15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme

Sommeren bliver brugt mere og mere udendørs, men det betyder ikke, at du skal forsømme vinduerne. For selv i den varme årstid kan disse blive pænt dekoreret. Selvfølgelig kan du købe mange sommervinduesdekorationer, men hjemmelavede ting har en særlig charme, tror du ikke? Derfor har vi samlet nogle kreative ideer til vinduesdekorationer til sommer, som du kan efterligne. Der er håndværksideer til voksne såvel som dem, du kan skabe sammen med børnene.

Tinker vinduesdekorationer til sommer – diskrete privatlivsskærme lavet af blonder

Tinker vinduesdekorationer til sommer - flueskærme og privatlivsskærme med blonder til vintage flair

Denne romantiske fortrolighedsskærm beskytter ikke kun diskret mod nysgerrige øjne, den pryder også vinduet på en vidunderlig måde. Denne vinduesdekoration er lavet til sommer som en flueskærm. Du kan vælge enhver størrelse, selvom privatlivets skærm ikke nødvendigvis behøver at optage hele vinduet. Du mangler:

 • Blonder af enhver tæthed og mønster
 • Træstrimler
 • Hæftemaskine og hæfteklammer
 • Trælim
 • Trælak og børste

Lav din egen vinduesdekoration til sommer med blonder - vejledning til en flueskærm

Mål dit vindue for at bestemme den længde, der kræves til træstrimlerne. Skær dem derefter i de nødvendige længder, med enderne i en vinkel på 45 grader. Du kan få skåret træelementer i størrelse i mange isenkræmmere. Det er bedst at finde ud af mere på stedet. Brug trælim til at samle træstrimlerne til en ramme. Du kan også sikre hjørnerne med hæftemaskinen for mere stabilitet.

Nu kan du male rammen i enhver farve, du kan lide. Så snart lakken er tørret, kan du dække rammen med blonderet. Den bedste måde at gøre dette på er at hæfte den ene lodrette side først, strække stoffet og derefter gradvist arbejde dig til den anden side ved at fastgøre stoffet med intervaller på de vandrette sider. Endelig forbliver den anden lodrette side, og du kan sætte dit arbejde i vinduet.

Vinduesdekorationer til sommer – blomsterkasser til indendørs

DIY vinduesdekoration til sommer - bygg blomsterkasser ud af paller

De smukke sukkulenter er blevet sommerdekoration i de sidste par år og pynter ikke kun indendørs, men også udendørs områder. Årsagen til deres popularitet er ikke kun deres smukke udseende, der imponerer med deres forskellige farver og interessante bladformer, men også fordi de er meget lette at passe. Hvis du vil sammensætte sådanne behagelige blomsterkasser som vinduesdekoration til sommeren, har du brug for:

 • Træplader til blomsterkasserne (f.eks. Fra Euro -paller)
 • Trådløs skruetrækker og skruer
 • Plastfilm
 • Pottejord
 • Sukkulenter
 • valgfrit: trælak

Plant smalle blomsterkasser som vinduesdekorationer til sommer med sukkulenter

Du kan købe nye træplader eller genbruge gamle, for eksempel ved at skille en Euro -palle ad. Blomsterkasserne ser særligt smukke ud, hvis de er så lange som vinduet er bredt, men du kan selvfølgelig også vælge en anden størrelse. Brug skruetrækkeren til at bygge små kasser ud af de skårne træplader, som du også kan male som du ønsker.

Når lakken er tørret, beklæder du æskerne med folie for at beskytte træet mod fugt og forhindre vandet i at løbe tør, når du vander sukkulenterne. Derefter kan du plante dine planter. Det er bedst at kombinere forskellige typer sukkulenter, så arrangementet ser endnu mere interessant ud. Ideelt set skal du altid vande dine nye planter med en sprøjteflaske for at undgå oversvømmelse.

Hængende glasvaser som vinduesdekorationer om sommeren

Hængende vinduesdekorationer til sommer - lav vaser af murede krukker

 • tråd
 • Murerglas eller andre glasbeholdere
 • Trådskærer og nåletang

For at lave vinduesdekorationer til sommeren skal du tage ledningen og bruge nåletangen til at bøje en åben sløjfe. Derefter vikles wiren rundt om murerkrukken en gang. Det er vigtigt, at du trækker tråden pænt og stramt, så glasset ikke glider ud senere, når det hænger. Sæt derefter tråden gennem den åbne sløjfe, og tryk den med tangen. Nu kan du bestemme længden på håndtaget og afskære den overskydende ledning.

