15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Urter i urtepotten – nyttige plejeideer

Krydderier, keramiske gryder, grøntsager, køkkenbord

hvilken lækre krydderier overvejes bedst Urter i urtepotten egnet? Uanset om du har en stor grund og kun en vindueskarm, bør du helt sikkert overveje en have lavet af urtepotter til dyrkning af velsmagende krydderier. På den måde har du de vidunderligt duftende Urter i urtepotten Indenfor rækkevidde.

Egnede steder i lejligheden til urter i urtepotten

Hundehal bænk spejl lysestage

Du behøver ikke en stor ejendom for at lede efter det smukke, nyttige og vigtigst af alt lækker Urter i urtepotten at finde et passende sted. De fleste aromatiske planter er ideelle som potteplanter, som du kan dyrke på din terrasse, altan, brandflugt, på trappetrin foran din hoveddør eller endda på vindueskarmen.

Nok sollys til krydderurterne i urtepotten

Salatskål-køkkenredskaber-vandhane-krydderier

Den vigtigste betingelse for at holde din velsmagende Urter i urtepotten At kunne vokse godt er meget sollys. Derfor bør du vælge et sted for dem, der modtager direkte sollys i mindst 8 timer om dagen. Du bør også vælge det mest solrige sted for de aromatiske planter indendørs. Forvent ikke, at de gør det så godt der, som de gør udenfor, dog. Derudover skal du ikke overdrive det med pleje af de lækre krydderier. Undgå gødning, da de fleste aromatiske planter vil give dig den største lugt og smag, når de dyrkes i næringsfattig jord. Du skal også være forsigtig med vanding. Nogle aromatiske planter har brug for tørke for at vokse godt, mens andre elsker fugt. Vælg løs jord, hvorigennem det overskydende vand kan løbe godt af, og giv rødderne af de lækre krydderier nok plads til at udvikle sig godt.

Krydderier i haven

Mursten- metalstel- krydderier- udendørs

Flerårige aromatiske planter kan overleve udenfor, forudsat at de er egnede til din region og lever i en potte, der er stor nok, dvs. indeholder mindst 19 liter jord og tilbyder god vandafledning. Vælg for Brug om muligt blomsterpotter af plast til lækre krydderier, da dem af ler eller keramik kan gå i stykker om vinteren i kulden. En anden måde at sikre, at de flerårige aromatiske planter overlever vinteren, er at tage dem ud af krukkerne i sensommeren og plante dem i haven. Så de lækre krydderier har tid nok til vinteren til at udvikle et nyt rodsystem, som de kan overleve kulden med. Hvis du kun vil have dine flerårige aromatiske planter i et år, skal du blot fjerne dem fra krukkerne i slutningen af ​​sommeren og smide dem væk.

De bedste velsmagende krydderier til urtepotten

Krydderier - plastikpotte - fuglgitterdekoration

Basilikum er en populær enårig urt, der vokser bedst i direkte sollys og i fugtig jord. Seks uger efter såning, hvis der er dannet et rodsystem i mellemtiden, kan planten klare sig med korte perioder med tørke. Basilikummet kan let vokse i den samme gryde med timian, persille og andre slags lækre krydderier, forudsat at det indeholder mindst 19 liter jord. For mindre potter vælges mere kompakte basilikumtyper.

 purløg

andre- krydderier- purløg- plastikpotte- stor

Purløg er græsklædte, flerårige planter med hule blade, der danner grupper. Det er faktisk et lille løg, men det dyrkes for sine blade og blomster og ikke for løget. De duftende lyserøde til lilla blomster er også spiselige. Purløg skal plantes i godt befrugtet jord med god vanddræning. Selvom den kan vokse i delvis skygge, foretrækker den direkte sollys. Purløg er også ideel til gryden og kan sagtens overleve vinteren.

koriander

Krydderier og koriander i en plastikpande

Koriander bruger både de aromatiske blade og dets tørrede og malede frø. Du bør også give denne årlige plante jord med god dræning. Koriander vokser bedst i solen, men kan også klare lidt skygge. Da den danner lange pælerødder, bør du få en urtepotte til den, der er mindst 30 cm dyb.

