15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oaxaca Mexico Vacation – Rejseguide og tips til sightseeing rundt i byen

Når du planlægger en Oaxaca -ferie i Mexico, kan byen være masser af sjov. Oaxacas gangbare historiske centrum har smuk arkitektur på fire århundreder, der er fyldt med masser af vartegn. Kunstgallerier, historiske kirker, fascinerende museer, nogle af Mexicos bedste restauranter og natteliv venter også på dig i Oaxaca City. Vi har samlet de vigtigste oplysninger og rejsetips i dette indlæg.

Rejser til Oaxaca Mexico

flere turister på gaderne i oaxaca by i løbet af dagen

Med farverige bygninger, ikoniske kirker og gader fulde af kaktusser og agaves er Oaxaca City betagende. Men denne by er ikke kun Instagram-værdig, den er også fuld af kultur og historie. Det byder på fristende køkken, venlige lokale og en atmosfære, som du hurtigt vil blive forelsket i. Egak Uanset om du er her i et par dage eller en hel uge, er der mange måder at fylde din tid på. Vi har samlet de bedste ting at gøre i Oaxaca City for dig, herunder hvad du skal spise og hvor du skal bo. For dem, der ikke ved det: Oaxaca udtales “wa-ha-kah”.

Aktiviteter i Oaxaca City

mexicansk sanger med guitar, der spiller musik i restaurant

Regionen er utrolig mangfoldig. Her finder du små landsbyer samt kulturcentret i Oaxaca City. Der er også masser af bjerge, strande og endda en vild ørken for naturelskere. Uanset om du vil prøve den bedste mad i Mexico, nyde solen eller snorkle i Huatulco, for eksempel har dette sted noget for enhver rejsende. Kultur og god mad kan være højdepunkterne, men der er så meget mere at opdage og så mange gode ting at gøre i Oaxaca.

Traditionel mezcal og fulde flasker meskal drink i oaxaca mexico spiritus

Du kan også tage på fantastiske eventyr fra denne bemærkelsesværdige by for at opdage flere attraktioner i hele staten Oaxaca. En række dagsture venter på besøgende, fra at smage mezcal i destillerier til at udforske gamle ruiner til et forstenet vandfald. Så i vores rejseguide finder du ikke kun nogle af de bedste kulturelle aktiviteter, men også nogle af de mest givende ture at tage på din ferie i Oaxaca Mexico. Bare tag et kig på de sjove ting at gøre i denne farverige mexicanske by beliggende i den majestætiske Sierra Madre.

Gå og have det sjovt på Zocalo Square

zocalo -plads med caféer og mennesker, der nyder oaxaca -seværdighederne

Der er ingen måde du kan tage på en tur til Oaxaca uden at besøge Zocalo. Dette er hovedtorvet lige i byens historiske centrum. Du vil uundgåeligt komme her på et tidspunkt, men det kan også være et perfekt centralt sted at lære byen at kende. Oaxacas Zocalo er altid fuld af lokalt liv, men kom på en weekendaften, og du vil virkelig opleve Zocalo i al sin herlighed. Til glæde for de lokale børn er der aldrig mangel på heliumfyldte balloner.

indfødte tegninger på væggen i en bygning i oaxaca mexico

Tag plads i Zocalo, og fordyb dig i den umiskendelige Oaxaca -atmosfære. Du kan også købe en respado (cocktail -is med tequila) fra en af ​​de mange gadesælgere, der med glæde hjælper dig med at friske op. I den sydlige ende af pladsen drejer du til højre ind i regeringspaladset. Bygningen er åben for offentligheden og har et smukt vægmaleri, der skildrer Oaxacas historie. Alternativt kan du slappe af i en af ​​de mange terrassecafeer, der omgiver hele Zocalo. Sørg også for at have et par ekstra pesos til rådighed, uanset hvor du vil hen. For eksempel kan du tippe de xylofonafspillere, der næsten helt sikkert kommer forbi, så de vil underholde dig med en improviseret forestilling.

