15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips til pleje af påskeliljer i haven og i urtepotten

Påskeliljer i sengeplejen i det forårsblomstrende sted

Blandt forårsblomsterne er påskeliljer meget populære. Dens gyldne gule blomster bringer solen ind i vinterhaven. De lugter meget intens og kræver lidt vedligeholdelse. Narcissus -arten er hjemmehørende på den iberiske halvø. Der er to arter hjemmehørende i Tyskland: stjerne påskeliljen, der vokser i de vestlige Alper, og den gule påskelilje (Narcissus pseudonarcissus). Den blomstrer normalt omkring påske, og derfor er den også kendt som påskeliljen. Begge arter er truet som vilde planter. Der er over 50 sorter på markedet, som er forskellige i højde, blomstringstid, blomsterstørrelse, farve og form. Uanset hvilken type du vælger til din have – de formidler klart det smukkeste budskab: vinteren er endelig forbi. Uanset om det er i grupper i blomsterbedet eller som en stjerne i en urtepotte i vindueskarmen – påskeliljer sætter dig altid i godt humør og er perfekte som blomstrende dekoration. I denne artikel finder du nyttige tips om Pleje af påskeliljer!

Korrekt pleje af påskeliljer i haven

Narcissus blomstrende arter egnet til naturalisering blomsterbed

Farvespektret på forårsblomstrerne varierer fra hvid til gul til lakserosa. Den lysegule eller strålende hvide vækker et forårsstemning og fylder lokalerne med en frisk forårsduft. Det rigtige Pleje af påskeliljer er afgørende for de blomstrende farver i haven.

Påskeliljer trives på en våd græsplæne, der klippes regelmæssigt. En velforsynet, frisk jord er vigtig. Plant ikke påskeliljer og løgplanter sammen. Påskeliljer går godt med rhododendron. Selv sorter, der kommer fra Middelhavsområdet, tåler bedre løst jord med god dræning.

Det ideelle sted for påskeliljer i haven

Forår blomstrende jord våd optimal sted-have placering

Plantet en gang i efteråret, vil påskeliljer blomstre igen hvert år. Storblomstrede påskeliljer elsker solrige til delvist skyggefulde steder og kan klare enhver jord uden vandlogning. Når du planter påskelilje -løgene, skal du sørge for, at løgene ikke rører hinanden i gryden. Det er bedst at plante dem i to lag – det ene oven på det andet og lidt forskudt.

Plantning af krokus i en blomsterpotte – hvad skal man overveje, når man plejer det?

Dahlia tips – plantning, pleje og overvintring af sommerblomstrerne

Korrekt pleje af planter – almindelige problemer og årsagerne til dem

At få påskeliljer til at blomstre i haven

tips haveplantning påskelilje løg blomster placering vanding

Påskeliljer føler sig meget godt tilpas mellem engbuske som forblomstrende planter. Plantenes løv skæres ikke ned i staudebedet. Du bør ikke fjerne bladene på de falmede påskeliljer, men lade dem stå. Påskeliljer danner tættere klynger (klumper) i haven fra år til år, som du ikke må dele med spar, ellers ødelægger du blomsterløgene. Påskelilje løgene er så dybe i jorden, at de er beskyttet mod kulden. Nogle sorter er særligt velegnede til naturalisering – fx cyklamenblomstrede påskeliljer, trompet påskeliljer, hvide digter påskeliljer. Planterne kan let spredes ud på engen.

Gødning til påskeliljer

gule påskeliljer pleje tips påskeliljer befrugter forårsblomstrer

Det er tilrådeligt at anvende en fosfatreduceret, hurtigt opløselig komplet gødning, efter påskeliljerne har blomstret (tidligt til midten af ​​april), mens påskeliljernes blade stadig er grønne.

Pleje af påskeliljer som stemningsmager derhjemme

Spring Easter Bulb Plants Care Tips - Keramisk urtepotte

Påskeliljerne trives også i gryder og kasser på altaner og terrasser. Vores hjem kan være vidunderligt dekoreret med påskeliljer (f.eks. Med de små Segovia påskeliljer, som er designet i gamle kopper). Mange sorter og arter er dog meget følsomme over for frost. For at de ikke fryser let igennem i gryden, er det tilrådeligt at købe påskeliljer til altanen kun om foråret. Efter blomstring kan de så plantes i haven. Vand kun påskeliljer sparsomt som potteplanter, ellers vil der være vandlogning!

Påskeliljer drevet til altaner

have forår blomstrer påskelilje pleje tips tricks-urtepotter træ

Påskeliljer som en potteplante

Påskebord dekorere buket gule påskeliljer blomsterpotte borddekoration

Påskeliljer er et lysende højdepunkt

Påskeliljer ordentlig pleje tips lyse gule blomster potteplanter

Forår og påske dekoration ideer med blomster

Påskelilje blomsterarrangement pleje dekoration-skænk vintage-hvid

Gule duftende blomster

Urtepotte metalspand blomster-plantning forårs-påskeliljer

Borddekoration med friske blomster

Forårsblomster gul buket velduftende blomster-påskeliljer vase

Previous Post
Udendørs loungemøbler – Sådan konverteres det udvendige område til en stue
Next Post
Trendsport 2020: trail løb, fitness træning og rulleskøjter er alle raseri lige nu!