15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Småstenmosaik i haven til smukke stier og terrasser

småsten mosaik middelhavs-maritim-spejl-dekoration-have-sti-skala-mønster

Hvis du vil sætte en unik og romantisk accent i haven, skal du helt sikkert gøre det Småsten mosaik overveje. Uanset om det er i form af en havesti, en terrasse, trædesten eller til at designe et sidebord, passer denne ekstraordinære udendørs dekoration af farverige sten ikke kun til enhver stil, men også til ethvert budget. Du kan let lave stenmosaikken selv, som vi gerne vil vise dig i denne artikel. Ud over lidt inspiration og ideer har vi fundet enkle mosaikinstruktioner, som du kan bruge til at designe din have individuelt.

Småstenmosaik i haven – designterrasse

småsten mosaik gårdhave-elegant-terrasse-tulipanmotiver

Enhver, der lægger småstendekorationen i haven, vil bestemt ikke fortryde det! Fordi denne type dekoration er praktisk, samtidig med at det viser sig at være et behageligt og unikt gulv. Ved at designe ethvert mønster får du et rigtigt kunstværk midt i haven, som du blandt andet kan bruge til design af terrassen. Et område i haven, der inviterer dig til at drømme.

Fantasifuldt stenmosaikdesign

Pebble mosaik middelhavsstil-idé-sort-hvid-lounge

Lad din fantasi løbe vild og tur til at eksperimentere med alle slags objekter og områder til haven. Hvad med for eksempel, hvis du pynter forskellige møbler med grus? På denne måde kan du overraske dine gæster med en fejlfri og visuelt imponerende funktionalitet. Vi har sammensat en liste over forskellige ideer, som du kan bruge til at designe din have.

Opret en mosaik til et unikt udendørs område

småsten mosaik blomst-smuk-terrasse-design-jeffrey-balle

Med hensyn til dekoration med småsten har du en lang række muligheder. En havesti kan for eksempel være interessant mønstret ved hjælp af farvede sten. Skab kontraster, eller lad farverne flyde jævnt ind i hinanden for at få det trendy og attraktive ombre -look. Denne etage er en kærkommen ting. Det forbedrer udendørsområdet markant. Småstenmosaik er egnet til krukker, spande, brønde, møbler og skulpturer. Men også en ydervæg kan være perfekt dekoreret med grus.

Dekorer havemøbler

Småsten mosaik dekorativ-bænk-turkis-efterår-deco-stil

Uanset om du bruger en ny bænk eller bare vil opgradere en gammel til at puste nyt liv i den, er stenmosaikken den perfekte måde at gøre det på. Med bænken kan du dekorere terrassen eller skabe et elegant opholdsområde midt i haven og i skyggen af ​​et træ. Uanset hvad, vil din tid udendørs blive endnu sjovere.

Mosaikbord

Småsten mosaik sidebord-dekoration-grus-gør-det-selv-havemøbler

På samme måde kan du med stenmosaik også designe en bordplade. Du skal først finde en rund eller en anden skabelon eller bygge den selv, hvor du kan hælde betonen. Du begynder derefter at dekorere det med sten. Start fra yderkanten og arbejd dig gradvist mod indersiden. Betonen skal derefter tørre i et døgn. Du kan derefter forsegle leddene med fugemasse. Lad dette tørre i ca. 15 minutter eller som beskrevet i produktvejledningen, og tør overskydende af med en fugtig klud.

Forskøn pejsen i haven med grus

småsten mosaik udendørs ildsted dekorere fest

Hvis du har besluttet at bygge en pejs i haven og på denne måde gøre fritiden med familien endnu mere behagelig, skal du gå et skridt videre og dekorere den med flodstenmosaik. Og også til dette behøver du ikke nogen særlige manuelle færdigheder. Instruktionerne for småstenmosaik er de samme som for bordet.

