15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design dit terrassegulv med farve – sådan maler du et udendørs tæppe!

male terrassegulvet med farve male gulvtæppet

Det plejede at være mere en funktionel tilføjelse til huset – i dag forlænger det opholdsområdet udenfor. Komfortable møbler skaber et loungeområde, hvor familien kan slappe af udendørs. Udekøkkenet er udstyret med alt det nødvendige, så grill i weekenden bliver en ægte kulinarisk kunst. Spisesalen inviterer dig til at tilbringe glade aftener med venner. Ja, terrassen har meget at tilbyde – så om sommeren kan livet flyttes udenfor. Det stilfulde udendørs område ser komplet ud med et udvendigt tæppe – gulvtæppet understreger designens hjemlige karakter. Desværre er det, der ser godt ud, ikke altid praktisk ud. Tæpper binder støv, pletter er svære at fjerne, og når tæpper først er blevet våde, tager det lang tid at tørre ud. Dette er ugunstigt for overfladen – hvis der opstår vandlogning, kan råd udvikle sig og forårsage skade. Hvis du ikke vil undvære det, kan du male terrassegulvet og male det udvendige tæppe i stedet. DIY -projektet er ret ligetil, og slutresultatet simulerer med succes tæppens udseende.

Design terrassegulvet med maling – mal trægulvet

terrassegulv farve design trægulv maling ideer

Om sommeren bliver terrassen et populært tilbagetog og spiller hovedrollen i det åbne livskoncept for den varme årstid. Dette gør gulvet endnu vigtigere – træ er meget populært på grund af dets behagelige følelse og naturlige farve. Især langvarige eksotiske træsorter kommer i tvivl. Bangkirai planker modstår let varme og frost og er ideel til brug i haven. Træet scorer også med et attraktivt udseende – dets rødbrune farve og attraktive korn skaber en hyggelig atmosfære. Det indfødte lærketræ er også populært – selvom det ikke er så holdbart som eksotiske tropiske træsorter, koster det 30% mindre i sammenligning.

terrassegulv med farve design striber maleri blå hvid

Som ethvert naturmateriale er træ delvist vandtæt. Derfor er pladerne normalt forseglet af producenten eller behandlet med specielle olier – disse påføres derefter igen hvert år. Der kan dog ikke påføres et maling på et lakeret trægulv. Så det første trin er at fjerne den specielle belægning. Ryd først terrassen ud, og rengør derefter gulvet grundigt. Om nødvendigt kan snavs fjernes med en højtryksrenser. Frem for alt er det vigtigt, at overfladen forbliver helt ren til sidst. Skyl derefter terrassen med vand og lad den tørre. Nu kan arbejdet begynde.

Design terrassegulvet med farve – fastgør mønstrene

Skab dit eget terrassegulv med farver

Inden malingen fjernes, bør begrebet defineres. Opret først en skitse og markér alle møbler, plantager og boligtilbehør såsom vaser, statuer osv. På den. Tænk derefter grundigt over farveskemaet og bestem farverne. Til sidst vælges de rigtige mønstre. Farveforbruget kan derefter beregnes ud fra de valgte prøver. Hvilke motiver der vil dekorere terrassen afhænger af flere faktorer. Først og fremmest – hobbygartnerens oplevelse. Begyndere kan vælge stribede mønstre – de er hurtige og lette at anvende. Talrige geometriske mønstre kan også forbedre det udendørs område. De professionelle har et nyttigt trick her – hvis du vælger enkle motiver, kan du eksperimentere med farver og skabe spændende kontraster. Og omvendt – jo mere kompliceret mønsteret er, desto enklere er farveskemaet.

male terrassegulvet med farve orange hvid male gulvbrættet

Den ledige plads er også vigtig – jo mindre tæppet er, jo enklere er designet. Udførlige mønstre klipper en fin figur i stort format. Levestilen bestemmer også mønsteret. Moderne møbler kan let kombineres med geometriske motiver, mens komplicerede naturmotiver (blomster, fugle, planter) passer godt til vintagemøbler og dekorationer..

Den rigtige vandtætte maling kan let påføres på en grundigt rengjort træterrasse. Store motiver (f.eks. Striber, trekanter osv.) Kan markeres på gulvet med klæbende papirbånd. Stencils er normalt lavet til mindre motiver. Med lidt dygtighed kan enhver oprette skabelonen på egen hånd; der er under alle omstændigheder talrige færdige skabeloner tilgængelige på markedet.

