15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oprettelse af en bakke – DIY instruktioner og masser af nyttige tips!

Oprettelse af en bakke enkle instruktioner Plantning af blomster Tulipaner Sommer

Organisk affald og materialer opstår i absolut enhver have. Bæredygtig havearbejde er en af ​​de mest populære havetrends i år, men hvordan kan du genbruge gamle kviste, grene og græsplæner? Et bakkebed er ideelt egnet til fornuftig brug af planterester. Som navnet antyder, er dette en seng, der stiger mod midten og skaber et godt vækstklima gennem flere lag. Er du en hobbygartner og vil udnytte pladsen i din have optimalt og have en høstig høst? Så læs videre og find ud af, hvordan du selv kan oprette og plante et bakkeseng! I vores artikel vil vi fortælle dig, hvad du skal være særlig opmærksom på, de rigtige planter og meget mere!

Oprettelse af en bakkeseng – hvad er det egentlig??

Oprettelse af bakkebede Instruktioner til organisk materiale Placering Plantning af blomster Gartentrends-størrelse

For dem af jer, der ikke kender begrebet, består bakkesenge af forskellige lag organiske materialer, der samler sig i haven. Den måde, det fungerer på, er faktisk ganske enkel og er især værd for haver med meget fugtige og tunge jordarter. Efterhånden som træet gradvist rådner, frigiver det langsomt de næringsstoffer, det indeholder, til de planter, der vokser på det. Det betyder, at der ikke er behov for at bruge gødning, i hvert fald de første 3-4 år. Desuden genererer nedbrydningen af ​​materialerne varme, hvilket også har en gavnlig effekt på væksten og muliggør tidlig dyrkning. Dette giver dig mulighed for at høste grøntsager og frugter op til tre uger tidligere.

Hvornår og hvor bedst man kan oprette en bakkeseng?

Plantning af et bakkebed, plantning af blomster, tip til havearbejde

Grundlæggende kan en bakkeseng lægges hele året rundt. Men for at du kan begynde at dyrke dine planter om foråret, ville det perfekte tidspunkt være efterår. Dette giver lagene tid nok til at nedbrydes om vinteren. Derudover er der meget materiale til rådighed i løbet af denne tid, som du får brug for til dyrkning. Solen er vigtig, når det kommer til den rigtige placering. Bakken bør absolut have en nord-syd orientering, så alle planter kan trække jævnt og optimalt fra sollyset. Justeret forskelligt, enten en varm, solrig eller en kølig, skyggefuld side kan resultere. For at de voksende planter har plads nok og er lette at nå, er bakkebedene næsten altid aflange og bør ikke være bredere end 1,50 meter. Længden kan naturligvis variere, men som standard er den mellem 2 og 4 meter.

Hvilke materialer til at lægge bakkesengen ud?

Oprettelse af bakkebede ganske enkelt instruktioner svampe havehaver tendenser 2019

For at oprette en bakkeseng kan du enten bruge en eksisterende seng eller et nyt stykke græsplæne. De fleste materialer, du skal bruge, er sandsynligvis allerede i din gård. Normalt bruges imidlertid følgende:

  • Grener og pinde
  • Haveaffald og blade
  • grov kompost
  • fin kompost og muldjord
  • Ler
  • slået græs

Hvis du allerede har fundet den rigtige placering, anbefaler vi, at du afgrænser området med sten eller en snor. Du vil sandsynligvis ikke have en skæv bakkeseng.

Oprettelse af en bakkeseng – trin for trin instruktioner

Plantning af en bakke, plantningsinstruktioner, grøntsagssorter, havedrends

  • Grav jorden først til en dybde på cirka 25-30 cm. For at beskytte sengen mod voles anbefaler vi, at du lægger området ud med tætmasket trådnet. Den nemmeste måde at fjerne sværdet på er med en gravegaffel.
  • Det næste trin i oprettelsen af ​​et bakkeseng er at tilføje et tykt lag afklip. Tynde grene og kviste, stilke eller andet groft materiale fra din have er velegnede til dette formål. Disse udgør kernen i dit bakkeseng og giver dræning. Lag højst en halv meter på lag og lad også lidt plads til kanten. Træet sikrer bedre ventilation af jorden, lagrer vand og frigiver det derefter langsomt til planterne. For at undgå spiring igen bør du kun nogensinde bruge gammelt træ uden knopper.

Oprettelse af bakkebede, plantning af enkle instruktioner til bæredygtige havearbejde

  • Læg nu sværdet, som du har fjernet, på træet med det grønne nedad. Det giver også yderligere næringsstoffer til planterne. Du kan også bruge tykke lag avis eller halm. Dette lag skal være omkring 15-20 centimeter tykt.
  • Nu kan du oprette den egentlige mad til bakkesengen. Den består af fugtige blade fra det foregående år og blandes med enten en mængde gylle eller groft, endnu ikke fuldt modnet kompost. Fordi komposten er fuld af svampe og bakterier, er den den perfekte næring til planterne. Lag det omkring 30-40 tommer højt.
  • Og nu kommer det sidste lag, som dine planter vil vokse på. Dæk løvblandingen med moden kompost og lidt havejord, der var tilovers fra udgravningen af ​​sværdet. Dette område bør ikke være mere end otte centimeter tykt.