Oaxaca Kulturmuseum

udgravninger og historiske monument mitla -ruinerne

Der er en håndfuld museer i Oaxaca-området, men Kulturmuseet er stadig et must-see for besøgende i byen. Selv dem, der ikke specielt kan lide at bevæge sig langsomt gennem museer, vil sandsynligvis stadig finde Oaxaca Museo de las Culturas en af ​​de meget givende ting at lave der. Du vil kunne opleve et af de mest værdifulde højdepunkter på museet. Det er en mexicansk kranium, der blev fundet på et nærliggende gammelt sted. Det alene er det beskedne 70 Peso adgangsgebyr til Kulturmuseet værd.

til udstillingen på oaxaca kulturmuseum et kranium med elementer i farven på en turkis

Bortset fra det skøre kraniet og flere kulturelle udstillinger, der fascinerer mange mennesker, er museets område selv et naturskønt sted at gå en tur. Museumsbygningen ligger i et tidligere kloster fra 1600 -tallet. Selvom du ikke kigger på nogen af ​​museets udstillinger, er det interessant at slentre gennem de rummelige gamle korridorer og gårde i det tidligere kloster.

udsigt fra vinduet til den etnobotaniske have med kaktusser i oaxaca mexico

Den imponerende udsigt fra vinduet i den omkringliggende etnobotaniske have kan endda distrahere dig fra udstillingerne i museets huse. For den afslappede botaniker tilbyder kulturmuseet dog et godt indblik i den imponerende have med sit store udvalg af velplejede kaktusser.

Tempo de Santo Domingo Kirke

tempo de santo domingo kirke i oaxaca mexico

Der er også nogle gode kirker og katedraler at se på din ferie i Oaxaca Mexico. Det er dem, du simpelthen skal fordybe dig i, mens du spadserer gennem byens charmerende gader. Men hvis du kun vil udforske en af ​​kirkerne i Oaxaca, skal du sørge for, at det er Templo de Santo Domingo. Dette er et imponerende syn udefra. Sørg for at gå gennem de storslåede døre til den mere end 400 år gamle bygning, som indbydende afslører dens indviklede interiør.

interiør i en mexicansk kirke med masser af ikoner og gyldne elementer

Det mest bemærkelsesværdige er måske, hvordan alt er dækket af guld. Sørg for at gå til det udsmykkede rosenkranskapel. Dette er på din højre side, når du går gennem hovedindgangen til kirken. Husk dog at være respektfuld, når du går ind i Templo de Santo Domingo eller nogen af ​​Oaxacas kirker. Det anbefales at dække knæ og skuldre. Dette tages ikke for strengt i Oaxaca, men skal stadig ses som et tegn på respekt.

Slentre gennem markederne

søndagsmarked i oaxaca mexico med lokale sælgere og en række varer

Som i mange dele af Latinamerika har Oaxaca City mange markeder, hver med sit eget trækplaster. Så ingen tur til Oaxaca kan være komplet uden at slentre gennem et af de pulserende lokale markeder. Dette er et godt sted at starte dit eventyr og ligger lige syd for Zocalo, hvor du kan opdage lækkerierne ved to nabo Mercados: Benito Juarez -markedet og 20 de Noviembre -markedet.

Stor kurv på markedet fuld af græshopper stegt i chili og krydderier

Det er en smuk scene, der skal kunne opleves selv for dem, der ikke har tænkt sig at shoppe. Du kan finde næsten alt her, lige fra blomster til legetøj, kød, chokolade, mezcal, tøj og urter til lokalt kunsthåndværk og selvfølgelig kvinder, der sælger masser af kapeliner. Det er stegte græshopper, der sælges i kurven.

