15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Julemarked hjemme trods pandemien – Sådan kommer du alligevel i julestemning

Mange steder i Tyskland aflyses julemarkederne på grund af Covid 19 -pandemien. Men bare fordi du ikke kan gå på julemarked i år, betyder det ikke, at det skal være helt aflyst for dig. Heldigvis får et vist antal mennesker fra to husstande stadig lov til at mødes, så i stedet for det sædvanlige marked kan et privat julemarked finde sted som et alternativ. Dette skaber en vis julestemning, og du kan tilbringe tid sammen med dine kære og venner på trods af begrænsningerne. Kan du lide denne idé? Så tag et kig på vores opskrifter og ideer til julemarkedet derhjemme og start med at planlægge og organisere din egen julefest med det samme.

Organiser et julemarked derhjemme – inde eller ude?

Julemarked hjemme i haven - Nyd frisk lyst i julestemning

Om du organiserer dit eget julemarked hjemme på et varmt sted eller rettere udenfor i frisk luft, afhænger på den ene side af dine ideer. På den anden side har selvfølgelig ikke alle en have, hvor du kan flytte julemarkedsfesten derhjemme. I princippet ligner havefesten mere det originale – når alt kommer til alt, på det rigtige julemarked bruger du også din tid udenfor i den friske luft. Med et julemarked hjemme, men udendørs, kommer du helt sikkert lidt tættere på den typiske julemarkedsstemning. Især når det sner den dag, bør du drage fordel af denne vinterlige atmosfære.

Julemarked derhjemme planlægger en fest med venner udendørs

Men hvis du foretrækker, at det er dejligt varmt, eller hvis vejret ikke samarbejder, fordi det regner, er en julemarkedsfest indendørs naturligvis også velegnet. I sidste ende kommer det hele til den rigtige musik, mad og drikke, som helt sikkert bør indeholde klassikerne og den rigtige dekoration. Så hvad skal du tænke på, når du planlægger dit hjemmemarked?

Tilbered mad og drikke til julemarkedet derhjemme

Honningkagehjerter er også hjemme på julemarkedet

Bare læn dig tilbage og forestil dig julemarkedet. Hvad er det første, der kommer til at tænke på, eller hvad er der at spise og drikke på julemarkedet? Du tænker sikkert på julemarkedets madboder med ristede mandler og honningkagehjerter og selvfølgelig den varmende gløgg. Bomuldsslik, pølser, kastanjer og alle slags julesmåkager er andre muligheder, og den gode nyhed er, at du nemt kan tilberede de fleste af disse lækkerier i dit eget køkken.

Og det skal faktisk være hurtigt og let, så du kan servere flere ting uden at blive stresset. Vi har samlet et lille udvalg af opskrifter til julemarkedet derhjemme. Det er bedst at servere maden på julemarkedet i form af en buffet.

Organiser et julemarked derhjemme – ristede mandler opskrift

Ristede mandler er klassikere på julemarkeder og er simpelthen en del af det

Ikke meget er nødvendigt, hvis du selv vil lave ristede mandler. Du kan tilberede denne populære delikatesse på relativt kort tid og får garanteret gæsterne til at banke hurtigere – for hvem er ikke vild med disse unikke julemarkeds slik? Her er en hurtig og nem opskrift på ristede mandler:

 • 200 g mandler
 • 50 g brunt sukker
 • 150 g hvidt sukker
 • 1 pakke vaniljesukker
 • 1 knivspids kanel
 • 100 ml vand

Tag en non-stick pande og tilsæt vandet, det brune, hvide sukker og vaniljesukker. Bring dette sukkervand i kog, hvorefter du kan tilføje kanel. Bland nu mandlerne i og kog alt, indtil sukkeret er smeltet, vandet er fordampet og der er dannet en tyk pasta. Fordel derefter de færdige mandler på bagepapir for at lade dem køle af. Du har allerede selv lavet ristede mandler og kan servere dem hjemme på julemarkedet! Du kan få andre ideer med mandler her.

Kandiserede æbler til julemarkedet derhjemme

Lav selv kandiserede æbler til julemarkedet derhjemme med kanelstænger

Kandiserede æbler er en af ​​de mest populære julegodter og er naturligvis også til stede på julemarkederne. På grund af dette kan du også overveje dem til dit hjemmemarked. I stedet for at slikke kan æblerne også være belagt med karamel eller endda almindelig chokolade, som du på forhånd smelter i et vandbad. Men hvis du foretrækker at kigge efter kandiserede variationer til julemarkedet derhjemme, kan følgende være lige noget for dig.

