15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Byg selv en sandkasse – tips og 20 gode modeller som ideer

Byg-det-selv-sandkasse-mørkt-træ-gran-gran-tag-tekstil-striber-farvede-lanterner

Sandkassen, så simpel som den er, er meget sjov for alle børn. Der kan man boltre sig, bygge sandslotte og bage sandkager. Af denne grund kan du antage, at denne idé vil ramme dit barn med tyrens øje. Men det er så enkelt Byg selv en sandkasse synes også nogle tips er gavnlige. Og det er det rigtige sted for dig.

Byg din egen sandkasse – placeringen

Byg-det-selv-sandkasse-træ-skygge-terrasse-leg-træ-stole

Først og fremmest skal du sørge for, at sandkassen aldrig må være i den brændende sol. Hvis du endnu ikke har skabt naturlig skygge eller delvis skygge fra træer i din nye have, kan du overveje at bygge en sandkasse selv om en baldakin over sandkassen eller sætte en parasol op. Flytbare parasoller anbefales, fordi de kan justeres til solens position. På denne måde kan du altid sikre dig, at sandkassen er under skyggen, og barnet ikke udsættes for direkte sollys.

Byg selv en sandkasse på et synligt sted

selvbygger-sandkasse-dekoration-idé-krans-faehnchen-træ-design

Hvis du selv bygger sandkassen, bør du også bruge dine børns alder som vejledning. Hvis disse stadig er ret små, er det vigtigt, at du altid har et godt overblik over lokalet, og at du regelmæssigt kan kontrollere, at alt er i orden. Derfor er steder lige ved siden af ​​huset eller på terrassen bedst egnet til sandkassen. Placer aldrig sandkassen bag et træ eller andre genstande, der kan blokere dit syn. Derudover skal spilleboksen være åben på alle sider, så du kan holde øje med din lille fra hvert hjørne af haven.

Materialerne til sandkassen

bygge-det-selv-sandkasse-kasser-integreret-lyse-blå-tag-tekstil

Du kan gøre det særligt let for dig selv at bygge sandkassen selv, hvis du bruger et færdigt kit fra isenkræmmeren. De enkelte dele er allerede skåret i størrelse og skal kun skrues sammen. Ulempen her er, at du næsten ikke kan tage dine egne ideer med. Så tænk på forhånd, hvor meget tid, omkostninger og kræfter du vil investere. De færdige sandkasser er normalt lavet af træ eller plast og leveres ofte med indbygget opbevaringsplads, hvor du kan opbevare sandlegetøjet. Derudover kommer de normalt med et ledsagende tag, der beskytter børnene mod solen.

Byg med træ

bygge-selv-sandkasse-træ-bjælker-idé-have-tilbehør-diy

Hvis du vil bygge en klassisk sandkasse ud af træ, skal du kun bruge en ubehandlet sandkasse. Når det regner, finder forskellige kemikalier hurtigt vej i sandet, som til gengæld ofte prøves af børn. I dette tilfælde har du brug for et træ, der ikke er lige så tilbøjeligt til at rådne. Det er bedst at vælge lærk, Douglasgran eller robinia. Disse koster mere, men holder længere. Gran eller grantræ er også meget velegnede til at bygge din egen sandkasse.

Inden du selv bygger sandkassen, skal du bestemme dens dimensioner. Havens størrelse og det tilgængelige åbne rum spiller en vigtig rolle. I princippet bør sandkassen ikke være for lille, fordi børn har brug for tilstrækkelig legeplads. Så sandkasser, der måler 1 meter x 1 meter, er normalt for små. Sådan et lille sted passer kun til et barn, og når et barn kommer på besøg, er der ofte argumenter mellem de små. Det er heller ikke tilrådeligt at bruge for store sandkasser, fordi en stor del af området næsten aldrig bruges. En gennemsnitlig størrelse på omkring 2 meter x 2 meter er bedst, selvfølgelig kun hvis den ledige plads tillader det.