Drikker mezcal i Oaxaca Mexico

nyd lækre cocktails om aftenen i en bar

Oaxaca er verdensberømt for den lækkert berusende mescal. Denne blå agave -drink drikkes normalt med det samme og ved stuetemperatur. Det sippes frem for ex-beruset, og brug af salt og kalk ville være en fornærmelse. Nogle gange serveres mezcalen med sure appelsinskiver og sal de gusano. Dette er en pulverblanding af salt, krydderier og malede orme, der faktisk er meget mere smagfuld, end det lyder. Andre mezcal -drikkere kan ganske enkelt få et lille glas vand til at fortynde drikken. Mescal ligner tequila, idet den er lavet af agave, men drikken er mere kompleks i smag og produktion. Mange forskellige typer agaves bruges til dette, mens tequila faktisk er en type mezcal, der kun bruger blå agaves. Derudover giver mezcals underjordiske stegningsproces vinen den unikke røgfyldte smag, som den er så berømt for.

mezcal destilleri i en mexicansk landsby til traditionel blå algave drink

For at få et dybere indtryk af spiritus, kør til landsbyen Matatlan cirka 45 minutter uden for byen. Mange af Mexicos berømte mezcal -destillerier er placeret her. Der er snesevis af fabrikker i dette område, hvoraf nogle tilbyder en gratis rundvisning og rigelig smagning af mezcal og crema de mezcals. Ofte stopper ture til Mitla og / eller Hierve de Agua også i et af destillerierne i Matatlan. Sørg for at spørge om dem, når du bestiller en dagstur til disse attraktioner i Oaxaca. Mange ture til Hierve de Agua stopper ved El Rey de Matatlan. Nogle mennesker kan vidne om, at de blev tilbudt nogle meget generøse smagninger af mezcal efter at have modtaget en kort rundvisning, der demonstrerede produktionsprocessen.

Arbol del Tule – Det bredeste træ i verden

smuk have foran en mexicansk kirke med et stort træ og figurer

Har du nogensinde spekuleret på, hvor det bredeste træ i verden vokser? Vi har heller aldrig rigtig tænkt over det, når det kommer til en ferie i Oaxaca Mexico. Men det er lige her, lige uden for byen, i landsbyen Santa Maria del Tule.

arbol del tule det bredeste træ i verden ligger nær oaxaca mexico

Træet er ikke i en skov, men på torvet foran landsbyens smukke kirke. Lokalbefolkningen hævder, at det bredeste træ i verden er over 2000 år gammelt.

typisk taxibil i mexico i claret og hvid stopper på gaden

Arbol del Tule er et interessant syn, selvom vi ikke vil anbefale at tage 20 minutters kørsel eller taxa fra Oaxaca bare for at se det. Bedre at overveje at besøge denne rekordholder på vej i den retning til andre attraktioner, såsom ruinerne af Mitla eller det forstenede Hierve de Agua vandfald.

Svøm i det fossiliserede vandfald Hieve de Agua

fossiliseret vandfald hieve de agua på en klippe

Hierve de Agua er en af ​​de mest populære dagsture fra Oaxaca, og med god grund – det er et ret utroligt syn. Godt en time uden for Oaxaca City er et af de få forstenede vandfald i verden. Dette blev ofte sammenlignet med Pamukkale i Tyrkiet. Tusinder af år med det mineralrige vand, der flyder over siderne af en klippe, har udviklet de smukke hvide lag af calcium, der falder elegant over siden af ​​den stejle bjergside.

ung kvinde går på hieve de agua, der ligner pamukkalen

Hierve de Agua betyder bogstaveligt talt “kogende vand”. Men vandtemperaturerne er faktisk lunkne og perfekte til en hurtig svømmetur. På toppen af ​​Hierve de Agua finder du også talrige drinkstande, der hjælper dig med at opdatere dig selv.

Lad dig betage af Mitla -ruinerne

besøg mitla ruins historiske centrum og lær mere om zapotecerne

Det er næsten utroligt, at zapotecerne boede på den hellige grund i Mitla i omkring to et halvt årtusinder. Dette var imidlertid hjemmet til den gamle civilisation fra omkring 900 f.Kr. Dette varede indtil den spanske invasion af Mexico i det 16. århundrede. Det gamle sted for Mitla var det religiøse centrum for denne civilisation. Tænk på det som Vatikanet for zapotecerne. Mange vigtige ceremonier blev udført her, herunder grusomme menneskelige ofre. Denne Oaxaca Mexico -region har også ekstremt tør luft, der bevarer nogle af de andre strukturer fantastisk godt. I dag kan du slentre gennem det tidligere religiøse centrum og forestille dig, hvordan livet var før i tiden.

