15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Travertinplader til din terrasse – elegante og stilfulde gulvbelægninger til udendørs

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor design af terrasseskabelse

Når det kommer til at planlægge smukke sommerbegivenheder i dit hjem, er design af terrassen med travertinplader en meget velegnet mulighed. Uanset om du er vært for en grillaften i kvarteret eller en fødselsdagsfest for dine børn, kan du optimalt nyde det varme vejr og den friske luft med en stilfuldt møbleret baggård. Hvis du vil gå ud over standarderne for designmuligheder for dit udendørs område, bør du investere i travertinstenens styrke og attraktivitet. Disse fantastiske brolægger er alsidige nok til at blive brugt i en række forskellige designstile, men tåler også vejret gennem årene. I denne guide har vi sammensat nogle inspirationskilder til dig, der perfekt kan harmonisere med indretning af travertinplader i dit terrasseområde.

Forskel mellem travertinplader til indendørs og udendørs brug

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udvendigt design have sydvest design pejs

Travertinplader og fliser er meget populære i disse dage og et meget almindeligt alternativ til marmor til gulvbelægning på terrasser, udendørs køkkener, hyggelige siddeområder, vandelementer og pejse. Men inden vi går ind på emnet, vil vi introducere dig til de vigtigste fordele ved travertin til det fri.

Hvis du har hørt om det før, kender du sikkert allerede nogle af fordelene ved denne kalksten til indretning. Fra gulve og vægge til brusekabiner og pejse – travertinpaneler giver holdbarhed og elegance til ethvert rum. Du kan naturligvis også bruge det alsidige materiale udenfor.

Egenskaber ved travertin

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udvendigt terrassedesign

Mens travertin behandles til tynde fliser indendørs, varierer travertinpladerne til terrassen i tykkelse. De kommer i de samme smukke farver og kan endda tjene som en fejlfri gulvbelægning på kanten af ​​en pool. Travertin er en kalksten med en pockmarkeret overflade, der giver den sin karakteristiske, naturligt kaotiske tekstur.

Inden vi giver dig detaljerede oplysninger om travertinplader, ville det være nyttigt at have en idé om, hvad klippen er lavet af, og hvordan den er skabt. Travertin er en natursten, der deponeres fra geotermisk opvarmede varme kilder. Det er en type kalksten, der dannes på grund af det hurtige henfald af calciumcarbonat. På grund af dette findes travertin i nærheden af ​​mineralske kilder. Nogle mennesker vil hellere kalde det kalksten. Alligevel ville det være en meget snæversynet tilgang bare at navngive denne sten på den måde. Hvis vi skal være tekniske og ekstremt specifikke, så kan vi henvise til travertin ved sit rigtige navn, som er calciumcarbonat.

Travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrassedesignsti

Italien er kendt for dette, så det er ikke chokerende, at selve ordet er en afledning af det italienske ord “travertino”. Dens navnebror er også oprindelsen til Tivoli, et kvarter nær Rom. Så hovedformålet med travertin er i konstruktionen, hvor klippen længe har fungeret som byggemateriale til templer, bygningskomplekser og forskellige monumenter. Travertinplader kan ses i asfalteringen af ​​terrasser, gårde og havestier. Et eksempel på en bygning, der har stået sig over tid, er Colosseum i Rom, som også er lavet af denne hårde sten. Andre bemærkelsesværdige bygninger, der bruger traventin, omfatter Europas længste palads-Burghausen, Colonnade på Peterspladsen i Rom, Sacré-Cœur-basilikaen i Paris, Getty Center fra det 20. århundrede i Californien og Shell-huset i Berlin.

Porøsitet

travertin fliser terrasse elegant stilfuld holdbar porøs gulvbelægning udvendig porøsitet

Travertin er en sedimentær sten, der i modsætning til vulkansk sten, der dannes i jorden og er ekstremt hård, dannes ved bundfældning af mineraler og organiske stoffer. Hvad dette betyder i forhold til gulvbelægning – blødheden af ​​travertinpladerne gør dem porøse. For at afbøde dette er hullerne i fabrikken fyldt med harpikser, der blander sig med strukturen og er svære at se.

levetid

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terræn design stenbrud

Imidlertid påvirker travertins porøsitet ikke dens udholdenhed. Naturstenens slidstyrke får en vurdering på 3 på en skala fra 1 til 10. Denne kendsgerning gør den til en stabil mulighed under forskellige forhold. Med hensyn til hårdhed rangerer travertin lige bag marmor. Ikke desto mindre er det en sten, der er mere holdbar end de fleste gulvbelægninger såsom træ, laminat, vinyl eller keramik.

Typer af belægning af travertinpladerne

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udvendigt terrasse design have blank forseglet

I sin naturlige tilstand er travertin groft struktureret. Poleringen ændrer sin karakter, hvorved stenens patina pludselig ser anderledes ud. Farverne fremstår stærkere, og det samlede billede bliver rigere. Derudover afspejler en blank overfladebehandling lyset fra rummet mere end børstet travertin. I sidstnævnte behandles overfladen med stålbørster for at gøre den flad og mat. Derudover afrundes hjørnerne og kanterne forsigtigt ved at bruge en maskine til at tromle stenen med andre sten. Tumbled sten har et antikt udseende og giver god vejgreb til udendørs overflader.

Installations instruktioner

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udendørs terrasse design havekonstruktion flytte

Udenfor kan du enten lægge travertinplader tørre i et sandbund eller dække dem med mudder, dvs. med mørtel på en betonbase. Stenplader skal placeres så tæt på hinanden som muligt, med afrettede kanter, der sikrer minimale samlinger mellem dem. Du kan klippe kalkstenen med en konventionel elektrisk sav. I applikationer med tørt sæt bevæger sandet sig mellem brolæggerne efter det hærder.En nyere metode er at feje polymert sand ind i samlingerne. Dette er en kombination af filtreret, størrelseskalibreret sand og polymere klæbemidler. Når du sprayer tingene med vand, blødgøres klæbemidlerne først og bindes derefter med sandet, hærder og binder det sammen på samme tid.

Anvendelsesområder og fordele ved travertinplader

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrasse design have sydvest udendørs indendørs

Der er mange steder, som husejere sætter natursten udendørs. Nogle af de mest populære udendørs byggeprojekter omfatter terrasser, indkørsler, fortove, havestier, udendørs trapper og brandgrave. Brug af travertin er en fantastisk måde at bringe komforten og skønheden i et indendørs rum udenfor. Dette materiale er i øjeblikket meget populært over hele verden. Der er intet som at gå ind i din have for at fordybe dig i et afslapningsområde, der minder om din stue eller køkken.

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor gårdhave design have baggård

Ligesom fliser har travertinplader mange egenskaber, der gør dem til et ideelt valg til udendørs renoveringer. Denne type kalksten er frost- og varmebestandig, hvilket betyder, at vinterkulden og sommervarmen ikke kan skade den. Derfor er travertin en passende mulighed for indkørsler. Desuden har travertinplader en skridsikker overflade, hvilket gør dem perfekte til poolområdet. De er gode til det, da vand sandsynligvis vil sprøjte, og folk vil gå rundt. Derudover bliver disse tallerkener ikke gloende varme i sommermånederne, når du er barfodet i haven eller ved poolen.

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrassedesign havefarver

Som nævnt ovenfor er travertinpaneler også holdbare og vil ikke falme eller erodere over tid. Din investering vil være langsigtet, og der er ikke meget du skal gøre for at få din overdækkede terrasse til at se ny ud. Vask nu og da med en slange er virkelig alt hvad du behøver som pleje eller vedligeholdelse. I nogle lejligheder eller huse er travertinpanelerne forseglet. Dette sikrer, at de ikke er forurenet med motorolie eller andre væsker, der er vanskelige at fjerne.

Designmuligheder med travertinpaneler

travertinplader terrasse elegant stilfuldt slidstærkt porøst gulv udenfor terrasseskabningsdesign

Markedet tilbyder en bred vifte af travertinplader, der kommer direkte fra stenbruddene. Du kan finde produkter af høj kvalitet til overkommelige priser, hvor mange størrelser opfylder branchestandarder til udendørs brug. De forskellige designs, teksturer og farver opfylder ethvert behov. De naturlige mønstre af travertinpanelerne gør dem unikke, hvormed du kan skabe et virkelig eksklusivt design til din terrasse. Den brede vifte af farver, fra neutrale toner til rige nuancer, giver dig mulighed for at eksperimentere og komme med kreative ideer til din terrasse. Fremhæv dit udendørs landskab ved at skabe en kontrastfyldt atmosfære med en kombination af forskellige farver og mønstre eller ved at skabe iøjnefaldende geometriske former. Alternativt kan du vælge enkelheden i de harmoniske motiver. Dette tema er muligt med en enkelt stentype, og du tilføjer din egen personlige flair.

Rustik italiensk

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrassedesign italiensk design vinflaske

Uanset om du kommer fra en stor italiensk familie eller bare er beundrer af middelhavsarkitektur, kan travertinplader ideelt efterligne den rustikke italienske æstetik på din terrasse. Vælg varme nuancer som lysebrune, så stenene afspejler stilarterne i Toscana og den nordlige halvø. Det italienske design er ofte baseret på traditionelle træelementer. Derfor kan du forbedre udseendet på din terrasse med vintage udendørs møbler. Havestole og borde med udsøgte dekorative elementer kan tiltrække opmærksomhed, som var de gået ned i mange generationer. Med autentisk middelhavskøkken og en god flaske vin vil du føle, at du er ved kysten af ​​Middelhavet.

Sydvest fusion

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrasse design have sydvest design

Det amerikanske sydvest er en smeltedigel af kulturelle påvirkninger. Nybyggere, indianere og spansk kolonialisme fra Mexico har modelleret det overordnede arkitektoniske billede der på en unik og meget effektiv måde. I betragtning af de lyse, varme farver, der udgør livskraften i ørkenlandskabet i denne region, ville travertinpladerne være en god tilføjelse til et sydvestligt design til dit udendørs område. Derudover kan du have møbler og belysning, der er forsynet med mørke smedejerns accenter og har et udtalt spansk præg. Flerfarvede, håndvævede tæpper passer godt til dette og vil øge interessen for rummet markant. For at afrunde det kan du tematisk afslutte designet med kaktusser og sukkulenter.

Nautisk attraktion

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrassedesign nautisk design

Hvis du altid har ønsket at ligge på sandstrandene ved en kyst, bør du måske overveje at tilføje et nautisk tema til din terrasse eller baggård. Med travertinpaneler som grundmateriale kan du tilføje alle former for akvatiske accenter og dekorationer. Fra fiskenet til forankrede bøjer, årer og skaller, kan du afspejle charmen ved det marine habitat.

travertinplader terrasse elegant stilfuldt holdbart porøst gulv udenfor terrassedesign rustikt italiensk design

Så forhåbentlig er vi af samme opfattelse, at du kan indrette din terrasse såvel som dit interiør. En stilfuldt designet have eller udendørs område er den perfekte baggrund for et statelig hjem og ofte endda hovedtræk ved et hus. Travertin er et ideelt gulv til enhver terrasse i denne henseende, og dets overdådige, klassiske look giver en følelse af raffineret charme.

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!