Springvand med stenmosaik

småsten mosaik godt dekorere-plante-frodig

Naturligt udseende design er en forudsætning for en romantisk have. En springvand beklædt med naturstenplader er en god idé til dette. Men hvis du stadig vil tilbyde variation, kan du gøre dette igen med en stenmosaik. Opret drømmeagtige mønstre med monokrome eller farvede sten. Med denne dekorationside forstyrres springvandets autentiske design på ingen måde.

Runde trædesten

småsten-mosaik-rund-træd-sten-flod-småsten-tinker-accent-farverig

Uanset hvilken type design du har valgt med småstenmosaik, er den rigtige planlægning vigtig. Få alle de nødvendige materialer (grus, beton, sand) i tilstrækkelige mængder, så arbejdet kan udføres på ingen tid. Find også ud af hvilke typer sten. Hvilke farver og sten der tilbydes og passer bedst til dine ideer. Stigsten er særligt lette at designe og kan også fremstilles stykke for stykke.

Eventyrdesign

småsten-mosaik-hegn-træ-småsten-dekorere-græsplæne-selvfølgelig

Som allerede nævnt i forhold til bordet, skal du bruge en stencil til at skabe bestemte former med småstenmosaik. Afhængigt af formen kan du lave disse af træ. Bøjeligt balsatræ er fantastisk til at lave cirkler, men metal kan også bruges. Du graver skabelonen i jorden og fylder den med sand. Det er bedst at planlægge mønstrene på forhånd ved at “tegne” i sandet med et søm eller en anden spids genstand. Pres derefter stenene i sandet, som du derefter fikser på plads med mørtel. Lad det hele tørre i 24 timer. Du kan også lave de enkelte trædesten indendørs på en pude og senere fordele dem i haven.

Havemosaik til udvendig trappe

småsten-mosaik-trapper-dekorere-trin-dørmåtte-optik

Trapper eller trin er et almindeligt element i landskabspleje. Ligesom stien er de en vigtig komponent, der ikke bør negligeres visuelt. Hvis du har en trappe med et par trin som i eksemplet ovenfor, kan du bruge stenmosaikken der igen og dekorere den på forskellige måder. Dette gør det nyttige element til et rigtigt blikfang.

Tilfældig lægning af stenmosaikken

småsten-mosaik-mønster-blade-plantning-højbed-naturligt udseende

Hele terrassen er også gode ideer til stenmosaik. Sådanne terrasser får hele haven til at se meget mere dekorativ ud. Du er også velkommen til at vælge et tilfældigt mønster, hvis du ikke ønsker et specifikt mønster. Spontane ideer er normalt de mest interessante. Det hele afhænger af din smag. Et farverigt rod ser optimistisk ud og kan især løsne en strengt anlagt have vidunderligt.

Firkantede trædesten

Småsten-mosaik-trædesten-inspiration-diy-have-dekoration-sukkulenter

Hvordan du præcis selv kan lave sådanne trædesten med småstenmosaik, kan du finde ud af nedenfor i artiklen. Stigsten er en aktuel trend, der helt sikkert ikke går af mode snart. Vi har nu nogle ideer til sådan en havesti, som du også kan hente inspiration fra. Ikke kun selve trædestenene kan designes på en række forskellige måder, men også miljøet omkring dem.

Lægning af stenmosaik

småsten-mosaik-japansk-stil-siddeområde-flod-sten-grænse

Du kan naturligvis selv bestemme størrelsen på trædestenene og tilpasse den til dine krav og ønsker. Med deres hjælp kan du vidunderligt opgradere siddepladser og terrasser. Samlingerne og de resterende områder omkring trædestenene kan dekoreres med løse småsten eller beplantes med bunddække og græsplæne. Kombiner de små sten til stenstenmosaikken med større flodsten, der kan bruges som bedkant.

Småsten til mosaik

småsten-mosaik-diy-stimulering-slange-motiv-bregne-gyde-design-dig selv

Selve stenene kræver ingen særlig forberedelse. Købt småsten kan bruges med det samme. Alt, du selv har indsamlet, skal kun rengøres med sæbe og vand på forhånd. Afhængigt af projektets størrelse er de, du selv har samlet, måske ikke nok, og som du har købt igennem for at udvide. I sidste ende får du dog et vidunderligt dekorativt element i haven, der giver den nødvendige Zen -flair, og det gennem det enkle design med småstenmosaik.