Bestig de utrolige Oaxaca Monte Alban -pyramider

opdag oaxaca monte alban -pyramiderne som en kulturarv i mexico

Mitla er ikke den eneste ruin i Oaxaca. Monte Alban er et utroligt imponerende sted, der er endnu mere bekvemt at nå fra byen. Vi vil stå inde for, at et besøg i Monte Alban er den mest værdifulde halvdagsudflugt fra Oaxaca. Disse velbevarede pyramider tårner over byen og tilbyder endda en bred udsigt over Oaxaca. Men det er ruinerne i sig selv, der virkelig imponerer. Monte Alban betragtes som det vigtigste arkæologiske sted i denne region. Mens Mitla arbejdede i det religiøse center, var Monte Alban zapotecernes politiske centrum. For nylig er Monte Alban blevet erklæret et UNESCO World Heritage Site på grund af dets regionale betydning.

Nyd lokal Oaxaca -ost og traditionelt køkken

den traditionelle oaxaca -skål med lokale grøntsager, chilipeber, krydderier og frugt

Oaxaca Mexico er også et madnav, og der er nogle fantastiske madfund overalt i byen. Så spisning er et must i Oaxaca. Du kan besøge nogle restauranter i topkvalitet for en ægte kulinarisk fornøjelse. Sørg dog for at prøve den billige gademad i Oaxaca, som du måske finder lige så velsmagende eller endnu bedre. Hvis du ønsker at opdage det bedste af lokal gademad, så hold øje med lange køer af lokalbefolkningen. Du finder helt sikkert en vinder i processen. Let at navigere i byen er en af ​​de bedste ting at gøre i Oaxaca. For eksempel er Quesillo den hvide Oaxaca -ost, som du kan finde frisk på markedet. Det kan dog også findes som hovedingrediensen i mange traditionelle retter, såsom tlayuda. Ostetypen ligner mozzarella, men er lidt salt.

Strandferie ved kysten af ​​Oaxaca Mexico

gylden farvet sand på en oaxaca surfstrand uden for oaxaca by

Staten Oaxaca har nogle vidunderlige, uopdagede strande at besøge. Oaxaca Beach ligger dog ganske langt fra byen. Men hvis du kan tage dig tid til at nå kysten, vil du blive belønnet med de sandsynligvis de bedste strande i Mexico. Smukke gyldne sandstrande og blå bugter venter rejsende på denne mindre besøgte og urørte kyststrækning. Der er også nogle gode steder at surfe og snorkle langs kysten af ​​Oaxaca. Havfugle florerer også, mens delfiner og hvaler regelmæssigt ses på havet. Tilføj også det smukke Oaxaca -vejr samt alle de lækre lokale fisk og skaldyr, der serveres i de mange palapa -restauranter på stranden. Så du kan nyde dette unikke stykke paradis fuldt ud.

Oaxaca indkvartering

ferie i oaxaca mexico og udforske byens gader

Når det f.eks. Kommer til et Oaxaca -hostel, finder du masser af tilbud der. Men som nævnt ovenfor er dette en meget gangbar by. Af denne grund anbefaler vi, at du kun er 20 minutters gang fra byens centrum, så du let kan komme rundt til fods. Overalt hvor du er længere væk, kan du tage lange gåture eller stole på taxaer. Disse regulerer trafikken i byen såvel som Oaxaca -kriminaliteten, som er lav. Hvis du bor der i de varmeste måneder, april til maj, skal du sørge for, at din bolig har aircondition. Mange gør det ikke, da Oaxaca ellers har et mildt klima, og aircondition normalt ikke er nødvendigt.

Previous Post
Originale og skræmmende Halloween-makeup-tips til mænd, kvinder og børn
Next Post
DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme