15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Teppanyaki fad – Trendy fadgrill fra Japan til en uforglemmelig fest for sanserne

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning eksotiske risretter forbereder purløg grøntsager hjerteform

Ordet “teppan” kommer fra japansk og betyder “tallerken lavet af jern” og “yaki” betyder “grill”. Så med en teppanyaki tallerken kan du konfekt, det vil sige, at du hurtigt kan tilberede kød, fisk, grøntsager eller endda frugt i deres egen juice og fedt. Det er en meget praktisk og alsidig madlavningsmetode, der virkelig kan smage utrolig lækkert. Madlavning på en teppanyaki -tallerken udføres også ved hjælp af en teknik til tilberedning af mad på en flad grill. Dette blev udviklet i Japan efter Anden Verdenskrig.

Teppanyaki fadet – en trend, du skal prøve

teppanyaki tallerken gryde japansk madlavning eksotiske retter fisk smuk præsenteret kok færdigheder demonstrere ild

Stilen fokuserer mere på den sjove måde at lave mad på med internationale ingredienser. Teppanyaki -grill- og teppanyaki -restauranterne bliver mere og mere populære og breder sig hurtigt i hele Europa. I en sådan restaurant sidder gæsterne ved et specielt bord foran en teppan yaki -kogeplade og nyder arbejdet fra en kok, der tilbereder lækre retter i form af et show.

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning eksotiske retter tilberedning af skaldyr metal spatel

Hver kok udvikler og viser unikke bevægelser over teppanyaki -pladen, for eksempel ved at jonglere med produkterne. Det hele er gjort på en sådan måde, at skæring af kød eller ild med lynhastighed næsten altid er en del af programmet. Den store fornøjelse her er muligheden for at indtage varm mad, der vil være klar foran dine øjne i sekunder.

teppanyaki tallerkenrist japansk madlavning eksotiske retter smukt præsenteret løg stablet vulkan

Det japanske køkken rummer mange hemmeligheder og traditioner. En af disse traditioner er teppanyaki -tilberedningsmetoden beskrevet ovenfor. Beundrere af traditionelle asiatiske retter ved, at denne teknik praktiseres i autentiske japanske restauranter og slet ikke er let.

Historien bag teppanyaki fadet

teppanyaki tallerkenrist japansk madlavning eksotiske retter fisk smukt præsenteret kok demonstrerer færdigheder

Som nævnt ovenfor er denne tilberedningsmetode baseret på en åben teppan yaki kogeplade, hvor mesterkokke griller maden lige foran kunderne. Uden for Japan omtales det ofte som “Hibachi”. En teppanyaki -menu indeholder forskellige retter med kød, skaldyr og grøntsager. Det menes, at stilen er opstået efter krigen, da en japansk restaurantkæde, der ville levere amerikanske steakhouses igen, blev et stort hit i udlandet. På denne måde blandes det traditionelle køkken med vestlig smag, hvilket giver dem en unik stil, der er populær over hele verden i disse dage.

teppanyaki fad gryde japansk madlavning eksotiske retter fisk smukt præsenteret kok pandekager dessert arrangeret restaurant

Disse typer kæder blev grundlagt af Misono Steakhaus i Kobe i stil med transportbåndsushi -restauranter. De fleste teppanyaki-restauranter bruger dyre ingredienser af høj kvalitet, så retterne er kun velegnede til særlige lejligheder. Af denne grund indeholder japanske tv -dramaer og film ofte folk med høj social status, såsom politikere eller læger, der nyder teppanyaki som et måltid under forretningsmøder.

teppanyaki fad griller japansk madlavning eksotiske retter fisk og skaldyr forbereder ild slukker paprika grøntsager svinekød vestlig smag

Der er også mange andre lignende former for grillet mad, der bruger en varm gryde som teppanyaki. Okonomiyaki (en krydret pandekage), monjayaki eller yakisoba nudler er to populære versioner af disse. Det var dog steakhouses i Tokyo, der bragte den indbyggede teppan-bordgrill til toppen af ​​restauranterne.