Design terrassegulvet med farve – mal betonplader

terrassegulv med farveformet geometrisk mønster betongulv

I modsætning til træ, hvor malingen først fjernes, skal betonen (uanset om udsat beton eller udsat aggregatbetonplader) først forsegles. For at gøre dette kontrolleres overfladen først for revner og derefter grundigt rengjort. Efter rengøring, lad betonen tørre ud, og grund derefter. Påfør et tætningslag på tørt betongulv, og lad det derefter hærde i mindst en uge. Særlige betonglasurer er tilgængelige på markedet – disse holder meget længe og kan påføres hurtigt. I fotogalleriet herunder finder du gulvbelægninger med forskellige mønstre til inspiration.

Design en farverig terrasse

terrassegulve med farvedesign geometriske mønsterideer

Borte er dagene med enkle, ensfarvede terrassedesign. Den eklektiske blanding på billedet ovenfor er meget mere spændende – de dekorative puder er rigt dekoreret med indiske motiver. Sammen med havens pergolas mørke mahogni træ danner de et attraktivt ensemble. Den lave sofa og det træskårne sofabord bringer et strejf af Orienten til haven. Det vintage møbel i midten – det lille grønne sidebord med naturlige motiver tilføjer prikken over i’et. For at betongulvet ikke skulle se kedeligt ud, var det forsynet med geometriske mønstre. Slutresultatet – en charmerende terrasse med sin egen karakter.

Lille, men flot – design en boho chic terrasse

terrassegulv med farvedesign boho chic møbler

Absolut bevis på, at ikke kun rummelige terrasser kan tilbyde nok plads til dekoration. Statuer, skulpturelle sideborde og plantager på en stensokkel skaber et stilfuldt arrangement på den lille terrasse. Selv i et begrænset område bør pejsen naturligvis ikke mangle – selvom den er i et lille format. Glade farver, naturlige motiver, dyremønstre og naturligvis mange eksotiske planter giver udeområdet et stænk af farve. Terrassen i boho -look fuldendes af det monokrome gulv. De sorte og hvide striber står i kontrast til de farverige motiver på pyntepuderne og giver en vis designfrihed. De enkle striber smelter også harmonisk sammen i traditionelle og moderne opholdsrum.

Design terrassegulvet med farve – maritimt farveskema

terrassegulv med farve design sorte og hvide striber røde accenter

Den maritime udsmykning får os til at drømme om eksotiske øer og fjerne lande. Det røde, mørkeblå og hvide farveskema skaber en glad atmosfære ved havebordet og byder gæster ombord velkommen. Foldestolene i bambus krydrer arrangementet. Hynderne med strikkede ankerpresser, brødkurven i rotting og lyset midt på bordet er særligt attraktive. Da striberne som hovedmotiv stærkt kendetegner udseendet, skal de naturligvis ikke mangle på gulvet. De er ikke kun et rigtigt blikfang, men opdeler terrassen optisk i to områder – den udendørs spiseplads og sofabordet ved siden af.

Design en klassisk terrasse i et monokromt look

terrassegulv med farveform tegning monokrome trekanter

Det sort / hvide farveskema giver terrassen et klassisk udtryk. Du behøver ikke at investere i dyre vintagemøbler for at få udendørsområdet til at se stilfuldt ud. I dette tilfælde træder siddegruppen i baggrunden og overlader scenen til gulvbelægningen. De geometriske mønstre kan fastgøres til den udsatte beton ved hjælp af en trekantskabelon. Bare mal terrassen med hvid først, lad den tørre og derefter male de sorte motiver. Hvis du ikke stoler på dig selv til at designe hele terrassegulvet med farve, kan du kun dekorere kanten med motiverne i stedet.

Pift den minimalistiske terrasse op

terrassegulv med farveform blå mønster pergola

Enkle former, klare linjer, et subtilt farveskema – i den minimalistiske livsstil gælder den gyldne regel: “Less is more”. På et tidspunkt begynder teakmøblerne, det udsatte betongulv og træpergolaen dog at se kedelige ud. De mauriske mønstre på gulvet løsner det strenge overordnede billede og tilføjer designet en frisk note og giver det ydre område karakter lynhurtigt.

terrassegulv farve design maleri orientalsk mønster

I øvrigt kan enklere mønstre vedhæftes med et stempel – dette skaber et spændende patchwork mønster i hvidt og blåt. Simpelthen perfekt til poolområdet eller til terrassen ved siden af ​​havedammen.

terrassegulv farve design maritime ideer

Møbler lavet af bambus, duftende planter og selvfølgelig det hvide og blå farveskema bringer den strandfølelse ind i din egen have. Strimlerne på gulvet kan fastgøres på ingen tid. Vores tip – en minimumsbredde på 30 cm forstørrer visuelt terrassen og får den til at se mere rummelig ud. Derudover kan både store møbler og lille tilbehør præsenteres bedre på store strimler.

Design dit terrassegulv med farve – et vintage touch i haven

terrassegulv farve design vintage møbler indretning ideer

Træmøbler med flisemaling, vægdekorationer af drivved, vandkande i stedet for urtepotter – vintage -terrassen viser fundne genstande fra loppemarkedet. Det subtile farveskema lader teksturer, stoffer og materialer komme i forgrunden. Sædet udenfor kan være så hyggeligt. Selvfølgelig passer betongulvet på en eller anden måde ikke til konceptet – i hvert fald ikke med den ubehandlede overflade. Men hvis det er forsynet med stilfulde mønstre, forfalsker det med succes tæppens udseende.

terrassegulv farve design orientalsk flisemønster

Retro -motiver skinner i hvidt og blåt i loungeområdet. Især i designs med møbler i almindelige farver gør mønstrene deres store entré. Du skal bruge mindst en weekend til projektet på billedet ovenfor – mest af alt er tålmodighed påkrævet. Fordi den præfabrikerede skabelon gør opgaven meget lettere. Del området op – så hele familien kan deltage i projektet. Vores tip – mal kun en del af terrassen som en test i begyndelsen – på denne måde kan du korrekt vurdere, om det valgte design virkelig er egnet.

Design dit terrassegulv med farve – shabby chic

terrassegulv farve design vintage deco møbler diy

Selvom malingen flager af med tiden, skærer “tæppet” stadig en fin figur på den lurvede, chikke terrasse. For at det virkelig holder i lang tid, skal farver vælges i overensstemmelse hermed til udendørs brug. Det er også tilrådeligt at tilpasse dets dimensioner til det ledige ledige rum. Stole, taburetter og små sideborde flyttes altid frem og tilbage, og gulvet er ridset. Under alle omstændigheder, i eksemplet vist ovenfor, er udseendet endda ønsket. For i modsætning til vintagestilen, hvor møbler og dekoration virkelig er gamle, er shabby chic møbler masseproduktion. Patinaen efterlignes med specielle maskiner. Slutresultatet ligner forvirrende på originalen – møblerne kan næsten ikke skelnes fra antikviteter.

terrassegulv farve design sort og hvid maling trægulv

Terrassen i monokrom udseende byder på mange designmuligheder – det neutrale farveskema danner den perfekte baggrund for attraktive dekorationer. Accenter sættes med duge, blomster og lanterner. På den måde kan den udendørs spiseplads omdesignes igen og igen – ideen er perfekt til singler, der kan lide at invitere venner til middag. Du vil overraske dine gæster med et nyt arrangement hver gang. Og de sorte og hvide striber på trægulvet skjuler den allerede falmede træfarve og lader terrassen skinne i ny pragt. Derudover er det malede gulvbelægning ret let at passe – især praktisk, for hvem har egentlig lyst til at rengøre og smøre terrassen grundigt efter en lang arbejdsdag?.

Design terrassegulvet med farve – marokkanske mønstre 

terrassegulv farve design orientalske motiver træ siddeområde

Stilfulde marokkanske mønstre bringer en feriefølelse til haven – men for at de kan fascinere med deres eksotiske charme i lang tid, spiller den rigtige pleje om foråret en afgørende rolle. Når betonpladerne allerede er blevet dekoreret med detaljerede motiver, vil spørgsmålet om rengøring opstå senest næste forår. Kemiske midler er kun mulige under visse omstændigheder – men du skal helt sikkert søge råd om dette, for nogle kan fjerne farven. Højtryksrensere kan angribe den følsomme overflade af de udsatte betonplader. I den næste vinter vil der dannes små revner, der kun kan repareres med store vanskeligheder. Den bedste måde at gøre dette på er at rengøre betonoverfladen med sæbe – du skal regne med en vis indsats.

Design dit terrassegulv med farve og vedligehold det ordentligt

terrassegulv farve design belægningssten dækker dekorere

Uanset om det er almindeligt eller med ornamenter – hvis du vil designe dit terrassegulv med farver, har du mange designmuligheder at vælge imellem. Det er vigtigt at rengøre og forberede overfladen – lakken slibes af på træ, omvendt på betonplader – glasur påføres. Først derefter kan mønstrene fastgøres til gulvet ved hjælp af en stencil. Frem for alt er det vigtigt, at du er tålmodig og derefter beskytter terrassen mod regn og snavs, mens den tørrer. Yderligere pleje afhænger af gulvbelægningen – træ kræver normalt ingen yderligere pleje, beton skal rengøres grundigt med sæbe en gang om året.

terrassegulv farve form mørkeblå hvid sort

terrassegulv farve form palmer eksotisk dag seng have

terrassegulv farve form cirkel maling striber grøn

terrassegulv farve design hus indgang dekorere rattan havebænk

terrassegulv farve form vinterhave striber maling

terrassegulv farve design tegning naturmotiver

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!