Sten eller beton

sandkasse bygge dig selv sten-materiale-idé-brolægning-vægge-børn-spil

I stedet for træ kan du også bruge belægningssten til stellet. Disse har den fordel, at de holder for evigt og ikke beskadiges af fugt eller andre vejrpåvirkninger. Derudover kan denne variant til selv at bygge sandkassen også implementeres hurtigt og nemt. Stenene bør dog mures for mere stabilitet. Ellers kan de blive væltet af børnene og blive såret. For endnu mere sikkerhed bør du fylde sten- eller betonsandkassen med sand næsten op til kanterne, så tærsklen ikke er for høj.

Et hjørne i haven

sandkasse bygge dig selv brosten-idé-diy-play-biler

For selv at bygge en sandkasse kan du nemt vælge et ubrugt hjørne i haven. Du indrammer dem derefter med belægningssten, hvor du kan skabe enhver form. Ovenfor kan du se en stor sandkasse, hvor dit barn kan slippe damp ud. På den måde kan det ellers ubrugelige sted i haven omdannes til en stor legeplads. Du kan bygge sandkassen cirkulær, bølgeformet eller rektangulær, hvis du ønsker det. Beslutningen er din og afhænger i høj grad af din haves form.

Betonblokke med blomster

byg selv-sandkasse-beton-sten-idé-blomsterplanter

Hvis betonen er for grå og kedelig for dig, kan du endda plante blomster i hullerne. På denne måde kan dit barn kombinere det sjove med havearbejde ved at give dem til opgave at vande blomsterne regelmæssigt. Plantningen af ​​sandkassen bidrager også til det overordnede havedesign. Bare sørg for, at du lægger giftfrie planter i betonblokkene, for barnet vil røre og lege med dem hele tiden.

Byg med dæk

Byg-det-selv-sandkasse-dæk-landbrug-maskine-maling-pink

En sandkasse kan også designes meget let fra et stort dæk. For at bygge sandkassen selv er det bedst at bruge et traktordæk eller et dæk fra andre store landbrugsmaskiner. Du kan stadig male det i lyse farver. Selv dine børn kan hjælpe dig med dette. Der er simpelthen ingen grænser for din kreativitet. Uanset om det er med håndaftryk, malede blomster eller blot farvede klatter maling, kan bildækket blive et rigtigt kunstværk, hvor spillene er sjove.

Integrer sandkassen i jorden eller ej

Byg-det-selv-sandkasse-nedsænket-jorden-pergola-tagdækning

Hvis du selv bygger en sandkasse, kan du også lade den synke ned i jorden. Men til dette formål skal det graves. Hvilken variant du vælger, afhænger dybest set af, hvor meget tid du vil investere. Hvis sandkassen er i jorden, bliver den dog mere stabil. Desuden er tærsklen mellem kassen og græsplænen meget mindre, og små børn kan let komme ind i sandkassen.

Praktisk sandkasse -idé

byg-det-selv-sandkasse-lille-model-klap-låg-regn-beskyttelse

Der er en praktisk idé til at bygge din egen sandkasse, hvor sandkassen kan låses, når den ikke er i brug. På denne måde undgår du snavs, der kommer ned i sandet, eller at forskellige dyr gør deres forretning i det. Når de er åbne, bliver “lågene” også praktiske bænke, hvor dit barn kan slappe af et stykke tid. Sådan en sandkasse er meget vanskeligere for gør-det-selv-selgeren at bygge, fordi det kræver mere dygtighed og viden inden for træværk. Det er stadig en praktisk variant til sandkassen og derfor sandsynligvis en god investering.

Sæder i sandkassen

selvbygger-sandkasse-parasol-strimmel-beskyttelse-børnebænk

Hvis du selv vil bygge en sandkasse, der har et låg, skal du huske på, at sandet ikke får nok fugt og vil tørre ud, hvilket igen gør det svært at forme figurer. I dette tilfælde skal du nu og da fugte sandet med vand på egen hånd. En anden mulighed er at bygge et låg ud af træplader, hvilket efterlader et hul mellem hvert bræt. Denne sandkasse -model har heller ingen solbeskyttelse, så du bør i det mindste overveje en parasol.

Sandkasse med to klapper

Byg-det-selv-sandkasse-låg-træ-brædder-grøn-rød-smid puder-strand-legetøj

Hvis sandkassen har to klapper, kan den ene forblive lukket og dermed bruges som opbevaringsområde. Med et tæppe kan dit barn ligge i kort tid, men kun under opsyn og hvis der er god skygge! Med nogle sædehynder bliver sandkassen mere behagelig og at sidde sammen med barnet, mens man leger, bliver mere behageligt.