 estragon

Keramisk urtepotte i trægulv

Estragon er en klassisk fransk urt, der bruges til at krydre fisk og mange andre retter. Plant det på et solrigt sted i en jordblanding med god dræning. Det tåler tørke godt og bør derfor ikke overvandes. Estragon kan vokse i delvis skygge, men foretrækker direkte sollys.

lavendel

Urte lavendel buske metal lanterne

Lavendlen er en flerårig, busket busk, der også føles mest behagelig i direkte sol og i jord med god vandafledning. Vand planten sjældent og undgå gødning. Dens vinterhårdhed afhænger helt af sorten. Informer dig derfor på forhånd.

Citronmelisse

Krydderier-blomsterpotte- sollys- citronmelisse- moderne

Citronmelisse har været en af ​​de mest populære, lækre krydderier i evigheder, som i øvrigt breder sig hurtigt og uafhængigt gennem frø i haven. Den er perfekt til din pottehave, især fordi der ikke er nogen risiko for, at den fylder hele din have over tid. Plant dem i solen eller delvis skygge i fugtig, næringsrig jord med god dræning.

 Citron verbena

Krydderier i en urtepotte og citron verbena terrasse

Citronverbena, eller ganske enkelt kaldet citronbusken, er en tropisk busk, der normalt dyrkes som enårig i blomsterpotter. Plant de velsmagende krydderier, der allerede er blevet dyrket i planteskolen i beholdere, der er fyldt med en potteblanding og tilbyder god vanddræning. Undgå at befrugte, da citronverbena vokser bedst med kun få næringsstoffer. Hun elsker også solen.

merian

Urter, plastikpotte, metalgitter, marjoram til at hænge op

Marjoram er i familie med oregano, men har en sødere og mildere lugt og smag. Ligesom de fleste andre lækre krydderier marjoramen skal være i solen og har brug for en jord med god dræning. Denne flerårige plante bør bedst overvintre indendørs i køligere områder.

 pebermynte

Urter i en urtepotte hvid terrasse

Pebermynte er en energisk plante, der hurtigt kan overtage haven. Det er derfor bedre at plante det i en krukke. Det kan vokse i forskellige jordtyper, og solens intensitet spiller ikke en stor rolle i det. Pebermynte danner de fleste blade i rig jord. Det er en flerårig plante, men vinterhardhed afhænger af dens art. Så tjek hvilken du har valgt, eller informer dig selv, før du køber.

oregano

andre- krydderier- vindue- sollys- gardin- oregano

Oreganoen er et grundlæggende krydderi i middelhavskøkkenet. Planten er en busk, der føles bedst i solen og i jorden med god dræning. Når det kommer til oregano, jo mere sol det får, jo krydret er smagen af ​​bladene. Fugtig jord passer ham ikke.

 rosmarin

Blomster, urter, plastplade, busk, rosmarin, sol

Rosmarinen er en middelhavs, stedsegrøn busk, der elsker varme, tørre og solrige steder. For at den kan vokse godt, er det vigtigt, at jorden, den er i, hurtigt kan tørre. Han kommer meget godt ud af tørre perioder. Hvis du dyrker rosmarinen indendørs, skal du holde jorden fugtig, men aldrig våd.

salvie

Ideer - blomsterpotte - salvie - krydderier

Salvie er særlig populær til krydderier af fjerkrækød. Det vokser bedst i solen i fugtig jord, men hvor vandet ikke ophobes. Salvien er perfekt til at tilføje lidt struktur til pottehaven. Ikke alle, men de fleste typer af disse urter i urtepotten er hårdføre.

timian

Urter- forskelligt- timian- keramisk pot- lys

Der er forskellige typer af disse lækre krydderier. Alle elsker dog solen og jorden med god vandafledning. Timian kan slet ikke lide en fugtig jord. Så pas på ikke at overvandes.

Previous Post
Regelmæssige og enkle yogaøvelser hjælper med brystløftninger uden kirurgi
Next Post
Lav mosgraffiti selv og dekorér vægge med disse ideer