15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hårpleje om sommeren: nyttige tips og tricks til skinnende og sundt hår!

Afslappede dage på stranden eller ved poolen, hyggelige aftener i haven og lange festaftener – der er ingen tvivl om, at sommeren er den smukkeste tid på året! Men selvom alle disse aktiviteter er sjove, bringer sommervarmen også nogle udfordringer med sig. Vi ved alle nu, at solens UV -stråler er skadelige for vores hud, og at ordentlig hudpleje er et absolut must om sommeren. Men når det kommer til at passe på vores hår, springer de fleste af os over dette vigtige trin. Solen, klimaanlægget samt klor og havvand gør vores manke sprød, kedelig og tør. Så hvordan skal hårpleje se ud om sommeren? Læs med og prøv nedenstående tips og tricks for at holde dit hår skinnende!

Hårpleje i sommertip At lade hår lufttørre er sundt

Som man siger – forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Så i stedet for at bekymre dig om at reparere skaden, ville det være meget mere fornuftigt at tage skridt tidligt for at beskytte dit hår, mens du nyder det dejlige vejr. Selvom vores hår ikke kan blive solskoldet som hud, bliver det stadig kedeligt og skørt, hvis vi udsætter det for solen uden beskyttelse. UV -strålerne kan også rube neglebåndet, og al fugt fjernes fra trådene. Derfor bør hårpleje til sommer på ingen måde negligeres.

Hårpleje om sommeren – brug altid en hat

Hårpleje om sommeren iført solcreme til hårhatten

Det lyder måske indlysende og logisk, men iført hat er en af ​​de mest effektive måder at beskytte dit hår mod solen. Med en trendy sommerhat eller en sej frisure med et tørklæde vil du ikke kun se elegant ud, men du vil også sikre, at dit hår ikke kommer i direkte kontakt med UV -strålerne. Hovedbeklædning kan også forhindre solskoldning i hovedbunden.

Brug hårprodukter med UV -beskyttelse

Hårplejetip sommer hvor ofte man vasker hår

Hvis du tilbringer meget tid udendørs om sommeren, bør du helt sikkert bruge hårprodukter med et højt niveau af UV -beskyttelse. UV -strålerne angriber proteinmolekylerne i keratinet og dette skader hårets struktur. Resultatet? Håret mister sin elasticitet, bliver skørt og mere tilbøjeligt til brud og spaltede spidser. Solbeskyttende hårprodukter danner en beskyttende film og beskytter på denne måde din manke mod solen eller salt og kloreret vand. Det er bedst at vælge beskyttende spray eller cremer, der indeholder panthenol, keratin, mynte eller aloe vera og er velegnede til din hårtype. Dette er et af de vigtigste sommerhårplejetips til alle kvinder med farvet hår – som du sikkert ved, får UV -strålerne hårfarven til at falme hurtigere. Som med hudpleje skal SPF -produkter til hår påføres igen hele dagen for optimal beskyttelse.

Tips til hårpleje om sommeren for at beskytte håret mod solens hjemmemedicin

Varmen gør håret mere tørt, mere skørt og tyndere, og hvis du udsætter det for solen ofte, bør du ikke gå glip af ordentlig hårpleje om sommeren! For at tilføre håret fugt anbefales det at bruge leave-in behandlinger og nærende hårmasker mindst en gang om ugen. En varm oliebehandling kan gøre underværker og genoprette dit hårs glans på ingen tid. Avocado, hyben, valnød og kokosolie er perfekte til dette. Opvarm ca. 100 ml olie på komfuret, indtil det er lunt, men ikke varmt. Bøj over badekarret og påfør olien helt på dit hår. Lad det sidde i en time, og vask derefter af med en skånsom shampoo.

Vask ikke dit hår for ofte

Hårpleje til sommertip Solbeskyttelse til håret

Sved og sommer går hånd i hånd, men at vaske dit hår ofte kan faktisk gøre mere skade end gavn. Vaskning af din manke hver dag fjerner æteriske olier fra dit hår, og det kan tørre det ud endnu mere. Så prøv at shampoo dit hår hver 2-3 dage, og det er bedst at bruge milde shampooer, der er fri for sulfater og silikoner. Du kan bruge en tørshampoo på dagene imellem.

Undgå at bruge hårstylingsværktøjer

Tips til hårpleje sommer lufttørret hår sundt

Havsalt, chloreret vand, aircondition og stærk sol – om sommeren lægger vi nok stress på vores hår. Alle værktøjer som glattejern, hårtørrer og krøllejern har mange ubehagelige bivirkninger og kan skade hårstrukturen på lang sigt. De varme sommermåneder er det perfekte tidspunkt at give vores hårhår en lille pause. At lade dit hår lufttørre er trendy, godt for hårstrukturen og giver dig det perfekte, afslappede sommerlook!

En oversigt over andre nyttige sommerhårplejetips

Få håret klippet, hvor ofte hår plejer om sommeren, hvad du skal gøre mod splittede spidser

  • Få klippet dit hår regelmæssigt – For at holde håret skinnende og velplejet, skal hårets ender klippes regelmæssigt. Dette er endnu vigtigere for hårpleje om sommeren, fordi sundt hår bliver mere holdbart, og UV -strålerne ikke kan forårsage så meget skade.
  • Drik masser af væske – Selvom du har fulgt alle ovenstående trin og ændret din hårplejerutine i løbet af sommeren, opnår du ikke noget, hvis du ikke drikker nok væske. Usødede drikkevarer og 2-3 liter vand om dagen giver håret masser af fugt indefra og får det til at se skinnende og sundere ud.
  • Undgå for stramme frisurer – I varmen vil vi alle have vores hår af vores ansigter, og opdateringer bliver vores loyale ledsagere. En hestehale, der er for stram, trækker dog i hårstråene, gør håret mere skrøbeligt og kan faktisk forårsage mere skade end gavn.

Kloreret vand er skadeligt for hårhårpleje til sommertip

  • Gør dit hår vådt, før du kommer i vandet – Tænk på dit hår som en svamp – når det er tørt, suger det øjeblikkeligt op med klor og havvand. Saltkrystallerne fjerner fugt fra hårstråene og udtørrer håret enormt. Kemikalierne i chloreret vand virker derimod som blegemidler og kan efterlade et irriterende grønt skær, især på bleget hår. Så før du hopper i poolen eller havet, ville det være tilrådeligt at skylle dit hår først. Vandet ændrer hårets struktur og sikrer, at ikke så meget salt eller klor absorberes.

Hat som solbeskyttelse til håret Hårpleje til sommertip

Previous Post
Oprettelse af en tør strøm i haven – instruktioner og tips til plantning
Next Post
Varme smoothies til de kolde dage – 20+ opskrifter perfekte til efterår og vinter