Lav din egen mosaik i stedet for fliser

småsten-mosaik-rund-terrasse-design-jeffrey-balletræ-stole

Med stenstenmosaikken får dit udendørs område en individuel og personlig karakter. Dette design, der helt svarer til dine ideer, sikrer, at du er meget mere komfortabel udendørs. Det franske ord “Calade” beskriver denne type havedesign, nemlig det harmoniske og dekorative arrangement af småsten. Her kan du se et attraktivt opholdsområde med perfekt mønstret gulv.

Skifer og grus

småsten-mosaik-natur-sten-plader-småsten-accenter-naturligt udseende

Hvis du leder efter en variant, der giver dig mulighed for hurtigere at lægge havestien uden at skulle undvære småsten, kan du kombinere andre naturmaterialer med dem. Naturstenplader som skifer eller træskiver er velegnede til havestier. Hvis du hviser, efterlader du bare et par pletter ledige, som du derefter kan dekorere med småsten. Her har du også mulighed for at lægge småstenmosaik, men du har brug for mindre grus og tid til det.

Buddhistisk stil

småsten-mosaik-lotus-blomst-gul-orientalsk-buddha-statue

Vi har allerede nævnt, at stenstenmosaikken er velegnet til enhver havestil. Dette eksempel er yderligere bevis på det. En smuk lotusblomst blev lavet af grus. Buddha -statuen tilføjer designet sidste hånd. Føler du også den beroligende atmosfære? Det er præcis målet med Zen -haven!

Kreativ stenmosaik

småsten-mosaik-unik-diy-påfugl-påfugl-hale-dekorative-terrasse-trin

En havesti, der næsten ligner et tæppe? Du kan have med den imponerende stenmosaik. Eksperimenter med ethvert mønster, kombiner flere eller brug færdige designs som inspiration. Med en påfugl som denne vil du føle, at du er i paradis. Det er helt sikkert et kompliceret projekt. Men arbejdet er bestemt det værd!

Lægning af småsten til en original dekoration

Småsten-mosaik-instruktioner-gør-det-selv-let-havedesign

At oprette en havesti af småstenmosaik viser sig faktisk at være en simpel sag. Det afhænger naturligvis hovedsageligt af motiverne. Her kan du se instruktioner, hvormed du kan efterligne en sådan sti med et sneglemønster. Hvis han også taler til dig, er du velkommen til at komme i gang med det samme. For at gøre det lettere at designe et motiv, kan du tegne det på pap på forhånd og derefter overføre det til haven og sand. Fix med mørtel og fjern de tørrede rester med en børste.

Opret småsten design

småsten-mosaik-lægning-snegl-spiral-vejledning-sand

Med disse instruktioner tegnes det ønskede motiv på forhånd i sandet med et søm. Så som du kan se, er forskellige teknikker mulige. Det hele afhænger af, hvad der er let for dig. Hvis du allerede har designet en havesti, kan du til enhver tid tilføje en stenmosaik til den. Fjern blot mindre elementer og udskift dem med pænt formet dekorativt grus.

Flodstenmosaik i forhaven

småsten-mosaik-mønster-brun-sort-ædel-design

Giv dine venner og familiemedlemmer en særlig velkomst ved at lade dem gå til døren på en attraktiv havesti i forhaven. Dette område må på ingen måde undervurderes. Havestien repræsenterer en overgang mellem indendørs og udendørs områder og fortjener enhver opmærksomhed. Skab et højdepunkt med en stenmosaik til haven.

Lille, formel have

småsten-mosaik-lille-have-landskabspleje-buksbom-skulptur-dekoration

Lægning af stenstenmosaik kan og bør tilpasse sig havestilen med hensyn til form og farve. Her kan du se en formel have med lige stier, der indrammer en seng af buksbom og en skulptur. Stenene danner også geometriske mønstre. Med lidt fantasi kan du også se hundredvis af fisk i småstenene.