Tips til opbygning af sandkassen – Dræningen

Byg-det-selv-sandkasse-stort-design-veranda-enkel-træramme

Frem for alt fyldes en sandkasse uden tag eller dæksel hurtigt med vand, når det regner. Sandet tørrer ud efter et stykke tid, men du kan hjælpe ved at sørge for, at sandkassen er godt drænet, når du bygger det selv. Dræningen kan bestå af grus eller brosten med bredere fuger. Du dækker også dette med fleece, som dog skal være gennemtrængeligt for vand og fastgjort til trærammen. En stor fordel ved denne type dræning er, at fleecen også holder insekter væk.

Byg en kasse til legetøjet

Byg dit eget sandkassebetræk-rulle-kasse-opbevaringsplads-legetøj

Kan du lide praktiske egenskaber? Hvad synes du om denne idé: Hvis du selv bygger en sandkasse, skal du tilføje en lille kiste, hvor dit barn kan gemme alt deres legetøj efter at have leget. På den ene side vil dit barn have alt klar til hånd næste gang, og på den anden side skal alt ikke bæres tilbage i huset, når der skal ryddes op. Dette er også tilfældet med sandet i huset.

Opbevaringsplads og ryglæn

Byg din egen sandkasse tagdækning-legetøj-bryst-ryglæn-træ

Med en stabil støtte kan klappen på legetøjskassen bruges vidunderligt som ryglæn til bænken, der er skabt på stellet. Solbeskyttelsen giver også børnene behagelig skygge, når de hviler. Hvis du selv vil bygge sådan en sandkasse, bør du vælge træ som materiale til det. Et ryglæn af beton eller sten er meget mere kompliceret at bygge og er meget koldere og mere ubehageligt.

En sandkasse på hjul

byg selv-sandkasse-hjul-mobil-model-terrasse

Hvis du kun har en lille have, kan du spare plads ved selv at bygge hjul i sandkassen. På denne måde kan du altid flytte kassen. Dræning er også ønskeligt her. Især hvis sandkassen altid vil være udendørs. Som gulv er det bedst at bruge træplader med mellemrum imellem, hvorefter du dækker det igen med fleece eller en vandgennemtrængelig film. Så kommer sandet. Regelmæssig befugtning kan også være nødvendig her.

Interessante former til sandkassen

Byg-det-selv-sandkasse-sekskant-form-låg-træ-brædder-idé

I stedet for den klassiske firkantede eller rektangulære form kan du også finde på noget særligt. Hvis du f.eks. Selv vil bygge en sandkasse, skal du vælge en sådan sekskantet form. Dette får designet til at se meget mere legende ud, synes du ikke? Denne model har også et praktisk betræk, der er mobilt og beskytter sandet, når det er nødvendigt.

En presenning til dækning

bygge-det-selv-sandkasse-form-sekskant-dække-presenning-grøn-praktisk

Uanset hvilken form du i sidste ende vælger at bygge sandkassen selv, anbefaler vi endnu engang, at du giver et passende dæksel. Her er en almindelig presenning, der er den perfekte løsning, hvis du ikke har tid til at bygge et trælåg. Så du kan dække sandkassen, mens du er på ferie, og beskytte sandet mod insekter, små dyr og snavs. Presenningen er perfekt til sandkasser, der er sunket i jorden, og som ikke kan flyttes.

Bådform

byg-det-selv-sandkasse-båd-design-sejl-solbeskyttelse-markise

Dette sandkasse design er særligt stimulerende at lege. Den har form som en sejlbåd, hvor solbeskyttelsen repræsenterer sejlene. Virkelig original, ikke sandt? Der er også to bænksæder. Dit barn kan lege sømand, og takket være sandet får det også lyst til at være på stranden på samme tid. Formen giver din have en maritim stil og fungerer også som en smuk sommerdekoration i det udendørs område.

Previous Post
Oprettelse af en tør strøm i haven – instruktioner og tips til plantning
Next Post
Varme smoothies til de kolde dage – 20+ opskrifter perfekte til efterår og vinter