15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De mest populære efterårsblomster til altaner – 11 altanplantningsideer

Sommeren er allerede forbi, dagene bliver kortere og mere fugtige og de smukke sommerblomster giver plads til de farverige efterårsblomstrere. Deres fortryllende blade, frugter og blomster kan friske ethvert udendørs rum op og vise efterårets smukke ansigt frem.

Efterårsblomster til altaner lerpander-stemorsblomster-krysantemum-orange-farver

I denne artikel præsenterer vi de mest populære Efterårsblomster til altan og giv tips og inspiration til din plantning.

Efterårets blomster til altanen fortryller med deres blomster

Efterårsblomster til altanen blomsterkasser-altan-planter-efterårsfarver

Hvis du leder efter en smuk og naturlig efterårsdekoration til altanen, så har du ret i efterårets blomster. De bringer et farverigt farvespil, når mange andre planter allerede er visnet. Efterårets farvepalet indeholder de smukkeste farver: blød orange, mættet rød, elegant pink, mørk lilla og lys magenta. Nogle grønne blade har også varmere nuancer, som alle vil lægge mærke til.

Plant efterårets blomster til altanen ordentligt

Efterårsblomster til altaner blomsterkasser-plante-jord-vandkande

De farverige planter fra efterårssortimentet tilbydes normalt i blomsterbutikker fra september og blomstrer fra sensommeren til frostens begyndelse. Ved plantning skal de placeres tæt på hinanden, da de ikke viser nogen mærkbar vækst. Desuden bør du absolut ændre jorden i karene, der skal plantes til dem, og erstatte den med en pottejord af høj kvalitet uden gødning.

Tips til altan design – dekorér smart din lille altan

40 ideer til attraktivt altanedesign til få penge

Dekorer altanen i efteråret – 52 ideer at efterligne

Blomsterkasser med efterårsblomster

Efterårsblomster til altan altankasser-blomsterkasser-plantning-efterårsplanter

Efterårsblomster til altaner ser bedst ud i blomsterkasser eller krukker i en matchende farve. De kan fastgøres til brystninger og altan gelænder og skaber et smukt udseende både inde og ude. Selvom sorten af ​​efterårsblomster til altaner er betydeligt mindre end om foråret og sommeren, er der forskellige smukke kombinationer af efterårsblomster til rådighed.

Dekorer altanen med efterårsblomster

Efterårsblomster til altanen efterårsdekoration-efterår-farver-blomster

Efterårets blomster til altaner skal ikke nødvendigvis plantes i blomsterkasser og fastgøres til gelænderet. En god dekorationside ville være at tilfældigt fordele urtepotterne med efterårsblomster. For eksempel kan du bruge den til at dekorere sideborde eller endda designe hængende planter. I det følgende finder du forskellige efterårsblomster, som for det meste forskønner altanen om efteråret.

Plant altanen med lyng til efteråret

efterår-blomster-altan-lyng-plante-lyng-hvid-grøn-lilla

Heather (Erica) er valgt af flere hobbygartnere til efterårets altan. Dette inkluderer den såkaldte Erika-plante, som kan findes med hvide eller lilla blomster. De fleste sorter er kendt som knopblomstrer, fordi knopperne ikke åbner, og derfor forbliver farverne længere. Sådanne planter kan ikke visne og se smukke ud, før den første frost. De kan plantes enten individuelt eller sammen med andre efterårsblomster i en blomsterkasse.

Dahliaer – de magiske efterårsblomster til altanen og haven

efterår-blomster-dahlia-hvid-pink-smukke-blomster-efterår-planter

Dahliaer (Dahlia) er efterårsblomster, der kan findes i forskellige størrelser og former. I haven kan de plantes i et bed med andre stauder og på balkonen ser de flotte ud i krukker. Der er omkring 35 arter, der adskiller sig i blomsternes højde og form.

Efterårsdekoration på altanen med orange dahliaer

efterår-blomster-altan-efterår-dekoration-georginer-orange-græskar-ansigt

Hvad angår plejen, er blomster fra denne slægt lette at passe. De foretrækker en solrig beliggenhed, fordi deres stilke vokser hurtigere, og blomsterne visner i skyggen. Som efterårsblomster er de orangefarvede georginer en god idé til Halloween-dekorationer, især i kombination med udskårne græskar.