Moderne haveindretning med småsten

småsten-mosaik-moderne-hvid-småsten-grå-mønster-cirkler-tropisk

Har du en moderne have og vil du selv lave småstenmosaikker? Intet problem, da disse haver er kendt for deres stenelementer. Af denne grund er en stenmosaik præcis det rigtige valg. Opret f.eks. En udsmykket klippehave med mosaik, eller dekorér andre områder med dette design. Havestier af store stenplader kan udvides med et par mosaik accenter.

Design af søveje

Småsten-mosaik-maritim-søhest-søstjerne-motiver-have-stil

Med de motiver, du designer ved hjælp af småstenene, kan du oprette et bestemt tema. Her kan du for eksempel se en maritim havesti, der får dette udseende af søheste og søstjerner. Mørkegrå grus efterligner igen havvandet og fuldender designet. Denne sten -mosaik glæder både børn og voksne, fordi det sikrer en behagelig feriefølelse.

Lægningsstenmosaik – firkantet form

Småsten-mosaik-firkantet-trædesten-mønster-blomst-inspiration

Blomstermotiver til stenstenmosaikken er naturligvis også meget velegnede til havedesign, for på den måde får du et lille blomsterbed på havestien. Det betyder dog ikke, at andre motiver er mindre egnede. Uanset om det er stjerner, soler eller simpelthen udsmykkede mønstre, så ser havestien simpelthen betagende ud. I øvrigt er glatte sten særligt velegnede, fordi de får stien til at se finere og mere elegant ud.

Mosaik sneglemønster

småsten-mosaik-spiraler-mønster-diy-græsplæne-hække-fransk-have-stil

Her kan du se en anden variant til havestien i form af en snegl. De fusionerende spiraler giver haven et zen -touch og en harmonisk atmosfære. Småstenmosaikken er også indrammet med natursten. Dette skaber en fantastisk kombination af lige og uregelmæssige former og et perfekt samspil mellem præcise, typisk franske haveelementer og legende designs.

Småsten til et naturligt look

småsten-mosaik-farverig-sten-form-romantisk-look

Farverige småsten former disse attraktive trædesten som forlængelse af en mosaik firben. Stenene til trædestenene er arrangeret i en cirkel og varierer i størrelse. Jo mere uregelmæssig stenmosaikken er designet, jo mere naturligt ser hele designet ud. Ikke desto mindre mister en havesti af denne type ikke sin elegance for at skabe det perfekte udendørs område.

Rustik sti med grus

småsten-mosaik-bland-grus-flod sten-bæk sten-have sti-vægmur

Du kan skabe en rustik stil ved at kombinere stenstenmosaikken med mursten. I stedet for eller ud over mursten kan du også bruge belægningssten og flodsten. Efterlign pauser i stenene for at få havestien til at se endnu mere autentisk ud. Mos, som ellers er temmelig uønsket, spiller ikke en rolle i dette design, fordi det får stien til at se ældre og mere naturlig ud.

Sådan opretter du en stenmosaik?

småsten-mosaik-stencil-bygning-træ-simple-værktøjer-flodsten

Hvis vi har vakt din interesse med vores eksempler, kan du bruge disse instruktioner til at oprette dit eget stenmosaikdesign. Byg først en skabelon i den ønskede form. Fyld dette med lidt sand, hvorefter du arrangerer småstenene som du vil. Fordelen er, at du altid kan fjerne og udskifte småsten, indtil du får det design, du ønsker. Småstenene skal rengøres på forhånd.

DIY havesti

småsten-mosaik-stel-træ-let-gør-det-selv

Da det er svært at få fingrene mellem stenene til at flytte dem, kan du bruge en pind eller en anden tynd genstand til at hjælpe. Du kan komme med mønstrene spontant ved at prøve dem, eller du kan bruge færdige motiver som en skabelon. Hvis du er tilfreds med din sammensætning, kan du udfylde fugerne med fint sand.

