planter lidt vandfarvede blade mirakuløse busk

Mirakelbusken eller croton er et særligt dekorativt stueplante med farverige blade. Løvet har forskellige former i forskellige plantetyper og sætter atmosfæriske accenter i interiøret. For at vise sine smukkeste farver har mirakelbusken brug for en lys placering væk fra direkte sollys og lidt vand. Vand planten lejlighedsvis, og sørg for, at der ikke dannes vandlogning.

Orkideer kræver lidt vand

orkideer Phalaenopsis letplejede stueplanter lidt vand

Orkideer ser meget sarte ud, men de er faktisk virkelig robuste stueplanter. En populær sort er Phalaenopsis orkidé, som fascinerer med sine forskellige farvede blomster. Med hensyn til pleje kræver denne type orkidé meget lidt. De klarer sig godt på et delvist skyggefuldt sted. Du bør maksimalt vande planten en gang om ugen. Derudover skal gryden have god dræning, og der må ikke samle sig vand i underkoppen.

Japansk sago palme bregne

indendørs planter, der har brug for lidt vand japansk sago palme bregne

Sagopalmen er faktisk ikke en palme i klassisk forstand. En type stivelse ekstraheres normalt fra planten, som spises i Japan og nogle lande i Sydøstasien. Med hensyn til pleje kræver den japanske sago -palmebregne ikke meget. Husplanten vandes, når de første jordlag er tørre. Det er også vigtigt at vande substratet i stedet for løvet og stammen. Som mange andre indendørs planter, der kræver lidt vand, trives sagopalmen bedst på et lyspunkt uden direkte sollys.

Previous Post
Designermøbler af Pierre Leron – et designerbord lavet af mandeltræ
Next Post
15 interessante ideer til hvordan man designer poolen i haven
Immediate Momentum