15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Føn dit hår som hos en frisør: Det er det, du skal være opmærksom på

Efter et besøg hos frisøren er håret altid fyldt med volumen og ser smukt og skinnende ud. Udover plejeprodukter af høj kvalitet er føntørring normalt ansvarlig for dette. Men er det også muligt at fremtrylle et frisørlook derhjemme? Selvfølgelig, hvis du kender det grundlæggende. I denne artikel giver vi dig et par tips og tricks til føntørring af dit hår, der giver dig de bedste resultater, når du styler dit hår hver dag.

Er føntørring skadeligt for håret?

Fugttør hår ordentligt Tips hårpleje

Du har sikkert allerede hørt det: Føning af dit hår er skadeligt for dit hår. Men faktisk kun hvis du gør det forkert. Hurtig dehydrering og overdreven varme kan for eksempel skade både hårets struktur og hovedbunden. Men med den rigtige hårtørrer og den rigtige fremgangsmåde kan føntørring være lige så god for dit hår som lufttørring. Her er vores tips til, hvordan du føner dit hår ordentligt.

Den rigtige hårtørrer til tørring og styling

Valg af hårtørrer Tips Funktioner Funktioner

Hårtørrer er et absolut must-have for hverdagen. Føning sparer tid og er afgørende for styling af dit hår. Ikke alle hårtørrer er velegnede til tørring, der er skånsom for håret. Nogle hårtørrere varmer for meget op og kan endda skade dit hår på lang sigt, så du skal være forsigtig, når du vælger. For eksempel hjælper det med at få et bedre overblik denne hårtørrer test. Hårtørrere fra forskellige mærker blev testet og sammenlignet for forskellige kriterier. Uanset om du leder efter en billig hårtørrer eller en professionel hårtørrer, med eller uden ekstraudstyr eller med en særlig teknologi – finder du den rigtige hårtørrer til dine behov i testen.

Tør håret forud med et håndklæde

Håndklædetørt hår før føntørring

Ud over en god føntørrer er den rigtige metode til tørring af dit hår også af afgørende betydning. Selvom tiden er meget kort, bør du ikke undvære at tørre dit hår med et absorberende håndklæde. Det absorberer en stor del af fugtigheden fra håret og forbereder det til føntørring. Det er vigtigt ikke at gnide håret med kluden. Dette kan alvorligt skade hårstrukturen. I stedet anbefaler vi at binde en turban med tørklædet og lade det ligge på hovedet i mindst 2-3 minutter, før du fortsætter med føntørringen.

Anvend varmebeskyttelse

Påfør et varmebeskyttende middel på håret før tørring

Vådt hår er særligt følsomt, så sørg for at bruge varmebeskyttelsesmiddel, før det tørres. En varmebeskyttelsesspray plejer håret og giver ekstra fugt, der ellers ville gå tabt ved føntørring. Der dannes en beskyttende film, der effektivt beskytter håret mod splittede spidser og hårbrud og minimerer de negative virkninger af varme på håret. Dem, der værdsætter naturlig hårpleje og vil undvære dyre apoteksprodukter, kan gøre et par stykker Brug hjemmemedicin som varmebeskyttelse. Eksempler omfatter kold kamille -te, olivenolie, aloe vera og æblecidereddike.

Den rigtige temperatur

Føn krøllet hår med hårtørrer

Enhver, der drømmer om sundt hår uden hårbrud, bør aldrig føntørre det ved for høj temperatur. Eksperter anbefaler, at du skal bruge moderat varme og en stærk luftstrøm, når du tørrer dit hår. Temperaturer mellem 60 ° C og 75 ° C i kombination med en kraftig blæser er skånsomme mod håret og betragtes som optimale. Men hvis håret er meget fint, anbefales en medium hastighed, så det ikke bliver mat. Der er endda sådanne hårtørrere, der er udstyret med temperaturkontroller og sikrer en konstant, skånsom temperatur.

En anden almindelig fejl ved føntørring er kun at bruge varm luft. Dette skader ikke kun hårstrukturen, men får også håret til at se kedeligt ud efter føntørring. For at undgå dette bør du bruge en hårtørrer med en kold luftfunktion. Føn først dit hår med kold luft (40 ° C – 50 ° C), stil det derefter med varm luft og til sidst fikser du frisuren igen med den kolde luft. Dette vil holde hårskader på et minimum, og din frisure vil vare længere.

Style dit hår ordentligt med hårtørrer

Føn og stil håret med en hårtørrer og en rund børste

Efter et besøg hos frisøren ser håret altid fantastisk ud. Du kan også gøre dette derhjemme, hvis du bruger de rigtige værktøjer. En hårtørrer med en diffuser er for eksempel det helt rigtige værktøj til pænt definerede krøller. Med en rund børste kan du derimod style skinnende, glat hår samt fremkalde blide bølger. Selvom disse værktøjer i starten er lidt svære at bruge, vil du efter et par forsøg kunne style dit hår som en professionel.

Previous Post
Frilagte betonvægge frembringer grønt i haven og farverige dekorationer
Next Post
7 urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke med succes