15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

5 tips til at designe den perfekte terrasse – de vigtigste ting på et øjeblik

Lounge havemøbler hængestol vejrbestandig træskygge

Så snart foråret viser sig, og de første blomster og blade dukker op, føler vi trang til at gå ind i haven og hilse på de solrige, varme dage. Hvad kunne være bedre end at spise morgenmad i morgensolen, tilbringe en hyggelig grillaften med venner eller bare slappe af i solen på en liggestol? Et dejligt sted i den friske luft er en ægte magnet for lykke. Så du virkelig kan nyde din tid udendørs, skal terrassen være indbydende smuk. Derfor får du nyttige tips fra os om, hvordan du omdanner din terrasse til en unik oase af velvære.

Opret en terrassebænk komfortpuder

Først planlægningen, derefter udførelsen

Korrekt planlægning er afgørende, når du designer den perfekte terrasse. Spørg først dig selv, hvilket formål du gerne vil bruge terrassen til: som en udendørs stue, som en grøn oase med sin egen urtehave, som en legeplads for børnene eller lidt af hvert? Det er vigtigt at tænke på områdets rumlige struktur og at afgrænse de enkelte områder fra hinanden. Mål terrassen nøjagtigt og tegn en skala. Hvis du har de nøjagtige dimensioner, kan du nemt estimere, hvor meget plads der er til rådighed for dine havemøbler, tilbehør og alt muligt andet. Til en sidde- og spiseplads har du for eksempel brug for mellem 15 og 30 kvadratmeter, afhængigt af antallet af mennesker.

Design terrassegulve belægningssten moderne havemøbler privatlivshæk

Et holistisk udseende er mere stemningsfuldt

Terrassen ses normalt som en forlængelse af stuen eller hele huset. Eksperter anbefaler derfor ofte, at man visuelt koordinerer hus, terrasse og have. Men det er ikke et must. Din terrasse er din private afslapningszone, hvor du kan lade dit sind vandre. Så du har mulighed for at designe din udendørs oase efter dine præferencer. Det er kun vigtigt at holde fast i en ensartet stil for at skabe et sammenhængende helhedsbillede. Den valgte terrassestil bestemmer materialet, designet og effekten af ​​de andre designelementer som gulve, solafskærmning, havemøbler, dekoration og mere.

Design terrasse ideer bænk teak havehynder

Havemøbler – hvad der passer bedst?

Ligesom en stue i huset, skal en terrasse også være designet til at være hyggelig og indbydende. Valget af de rigtige havemøbler er baseret på kriterier som funktionalitet, bekvemmelighed, udseende, let pleje og holdbarhed af møblerne. Tendensen går i stigende grad mod møbler, der er vejrbestandige, men også komfortable og tidløst smukke. Ud over den langvarige teak er rustfrit stål, aluminium og vejrbestandig plast på vej op. Mest populære er reserverede naturlige farver, som derefter kombineres med farverige puder og hynder. Havestilen spiller også en stor rolle i søgen efter nye havemøbler. Klassiske eller moderne, luksuriøse eller praktiske havemøbler sæt – hos Kees Smit for eksempel finder du en lang række forskellige stilarter og modeller. Om du vælger en siddegruppe med et bord, en overdådig lænestol eller en smuk træbænk er helt op til dig.

Design terrasse moderne solafskærmning hæk adskillelse

Solbeskyttelse er afgørende

Hvis du vil bruge terrassen på meget varme sommerdage, har du også brug for passende solbeskyttelse. Valget af skyggemuligheder er ret stort. Her skal eksempelvis terrassens placering og installationsvarianter indgå i planlægningen. Vil du have en stabil, permanent løsning? Så ville en pergola eller et permanent terrassedæksel være ideelt for dig. Er en permanent installation ikke ønsket eller umulig? Så skal du kigge dig omkring efter en klemmemarkise, markise eller en parasol.

Tilbehør fuldender det samlede billede

Med den rigtige solafskærmning og de rigtige møbler er terrassen næsten fuldstændig møbleret. Det, der stadig mangler, er de små accenter, der understreger den hyggelige feel-good-stemning. Multifunktionelt og praktisk boligtilbehør bliver stadig mere populært i det udendørs område. Disse er for eksempel: dekorative bakker, taburetter med opbevaringsplads eller hyggelige tæpper. Lanterne, lysende kugler, lanterner og Co. sikrer romantik og stemning på milde sommeraftener.

Vi har opsummeret de vigtigste elementer i terrassedesign her, men i dag er der mange muligheder for dig at designe terrassen individuelt efter dine ideer! Skab din egen oase af velvære!

Billedkilde: Kees Smit havemøbler

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!