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning eksotiske retter tilbereder fisk og skaldyr slukker ilden paprika grøntsager svinekød forbered dig derhjemme

Siden ankomsten til Nordamerika og Europa har denne metode til at tilberede lækker mad vundet enorm popularitet. Ikke kun lokalbefolkningen, men også mange turister kan lide at prøve teppan yaki -opskrifter. Essensen i denne madlavning er naturligvis at grille på tallerkenen. Der er allerede den ene eller den anden teppanyaki -grill eller moderne madlavningsstationer til installation i dit hjem på markedet. Du kan blande tynde skiver af det fineste kød med forskellige grøntsager eller færdiglavede ris for at opnå en unik smag.

Køb en teppanyaki -grill, og brug den derhjemme

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning tilbered eksotiske retter selv

Enhver, der har rørt ved den østlige kultur og især de asiatiske landes kulinariske traditioner, vil for altid blive fortryllet. Måden at kombinere krydderier, kød og grøntsager gør maden fra øst ekstremt attraktiv. Mens en af ​​de mest populære retter er sushi, har teppanyaki -tilberedningsmetoden lige så mange fordele. En af dem er bevarelsen af ​​alle næringsværdierne for de fremstillede produkter. Denne madlavning er baseret på hurtig bagning. Dette er den vigtigste forudsætning for at holde maden frisk og fuld af vitaminer og mineraler.

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning oksekød bøf drejning metal spatel grøntsager teppan yaki grill forårsløg låg sojasovs kok

Hvis du gerne vil prøve den slags madlavning selv derhjemme, skal du bruge en teppanyaki-tallerken af ​​høj kvalitet. Madlavningsteknologien garanterer lækre, velsmagende, saftige og appetitvækkende retter, der kan være en rigtig godbid for ganen. Så hvis du sætter pris på sund kost, kan du få dig sådan en grillplade til huslige forhold.

teppanyaki tallerkenrist japansk madlavning oksekød bøf grøntsager rosmarin teppan yaki grill kartofler tilberedningsmetode

Du kan bruge enhver form for kød til dette, men for at bevare traditionen er det bedre at bruge typiske fiskespecialiteter. I øvrigt kan du få en god oplevelse med tilberedning af kylling. Dette er yderst nyttigt og smager let og lækkert på teppanyaki fadet. På grund af den universelle tilberedningsmetode kan du også grille svinekød og kalvekød med det. Det er ekstremt vigtigt, at kødet er meget mørt og skæres i tynde strimler eller stykker. Snittet sikrer en ægte smagsoplevelse.

teppanyaki tallerkenrist japansk madlavning oksekød bøf tallerken stykker kød kartoffel teppan yaki grill

For at få en unik smag af kødet kan du marinere det i cirka en time, før kødstykkerne lægges på teppanyaki -tallerkenen. I princippet bruger kokkene sojasovs, men afhængigt af kødtypen kan det være en anden lokal krydderier. Grøntsager er også afgørende. For at forberede dem lækkert og sprødt er det rigtige valg at skære dem i tynde strimler eller skiver. Grøntsagssidefadet kan være alt – courgette, kartofler, aubergine, løg, peberfrugter osv..

 Hvordan og hvilke produkter lægges på en teppanyaki -tallerken?

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning forbereder eksotiske nudleretter serverings tallerken

De populære japanske fisk er ret uegnede til denne madlavningsmetode. Der bruges meget mere kød, der er utypisk for øst, såsom oksekød og kylling. Fisk og skaldyr som muslinger, rejer, krabber og mange andre kan også grilles godt på teppanyaki -tallerkenen. Japanerne bruger sojaolie, som er et typisk produkt fremstillet af pressede sojabønner. Traditionelle japanske fødevarer på teppanyaki fadet omfatter forskellige typer nudler og ris samt tyndt skiver kål.

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning eksotiske retter tilberedning af skaldyr skarp kniv grill gaffel

I hjertet af en teppanyaki -tallerken er den flade, brede kogeplade kendt som teppan, som blev opfundet efter fremkomsten af ​​moderne jernfremstilling. I teppanyaki-restauranter er kogepladen ved bordet, og de friske ingredienser grilles med lidt olie, selvom Shoyu-baserede saucer tilbydes sammen med dips til servering. Kokken bruger metalspatler, en grillgaffel og en skarp kniv til at manipulere produkter.

Teatraliteten foran teppanyaki -pladen

teppanyaki tallerken gryde japansk madlavning eksotiske retter fisk smukt præsenteret kok færdigheder demonstrerer løg vulkan kaster lys

Et centralt aspekt ved teppanyaki -spisning er kokkens demonstration af dynamiske teknikker, der kan få oplevelsen til at ligne middagsteater. Dette omfatter vending af kogte rejer på gæsternes tallerkener, præcis skæring af kød og skaldyr og bagning af løgterninger stablet i form af en vulkan. Mens nogle af de mest prangende middagsshowteknikker bruges sjældnere i Japan end i udlandet, er teppanyaki -kokke i Japan kulinariske eksperter. De arbejder med ædle ingredienser, så du vil helt sikkert nyde en fremragende ret.

Mad og kurser

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning kalvekød japan af høj kvalitet kødstykker kød

Menuen kan variere fra restaurant til restaurant, men de fleste af dem tilbyder et vestligt måltid med et japansk twist. Menuerne starter normalt med en forret (zensai), suppe og salat, efterfulgt af en fiskeret, en kødret til hovedretten, en risret og en dessert med kaffe eller te.

teppanyaki tallerkenrist japansk madlavning eksotiske retter skaldyr fisk smukt præsenteret kok

Aperitifkurset kan indeholde retter som tangsalat eller en frisk fisk carpaccio. Suppen kan variere fra traditionel misosuppe til sæsonbestemte tilbud, såsom kabocha græskar cremet fiskesuppe om vinteren eller kålsuppe med forårsløg om foråret. Frisk assorteret sashimi kan også serveres i begyndelsen af ​​måltidet.

skaldyr

teppanyaki fad gryde japansk madlavning eksotiske retter hummer hummer pænt præsenteret kok arrangere

Til det fiske kursus er grillede rejer og kammuslinger meget populære og giver kokken mulighed for at sætte sit show på teppanyaki fadet. Det er også en god mulighed for at prøve nogle af de bedste japanske fisk og skaldyr såsom hummer, hummer eller Hokkaido sortkål.

bøf

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning eksotiske retter tilberedning af grøntsager oksekød marmoreret vestlig smag

Da teppanyaki repræsenterer de japanske bøfhuse i amerikansk stil, er det ikke overraskende, at kødretter er menuens højdepunkt. Teppanyaki -maden i Japan er den perfekte måde at prøve et af de bedste lokale mærker af oksekød (wagyu). Der er også sorter som Matsutaka, Omi og Kobe oksekød. Den fine marmorering af den japanske bøf bøf imponerer med sin afbalancerede sødme, der aldrig er overdrevent fedtet. Mange lokale restauranter tørrer kødet på forhånd for en mere intens smag.

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning oksekød bøf tilbereder foran kundernes gæster restaurant teppan yaki grill madlavningsmetode

Da hele måltidet er tilberedt ved bordet, kan du være sikker på, at din bøf bliver tilberedt nøjagtigt, som du havde forventet. Nyd det med krydderier som stegte hvidløgschips, forskellige varianter af stensalt, friskkværnet peber, revet wasabi eller kornet sennep.

Ris og dessert

teppanyaki fad tallerken grill japansk madlavning eksotiske retter fisk smukke gaver kok dessert dessert arrangere kaffe te

En risret med risotto eller stegte ris og æg, der braiseres direkte på teppanyaki -tallerkenen, er normalt også inkluderet i menuen. Dygtige kokke kan teste deres færdigheder ved at kaste ægget i luften, vride det med en spatel, før det brydes, og derefter grilles det.

teppanyaki tallerken gryde japansk madlavning eksotiske retter fisk smukt præsenteret kok arrangere dessert dessert

En dessert som sorbet, kage eller kiks med kaffe eller te afrunder dette fyldende teppanyaki -måltid. Dette er forberedt næsten til perfektion. Opnå en aromatisk ekstravaganza og fordyb dig i en kulinarisk perfektions verden. Skab kulinariske lækkerier på teppanyaki -fadet, der vil imponere selv de mest krævende gourmeter.

Previous Post
Indbygget skab med skrå lofter – 36 praktiske designideer
Next Post
Design en Feng Shui -have – tips til planlægning af elementerne