Plantning af en bakke, plantningsinstruktioner, grøntsager, tomater, sorter, havedrends

  • Du kan efterlade jorden lidt løs – dette vil sikre bedre vækst.
  • Hvis du lægger dit bakkeseng ud i efteråret, vil vi anbefale, at du dækker det med enten et lag mulch eller fleece for enden. For det meste bruges hø, halm eller gamle blade. Mulch har faktisk masser af vigtige egenskaber som at lagre fugt i jorden, forhindre jorderosion og skabe et godt levested for forskellige mikrober, svampe og insekter.

Hvilke planter er bedst?

Plantning af en bakke, plantningsinstruktioner, grøntsager, courgette, tomater i haven

Nitrater frigives i jorden på en nyoprettet bakke i de første par måneder eller nogle gange endda år. Vi fraråder derfor at dyrke planter, der opbevarer disse nitrater. De bedste i de første 2 år er tunge spisere, såsom tomater, agurker, courgette, kål, radiser eller endda selleri og græskar. Fra det andet år kan du også dyrke løg og gulerødder. Grøntsager, der gemmer for meget nitrat, omfatter spinat, salat og schweizisk chard eller ærter og bønner. Du kan plante disse efter det tredje år. Flerårige grøntsager som asparges, rabarber eller artiskokker kan også overvejes i bakketoppen. Afhængigt af hvor stor den er, kan du også plante forskellige bær på den fra fjerde år frem.

Plantning af en bakketur plantningsinstruktioner til grøntsager sorter have trend bi-venlig

Selvom du altid bør være særlig opmærksom på frugt og grøntsager i de første par år for ikke at plante nitratopbevarende planter, er dette punkt helt udeladt for stauder og blomster – du spiser dem alligevel ikke. Næsten alle blomster er velegnede til et bakkeseng, så længe de kan lide varme og sol og har et højt ernæringsbehov. En bakkebede er også ideel til blandet plantning. Det ser ikke kun meget attraktivt ud, det har også en meget positiv effekt på plantesundheden. For eksempel er hvidløg en meget god ven med roser, fordi det holder bladlus væk. Men da der også er mange kombinationer af planter, der har en skadelig virkning på hinanden, anbefaler vi, at du planlægger alt omhyggeligt og koordinerer de blandede kulturer med hinanden. Ideelt set placeres blomsterne på ydersiden eller, hvis arten er højere, i spidsen.

Oprettelse af en bakke Instruktioner til zucchinisorter Design af haven Sommerhave trends

Regelmæssig vanding spiller en meget vigtig rolle i at skabe et bakkebed, så grøntsagerne trives, og du kan se frem til en god høst. Sørg altid for, at der ikke skylles jord. Næringsstoftilførslen falder generelt over tid. Afhængigt af struktur og plantning skal du muligvis tilføje organisk gødning fra omkring det tredje år og frem. Træet rådner helt efter cirka 6 år.

Skab bakkenes mange fordele

Oprettelse af et bakkeseng Instruktioner enkle Hævede sengesten Havedekoration Havetendenser

  • Det nederste lag af træ fungerer så at sige som en svamp, der fuldstændigt absorberer regnvandet og gør det tilgængeligt for de dyrkede planter.
  • De stablede lag af organiske materialer og træet beskytter dit bakkeseng mod oversvømmelse.
  • Den rådne biomasse opvarmer jorden og på den måde forlænges vækstsæsonen.
  • Den kuperede form øger også dyrkningsarealet.

Bakkebede som et element i en permakulturhave

Oprettelse af bakkebede Blomster Bivenlig have Naturbeskyttelse Havetendenser

Begrebet traditionel havebrug er mere baseret på, hvad folk vil dyrke. Men en permakulturhave handler altid om at dyrke de planter, der er bedst egnet til de lokale klima- og miljøforhold. Så hvis du vil oprette din have i betydningen permakultur, skal du vælge et koncept, der stræber efter en permanent og bæredygtig sameksistens mellem mennesker og natur. Det er en filosofi, der giver dig mulighed for fuldt ud at udnytte de ressourcer, du har omkring dig. En permakulturhave giver dig mulighed for at få en god høst med relativt lille indsats. Det er så at sige et lukket system, hvor absolut ingen energi går tabt. For eksempel opsamles regnvand på taget, som kan bruges i køkkenet. Derfra strømmer det ind i kunstvandingssystemerne, der fodrer planterne. De giver til gengæld folk mad og træ.

Landbrugsoprøreren – Sepp Holzer 

Opret en bakketur, som planter planter blomster havetendenser 2019

Sepp Holzer er en østrigsk landmand, forfatter og en international konsulent for næsten naturligt landbrug. Han grundlagde Holzer Permakultur med innovative ideer, men også gamle metoder, såsom at bygge terrasser eller skabe høj- og bakkebede. Han betragtes som en fast fortaler for mange økologiske principper. På hans Krameterhof i “Østrigske Sibirien”, omkring 1500 meter over havets overflade, er mangfoldigheden af ​​planter højeste prioritet. Derfor trives citrusfrugter, kiwier, kirsebær og græskar stadig der trods de klimatiske forhold, og midt i vinteren høster han også radiser! Sepp Holzer arbejder som konsulent for forskellige landbrugs- og akvakulturprojekter rundt om i verden og har allerede opnået fantastiske resultater på mange områder.

Oprettelse af bakkebede, plantning af blomster, sorter, sommerhave -tendenser 2019

Previous Post
Udendørs loungemøbler – Sådan konverteres det udvendige område til en stue
Next Post
Trendsport 2020: trail løb, fitness træning og rulleskøjter er alle raseri lige nu!