15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Miljøvenlige byer: 8 af de bedste feriedestinationer for en bæredygtig ferie!

Bæredygtighed og miljøvenlighed er blevet meget vigtige emner i de seneste år. Ifølge FN’s økonomiske og sociale råd skulle 68% af verdens befolkning bo i byområder inden 2050. Denne overbefolkning og den hurtige udvikling af teknologier vil lægge et enormt pres på naturressourcerne og påvirke miljøet negativt. Dette kan gøre storbyerne stærkt forurenede og ubeboelige. Heldigvis erkendte mange byer faren i tide og forsøger at indføre forskellige miljøbeskyttelsesforanstaltninger. Prøver du at rejse bæredygtigt og miljøbevidst, og leder du efter passende feriedestinationer? I denne artikel finder du de 8 bedste grønne byer, der gør deres del for vores planet.

Bæredygtige byer uden ferieaffald

Det er vores pligt at beskytte det miljø, vi lever i. Det er vores ansvar at sikre, at den luft, vi trækker vejret, parkerne og de stier, vi går på, ikke kun er affaldsfrie, men også pæne og rene og grønne. Borgere og regeringer rundt om i verden arbejder tæt sammen for at fremme grønnere og mere bæredygtige liv.

Miljøvenlige byer – Lissabon, Portugal

Lissabon Portugal grønne hovedstad i Europa 2020 tager på miljøvenlig ferie

Det siger sig selv, at vi starter vores liste med årets vinder af “European Green Capital Award 2020” – den portugisiske hovedstad, Lissabon. Med i alt 516 ladestationer på tværs af byen og det omkringliggende område har Lissabon et af de største netværk af ladestationer til elbiler i verden. I 2017 indførte regeringen det såkaldte “cykeldelingsprogram”, som gør cykler gratis tilgængelige for borgere og turister.

København, Danmark som Europas mest bæredygtige by

København Danmark Helligdage Zero Waste Travel Bæredygtigt

København har været en af ​​de mest miljøvenlige byer i verden i mange år. Først og fremmest skal det nævnes, at det danske folk siges at være den lykkeligste nation i verden. Og en person føler sig først lykkeligst, når han er i fred med sig selv og miljøet omkring ham. Det vigtigste transportmiddel for over 50% af befolkningen er cyklen. Derudover skulle København blive den første 100% klimaneutrale by i verden inden 2025 og plante 10.000 nye træer. I år skiftes alle busser og offentlig transport fra diesel til elektrisk.

Tag på en bæredygtig ferie i Amsterdam, Holland

Miljøvenlige byer Rejser bæredygtigt i Amsterdam

Uden tvivl er Amsterdam en af ​​de smukkeste byer i Europa. En meget interessant kendsgerning er, at der er dobbelt så mange cykler i den hollandske hovedstad, som der er beboere. Byen var en af ​​de første til at installere ladestationer til elbiler – selv skraldet indsamles af elektriske lastbiler. Selv de hollandske modedesignere er miljøvenlige og bruger ikke giftige kemikalier eller lignende stoffer, der forurener luften. I 2009 startede byen et særligt projekt kaldet “Amsterdam Smart City” for at opmuntre borgerne, spare energi og reducere CO2 -emissioner. 11 år senere installerede mere end halvdelen af ​​beboerne et solsystem på taget af deres huse. Små vindmøller producerer ren elektricitet og er en anden meget populær mulighed blandt hollænderne.

Den reneste by i Europa – Stockholm, Sverige

Stockholm ferie miljøvenlige byer Europa

Stockholm var den første europæiske by, der vandt “European Green Capital Award” i 2010, og den skulle selvfølgelig ikke mangle på listen over miljøvenlige byer. 100% af energien kommer fra vedvarende energikilder, og 87% af hotellerne har et miljøcertifikat. Omkring 68% af beboerne cykler til arbejde og skole, mens 25% bruger offentlig transport, hvoraf 75% er elektriske busser. Derudover er Stockholm hjemsted for et af de mest berømte øko -distrikter i verden – Hammarby Sjöstad. Det blev udviklet til at fremme mere miljøvenlige leve- og leveformer – fra solsystemer til bildeling til minimal støjforurening og flere grønne områder.

Miljøvenlige byer – Reykjavik, Island

Reykjavik Island Ferie nul Affaldstip Grønne lande

I mange år har Island været et af de førende lande med hensyn til bæredygtighed og miljøvenlighed. Så det er ingen overraskelse, at Reykjavik også er en af ​​verdens grønneste byer. Takket være de fascinerende naturlige vidundere som fjorde, gejsere og talrige vulkaner er det også et af de mest naturskønne områder i verden. Byen planlægger at reducere produktionen af ​​drivhusgasemissioner inden 2040 ved at fremme cykling og brug af offentlig transport. Der er mange geotermiske brønde på Island, der leverer elektricitet – vandet omdannes til damp, som derefter bruges til at generere elektricitet. Det fantastiske ved Reykjavik er, at kun 0,1% af al elektricitet genereres fra fossile brændstoffer.

Grønne byer – San Francisco, Californien 

San Francisco ferie miljøvenlige byer USA

Ifølge Siemens Green City Index er San Francisco den mest miljøvenlige by i USA. Byen er ikke kun betagende smuk, den lægger også stor vægt på bæredygtighed og genbrug – den første miljøbeskyttelsesorganisation blev grundlagt i det 19. århundrede. San Francisco var den første amerikanske by, der forbød plastikposer og flasker, og det har igen resulteret i, at mere end 77% af alt affald er genbrugt.

Singapore – Asiens grønneste by

Singapore ferie bæredygtige rejsetips

Singapore, også kendt som “havebyen”, er siden uafhængighedserklæringen i 1965 blevet omdannet til en ægte oase med omkring 47% grønt område. Faktisk bor mere end 80% af befolkningen kun 10 minutters gang fra en park. Da byen importerer 40% af sit vand fra Malaysia, har den utroligt innovative vandbeskyttelsesforanstaltninger på plads. Asiens største forarbejdningsanlæg til madaffald, som derefter omdannes til elektricitet og gødning, ligger i Singapore. For at opmuntre beboerne til at genbruge affaldet har regeringen gratis udleveret særlige skraldespande til hver husstand.

Vancouver, Canada 

Vancouver ferie miljøvenlige byer i verden rejser bæredygtigt

Vancouver er en miljøvenlig by med de laveste CO2-emissioner i verden, og den rangerer 3. med hensyn til luftkvalitet.Et lidt kendt faktum er, at organisationen “Greenpeace” blev stiftet der. Vancouver har sat sig som mål at reducere CO2 -udledningen med yderligere 33% inden udgangen af ​​dette år. Med et stort, omfattende netværk af cykelstier, gågader og utroligt mange grønne parker er byen et paradis for alle, der ønsker at rejse bæredygtigt.

Miljøvenlige byer Gør Singapore grønne by til bæredygtige ferier

Previous Post
Originale og skræmmende Halloween-makeup-tips til mænd, kvinder og børn
Next Post
DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme