15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

13 ideer med kaktus og sukkulenter til et letplejet havedesign

kaktusser og sukkulenter ideer havedesign letplejet-aloe-sten-lodret

Alle kaktusser er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktusser. Hvad er forskellen mellem de to? Bliv ikke forvirret – uanset hvad de kaldes, er mange kaktusser og sukkulenter lette at plante sammen i haven, fordi de deler lignende egenskaber.

Særegenheder ved kaktusser og sukkulenter

kaktusser og sukkulenter ideer havedesign-letpleje-aloe-sten-vejsiden

Disse planter er modstandsdygtige over for næsten alle vejrforhold, især høje temperaturer, stærkt sollys eller kolde og våde forhold. Dette gør dem til et passende valg for dem, der ikke har tid nok til omfattende vedligeholdelse af haven. En reserve af vand ophobes i deres kødfulde blade og stilke, som holder dem i live i dårligt vejr. Biodiversiteten af ​​kaktusser og sukkulenter er enorm, og de adskiller sig i højde, modstandsdygtighed over for kulde, farve, løv og dekorative effekter. Klimaet i de vestlige lande kræver, at du køber frostbestandige og hårdføre kaktusser og sukkulenter, hvis du vil dyrke dem udendørs. De kan bruges i mange haveområder takket være følgende egenskaber:

  • Kaktusser og sukkulenter er ikke krævende – disse planter er meget tilpasningsdygtige og derfor en ideel variant til områder, der er vanskelige at få adgang til, og som du vil gøre smukke. Disse planter kræver ingen særlig pleje, og du kan bruge dem til at opnå interessante dekorative effekter i havedesign.
  • Hurtig vækst – Hvis du vil have din have til at se godt ud på kort sigt, så er kaktusser og sukkulenter helt sikkert de rigtige valg. De udvikler sig meget hurtigt og spredes over store områder i kort tid.
  • Lavt rodsystem – dette er en af ​​grundene til, at kaktusser og sukkulenter bruges som biologisk materiale i konstruktionen af ​​lodrette og taghaver. Takket være den store mangfoldighed af arter kan du opnå interessante kompositioner, der er dynamiske i højde og farve.

Hvis der er en hurtigt voksende tendens til at arrangere planter, er det kaktuserne og sukkulenterne. Med nogle gode eksempler viser vi dig, hvordan du kan bruge disse planter i havedesign. Følgende forslag og tips hjælper dig med at blande og matche forskellige typer kaktusser og sukkulenter.

Terrasseret klippehave

kaktus saftige ideer havedesign-letplejet-terrasser

Blandede materialer som sten, metal og træ samles for at skabe en stærk struktur og moderne udvendigt design i denne have. Kaktusser og sukkulenter, såsom denne aloe, giver et skulpturelt look, der komplimenterer de rene linjer i moderne arkitektur.

Have med genbrugselementer i et retro -look

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letplejet-retro-look

Det ligner, at kaktus og sukkulenter føler sig hjemme, når de vokser ved siden af ​​byskilte, metaldele og gammelt skrald fra loppemarkedet. I denne eklektiske gård er gamle dele kreativt redesignet. Krukke med potte og sukkulenter fylder haven med pulserende grønt liv, og et skævt spejl får det lille område til at se stort ud.

Kombination med farvet baggrund

kaktus-sukkulenter-ideer-havearbejde-let-pleje-baggrund-væg

Bring en levende nuance til en ydervæg, et haveskur eller et hegn, og plant et bed af stikkende kaktusser og sukkulenter foran det for at vise deres smukke former frem. Eksperimenter med varme, smagfulde farver eller med blå for at få plantens grønne og sølvfarvede farver frem. Sigt efter en blanding, der består af store slanke og korte pigge planteformer. Hvis du ikke vil male væggen, kan du i stedet hænge et matchende kunstværk – det kan fjernes, hvilket gør det ideelt for lejere.

Forsænket have

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letplejet-nedsænket have

Dette stejle og terrasserede havedesign bruger et vanskeligt nedsænket rum. Kaktusser og sukkulenter skaber et moderne udseende, der passer godt til en have i storbyen og samtidig vokser let.

 Kaktusser og sukkulenter i den kunstnerisk designede gårdhave

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letplejet-skulpturelt

Spil kunstnerisk med de høje kaktusser ved at kombinere dem med andre sukkulenter og skulpturelle objekter. Prøv at skabe denne type havedesign i en lukket gård eller forplads – hvor som helst du kan nyde udsigten indefra.

Sukkulenter som rindende vand

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-let-pleje-flydende-vand

I dette design kan man se en fantasifuld indsats fra en stor lerkrukke. Designet skaber en illusion af vandfald, der strømmer ud af plantemaskinen. En perfekt variant til udendørs i ørkenlignende stil. Arrangementet kan let oprettes ved at plante kun en type kaktus eller saftige i jorden.

Kaktusser og sukkulenter på kanten af ​​huset

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letpleje-aloe-sten-side-side

Denne præsentation af planter på kanten af ​​huset er en virkelig kreativ variant, som en sidekant tages i brug med. Der er ingen kunstvanding her, og bunddækket med glatte sten er ganske tilstrækkeligt. Et sådant design skaber et behageligt syn og er en praktisk måde at optimere rummet i haven eller ved siden af ​​husvæggen. Valget af kaktus og sukkulenter og deres farve, størrelse og form er helt op til din egen smag. Dette arrangement fungerer til en flerfarvet tilgang eller til et enkelt farveskema.

Kaktushave i betonsten

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letplejelige-betonsten

Hvis du har nogle betonsten, kan du arrangere et dejligt lille hjørne i baghaven med kaktusser og sukkulenter. Gør din have til husets højdepunkt med lidt kreativitet. Placer blokkene i etaper og fyld dem med jord. Læg derefter kaktusser og sukkulenter efter eget valg i hver betonsten. Omgiv blokkene med små voksende aloes, og glem ikke at tilføje nogle hængende planter for en bedre visuel effekt.

Din egen hængende have

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letpleje-lodret

Lodret havedesign bliver stadig mere fantasifuldt, og dets alsidighed er værdsat godt i murede haveområder. Når en sådan skabning hænger foran en malet vægbaggrund, og kontrasterende kaktusser og andre smukke sukkulenter tilføjes, har du garanteret et gennemført innovativt koncept til dit hjem.

Opret havbunden med kaktusser og sukkulenter

kaktus-sukkulenter-ideer-havedesign-letplejet havbund

Dette havedesign er særligt velegnet til mellemstore værelser i baghaven. Brug glasbeholdere eller glaskugler, der kan lyse stien op om aftenen. Store sten danner en baggrund, der får din havbund i haven til at se mere autentisk ud. Dine gæster kan tage et dybt dyk for at observere smukke kaktusser og andre sukkulenter.

Da kaktusser og sukkulenter let passer ind i plantager, lodrette haver og vigtigst af alt containere af enhver art, har deres voksende popularitet i disse dage sat dem på niveau med den meget eftertragtede mini-have. Der er stort set ingen plantebeskyttelse eller vanding påkrævet til denne afgrødetype, og der er former og størrelser, der passer til enhver smag i butikken eller tilgængelig online.

kaktus-sukkulenter-ideer-havearbejde-let-pleje-aloe

Previous Post
Idé til soveværelser – 105 møbler i naturlige farver
Next Post
Dyrkning af hvide asparges i haven – tips til plantning og pleje