Mørtelmasse til fastgørelse af småsten

Småsten-mosaik-gør-det-selv-beton-stencil-vand-spray

Det næste trin er at lave fugemasse. Den nemmeste måde at fordele massen jævnt på er med en skraber efter forsigtigt at have hældt den i stencilen. Nu kræves tålmodighed. For at kunne afslutte stenstenmosaikken skal du først vente et par minutter, indtil mørtelmassen er tørret lidt. Du kan nu fjerne overskydende mørtel med en fugtig klud. Lad derefter alt stå i 24 timer.

Den færdige mosaik 

småsten-mosaik-dekoration-udvendige-vejledning-hammer-mejsel-beton

Så er ventetiden forbi. Du kan endelig fjerne stencilen og se på den færdige stenmosaik. Du kan nu fjerne ujævnheder og overflødig mørtel, samt det fine sand, en gang mere, men denne gang på den anden side. Brug om nødvendigt det værktøj, der hjælper dig med at komme ind i fugemassen. Din første trædesten er klar. Du kan også lave flere på én gang.

Grussti i form af en flod

småsten-mosaik-striber-rød-sort-gul-naturlig-have-stimulering

Hvis du designer en havesti ud af småstenmosaik, vil det ikke kun ødelægge din sans. Prøv at gå barfodet på de smukke, glatte sten. Du vil elske massagen! Forkæl dig selv med særlig forkælelse i din egen have på dine gratis eftermiddage og dage. Nyd dit selvdesignede udendørs område.

Original dørmåtte til hoveddøren

småsten-mosaik-læg-gulv-måtte-indgang-dør-graeser-beplantning

Dørmåtten mangler sandsynligvis ikke i noget hjem. Hvis du gerne vil have et specielt design til dette, så lav det af en stenmosaik. Dette giver ikke kun et ekstremt attraktivt indgangsparti, men tjener også sit formål takket være den grove overflade. Plus, en dørmåtte som denne er meget lettere at rengøre. Med den rigtige plantning omkring det bliver området en rigtig drøm.

Dekoration til gården med stenstenmosaik

Småsten-mosaik-terrasse design-bord-stole-høj seng

Terrassen er den del af haven, hvor det meste af tiden kan blive brugt. Derfor er et smukt design særligt vigtigt. Du kan give området mere charme og en vis raffinement ved at bruge stenmosaikken igen til gulvdesignet. Denne etage tilbyder havemøblerne et sikkert stativ og fortryller med sit kunstneriske udseende.

Monokrom grusdesign

småsten-mosaik-sti-have-mønster-ædel-lys-grå-farve-sten

Du kan se en virkelig storslået stenmosaik i dette eksempel. At gå på disse stier er en særlig behagelig oplevelse, hvor krydset med et stort område danner centrum. Dette område kan også bruges vidunderligt til et opholdsområde. Designet ser ædelt ud og er blandt andet velegnet til en middelhavsstil.

Originalt skakbrætmønster

småsten-mosaik-have-sti-design-individuelt-monokrom-chic

For nogle virker tavlermønsteret for påtrængende eller banalt. I dette tilfælde kan det klassiske design også ændres individuelt, som i dette eksempel. Lys og mørke skiftes, som det er typisk, men cirkulære accenter løsner det jævne mønster på en interessant måde. Mønsteret er velegnet til lige havestier med småstenmosaik samt til kurvede varianter.

Personlig stenmosaik

Småsten-mosaik-have-dekoration-sort-hvid-gul-moderne-design

Her kan du se nogle færdige elementer til småstenmosaikken, der perfekt kan bruges til design af haven ved at integrere dem. De kan sættes sammen på enhver måde for at skabe cirkler, spiraler og andre former. Så hvis du ikke selv har tid til at lave et mosaikdesign, kan du bruge færdige produkter og gøre dit arbejde lettere.

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!