 • 12 små æbler, røde eller grønne
 • 12 træpinde eller ispindepinde (kanelstænger eller kviste er også velegnede)
 • 600 g sukker
 • 165 g majssirup
 • 240 ml vand
 • 1/2 tsk rød madfarve

Vask æblerne og tør dem forsigtigt med køkkenrulle. Prik træpinde i æblerne og læg bagepapir ud. Opvarm sirup, sukker og vand i en gryde og lad blandingen koge et stykke tid. Et termometer er den bedste måde at fortælle, hvornår det er klar. Ved omkring 150 grader tages gryden af ​​kogepladen og omrøres madfarven. Nu kan du slikke æblerne ved at dyppe dem kort og derefter forsigtigt vride og dreje for at fordele glasuren over det hele. Lad æblerne køle af på bagepapiret.

Tip: Mange æbler er vokset, hvilket forhindrer glasuren i at klæbe. For at fjerne dette lag bringes en og en halv liter og en spiseske eddike i kog, derefter dyppes æblerne i eddikevandet i 5 sekunder hver. Tør derefter æblerne godt, inden de kanderes.

Serverer vafler hjemme på julemarkedet

Lav selv vafler og forkæl dine gæster med lækkerier

Vafler er altid velkomne, ikke sandt? Fluffy og velsmagende og også lavet superhurtige og lette, de repræsenterer den perfekte snack. Du burde være på din julemarkedsbuffet, men du kender ikke en opskrift endnu? Prøv derefter følgende.

Til cirka 8 vafler:

 • 200 ml mælk
 • 250 g mel
 • 125 g blødt smør
 • 3 æg
 • 75 gram sukker
 • 1 pakke vaniljesukker
 • 2 tsk bagepulver, overtrukket
 • 1 knivspids salt

Bag vafler ala julemarkeder og server med pulveriseret sukker

Bland først smør, sukker, vaniljesukker og salt med en røremaskine, indtil det er cremet, og tilsæt derefter æggene et efter et under omrøring. Bland derefter melet med bagepulver og tilsæt denne blanding til æggeblandingen skiftevis med mælken. Kom cirka 2 til 3 spiseskefulde af dejen i vaffeljernet for hver vaffel. Skulle dine vafler ikke køle ned umiddelbart bagefter, fordi du vil tilbyde dem varme derhjemme på julemarkedet? Så kan du holde dem varme i ovnen ved 60 til 90 grader.

Forbereder retter til julemarkedet

Bratwurst med salat eller ketchup og sennep og fries - lækre og enkle snacks

Noget hjerteligt er naturligvis også velkommen. Du behøver ikke tilberede et 5-retters måltid, men der skal være noget, der fylder mellem alle godbidderne på bordet. Pølsen kan tilberedes særlig hurtigt – i gryden eller på grillen, efter ønske. Lidt flere rundstykker, pommes frites og ketchup og sennep, og måltidet er klar. Kartoffelpandekager er lige så populære. Hvem elsker ikke kartofler? Sådan kan du forberede nogle:

Kartoffelpandekager til en solid snack hjemme på julemarkedet

Kartoffelpandekager til julemarkedet derhjemme

Til 4 personer (ca. 10 stk.):

 • 1 kg kartofler, gerne melet
 • 1 løg
 • 2 mellemstore æg
 • 50 g mel
 • 4 spsk olie (eller endnu bedre klaret smør)
 • 1/2 tsk salt
 • valgfrit sukker til drys

Riv de skrællede og vaskede kartofler og løg i en skål. Bland derefter æg og mel i og krydr blandingen med saltet. Bland alt godt. Opvarm olien eller klaret smør i en gryde ved middel varme og steg bufferne deri, og tilsæt 2-3 klatter kartoffelblanding til panden for hver buffer. Du kan hurtigt forme dem lidt med skeen. Steg hver kartoffelpandekage i cirka 3-4 minutter på hver side, til den er gyldenbrun.

Lækker stegt fisk i en rulle med sauce til julemarkedsbuffeten

Lækker julemarkedsmad – stegt fisk i rulle

Praktisk fingermad er i sig selv en af ​​mange gode julebasarideer til spisning. På det klassiske julemarked spiser du trods alt og har normalt ikke mulighed for at bruge en kniv og gaffel. Tilbered lækker stegt fisk i en rulle!

Til 4 ruller:

 • 4 ruller
 • 500 g fiskefilet (f.eks. Pollack), vasket og tørret
 • 1 æg, æggeblomme og æggehvide adskilt
 • 75 g mel
 • 30 g majsstivelse
 • 125 ml øl
 • 1 citron (helst økologisk)
 • 3 spsk crème fraiche
 • 3 tsk rødbedesaft
 • frisk dild, vasket og rystet tørt
 • 1/2 tsk havsalt
 • peber
 • salt

Bagt pollack i en rulle til en julemarkedsstandsfornemmelse

Bland æggeblommerne med øllet, melet og majsstivelsen til en dej. Lad dette hvile i 10 minutter. I mellemtiden kvartter man fiskefileten og hakker dillen. Knus derefter halvdelen af ​​dillen med havsalt og citronskal i en morter. Bland crème fraîche med rødbedejuice i en skål og krydr saucen med salt og peber.

Varm olie op i en gryde. Pisk æggehviderne med lidt salt, til de er stive, og fold æggehviderne under øldejen fra tidligere. Kom pollock -stykkerne i dejen og derefter i gryden for at stege dem til de er gyldenbrune på alle sider. Skær rullerne op, og tilbered sandwichene: Spred først rødbedesovsen og derefter den anden halvdel af den hakkede dild. Tilsæt derefter fisken og pynt med dild og citronsalt. Du kan også tilføje agurk og tomatskiver eller salatblade. De lækre snacks til julemarkedet derhjemme er klar!

Julemarkedsideer – hvad ellers?

Læg frisk og tørret frugt på buffeten til mellemmåltider

Alt, hvad du forbinder med julen, er velegnet til julemarkedet derhjemme – småkager, spekulationer, honningkager (en opskrift kan findes her), donuts, Kaiserschmarrn og pandekager. Kager (f.eks. En Stollen, som du endda kan købe færdiglavede) spises også på julemarkedet. Selv frisk frugt som appelsiner og mandariner eller tørret frugt, som alle kan spise imellem, er tilladt på buffeten. Hvad med at forberede ikke -dekorerede honningkagehjerter og farvet glasur i spritposer og derefter lade hver af gæsterne designe sit eget honningkagehjerte? Det garanterer meget sjov!

Gløgg holder kroppen varm udendørs og mangler ikke på nogen julemesse

Udover gløgg, som du også kan tilbyde separat på et lille gløggstativ, er den gode gamle likør også meget velegnet og en populær idé til julemarkedet derhjemme. For dem, der ikke kan lide at drikke alkoholisk gløgg, kan du også tilberede varm te eller kakao (særligt velegnet til børn). Men en frugtagtig punch eller punch kan også være på buffeten. Og hvad med at du tilbereder den såkaldte snemandssuppe som en gave?

Vinterpunchopskrift: Lækre varme drikke til de kolde dage!

Lav Thermomix likør selv til jul – 5 hurtige opskrifter

Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé

Julemarked dekoration ideer

Dekorer julemarkedet ordentligt derhjemme med julepynt og typiske elementer på julemarkederne

Julepynt tilbydes i en lang række designs på messen. Så hvis du stadig skal få nogle julegaver, finder du dem normalt der. Selvfølgelig vil ingen købe dekorationer på dit hjemmemarked, men de bør ikke mangle. Du kan bruge det, der ellers er til salg, som dekorationer til din private fest – smukke juletræskugler, honningkagehjerter, guirlander lavet af fyrgrønne, eventyrlys, snebolde og hvad du ellers kan tænke på. Det er bedst, hvis alt er rustikt, og der bruges meget træ.

Tilbered julemarkedsretter og drikkevarer på et serveringsbord i dit hjem

Hvis du organiserer dit julemarked hjemme et varmt sted, bruges din normale julepynt allerede til dette formål. Afholdes julemarkedet hjemme om aftenen? Undgå loftslampen, og lad kun de romantiske eventyr og stearinlys skinne. Du kan blive virkelig kreativ igen i haven. Saml ideer til et lille julemarked derhjemme og dekorér buffet, træer og buske.

Dekorer indendørs og udendørs med eventyrlys og skab julemarkedsstemning

Med alle forberedelserne til buffeten og dekorationen, skal du bestemt ikke glemme den rigtige musik! Julemusik er naturligvis populær her, på tysk såvel som på engelsk og på andre sprog. Du kan også inkorporere nogle af de spil, der findes på messen – f.eks. Andefiskeri – i din fest!

Julemarked derhjemme - dekorationsideer med eventyrlys

Server varm chokolade

Julemarked derhjemme trods pandemien - julefest med en forskel

Ternede kopper, tallerkener og servietter

Organiser et julemarked derhjemme - tips, ideer og opskrifter

Moderne dekorationsidé til julemarkedet derhjemme

Moderne og romantisk dekoration med kranse som idé til julemarkedet derhjemme

Bordpynt til festen udenfor

Idé til julemarkedets borddekoration med lanterne og bær

Rustik dekoration til julemarkedsfesten

Organiser julemarked derhjemme for venner og familie

Tilbring adventstiden med kære trods pandemien

Fejr jul i haven med lækker mad og drikke

Previous Post
Regelmæssige og enkle yogaøvelser hjælper med brystløftninger uden kirurgi
Next Post
Lav mosgraffiti selv og dekorér vægge med disse ideer