Form håndtaget, og stik enden under ledningen omkring glasset. Wrap det rundt om denne ledning flere gange for at sikre, at alt er sikkert. Din første vase er klar!

Blå murede krukker forsynet med tråd til ophængning

Tips til sommervinduesdekoration:

 • Vinduesdekorationen til sommer bliver endnu mere sommerlig, hvis du bruger farvet glas.
 • I stedet for engangsglas er andre glasbeholdere også egnede. Det er kun vigtigt, at disse har en lidt udstående kant, så beholderen ikke kan glide ud af tråden.
 • Til ophængning kan du skrue kroge ind i vindueskarmen eller bruge en gardinstang. Hvis du ikke vil bore og skrue, kan du også bruge en gardinstang, der kan klemmes fast i rammen (se eksempel med blå glas)

Solfanger med blomster og blade

Sommerlig vinduesdekoration med naturmaterialer - blade og blomster i selvklæbende folie

Solfangere er populære dekorationer ikke kun til vinduet, men også til terrasser og altaner og kan laves af en lang række materialer, der passer til hver sæson. Håndværksideen er også velegnet til børn, så du kan bruge den, hvis du vil lave en vinduesdekoration til sommer med børn. Til denne smukke krans har du brug for:

 • selvklæbende film
 • saks
 • Kant eller filtpen
 • Blomster og blade fra naturen
 • Snor til ophæng

Hvis du laver kunsthåndværk med børn, kan det være en fordel at tegne et par cirkler på folien med en tusch eller kantspids for at tjene som en skabelon. Så børnene ved, i hvilket område de kan distribuere de naturlige materialer. Tag derefter beskyttelsesfilmen af, og børnene kan vedhæfte materialerne. Fjern derefter beskyttelsesfilmen fra den anden gennemsigtige film og klæb den klæbende side fast på den anden film for at forsegle plantens dele.

Nu kan du skære og slå cirklerne. Derefter kan de hænges op som en krans som i eksemplet, eller du kan bruge hver cirkel til en enkelt solfanger og hænge dem i forskellige højder som vinduesdekorationer til sommeren foran vinduet (f.eks. På en gardinstang).

Vinduesdekoration til sommer – eventyr med skaller

Lim små muslingeskaller fra ferie til LED -eventyr til en maritim vinduesdekoration

Har du stadig et par muslinger fra din sidste strandferie og er du ikke sikker på, hvad du skal gøre med dem? Vi vil gerne tilbyde dig en sådan kæde af lys som en idé. Og denne vidunderlige vinduesdekoration til sommeren kan tinkeres virkelig hurtigt og nemt. Det kunne ikke være mere sommerligt!

 • Skaldyr
 • LED fe lys
 • Lim (superlim eller varm lim)

Lav selv eventyrlygter med muslinger og havsnegleskaller

Du kan lime en skal eller to til hver pære, som du ønsker. Vent et øjeblik, til limen tørrer godt, og gå derefter videre til den næste pære. Når den maritime lyskæde er klar, kan du bruge den som en perfekt sommerdekoration til vinduet ved at hænge den ned fra en gardinstang, stikke den direkte på ruden med tape eller placere den på vindueskarmen og arrangere den med andre passende dekorationer. Vær kreativ!

Beskyttelse af personlige oplysninger til sommeren i lyse farver

Smuk dekoration til vinduet som en skærm til beskyttelse af personlige oplysninger - dekorér glasruden

Blyglasvinduer med deres farverige glas er virkelig smukke at se på og passer meget godt til vintage- og landhusstilarter (men ikke kun!). Desværre er de heller ikke så billige at finde. Heldigvis kan du efterligne et sådant design med billige og enkle midler. Du får en yderst attraktiv dekoration, der også fungerer som en skærm til beskyttelse af personlige oplysninger og med sine lyse farver passer perfekt til sommeren. Hvis du gerne vil lave vinduesdekorationer til sommeren selv, skal du bruge disse ting:

 • Glasrude i den ønskede størrelse (du kan få den til at skære i størrelse af en glarmester)
 • selvklæbende blybånd
 • Vinduesfarver
 • Papir, der er mindst størrelsen på disken
 • Filtpen
 • skarp kniv eller saks
 • Lineal eller tegnestang

Design glasruden med blybånd og mal den med vinduesmaling

Læg glaspladen på papiret, og spor glassets yderside. Læg disken til side igen og tegn ethvert design inde i rektanglet. Læg derefter glasruden ovenpå. Det tegnede mønster fungerer nu som en skabelon, og du kan overføre det til glasset. Du bruger blybåndet til dette. Det er bedst altid at skære lidt længere stykker af, som du derefter limer på. Med en skarp kniv (f.eks. Tæppekniv) kan du derefter skære de overskydende dele af.