Plant vindueskasser med georginer og prydplanter

efterår-blomster-altan-altan-æsker-dahlia-pink-farvet brændenælde-fedt-blade-blomsterkasse

Hvis du ikke bare vil plante dahliaer i blomsterkassen til altanen, kan du kombinere den med planter som fede blade og farvede brændenælder. I dette tilfælde skabes en flot kontrast til de grønne blade, som fremhæver georginernes farverige blomster.

Efterårsblomster til altanen – cyklamen

efterår-blomster-altan-cyklamen-blomstrende-lilla-hvid-altan brystning

De mellemstore cyklamen har fået betydning i de senere år og bliver i stigende grad valgt som efterårsblomster til altaner. De skaber smukke farveeffekter selv i de koldere måneder og kan endda udholde de første kuldegrader om vinteren.

Efterårsblomster med knopper 

efterår-blomster-altan-blomster-æske-cyklamen-lilla-farve-blad-farve

Når du køber efterårsblomster til altanen eller haven, er det bedst at vælge dem med knopper. På denne måde garanteres en længere blomstringstid.

Efterårsanemoner som dekoration til altanrekkingen

efterår-blomster-altan-efterår-anemoner-sart-pink-altan-brystning-dekoration

De yndefulde efterårsanemoner (Anemone hupehensis) er en dejlig dekorationside til det gamle altanrelænder. De er lidt højere stauder med tynde stængler, der tilhører de langsigtede blomstrere. Typiske efterårsanemoner blomstrer i lyserød eller lilla, men du kan også finde dem i hvid eller rød.

Korrekt pleje af anemoner efterårsblomster til altaner

efterår-blomster-altan-plantning-efterår-anemone-japonica-lilla-blomster

Foråret er en perfekt tid til at plante efterårsanemoner. Den ideelle placering for dem er en solrig eller delvist skyggefuld altan, hvor der stadig er et vindskærm. De fleste sorter har brug for regelmæssig vanding og plantes bedst i et kar, da de har tendens til at blive vild.

Gule krysantemum som efterårsblomster til altaner

efterår-blomster-altan-gul-krysantemum-urtepotte-altan-planter

Chrysanthemums (Chrysanthemum) er en klassiker blandt efterårets blomster til altaner. Takket være deres mangfoldighed kan de plantes i forskellige områder og containere. Korte krysantemum er velegnede til blomsterkassen på altan gelænderet, mellem dem til et kar og de høje til staudebedet i haven.

Pas godt på krysantemum

efterår-blomster-altan-rød-krysantemum-grøn-blade-altan-rækværk

Mange krysantemum er hårdføre og kan modstå kulden. De blomstrer enten i en farve i hvid, rød, gul eller pink eller i flere farver på samme tid. De kan lide lettere altaner, men ikke direkte sollys ved middagstid. En pottejord uden gødning er nok for dem, da de ikke bruger mange næringsstoffer i de koldere måneder.

Efterårsblomster til altanen – efterårets asters

efterårsblomster-altan-gule-væg-krukker-efterår aster-hårdfør-hvid-lilla

Efterårets asters er flerårige stauder, der blomstrer i efteråret i forskellige farver som hvid, pink, lavendel og lilla. De mindre sorter når højder på omkring 25 centimeter og er derfor perfekte som efterårsblomster til altaner.

Plant efterår asters

efterår-blomster-altan-efterår aster-lilla-knosten-græskar-efterårsdekoration

Disse efterårsblomster til altaner bør plantes i en separat urtepotte for at afsløre deres fulde blomstring. De har også brug for et substrat rig på hummus, rig på næringsstoffer, godt drænet og let fugtigt.

Efterårsblomster til altaner – prydbær som dekoration

efterårsblomster-altan-tørvmyrte-pernettya-pink-bær-rotting-urtepotte

Efterårsblomster med prydbær bruges i hver efterårsdekoration. De kan enten placeres alene i en urtepotte eller i en altankasse sammen med andre blomster og prydplanter som f.eks. Pigtrådsplanten.

Plant vindueskassen med røde bær

efterår-blomster-altan-lavere-pandekage bær-rød-pigtråd-plante

Røde bær fungerer som en farve accent og er et rigtigt blikfang på efterårets altan. Gaultheria bær vælges for eksempel af mange hobbygartnere, fordi de giver en julet stemning, der refererer til den kommende juletid.

Altanplanter til efteråret – bergenier med smukke blomster

efterår-blomster-altan-bergenie-efterår-blomst-lilla-blomster-altan-plante

Bergenia (Bergenia) er langlivede, letplejede bunddækkende planter, der blomstrer for anden gang i efteråret. De er perfekte til planter og fortryller alle med deres mørkrosa og lilla blomster.

Lilla klokker (Heuchera)

heuchera-blad-dekorationer-efterårsblade-lyse-farve-spande

Lilla klokker bringer også farverig mangfoldighed til balkonen. Dens tragtformede klokkeformede blomster vises i overflod fra maj til juli. Den faktiske prydværdi er imidlertid det attraktive løv. Efteråret imponerer bladene med deres lyse farver fra gulorange til burgunderrød til mørkebrun. De er også ikke kun pænt tegnet, men også elegant flæset.

heuchera-lilla klokker-løv-planter-sorter

Den lilla klokkekaramel (Heuchera villosa Caramel) har for eksempel karamelfarvede blade og danner enkelte hvide blomster. Denne sort bliver op til 30 cm høj og er perfekt til altankassen. Andre anbefalede sorter er f.eks. Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ (bronze-brun-rød), ‘Plum Pudding’ (rødlig-sølvfarvet) og ‘Regina’ (mørkerød). Hvis du ønsker en særlig farverig og effektiv beplantning i karret, er du velkommen til at vælge Heuchera villosa ‘Marmalade’. På grund af bladets kontrastfarver i orange-okker og pink har stauden et særligt friskt udseende. Utallige sorter er tilgængelige i butikkerne, og der tilføjes nye.

Sedum plante

sedum-efterår-glæde

Med hundredvis af arter er sedumplanten en af ​​de mest alsidige planter i efterårshaven. Den trives lige så godt i karret som i sengen og scorer frem for alt med sine dekorative blomsterplader. Sedumplanten ‘Herbstfreude’ ændrer for eksempel farve, når den blomstrer fra hvidgrøn til dyb lilla-rød.

Violet familie

efterår-balje-altan-lyng-stedmoder-vedbend-sedge

Violette planter som stemorsblomster og hornede violer laver også en vidunderlig plantning til vindueskasser i efteråret. Sås frøene tidligt i juli, kan stemorsblomster også blomstre om efteråret. Hvis du savnede såningen, kan du købe de blomstrende violer fra specialbutikker i efteråret. Stemorsblomster kan sagtens overvintre i blomsterkassen. Bliv ikke overrasket, hvis de ruller deres blade op. Det er en naturlig beskyttelsesforanstaltning mod lave temperaturer. I en mild vinter kan de endda blomstre for første gang i januar.

Ledsagerplanter til smukke plantekombinationer

efterårsblomster-plante-kombinationer-asters-hortensiaer-krysantemum

De farverige blomstrende vidundere kommer til sin ret med enkle ledsagende planter. Planter med forskellige blade og vækstformer er for eksempel perfekte partnere til mange af efterårets skønheder. Græsfontæner som den grønne og hvide sedge (Carex), pennon renere græs (Pennisetum) og japansk blodgræs (Imperata cylindrica) giver yderligere dynamik i plantesamfundet.

efterår-blomster-plantning-asters-krysantemum-kål-lampan renere græs

Store krukker ser mere attraktive ud, hvis de plantes i forskudte højder. Bladkunstnere, blomsterskønheder og græsstjerner harmonerer smukt sammen. Planter med tendens til slyngplanter beriger også hver krukke. De elegante overhængende skud af pennywort (Lysimachia nummularia) eller vedbend kan også strække sig ud over fartøjets kant. Sådan skjuler de hårde kanter. Fartøjernes farve skal naturligvis også matche blomsterne. Jo klarere karformen er, desto mere varieret kan plantningen være.

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!