15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af en have på en bjergskråning – 28 ideer til brug af bjergskråningens placering

have på skråningen skabe romantisk design terrasse græsplæne bænk

Hvem en Opret en have på en skråning bør overveje et par ting. For eksempel oprettelse af terrasserede niveauer, sikring af niveauerne, deres design og plantning. Efter omhyggelig planlægning og omfattende jordarbejde kan bjergskråningsejendomme se perfekte ud og være perfekt brugbare. Denne artikel fortæller dig, hvilke elementer der kræves, og hvordan dette design kan se ud.

Design en have på en skråning – sikre niveauer

have på skråningen form trapper terrasser sten seng

Hældningen på skråningen bestemmer, hvor meget indsats og omkostninger du skal investere i at designe skråningshaven. Du behøver naturligvis ikke at ansætte et specialistfirma med en gravemaskine på en lille skråning. I en have på en skråning er der dog altid risiko for jordskred, så hældningsbeskyttelse skal altid komme først. Hvis du administrerer flere niveauer, skal du også sikre dem godt bagefter. Vægge, gabioner, palisader eller betonplader understøtter jorden ved foden af ​​skråningen. Hvis hældningen er meget stejl, skal du sikre disse støtteelementer med betonfundamenter. Bunddække som periwinkle, perikon, tranefugl eller fed mand kan forhindre jorden i at glide på små skråninger.

Design en have på en skråning – idé til forhave med sukkulenter

have på en skråning form kaktus palmer planter hus (hus) facade

Med en terrasse skabes forskellige områder, der kan designes og bruges individuelt. Forbind disse områder med trapper i træ eller natursten. Skrå overflader er svære at bruge til at sidde og ligge, fordi møblerne er skæve og vaklende, men det er ideelt til plantning. Letplejede stauder, træagtige planter, vilde hække og buske kan passe godt ind i din bjergskråningshave. Enkle beplantninger med lige linjer og enkle former ser særligt godt ud i den moderne have.

Hældning til vandfald

have på en skråning design dam bygge vandfald planter graeser

Du kan også gøre en vidunderlig brug af en skråning ved at integrere en dam. Her er dammen ganske enkelt opdelt i to områder. Den ene på den øverste terrasse og den anden herunder. Begge er derefter forbundet med en vandfunktion – hvis trinnet er stejlt, kan der vælges et vandfald. Hvis skråningen gradvist falder, kan der også bygges en længere å. Glem ikke den rigtige plantning rundt omkring for at skabe et naturligt look. Ideen kan selvfølgelig også bruges til minimalistiske haver. Så skal kun damstil og beplantning koordineres med minimalismen.

Sæder på skråningen

have på en skråning design niveauer sten fliser væg

Eller hvad med nogle siddepladser? Disse opstår hurtigt langs en støttevæg og kan gøres særlig behagelige med noget polstring. Afhængigt af skråningens højde kan flere sådanne bænke bygges i forskellige højder. Det er den bedste forudsætning for dit personlige amfiteater, er du ikke enig? Denne idé til at skabe en have på en skråning er også fantastisk velegnet til udendørs biografaftener. Du kan næsten ikke vente på sommeren.

Hældning beplantet med græsser

bjergskråningshave niveauer definerer støttemuren sten prydgræsser

Du har allerede bemærket, at du har en lang række plantearter til rådighed til plantning på skråninger. Beslut, om du foretrækker grønne eller blomstrende arter eller kombinerer begge varianter. Græsser er et must for moderne havedesign og kan plantes hist og her, såvel som her, frodige og tæt sammen. Bunddække fås i mange forskellige farver, så skråningen med den rette planlægning kan omdannes til en blomstrende oase året rundt. Stedsegrønne planter forskønner også haven om vinteren og er derfor også værd at overveje.

Understøtter til skråningen

hus forhave bjergskråning design ideer prydplanter græs

Støttevæggene kan også udformes efter ønske. Ofte bruges murværksdesign lavet af mursten eller natursten. Men selv enklere varianter som vægge med monokrom gips er meget attraktive. Det er særligt let at arbejde med gabions, som også kan fyldes med en lang række materialer. Udover sten kan mange også lide glas eller endda træ som fyldmateriale.

Design af en have på en skråning – plantning af sletter

skråning have design trapper sten plante aloe plante

Hvis du gerne vil have, at støttemuren tilpasser sig særlig godt til din have og vegetationen, skal du blot plante eventuelle hækplanter foran den, som du skærer regelmæssigt og efterlader i højden på støttemuren. Det ser ud til, at skråningen virkelig understøttes af hækken. Da væggen ikke længere er synlig dengang, er det ikke nødvendigt at tænke på et dyrt materiale eller en særlig beklædning. Almindelig beton er tilstrækkeligt. Nogle trapper kan også være en fordel, så skråningens individuelle niveauer let kan nås. Disse er også let integreret i skråningen. Hvis der er et mindre antal trin, er rækværk ikke engang nødvendige.

Prydgræsser og buske

skråning haven trapper ideer plantning prydplanter

Skab en subtil eller frodig vegetation, der ligner dem, der findes i det store udendørs. På den ene side er det et spørgsmål om smag, og på den anden side afhænger det også af havestilen generelt. Behovet for pleje bestemmes ikke kun af antallet af planter. Typen af ​​bjergskråninger har også stor indflydelse på dette, fordi der er mange typer, der klarer sig med lidt vand, men også dem, der skal vandes dagligt, som ikke alle har tid til. Alternativt kan vandingssystemer naturligvis installeres for at gøre arbejdet for dig.

Jorddæksler forhindrer jordskred

bjergskråning have støttemur sten bunddækning plantning

Bortset fra støttevæggene sikrer skråningsanlæggene også, at jorden forbliver stabil på skråningen, og at et jordskred forhindres selv i kraftig regn. Årsagen til dette er deres rodsystem, som krydser jorden i de øvre områder som et netværk og dermed sikrer det. Så hvor meget du skal spare med planterne afhænger af forskellige faktorer, herunder hældningsvinklen. Du bør rådføre dig med en ekspert. Måske kan de nødvendige oplysninger også gives til dig i isenkræmmeren.

Få bygget støttemure

bjergskråning have middelhavsstil støttemure sten trapper

enkelt og moderne

bjergskråning placering placering brug niveauer metal beskyttelse bunddække

let gradient

Opret en have på en skråning hus brug terrasse ideer

designe forskellige områder individuelt

bjergskråning have pool solterrasse liggestole støttemur

fremstår naturligt

Opret en have på en skråning ideer terrasserende stenbrud sten støttemur væg prydplanter

skråning haven niveauer design ideer plante prydplanter

have middelhavs flair pejs plante prydplanter

Opret en have på en skråning. Moderne ideer på en skråning, trapper, terrasser, niveauer

Opret en have på en skråning idéer til at plante moderne sikker beton

have bakke brug plantning ideer stenmur

Opret en have på en skråning moderne terrasser trapper lodret grønt

have på skråningen ideer terrasser plantning bunddække

have skråning ideer skråning sten niveau sikkert prydplanter

Have på en skråning design moderne ideer betonmure græs

have skråning design ideer sten trapper bunddække ziergraeser

have skråning design ideer middelhavsstil græs buske pool

have skråning design idé skråning trapper plantning sten støttemuren niveauer

Have på en skråning designideer græsser metalniveauer støttemur

Previous Post
Idé til soveværelser – 105 møbler i naturlige farver
Next Post
Dyrkning af hvide asparges i haven – tips til plantning og pleje