Nu kan du male i de enkelte segmenter med vinduesfarverne. Sørg for at fordele farven til kanterne og udfyld hjørnerne godt. Farven kan fordeles godt med en tandstikker. Du kan også let sprænge bobler med det. Lad derefter farverne tørre, og du kan sætte dit selvfremstillede panel i vinduet som vinduesdekoration til sommeren.

Sommervindue billeder fra kaffefiltre

Vinduesbilleder lavet af kaffefiltre med sommerlige farver og mønstre - vejledning til børnehave

Hvad ville en liste over sommerdekorationer til vinduet være uden de gode gamle vinduesbilleder. De er en vidunderlig mulighed, især for børn. Du kan lave denne type vinduesdekoration til sommer i børnehaven, men også i folkeskolen på projektdage.

 • kaffefilter
 • Jern
 • Akvarel og vand
 • pensel
 • Køkkenpapir
 • Dokumenter (f.eks. Avis)

Forbered og tinker med kaffefiltre til vinduesbilledet til sommeren:

Først og fremmest skal du stryge kaffefiltrene for at gøre dem glatte og mere velegnede til maling. Vælg det højeste niveau uden damp! Hvis du vil lave vinduesdekorationer til sommer i folkeskolen eller børnehaven, kan du gøre dette trin på forhånd derhjemme eller bede børnenes forældre om at gøre det. Ved at folde kaffefiltrene kan du nu nemt oprette symmetriske mønstre med farverne:

Håndværksvindue billede med akvareller og foldede kaffefiltre med børn

 • For en Stribet mønster: Fold kaffefilteret som et harmonika i cirka 2,5 cm brede strimler, så du får et langt rektangel. Fold den derefter igen i segmenter på ca. 2 cm, så får du et lille rektangel.
 • Til runde designs: Fold kaffefilteret halvt tre gange, så du får en kegleform. Fold det ud igen til en halvcirkel. Foldene fungerer nu som retningslinjer for foldning af en ventilator langs cirkelens radius. I slutningen skal du få en tynd trekant. Fold det ene hjørne af den runde side ned til den modsatte side, og skab en trekant. Fold derefter papiret to gange mere som et harmonika, hvor hjørnerne igen møder de modsatte sider. Resultatet er et trapez.

Fyld nogle små kopper eller låg med lidt vand, og farv vandet med vandfarven i enhver nuance, du ønsker. Dyp kort hjørnerne af de foldede kaffefiltre i en farve. Læg det derefter på et stykke køkkenpapir og læg et andet ovenpå. Pres overskydende vand ud af filteret ved at trykke på køkkenrulle. Nu kan du forsigtigt folde filtrene ud og placere dem på en måtte til tørring. Det første sommervinduesbillede er færdigt, som du nu kan bruge som vinduesdekoration til sommer!

Genbrug og lav kunsthåndværk – gardiner lavet af plastblomster

Genbrug plastflasker og lav blomster til et gardin

En noget mere tidskrævende, men stadig simpel håndværksidé til vinduesdekoration til sommer er også sådan et gardin, som samtidig giver en vis fortrolighedsskærm. Men det ser ikke bare godt ud foran vinduet. Det kan også bruges som rumdeler eller havedekoration. Alt du skal gøre er at skære bunden af ​​plastflasker af med en skarp kniv, og du får straks et flor. Du har brug for meget af det til meget.

Mal farvede plastflasker eller klar plast til blomster

Ikke kun farveløse, tomme plastflasker kan bruges. Du er velkommen til at arbejde farvede ind i gardinet, så det ser endnu mere sommerligt ud. Du kan derefter lave små huller i de mange blomster og binde dem sammen til flere guirlander. Fastgør disse guirlander til en stang eller direkte til vindueskarmen, og den smukke vinduesdekoration til sommeren er klar.

Tip: Du kan let smelte kanterne på blomsterne med en lighter. Dette gør dem mindre skarpe. Du kan også bruge dette til at oprette uregelmæssige former, så hver blomst ser anderledes ud.

Vinduesdekorationer til sommer - enkle ideer til børn og voksne

Previous Post
Lav din egen bryllups make-up: røgfyldte øjne og røde læber
Next Post
Fliser i stort format som gulv til stilfuldt rumdesign